Fodmassage apparat test – 5 af de bedste fodmassage maskiner til dine fødder 2022

1
Beurer FM 60

Derfor skal du vælge Beurer FM 60 Beurer FM60 kan forkæle trætte og ømme fødder, og den kan afspænde mere alvorlige fodsmerter og tilstande som for eksempel hælsporer. Det er et både enkelt og luksuriøst fodmassage apparat, som er let at betjene, og som fornemt klarer alle fødder i standardstørrelser. De 18 massagehoveder øger blodcirkulationen i dine fødder ret hurtigt, og den infrarøde varme giver kolde fødder ekstra omsorg. Apparatets massagetype er shiatsu, og det…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Beurer FM 60 617 kr. happii.dk
Beurer FM 39 499 kr. Elgiganten.dk
Flowlife Flowfeet Foot Massager 1.390 kr. Flowlife
Zenkuru Shiatsu Foot Massage 1.449 kr. CoolStuff
Camry CR 2174

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs om fordele og ulemper ved årets fod-favoritter i denne fodmassage apparat test! Vi har fat i 5 forskellige fodmassageapparater, og vi tester dem af på både ømme og smertende fødder, og på fødder der bare har brug for en let og afslappende fodmassage.

Hvad enten du skal forkæle fødderne, eller du døjer med en mere alvorlig tilstand, kan en fodmassage maskine være svaret på dine bønner. Men der findes mange svar og du har ikke tid til at bede i længere tid. I stedet kan du læse med i denne test hvor vi prøver 5 udvalgte fodmassageapparater.

Vi får kigget på massagetyper, funktioner og programmer, og ikke mindst effektivitet i forhold til fodproblemer. Detaljer om fodmassageapparater og generelle gode råd om fodpleje kan du finde i testens afsluttende købsguide. For et hurtigt overblik kan du hoppe over på vores sammenligningstabel her.

Beurer FM 60 – Bedst i test

Derfor skal du vælge Beurer FM 60

Beurer FM60 kan forkæle trætte og ømme fødder, og den kan afspænde mere alvorlige fodsmerter og tilstande som for eksempel hælsporer.

Det er et både enkelt og luksuriøst fodmassage apparat, som er let at betjene, og som fornemt klarer alle fødder i standardstørrelser.

De 18 massagehoveder øger blodcirkulationen i dine fødder ret hurtigt, og den infrarøde varme giver kolde fødder ekstra omsorg. Apparatets massagetype er shiatsu, og det vil derfor være særligt godt for fødder, som har brug noget lidt udover det sædvanlige. Det åndbare mesh materiale føles dejligt blødt under fødderne og apparatet er i det hele taget lækkert og effektivt som både afslapper og smertelindrer hjemme i privaten.

Det vi liker:
 • Fodmassageapparat med 18 massagehoveder – her får du fodmassage på alle tænkelige punkter
 • Du kan vælge infrarød varme til og fra
 • Nem at skifte indstillinger på med storetåen mens du er i gang
 • Højden kan indstilles efter behov
 • God til store fødder
Det vi ikke liker:
 • Placeringen af massagehovederne kan gøre det svært at nå alle punkter på samme tid på små fødder
 • Du skal presse fødderne godt ned i apparat hvis du er til dybdegående fodmassage

Beurer FM 39 – Bedste billige fodmassageapparat

Derfor skal du vælge Beurer FM 39

Her får du en simpel fodmassage maskine uden dikkedarer, som får dig og dine trætte fødder til at slappe af. Apparatet tændes med et enkelt klik, og varmen slås til og fra på samme knap. Her er der ikke flere forskellige funktioner at tage stilling til, og det kan i sig selv være en fordel for mange.

Maskinen har 6 massagehoveder, som hurtigt afstresser og lindrer ømme og trætte fødder – og du bestemmer selv om det skal være med eller uden varme. Eneste lille minus er, at det kan kræve lidt bevægelse frem og tilbage for store fødder, men derudover får denne fodmassage maskine arbejdet gjort på meget tilfredsstillende vis. Enkel på den gode måde og til en overkommelig pris; med denne Beurer FM 39 model går dine fødder ikke galt i byen.

