Fem skønhedstips til den første date

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Det er vigtigt at se godt ud, når du skal på den første date. Førstehåndsindtrykket er essentielt, hvis det skal blive til mere. Her får du fem skønhedstips, der sikrer, at du gør et godt indtryk.

Når du skal på den første date, er det vigtigt, at du tager dig godt ud. Man siger, at et menneske kun er 4 sekunder om at dømme en anden person. Efterfølgende har vedkommende altså dannet sig et indtryk af, om han eller hun kan lide dig.

Det er naturligvis ikke den endegyldige sandhed, da du sagtens kan komme uheldigt fra start. Alligevel er det dog en god motivationsfaktor til at gøre noget ud af dig selv, så du efterlader et godt førstehåndsindtryk, du kan bygge videre på.

Måske har I allerede haft en samtale kørende på en af de bedste dating sider, men det er ikke afgørende. Selvom det er gået godt, når I har skrevet sammen, kan du stadig godt efterlade et negativt førstehåndsindtryk, når I mødes i virkeligheden. Der er nemlig stor forskel på at date offline kontra at date online. Dermed ikke sagt, at der er noget i vejen med at starte flirteriet online, inden man mødes i virkeligheden.

1: Brug tid på at sætte håret

Dit hår er blandt de ting, det modsatte køn finder mest attraktivt. Det siger meget om dig, hvis du ikke har gjort noget ud af dit hår. Dermed ikke sagt, at du skal overgøre det, men det nytter ikke noget at møde op med søndagshår.

Uanset om du er mand eller kvinde, kan det betale sig at svinge en tur forbi frisøren, før du begiver dig på date. I mange tilfælde kan du dog godt klare dig ved egen hjælp, men er du en fyr, der har ladet håret stå lidt for længe, kan det være oplagt at tage til frisøren og få studset lokkerne, før du drager afsted på den første date.

2: Vælg en god parfume

Duften er vigtig.

Du skal vælge en duft, der passer til begivenheden, og du skal samtidig sørge for, at den ikke er for markant. Særligt hvis I skal i biografen eller ud at spise, kan en for markant parfume hurtigt komme til at blive for tung.

Vælg samtidig din parfume efter årstiden. Hvis solen står højt på himlen, og det er sommer, kan du med fordel vælge en let parfume, som dufter friskt. Herudover bør du udvælge din parfume efter, hvad du ønsker at signalere. En duft siger meget om, hvem du er, hvorfor du bør vælge den med omhu. Den kan ende med at blive afgørende for aftenens udfald, hvis du ikke rammer plet.

3: Det rigtige outfit gør underværker

Vælg ligeledes dit outfit med omhu.

Du bør vælge noget, der signalerer, hvem du er, og som matcher din personlighed. Hvis du vælger et pænt og afslappet outfit, signalerer du, at du har styr på, hvem du er, og at du samtidig går op i dit udseende, men ikke har behov for at være flashy.

4: Tag det roligt og vær dig selv

Noget af det vigtigste, når du er på date, er, at du er rolig. Det handler naturligvis ikke så meget om dit udseende, men dit kropssprog er afgørende for, om du får succes på din date. Se derfor om du kan være åben og afslappet på samme tid. Husk på, at det bare er en date, og hvis det går helt galt, er der ingen, der siger, at I skal ses igen.

5: Smil – og husk at børste tænder

Denne er i forlængelse af forrige punkt. Det er vigtigt, at du smiler og viser tænder. Det virker mere tiltrækkende, og du vil få mere ud af din date, hvis du generelt er åben, smilende og glad, end hvis du er sur, genert og tvær. Husk derudover at børste dine tænder grundigt, så du ikke går på date med dårlig ånde.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×