GHD Glattejern test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

Bedst i test ghd Classic IV styler -

Vores bedst i test er ghd’s klassiske IV Styler, også kaldet The Original Classic Styler. Modellen er et af de mest brugte glattejern i verden og har høstet gode anmeldelser verden rundt, blandt andet hos…

1

Bedst i test ghd Classic IV styler -

2

Premium ghd PLATINUM+ Styler -

3
Bedst til flere looks

ghd Gold Classic V Styler

4
Bedst til tykt hår

ghd V Gold Classic Max Styler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

GHD er den måske mest populære producent af glattejern på markedet, og det med god grund. Siden 2001 har det revolutioneret markedet og højnet forventningerne til hvad en styler kan, både for private og professionelle. Men hvilket glattejern er bedst? Og hvad kan de forskellige stylere? Vi har lavet en ghd-glattejerntest, så du kan vælge præcis dén styler, der passer til dine behov.  

Kort resultat af testen

Ud af de 6 udvalgte ghd-glattejern, du præsenteres for, har vi bedømt de bedste i kategorierne premium, bedst i test og bedst til prisen.

Bedst i test: ghdClassic IV styler

ghd Classic IV styler, også kaldet The Original Classic Styler, er et af de mest brugte glattejern verden over og har høstet gode anmeldelser i både ind- og udland for sin brugervenlighed.

Bedst til prisen: ghd V Gold Classic Mini Styler

Ministyleren er trods sin størrelse et effektivt glattejern i høj kvalitet, men til en lavere pris. Med nano silver-teknologi og afrundede plader, den en oplagt mulighed for at få ghd-kvalitet til en overkommelig pris.

Premium: ghd PLATINUM+ Styler 

ghd Platinum+ Styler er verdens første SMART-styler, der med avanceret teknologi forudser dit hårs behov. Et banebrydende glattejern, for dig, der vil have den nyeste teknologi og højeste kvalitet.

Hvilket glattejern skal jeg vælge?

Når du skal vælge et glattejern, er det vigtigt at du tager udgangspunkt i din hårtype. Derefter bør du overveje, hvilke specifikke ønsker du har til dit glattejern. Skal det kunne bruges til at lave krøller med, være god til kort hår, langt hår, eller være ekstra skånsomt? Nedenfor har vi fremhævet de mest fremtrædende kvaliteter i testens glattejern, så du nemt kan danne dig et overblik.

Bedst i test ghd Classic IV styler -

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for flere styles
 • pros-icon.svg Kort opvarmningstid
 • pros-icon.svg Universaladapter

Detaljeret gennemgang

Vores bedst i test er ghd’s klassiske IV Styler, også kaldet The Original Classic Styler. Modellen er et af de mest brugte glattejern i verden og har høstet gode anmeldelser verden rundt, blandt andet hos den svenske forbrugerplatform Bäst-i-test og det tyske Test. I England er den topscorer hos Good Housekeeping Institute, Hairday.co.uk, og hos Haircareclub.co.uk. Også herhjemme har det fået rosende ord fra blandt andet magasinet Femina.

Derfor skal du vælge ghd The Original Classic Styler

Med sin høje ghd-kvalitet og ditto brugervenlighed er Classic IV Styler et virkelig godt bud på et all-round glattejern, der vil dække behovet hos langt de fleste.

Glattejernet afgiver negative ioner ved brug, hvilket hjælper til at reducere statisk elektricitet. Det er udstyret med keramiske varmelegemer, der sikrer jævn varmefordeling og som skåner håret under varmebehandlingen og sikrer et glansfuldt resultat.

Glat, krøl eller fald?

Modellens keramiske varmeplader er let afrundede, hvilket gør dette glattejern ekstra anvendeligt til at lave flere styles. De afrundede plader gør nemlig, at du let kan lave smukt fald i håret eller bløde slangekrøller. Du får altså flere stylingmuligheder i én styler.

 Høj brugervenlighed

Classic IV Stylerligger godt i hånden og er udstyret med en lang ledning for stor bevægelsesfrihed og brugervenlighed. Derudover er det udstyret med en sleep-funktion, der gør, at det automatisk slukker efter 30 minutter.