Det vi liker:
 • Med infrarød varme
 • Står på skridsikre gummifødder
 • God til små fødder
 • Letvægtig og nem at flytte rundt på
Det vi ikke liker:
 • Ikke god til store fødder
 • Ikke god hvis du er ude efter en dybdegående massage
 • Har kun 1 hastighedsindstilling

Flowlife Flowfeet Foot Massager – Bedste premium

Derfor skal du vælge Flowlife Flowfeet Foot Massager

Flowfeet er idéel til løbe-fødder og ankler, og fødder der bare har brug for en lækker massage. Her får du en førsteklasses fodmassage maskine, der mestrer alt fra en mild og afslappende massage til en kraftig og i den grad dybdegående behandling til dine fødder.

Til trods for de mange knapper, er denne fodmassage maskine overraskende nem at betjene (også for større børn) – et par enkelte klik på hver knap, og maskinen er indstillet. Massagen gives via lufttryk, og varmen kan slås til og fra efter behov.

Fantastisk til anstrengte fødder, der ikke har haft et stille minut i løbet af dagen, og lige så god til at opvarme kolde fødder, hvor blodomløbet skal holdes i gang.

Denne Flowlife Flowfeet fodmassage maskine er god til alle størrelser af ømme fødder uanset hvem i familien de sidder på.

Det vi liker:
 • Fodmassage maskine med kompressions massage og temperaturregulering
 • Har 3 programmer og 3 styrkeniveauer
 • Omslutter hele foden
 • Foret kan tages ud og vaskes
Det vi ikke liker:
 • Den er tung og ret stor
 • Larmer lidt
 • Medmindre du vil have fodmassage dagligt eller ofte, behøver du ikke investere i maskinen her

Zenkuru Shiatsu Foot Massage – Bedste til kraftig massage

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Zenkuru Shiatsu Foot Massage

Effektiv massage med funktioner, der kan tilfredsstille både den sarte og den robuste – Zenkuru kan lidt af hvert. Her får du omsluttet dine fødder og ankler i en fodmassage maskine, som ikke kun masserer dine fødder, den befrier dig også for lugten af sure tæer – fed detalje!

Den har en wellness indstilling som vil passe flertallet, men hvor den virkelig kan sit kram er når det gælder en kraftig og dybdegående massage. Som et decideret shiatsu apparat er den måske ikke helt så overbevisende som andre af slagsen, men som en fodmassage maskine til smertende fødder fungerer den upåklageligt.

Det vi liker:
 • Med lugtneutraliserende anion-indstilling
 • Har 3 forskellige programmer med valgfri varme
 • God til store fødder
Det vi ikke liker:
 • Meget kraftig – for mange er maskinens laveste niveau rigeligt
 • Larmer lidt
 • Ikke lige så god til at give shiatsu massage som apparater med massagehoveder

Camry CR 2174 – Bedste fodbad med massage

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Camry CR 2174

Et afslappende fodbad, hvor varmen ikke forsvinder lige efter du har stukket fødderne i baljen? Camry forkæler dine fødder med jacuzzi-bobler eller en afslappende vibrerende massage – du vælger selv. Varmen holdes på omkring de 45 grader, som er idéelt til at opvarme selv de koldeste fødder og lindre de ømmeste ankler. Med testens andre apparater taget i betragtning, er det en noget mildere behandling du får med denne fodmassage maskine. Men til gengæld vil det nok være det bedste fodbad du nogensinde har prøvet.

Det vi liker:
 • God hvis du døjer med hård hud på dine fødder
 • Sammenklappelig og nem at opbevare
 • Har boblende og vibrerende massage
 • Opvarmer vandet og holder temperaturen
Det vi ikke liker:
 • Du er ikke lige så hurtigt i gang med dette apparat som du er med almindelige fodmassage maskiner

Sådan vælger du det bedste fodmassageapparat

Endelig har du besluttet dig for at investere i et fodmassageapparat, men hvad skal du egentlig kigge efter i sådan et apparat?

Det svar hjælper vi dig med at komme nærmere i følgende købsguide. Her kan du nemlig læse om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, og hvad du ellers bør have i baghovedet når du kigger på fodmassage apparater.

