Bedste foundation børste 2022 – 4 børster og pensler + guide til at vælge

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Find den bedste foundation børste her hos os, hvor vi afprøver 4 forskellige modeller. Vi afvejer fordele og ulemper og kigger på parametre som børste-tæthed og form ved hvert produkt.

En god foundation børste er ofte en aha-oplevelse; den blender godt og flot, giver dig en præcis påføring og ikke mindst; den sparer dig for tid.

Vi tester i denne artikel 4 børster og pensler, og vi ser på, hvordan de bedst muligt blender forskellige typer af foundation. Vi afslutter med en købsguide, så du ved, hvad du skal gå efter i din næste foundation børste. Testens 4 produkter kan du også se i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og ultra-blød foundation børste – lækker at blende med
 • pros-icon.svg Skråt vinklet børste – idéel til næsefløj og omkring øjenområdet
 • pros-icon.svg Vegansk og fremstillet af asketræ og genanvendt aluminium
 • pros-icon.svg Nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nilens Jord 185 Pure Collection Angled Foundation Brush

Præcis påføring med en tæt og silkeblød fornemmelse – det er hvad du får med denne foundation børste fra Nilens Jord. Den får din flydende foundation til at blende sig som smør i ansigtet, og resultatet er et ensartet look med en naturlig overflade. Skulle du få brug for det, er dens skrå kant desuden god (som i virkelig god!) til at lave contouring med.

Den er nem at bruge og så dækker den bedre end mange af sine konkurrenter. Børstehårene er syntetiske og slidstærke, og i en super kvalitet, der bemærkes ved første strøg på din hud. Du kommer langt med denne Nilens Jord Foundation børste, som ikke uden grund er vinder af både Costumes Skønhedsfavoritter og Danish Beauty Award 2020.

Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 concealer og foundation børste med forskellige længder
 • pros-icon.svg Kan bruges til både pudder- og flydende foundation
 • pros-icon.svg Også god som bronzer børste
 • pros-icon.svg Du kan klikke hele børstehovedet tilbage og ind i etuiet – hygiejnisk og praktisk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Real Techniques Custom Complexion Brush

Real Techniques har lavet en foundation børste, som giver dig mulighed for at arbejde med et afdæmpet og let makeup-look til en fuldt dækkende og solid foundation base – helt uden streger. Kombinationen af børstens afrundede form og dens 3 længdeindstillinger gør den alsidig og nem at blende med alle steder i ansigtet. Og det er altså uanset, hvilken type foundation, primer, highlighter eller concealer du har gang i. Her får du en multifunktionel makeup børste, der er et fund til prisen.

Fordele
 • pros-icon.svg Foundation børste med flad og skråt skåret top – god til alle steder i ansigtet
 • pros-icon.svg Kan bruges til alle typer af foundation – både flydende, pudderform og gels
 • pros-icon.svg Tætheden på børstens syntetiske hår giver dig en fuldt dækkende makeup uden ujævnheder
 • pros-icon.svg Børstens skaft er behageligt at holde ved – her er der tænkt over detaljerne

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge MAC 196 Slanted Flat Top Foundation Brush

Få mere ud af din makeup med denne super populære foundation børste fra MAC. Her får du præcis påføring med mindre produkt, og en dækkende finish som kun de færreste børster kan give. Denne MAC foundation børste blender enormt effektivt og med en nærmest airbrush lignende effekt, og det er uanset typen af din foundation. Dens skrå overflade gør den nem til detaljer i ansigtet, og så er den ultra-blød på din hud.

Fordele
 • pros-icon.svg Foundation børste med afrundet spids – ekstra god til contouring
 • pros-icon.svg Giver præcis påføring – idéel til concealer og highlighter
 • pros-icon.svg Kan bruges til alle slags makeup og produkter – flydende som faste

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge E.L.F Studio Pointed Foundation Brush

Bruger du ekstra tid på dine makeup detaljer og touch-ups – så skal du have fat i denne E.L.F foundation børste. Egentlig mere en pensel end en børste; her får du en præcis påføring uanset hvor i ansigtet du behøver. Den er blød og lige så god til at dække som til at fremhæve, og vil være rigtig god til kind- og brynben. Ikke til de, der skal lægge en solid foundation, men i stedet til alle, der har brug for præcision og detaljer på mindre områder i ansigtet.

Guide

Sådan vælger du den bedste foundation børste

Markedet er proppet med foundation børster; nogle er ens andre har forskellige former og tæthed. Og det er netop ved form og tæthed, at du skal finde ud af, hvilken slags foundation børste, der passer bedst til dig. Derudover skal du selvfølgelig gå efter en børste, der kan bruges til den type foundation du har. Nogle skal bruges til flydende foundation, andre til faste udgaver, og så er der dem, der egner sig til begge.

Formen på en foundation børste

Du vil finde mange foundation børster med den klassiske runde form, og i forskellige længder. Her er der to ting, du skal være opmærksom på: 1) jo længere børstehårene er, jo løsere en effekt giver den, og 2) jo tættere børstehårene sidder, jo mere dækkende en foundation base kan du opnå.

Rund, skrå eller afrundet spids

Flere foundation børster har en skrå kant og kan dermed – og som nævnt – give en præcis påføring, for eksempel i øjenområdet. Disse typer af foundation børster vil ofte være meget tætte og vil derudover også kunne give dig en flot og ensartet makeup. Bruger du en flydende foundation, vil en børste med skrå og flad form være bedst. For at dække ordentligt med en flydende foundation, opnår du de bedste resultater med en flad og tæt form. Bruger du derimod pudder, vil en børste med en mere mere fluffy form være bedre.

Børstehår

En børste til foundation er stort set altid fremstillede med syntetiske hår. Syntetiske hår er både slidstærke og føles bløde i ansigtet. Og så rengøres de nemt og vil med rette pleje kunne holde i evigheder.

Nogle børstehår er fremstillede med pels/dyrehår, og kan synes som det bedste valg, da de naturligvis vil føles ekstra bløde i ansigtet. Der er dog sket meget inden for udviklingen af syntetiske hår, så du får den samme blødhed i dit ansigt med disse.

Alle produkter i denne test er cruelty free og lavet af syntetiske hårfibre.

FAQ

Hvilken foundation børste er bedst i test?

Den bedste foundation børste i denne test er Nilens Jord 185 Pure Collection Angled Foundation Brush! Den føles blød i ansigtet, den dækker som en drøm og så muliggør den en helt præcis påføring.

Hvor ofte skal man rense sine makeup børster?

Du skal rense dine makeup- og foundation børster og pensler regelmæssigt – gerne en gang om ugen. Bruger du flydende makeup produkter og er din foundation børste meget tæt, bør du rengøre den dagligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×