Sidst, men ikke mindst, er GHD IV Styler udstyret med en universaladapter. Det betyder at du kan bruge glattejernet over hele verden, uanset hvilken spænding, der er i stikkontakten.

Produktdetaljer:

 • Temperatur 185 grader
 • Autosluk efter 30 minutter
 • Universaladapter
 • 2,8 meter drejbar ledning
 • Opvarmningstid 20 sekunder

Premium ghd PLATINUM+ Styler -

Fordele
 • pros-icon.svg Verdens første SMART styler
 • pros-icon.svg Ultra zone-varmeteknologi
 • pros-icon.svg Skånsomme varmeplader

Detaljeret gennemgang

Bedst til prisen er dette ghd V old Classic Mini styler. Den er nem at tage med på farten, da det er ghd’s mindste model, derfor er prisen også en smule lavere, men kvaliteten er stadig som de andre modeller fra ghd.

Derfor skal du vælge ghd V Gold Classic Mini Styler

Denne model har fået gode anmeldelser hos både testsider og forbrugere. Hos eksperterne Testsieger.de, Thefuss.co.uk og stylingsiden Haircareclub.co.uk opnår den en virkelig flotte anbefalinger. Hos Amazon har almindelige forbrugere givet den hele 4,4 ud af 5 stjerner, hvilket er imponerende.

Småt er godt

ghd V Gold Classic Mini Styler er, som navnet indikerer, noget mindre i størrelsen, end testens andre glattejern. Håndtaget er som vi kender det fra de andre modeller for et godt greb, men pladerne og spidsen er mindre. Det gør det ekstra velegnet til kortere hår, herrefrisurer og pandehår. Den lille tromle gør den endvidere velegnet til at lave krøller med.

Glattejernet har en indbygget universaladapter, der gør, at det tilpasser sig den spænding, der er i stikkontakten uanset hvor i verden du befinder dig. I kombination med sin lille størrelse, gør det ghd V Gold Classic Mini Styler til et ideelt rejseglattejern.

Produktdetaljer:

 •     Smalle varmeplader (2 cm)
 •     Temperatur 185 grader
 •     Indbygget universaladapter
 •     Med sleep-mode funktion

ghd Gold Classic V Styler

Bedst til flere looks

Fordele
 • pros-icon.svg Nano silver-belægning
 • pros-icon.svg Smart vippefunktion
 • pros-icon.svg God til flere looks

Detaljeret gennemgang

ghd Gold Classic V Styler er efterfølger til IV kollektionen. Der er foretaget småændringer, der har sikret den gode anmeldelser hos blandt andre det tyske Testfazit, den amerikanske kvindeblog HerCampus og hos den anerkendte danske skønhedsblog, Pudderdåserne.

Derfor skal du vælge GHD V Gold Classic Styler: 

V Gold Classic Styler er efterfølgeren til IV kollektionen. V-styleren har et mere strømlinet design, samtidig med at den gode kvalitet er bevaret.

Nano silver-belægning 

Varmepladerne på GHD V Gold Classic Styler er udstyret med nano silver-belægning. Det betyder at håret efterlades blankt og skinnende, samtidig med at de keramiske plader sørger for, at håret beskyttes under varmebehandlingen. Som navnet indikerer, er serien udstyret med guldfarvede varmeplader, hvilket gør designet endnu mere tiltalende.

Som ved de andre modeller har GHD V Gold Classic Styler én varmeindstilling på 185 grader.

Keramiske vippeplader

En af de andre opdateringer i generation-V er en vippefunktion, der gør GHD V Gold Classic Stylervelegnet til at skabe flere styles og looks. De keramiske plader, kan vippe når der kommer tryk på, hvilket gør den effektiv til at skabe både naturlige og meget stylede frisurer. Vippefunktionen gør også glattejernet ideelt til at lave krøller med, da det kan skabe flotte krøller, der ser meget naturlige ud.

Produktdetaljer:

 • Temperaturindstilling på 185 grader
 • 24 mm plader
 • Keramiske vippeplader
 • Klar til brug efter 20 sekunder
 • Medfølgende beskyttelseshætte
 • Autosluk efter 30 minutters inaktivitet
 • 3 meter drejeledning

ghd V Gold Classic Max Styler

Bedst til tykt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Nano silver-belægning
 • pros-icon.svg Brede plader
 • pros-icon.svg Forbedret isolering

Detaljeret gennemgang

Testens femte model, GHD V Gold Max Styler, er blevet testet og vurderet hos blandt andre de tyske Testsieger.de og Testberichte.de og af amerikanske Makeupandbeauty.com. Alle steder med imponerende resultater.