Hvad skal du se efter i et fodmassageapparat

Er du ude efter lidt ekstra luksus et par gange om måneden, eller har du brug for en god omgang fodmassage ret ofte?

Der findes flere forskellige typer af både fodmassage apparater og massageformer, og så er der også lige det med prisen.

Fodmassageapparat med shiatsu massage

Mange fodmassage maskiner er udstyrede med shiatsu massage, som i sin grundform består af tryk og små cirkulerende bevægelser. Disse små tryk og bevægelser er nemme at efterligne med en maskine, og de fleste fodmassage maskiner gør et fremragende stykke arbejde i denne sammenhæng.

Shiatsu er en gammel massageform, der oprindeligt stammer fra Kina, men som sidenhen har gennemgået en japansk ‘revival’ og videreudvikling. I dag er shiatsu bedst kendt som en japansk massageform.

Hvor klassisk massage i vestlig regi tager udgangspunkt i kroppens fysiske form, arbejder shiatsu med en mere holistisk tilgang. Her handler det ikke kun om at symptombehandle, men om at tage hånd om hele problemet både fysisk og psykisk.

En fodmassage maskine har naturligvis sine begrænsninger her, men det manuelle aspekt af shiatsu massagen efterlignes som sagt – og ofte – ret godt.

Andre massagefunktioner

Foruden shiatsu massage, er der naturligvis også andre måder at fodmassage maskiner kan massere fødderne på. Dertil kommer øvrige funktioner og features som varme, infrarødt lys og vand.

Kompressions massage

Kompressions massage foregår med pulserende tryk og er også kendt som lymfemassage når det foregår manuelt hos en terapeut.

I fodmassage maskiner foregår det ved at fødder og ankler omsluttes i maskinen, som så masserer med lufttryk. Sådan en type fodmassage er særligt god til at behandle hævelser i både fødder, ankler og underben.

Det er altså en type massage, der hurtigt kan øge blodcirkulationen og lindre ømme fødder, men uden de roterende bevægelser som mange fodmassage maskiner opererer med.

Med eller uden varme

Varme fødder er (som regel) glade fødder og for nogle er selve massagen i et apparat alene ikke helt nok. Varme i en fodmassage maskine vil være rigtig godt til dig, der bare altid har lidt kolde fødder og som har brug for en øget blodcirkulation for at genvinde varmen.

Ved flere maskiner kan varmen vælges til og fra.

For dig som har ømme led og værkende fødder og ankler, vil varme ved kompressions massage tit være en fordel.

For de fleste shiatsu massage apparater gives varmen med infrarød lysterapi.

Infrarødt lys er godt til at hjælpe med at lindre spændinger og meget ømme muskler. Infrarød lysterapi går dybt i muskelvævet og kan derfor massere fødderne ekstra godt når det er kombineret med fodmassage apparatets massagehoveder.

Indstillinger og programmer

Simple fodmassage maskiner har ofte kun en enkelt hastighedsindstilling eller program, hvor de mere avancerede modsat har lidt at vælge imellem.

Du behøver ikke hele pivtøjet for at få en dejlig fodmassage til dine trætte og ømme fødder, men døjer du med mere alvorlige tilstande er et simpelt apparat ikke altid nok.

Her kan det være godt med en maskine, hvor du kan skrue lidt op for hastighed og/eller intensitet, ligesom det kan være en fordel med separate programindstillinger.

Størrelse

Nogle fodmassage maskiner er mindre end andre, og det kan være godt lige at have med i overvejelserne. De fleste shiatsu massage apparater er relativt små og handy i forhold til kompressions apparater og fodbad maskiner.

Rengøring og hygiejne

Hvad enten dine fødder har tendens til at lugte eller ej, er det altid en god idé at gå efter en fodmassage maskine, der rengøres nemt. Det er som regel ikke et problem, da dette stort set altid er tænkt på fra producentens side.

For de fleste maskiner, hvor fødder og ankler omsluttes, kan maskinens inderfor tages ud og vaskes. For apparater, hvor fødderne placeres på selve fodmassage maskinen, vil overflade materialet (næsten) altid være åndbart og let at rengøre med en fugtig klud.

Pris

Prisen på et fodmassage apparat vil typisk være afspejlet i dets funktioner og design. Det betyder dog ikke, at billigere apparater er dårligere, de er bare mere simple.

