Bedste fodbadesalt 2022 – 3 salte der plejer og blødgør dine fødder

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find den ultimative forkælelse til dine fusser i denne fodbadesalt test, hvor vi jagter den bedste fodbadesalt! Vi har fat i 3 lækre salte som du nemt kan bruge i dit fodbad derhjemme.

Vi kigger på saltenes blødgørende egenskaber og samlede effekt på huden, når vi ved hvert produkt afvejer fordele og ulemper.

Du har ondt i fødderne og dine trædepuder er hvide og hårde som sten, men det kræver noget at booke en tid hos en fodterapeut – og det koster penge. Og i virkeligheden vil du bare gerne have, at den fodterapeut er klar til at forkæle dig når du kommer hjem efter en mega lang dag. Det næstbedste er et hjemmelavet fodbad og en lækker salt til at lindre og blødgøre med, og dette kommer du nærmere i denne artikel! Vi tester 3 populære fodbadesalte og kigger på, hvordan de gør sig i et varmt fodbad. Derudover følger vi op med en købsguide, hvor vi kommer ind på, hvad en god fodbadesalt bør indeholde, og hvordan du laver et dejligt lindrende fodbad derhjemme – og til forskellige behov. Testens 3 produkter kan du ligeledes få et overblik over, ved at klikke dig over på vores sammenligningstabel her.

Fordele
  • pros-icon.svg Øger blodgennemstrømningen med mentholkrystaller
  • pros-icon.svg Blødgør og hjælper med at opløse døde hudceller – rigtig god til hård hud
  • pros-icon.svg Renser skånsomt med urter og saltkrystaller

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Urtegaarden Fodbadesalt

Med Urtegaardens fodbadesalt får du et lækkert og hudvenligt produkt, der kan lindre selv de mest udsatte fødder. Saltet indeholder æteriske olier, der sammen med indholdet af saltkrystaller og urter sætter gang i udskillelsen af affaldsstoffer, og som giver godt med næring og pleje til ømme og tørre fødder. Her får du et friskt og velduftende fodbad som både trædepuder og eventuelle hælrevner vil nyde godt af. Og som i det hele taget bare bidrager godt til et sæt lækre og velplejede fødder.

Fordele
  • pros-icon.svg Har en frisk duft af appelsin og mynte – og virker samtidigt afstressende
  • pros-icon.svg Renser og plejer med salte og æteriske olier
  • pros-icon.svg Indeholder carbamid – holder på fugten i huden

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Scholl Revitaliserende Fodbad

Giv nyt liv til dine fødder med Scholls 100% naturlige krystalsalte og olier. Med dette laksefarvede vidunder af en fodbadesalt er du garanteret et både afslappende og effektivt fodbad, som medium hård hud og ømme fødder vil elske. Saltet her er super til prisen og oplagt til alle fødder, der trænger til lidt kærlig hudpleje i ny og næ.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Økologisk og 100% håndlavet fodbadesalt
  • pros-icon.svg Plejer og blødgør med med bivoks som danner en beskyttende og åndbar hinde på huden
  • pros-icon.svg Har svedhæmmende egenskaber

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Vølve Fodbadesalt No. 1

Blødgørende og lækker, og alt, hvad tørre fødder og udsatte trædepuder kan ønske sig – denne fodbadesalt fra Vølve kommer dig til undsætning med økologiske ingredienser (herunder blæretang) der renser huden med ægte detox-effekt. Her har du opskriften på et fodbad, der plejer og blødgør hård hud uden skyggen af skadelige kemikalier, og som lige giver det der ‘ekstra’ til fodbadet.

Guide

Sådan vælger du den bedste fodbadesalt til dit fodbad

Det er heldigvis ikke så svært at vælge en god fodbadesalt.

Huden under fødderne vil i de fleste tilfælde lide af de samme gener – og det er uanset, hvem man er. Det kan være alt fra hårde trædepuder, lugt, ømhed, tørsprukken hud og hælrevner. Til gengæld kan graden af disse gener variere, og det er her det kan betale sig at kaste et ekstra blik på ingredienslisten.

For eksempel indeholder mange fodbadesalte mynte, menthol eller eukalyptus. Det gør de fordi disse ingredienser har både lindrende, opfriskende og lugtneutraliserende egenskaber. Derudover kan ‘stærke’ olier som disse også hjælpe med at sætte gang i kredsløbet i fødderne.

Salt og fodbad

Ja, hvorfor er det egentlig salt, man bruger i et fodbad? Salt har en effektiv sammensætning af mineraler (herunder magnesium), ligesom det har en naturligt skrubbende effekt. Derudover kan salt være med til at rense for bakterier og forebygge potentielle infektioner.

Fodbad der blødgør

Døjer du (som de fleste af os) med hård hud på trædepuderne og i hælkanterne, kan det være godt at kigge efter ekstra blødgørende og fugtende ingredienser som for eksempel carbamid og/eller naturlige olier.

Hjemmelavet fodbad

Lidt ligesom med et karbad skal du bare fylde – i dette tilfælde en balje – op med vand. Start gerne med nogenlunde varmt vand; hæld saltet i og lad det opløse sig langsomt indtil vandet har opnået den rette lunkne temperatur.

Stik fødderne i, lad saltet virke og nyd det varme vand. Du bør ikke have fødderne i baljen i mere end en 15 minutters tid. Har du en fodfil, kan du med fordel bruge denne som næste trin efter fodbadet. Alternativt kan du skrubbe fødderne med en håndfuld groft rørsukker – dette vil eksfoliere og hjælpe med at fjerne det øverste lag af død hud. Skyl efter i lunkent vand. Afslut med en lækker lotion eller fodcreme, så huden på dine fødder kan få ekstra fugt og næring. Og kan du overskue det, så giv dig selv en blid fodmassage mens du smører fødderne ind.

Fodbad med aromaterapeutiske egenskaber – kom din egen olie i

Det er nemt at gøre fodbadet lidt ekstra lækkert for sanserne, og er du typen, som har duftolier på hylden derhjemme, kan du med fordel bruge dem i dit fodbad. Her vil olier som lavendel, rosmarin og cedertræ være fantastiske at mikse med et hvilket som helst fodbadesalt.

Fodbad mod lugt

Døjer du med sure tæer, kan du enten komme et par spiseskefulde natron, en skive citron, tea tree- eller mynteolie i dit fodbad. Disse er alle ingredienser med naturligt lugtneutraliserende egenskaber.

FAQ

Hvilken fodbadesalt er bedst i test?

Den bedste fodbadesalt i vores test er Urtegaardens Fodbadesalt! Det er en lækker badesalt, der plejer og fugter fødderne med genopbyggende egenskaber, og som har en dejlig frisk duft!

Hvorfor er fodbadesalt godt?

Fodbadesalt er godt fordi det hjælper med at blødgøre og pleje den hårde hud under fødderne. Derudover er fodbadesalt oplagt til at lindre smerter og neutralisere lugten af sure tæer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×