Derfor skal du vælge ghd V Gold Classic Max Styler

ghd V Gold Classic Max Styler er opdateret med den nyeste teknologi, samtidig med at den har fået opgraderet designet, blandt andet med guldfarvede varmeplader. Selvom farven på pladerne ikke er den afgørende faktor ved valg af glattejern, er det ikke til at komme udenom at det nye design giver modellen et virkelig smukt og luksuriøst look!

Ekstra brede plader

Hvis dit hår er meget langt eller kraftigt, er ghd V Gold Classic Max Styler det rette valg for dig. De brede plader og ghd’s kendte kvalitet gør, at du kan glatte store sektioner ad gangen. Det betyder, at selv det tykkeste hår hurtigt er gennemglattet. Desuden er modellen udstyret med ekstra afrundede plader, hvilket gør den optimal til at lave store, bløde Hollywood-krøller.

Optimeret isolering

En anden ting ghd har optimeret ved ghd V Gold Classic Max Styler er isoleringen. I det nye design er glattejernet gjort lettere samtidig med at isoleringen er optimeret så det er mindre varmt på ydersiden, hvor man holder.

Som sine søskende i resten af Gold-serien er varmepladerne belagt med nano silver-belægning, som sikrer et ekstremt glansfuldt hår.

Produktdetaljer:

 • 5 cm. Brede, buede varmeplader
 • Nano silver-belægning
 • Optimeret isolering
 • Autosluk-funktion
 • Universaladapter

Guide

Gode råd til styling med glattejern

Inden du investerer i et glatttejern og går i gang med stylingen, er der et par ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest bør du bruge lidt tid på at sætte dig ind i hvilken hårtype du har, og vælge model derudfra. Derefter skal du overveje hvilke ønsker du har til dit glattejern; skal det kunne bruges til at lave krøller med, hvor brede skal varmepladerne være osv. På den måde får du mest ud af din investering, som gerne skulle bruges i mange år.

Pas på dit hår

Som beskrevet er det vigtigt at du giver dit hår lidt ekstra opmærksomhed når du glatter det. Du beskytter bedst håret ved at huske på disse tre tommelfingerregler:

Brug beskyttelse

Invester i et varmebeskyttende produkt, som påføres håret inden glatning. Varmebeskyttelsen sørger for at håret ikke tager unødig skade af den varmepåvirkning, du udsætter håret for ved glatning.

Pas på temperaturen

Desværre har mange en idé om, at jo højere temperatur på glattejernet jo bedre. Men det bedste resultat opnås faktisk ved at investere i et glattejern med en jævn varmefordeling. Det giver en mere effektiv glatning og er meget mere skånsomt mod håret. Af samme grund har alle ghd’s stylere én temperaturindstilling på 185 grader, som de efter grundig forskning er kommet frem til, er den ideelle temperatur uanset hårtype.

Ren start

Det eneste produkt du bør have i håret inden du glatter det, er varmebeskyttelsen. Har du hårspray, mousse eller et andet produkt i håret, slider det unødigt både på glattejern og hårstrå.

Sådan får du det bedste glatteresultat

Først og fremmest bør du investere i et glattejern i god kvalitet. De kan være dyre, men til gengæld holder de meget længere end de billige konkurrenter. Er du uheldig kan et billigt glattejern af dårlig kvalitet desuden gøre uoprettelig skade på håret, så overvej om ikke det er det værd at give lidt mere på den lange bane.

Kun i tørt hår

Ganset hvor god kvalitet dit glattejern er, må du aldrig bruge det i fugtigt hår. Vådt og futigt hår er meget skrøbeligt og du risikerer at skade håret hvis du glatter det inden det er gennemtørt. Er du den utålmodige type, kan du investere i et glattejern, der er specielt designet til at kunne bruges i fugtigt hår.

Del op i sektioner

Tålmodighed er en dyd når det kommer til hårglatning. Hvis du glatter lidt på må og få, kan det nemt blive en langsommelig affære. Del i stedet håret op i sektioner og glat så en enkelt tot ad gangen. Varmen når ikke hele vejen igennem større totter, og resulatet holder derfor ikke længe.