Du kan altså sagtens få dig en god og afstressende fodmassage uden at skulle betale i dyre domme. Døjer du med lidt mere alvorlige tilstande i dine fødder, kan det betale sig at skippe det billige apparat for et dyrere med mere solide funktioner. Det samme gælder, hvis du vil bruge maskinen ofte.

Derfor er fodmassage godt

Som alle andre massageformer er en af fodmassagens fornemmeste opgaver at øge blodgennemstrømningen i dine fødder. Derudover er der flere fordele ved en god og effektiv fodmassage, og nogle af dem er:

 • Det kan hjælpe med at reducere stress – fodmassage er afstressende for både krop og sind
 • Det kan lindre smerter ved plantar fasciitis (hælspore)
 • Det kan reducere smerter og hævelse i fødder, ankler og underben
 • Det er godt for uro i benene
 • Det lindrer ømme og trætte fødder
 • Det giver dig en god nats søvn – fodmassage om aftenen er som Ole Lukøje for din skønhedssøvn

Generelt om massage og dine fødders velvære

Mange af os er lidt ligeglade med vores fødders tilstand lige indtil de begynder at gøre ondt, eller når vi opdager, hvor knap så flatterende de ser ud i sommersandaler.

Der er flere måder at opnå sunde fødder på, ligesom der er måder, hvorpå du kan forebygge de eventuelle fodproblemer, der for mange kan opstå pludseligt.

Sundt fodtøj

Fordi dine fødder er lukket inde i fodtøj hver eneste dag, er det vigtigt at de sko eller støvler du har på, hverken strammer eller tvinger fødderne i en unaturlig position (som for eksempel stiletter – sorry!).

‘Forkert’ fodtøj er faktisk en af de hyppigste årsager til fodsmerter, og fodproblemer såsom ligtorne og hælsporer. Sørg derfor altid for: 1) at der er godt med plads i dit fodtøj – der bør være omkring 1 centimeter fra din storetå og til snuden af fodtøjet. 2) skoen må ikke være for smal – det må ikke føles ubehageligt på siderne af dine fødder. 3) sålen skal passe til din fod – det skal føles ‘rigtigt’ når du træder og går rundt. Er du platfodet er det meget vigtigt at du bruger en sål med den rigtige støtte.

Bare fødder og fodgymnastik

Dine fødder elsker at være ude i det fri, så når du render rundt derhjemme kan du passende lade dem få lidt luft. Derudover vil regelmæssig fodgymnastik være rigtig godt. Dette kan du for eksempel gøre ved at sprede dine tæer fra hinanden af nogle omgange. Du kan også rulle tæerne fremover mens du står eller sidder.

Har du mulighed for at gå en tur på stranden, er det bare med at udnytte det! En gåtur med bare tæer i sandet er en af de bedste former for fodgymnastik, der findes – bare spørg din fodterapeut!

Fugtgivende pleje

Den hårde hud på dine fødder og særligt den på forfod og hæl har brug for fugt og pleje, og det behøver ikke nødvendigvis at være i forbindelse med en fodmassage.

Smør dine fødder ind i en god fodcreme inden sengetid og de vil elske dig for det.

Fodbad og en god fodmassage

Et afslappende fodbad eller en omgang massage, enten manuelt eller i et elektrisk apparat, er den ultimative pleje du kan give din fødder.

Er du ikke så meget til det der med maskiner og apparater, kan du nemt lave et hjemmelavet fodbad. Du skal bare bruge en balje og lidt fodbadesalt. Du kan med fordel komme et par dråber æterisk olie i. Her er æterisk lavendelolie særligt godt til at løsne stramme muskler og ømme led. Døjer du med fodsved og sure tæer vil tea tree olie være godt.

FAQ

Hvilket fodmassage apparat er bedst i test?

Det bedste fodmassage apparat i test er Beurer FM 60! Nem at betjene og god til at løsne spændinger og lindre smerter – her er du garanteret øget velvære og gladere fødder hver dag!

Er fodmassage sundt?

Ja, fodmassage er sundt! Det er det blandt andet fordi det øger blodcirkulationen i dine fødder, og så er det både afstressende og smertelindrende for krop og sind.