Fjern akryl negle hjemme uden at ødelægge dine egne negle (guide)

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Det er nemt nok at lægge neglelak selv, og med lidt finesse kan de fleste også klare en fransk manicure. Når det handler om kunstige negle som akryl og gele, så bliver det noget sværere, og det samme gælder, når de skal fjernes.

Desværre er det ikke altid, at det lige kan lade sig gøre at få fjernet negle hos en professionel negletekniker med det helt rigtige udstyr. Der er måske ventetid, budgettet er ikke til det, eller også er du et sted, hvor der bare ikke er nogen.

Det anbefales egentlig ikke at du fjerner akrylnegle eller andre former for kunstige negle uden hjælp fra en negletekniker, men er du omhyggelig og har du tålmodighed, så kan du godt gøre det selv. Og du kan faktisk også gøre det uden at dine egne negle tager skade.

I denne artikel gennemgår vi 2 metoder, som sikrer dig mindst risiko for at skade dine egne negle under processen.

Sådan fjerner du akrylnegle med acetone

Når du skal fjerne akrylnegle med acetone er det er vigtigt, at du bruger ren acetone, og altså ikke en bare almindelig neglelakfjerner. Denne metode er i øvrigt den nemmeste og mest sikre for dig, der er nybegynder når det handler om at fjerne kunstige negle.

Dette skal du bruge:

 • Negleklipper
 • Neglefil – anskaf dig en neglefil i slidstærk kvalitet og med en grov og en fin slibeside
 • Neglebåndsskubber
 • Neglebuffer
 • Ren acetone
 • En skål
 • Et lille håndklæde og eventuelt lidt køkkenrulle eller toiletpapir
 • En lotion eller plejende olie

Forberedelse

Husk på, at aftagning af akrylnegle tager tid, så gør gerne processen lidt lækker; tænd radioen eller sæt en podcast eller din yndlingsplayliste på.

Da du skal bruge ren acetone er det en god idé, at du sidder et sted, hvor der er ordentlig ventilation. Derudover skal du regne med at det godt kan komme til at flyde lidt med afklippede negle og måske lidt acetone-pletter, så dæk bordet du skal sidde ved til.

 1. Start med at klippe dine negle. Klip dem så de når ned på omkring en centimeters længde – de må ikke nå helt ned til dine neglerødder. Ligeledes skal du undgå at klippe i den naturlige negl under.
 2. Har du almindelig lak på din akrylnegle, kan du fjerne denne med en almindelig neglelakfjerner. Har du geleneglelak, bør du i stedet bruge den grove side af en neglefil til at fjerne den skinnende top coat. Fil så meget af akrylneglene som muligt men pas samtidigt på du ikke filer i dine egne negle.
 3. Hæld acetone i en skål eller et lille fad – du kan eventuelt varme acetoneflasken op under den varme hane inden du hælder den i skålen. Alternativt kan du sætte skålen med acetone ned i en større skål med kogende vand. Varm acetone vil have en mere effektiv virkning.
 4. Dyp fingerspidserne i skålen med acetone og hold dem deri i omkring 5 minutter.
 5. Dup derefter fingrene tørre på dit håndklæde og brug neglebåndsskubberen til forsigtigt at skrabe det øverste lag af akrylen af.
 6. Dyp herefter fingerspidserne i acetone igen i 5 minutter og skrab forsigtigt med neglebåndsskubberen. Gentag om nødvendigt indtil akrylen er blød og kan skrabes af uden besvær. Du vil opleve at akrylen bliver blødere hen ad vejen. Særligt i sidste omgang skal du være forsigtig med ikke at komme til at skrabe ned i dine egne naturlige negle.
 7. Fil forsigtigt med en neglebuffer for at fjerne resterende akrylrester på dine negle.
 8. Vask eventuelt fingrene i en mild sæbe og brug derefter en plejende lotion eller olie på både negle, neglebånd og fingerspidser.

Sådan fjerner du akrylnegle med sølvpapir

Er du ikke så meget for idéen om at skulle sidde med dine fingre i en skål ren acetone, er der også en anden mulighed; den med sølvpapiret. Denne metode til at fjerne akrylnegle kan foregå både med og uden at anvende acetone. I stedet for acetone kan du nemlig bruge en almindelig neglelakfjerner. Du skal bare vide, at det tager dobbelt så langt tid (og gerne lidt til).

Finten ved denne metode er, at du kan fjerne akrylnegle uden at få huden på hænder og fingre søbet til i acetone. Den kræver lidt fingerfærdighed, og er nok bedst til dig, der allerede har erfaring med falske negle i forskellige afskygninger.

Dette skal du bruge:

 • Negleklipper
 • Neglefil
 • Neglelakfjerner
 • Vatrondeller
 • Sølvpapir
 • Neglebåndsskubber
 • Neglebuffer
 1. Ligesom i metoden med acetone skal du også her starte med at klippe hver akrylnegl ned (og også her skal du undgå at klippe i din naturlige negl!). Lad længden på akrylneglen være omkring en centimeter.
 2. Fil og fjern top coat og eventuel neglepynt og pas igen her på ikke at file i den naturlige negl under akrylen.
 3. Find sølvpapiret frem og klip eller riv 10 små firkanter ud. Du kan eventuelt lave en tester først for at bedømme størrelsen – de skal kunne pakke dine fingerspidser helt ind.
 4. Klargør en skål med neglelakfjerner og dyp en vatrondel deri. Du kan tilpasse vatrondellerne, så de er mindre og passer bedre til størrelsen på dine negle.
 5. Fold og læg vatrondellen ovenpå akryl neglen og pak det tilpassede stykke sølvpapir om. Sørg for at det omslutter helt og er pakket tæt. Fortsæt på samme måde med resten af dine negle.
 6. Sæt uret på mellem 20 og 30 minutter og nyd den podcast eller radioudsendelse du har sat på.
 7. Prøv dig frem når minutterne er gået – start med at se om du kan skrabe det øverste lag af akrylneglen af med neglebåndsskubberen. Overfladen (af akrylen) på neglene skal være blød og nem at skrabe af. Er den ikke det, er det på med sølvpapiret igen!
 8. Brug neglebuffer (alternativt den bløde side af din neglefil) til at fjerne rester af akryl på neglene.
 9. Afslut med på samme måde som med acetonebadet med en plejende olie på alle neglene (og neglebånd!) og derefter en god håndcreme.

Tålmodighed (og forsigtighed) er en dyd når du fjerner akrylnegle

At fjerne akryl negle kan være en hård omgang for dine naturlige negle. Mange gange resulterer det i en omgang ødelagte og flossede negle når de fjernes uden hjælp fra en negletekniker. Typisk sker dette fordi du er utålmodig og går i gang med at file før akrylneglen er blød nok til at skrabe af. Følger du ovenstående metoder med tålmodighed og forsigtighed, undgår du at stå tilbage med smadrede negle.

FAQ

Guide

Hvordan fjerner man akryl negle?

Man kan fjerne akryl negle på forskellige måder. Man kan for eksempel fjerne dem med acetone, neglefil eller vatrondeller og sølvpapir.

Kan man fjerne akryl negle uden acetone?

Vil du undgå acetonen kan du i stedet fjerne akryl negle med en god neglefil, neglelakfjerner eller endda med et varmt sæbevandsbad. Det vil tage tid, men det er muligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×