Det sidste touch

Når du er færdig med at glatte dit hår kan du fiksere det med et stylingprodukt, der får resultatet til at holde længere. Skal dit glatte look holde hele natten kan du derfor med fordel investere i en god hårspray eller stylingspray, f.eks. fra ghd.

Pas på dit glattejern

At investere i et kvalitetsglattejern kan være en kostelige affære og derfor skal det gerne holde længe. Snavs og stylingprodukter sætter sig fast på pladerne med tiden, derfor er det vigtigt at du med jævne mellemrum vasker dit glattejern. Det gør du ved at vente til det er helt koldt og derefter skrubbe det forsigtigt med lunkent vand. Når det er rent, dupper du det med et håndklæde og så er det klar til næste runde.

Hvorfor GHD glattejern?

ghd (good hair day) blev grundlagt i England i 2001 og blev hurtigt det førende på markedet for elektriske hårstylere i høj kvalitet. Med innovativ teknologi og høj brugervenlighed, er det det foretrukne mærke for såvel private som professionelle verden over.

ghd revolutionerede markedet ved at finde den perfekte temperatur, og lade den være den eneste indstilling i deres stylere. Mærket er kendt for hurtig opvarmning, en perfekt varmefordeling på pladerne og plader i god kvalitet, der glider nemt gennem håret og beskytter det bedst muligt. Kort sagt: gdh er garanti for god kvalitet og brugervenlig styling i salonkvalitet.

Kilder

Amazon

Amazon er blevet brugt til at se hvad brugerne synes om ghd’s mini glattejern. Der kan laves mange test af produkterne, men i sidste ende er det vigtigste hvad forbrugerne mener. Derfor har vi brugt Amazon, som kilde. glattejernet for 4.1 stjerner ud af 5 stjerne samlet set.

Expert reviews 

Expert reviews har lavet en detaljeret gennemgang at den nye Platinum plus styler fra ghd, og de har givet den i alt 5 stjerner.

Good Housekeeping Institute

The Good Housekeeping institute har lavet et godt overblik over ghd’s IV styler. Deres fordele og ulemper er selvfølgelig også taget i betragtning i vores test.

Hair Care Club 

Hair Care Club har også lavet en gennemgang af ghd’s IV styler, og har givet dem 4,6 stjerner. Lige ledes har de også lavet en gennemgang af mini styler. Den kan ses her.

Hairday https://www.hairday.co.uk/ghd-iv-styler-review/

Her Campus

Her campus er et et online magasin, som er lavet af og til kvinder, der er på universitet. Det er selvfølgelig også for alle andre, men deres artikler henvender sig mest til kvinder, og har lavet en gennemgang af den klassiske model fra ghd – nemlig deres V Gold Classic styler. De opsummerer hvorfor de mener at det er et godt køb.

Tech Advisor

En anden engelsk gennemgang, men denne gang af ghd’s platinium glattejern. De kommer også ind på fordele og ulemper og har givet den en fin karakter.

Konklusion

I denne test har vi vurderet seks ghd-glattejern ud fra kvalitet, pris og brugervenlighed. Ud af de seks har vi vurderet de bedste i kategorierne: premium, bedst i test og bedst til prisen.

Bedst i test er klassikeren ghd Classic IV Styler, også kaldet The Original Classic Styler. Det er et glattejern i den velkendte ghd-kvalitet, der ud over at være udstyret med enopvarmningstid, automatisk sleep-funktion og universaladapter, også er særdeles velegnet til at lave flotte krøller. Et all-round glattejern i høj kvalitet til langt de fleste hårtyper.

Vinderen af pladsen som premium er ghd Platinum+ Styler: verdens første SMART-styler, udstyret med den nyeste teknologi for at skåne håret mest muligt efter netop dit hårs behov. Et banebrydende glattejern, for dig, der vil have den nyeste teknologi og højeste kvalitet.

Bedst til prisen er ghd V Gold Classic Mini Styler, der med sin mindre plader, er perfekt til både at glatte håret og krølle det. høj ghd-kvalitet og en ideel rejsemakker, til en overkommelig pris.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×