Bedste glattebørste 2022 – Undgå frizz og krus med disse 3 hårbørster med varme

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her hvor vi tester og finder den bedste glattebørste, så du kan spare tid foran spejlet om morgenen! Vi undersøger parametre som effektivitet og skånsomhed, når vi med både fordele og ulemper in mente, gennemgår 3 hypede glattebørster.

Hårplejerutinen skal opgraderes og du ved udmærket hvordan; du skal have fat i en hårbørste med varme! Til gengæld ved du ikke helt, hvordan du vælger den rette til dit hår, for du ved faktisk ikke, hvad forskellen er på forskellige glattebørster – altså udover prisen.
Det ved vi til gengæld, og vi ved, at små detaljer gør en forskel.

Så når vi har gransket testens 3 udvalgte glattebørster, runder vi af med en købsguide, så du kan blive lidt klogere på det hele.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Har fjedrende børstehoveder som er skånsomme mod din hovedbund
 • pros-icon.svg Kan anvendes dagligt uden at du skader håret
 • pros-icon.svg Holder en konstant temperatur på 185 grader – optimal glatteeffekt der ikke ødelægger hårstråene
 • pros-icon.svg Har en ledningslængde på 2.20 meter – her får du rigeligt med bevægelsesfrihed

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dafni Hair Straightening Ceramic Brush

Med en lynhurtig opvarmning og et håndtag, der er som skabt til alle hænder, kan du nu glatte dit hår på under den halve tid! Den yderste spids på børstens pigge bliver ikke varm og du kan derfor rede håret helt inde fra hovedbunden.

Børsten glider ubesværet gennem selv de kraftigste hårpragter og klarer nemt alle længder. Med sin keramiske belægning er du derudover sikret både kvalitet og skånsom styling af dit hår. Den er i øvrigt let at rengøre og er i det hele taget bare nem at betjene for alle, der kan finde ud af at rede håret.

Denne originale glattebørste fra Dafni tæmmer frizz i vitterligt alle typer hår og er altså et intet mindre end genialt alternativ til traditionelle glattejern. En overlegen testvinder og en kæmpe anbefaling fra os!

Remington CB7400

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Har anti-statisk belægning så både krus og statisk elektricitet minimeres
 • pros-icon.svg Børsten har 3 forskellige varmeindstillinger – 150/190/230 grader
 • pros-icon.svg Varmer op på 30 sekunder og autoslukker efter 1 time
 • pros-icon.svg De keramiske børster har en kølig spids så du ikke brænder dig når du glatter håret

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Remington CB7400

Budgetvenlig uden at gå ned på hverken effektivitet eller kvalitet, og ekstra god til tykt hår – denne Remington model kan glatte det meste!

Det går stærkt med en elektrisk glattebørste som denne, for udover dens hurtige opvarmning kan den tage imponerende store hårtotter ad gangen. Den bekæmper frizz i krøllet hår og tæmmer strittende hårpragter uden at gøre dem flade og livløse at se på.

Børsten er nem at rede gennem alle slags hårtyper, og efterlader håret med et virkeligt flot naturligt look. Det ergonomiske håndtag giver dig desuden en ubesværet styling uden ømme håndled.

Du får meget glattebørste for pengene her, og har du ikke lige spendérbukserne på, er denne børste hvad du skal gå efter.

GHD Glide Hot Brush

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Glattebørste med keramisk belagte børster og ion teknologi – glatter dit hår skånsomt og effektivt
 • pros-icon.svg Maksimal og konsistent varmetemperatur på 185 grader – børster dit hår uden at skade det
 • pros-icon.svg 2.7 meter lang ledning – bedre bevægelsesfrihed får du ikke
 • pros-icon.svg Børsten er udstyret med lange og korte pigge så du kan style/glatte store dele ad gangen
 • pros-icon.svg Rigtig god til meget langt hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Glide Hot Brush

GHD udmærker sig igen her med et produkt i absolut topklasse. Med denne varmebørste kan du glatte håret på rekordtid og med et resultat, der efterlader det silkeblødt.

Børsten er idéel til de fleste hårtyper, hvor glatningen og stylingen gerne må gå lidt tjept. Børstens ion teknologi gør desuden at den glider ualmindeligt let gennem håret – også hos de krøllede og kraftige hårtyper.

Denne GHD glide hot brush er i øvrigt lige så god til at lægge frizz og krus ned, som den er til at style og give ekstra volumen i (i forvejen) glat hår. Det er altså noget af en glattebørste vi her har fat i, og nok er prisen lidt pebret, men den er det hele værd.

Guide

Sådan vælger du den bedste glattebørste – Købsguide

Glattebørster er forskellige og selvom de alle har det formål at glatte håret, så har deres individuelle funktioner og features ofte en større betydning end man umiddelbart skulle tro.

Hvad enten det er din første glattebørste eller du allerede er bekendt med denne type stylingredskab, kan du læse med i nedenstående købsguide. Her kommer vi ind på nogle af de helt grundlæggende ting, som vi mener du bør du kigge efter i en glattebørste.

Temperaturindstillinger

Det er altid lækkert at kunne skifte mellem forskellige temperaturindstillinger, men hold lige øje med den høje ende af glattebørstens temperaturskala inden du skruer op. Den anbefalede temperatur for varme stylingredskaber er 185 grader celcius. Dette er en ‘sikker’ temperatur som de fleste normale hårtyper kan bruge uden at skade håret.

Mange varme stylingredskaber – glattebørster inkluderede – har temperaturindstillinger, der når langt højere end disse varmesikre 185 grader. Dette er både godt og skidt, for mens tyndt hår hurtigt tager skader af høje temperaturer, kan det ind imellem være nødvendigt at bruge disse for at opnå den ønskede effekt, specielt hvis du har tykt og kraftigt hår.

Brug altid din glattebørste med omtanke, og brug gerne én, hvor temperaturen er konstant og jævn.

Opvarmningstid

Lidt ligesom at vente på bussen, kan det være irriterende at skulle vente på at din glattebørste varmer op til rette temperatur. Har børsten forskellige temperaturindstillinger vil det naturligvis variere, hvor længe den er om at varme op til hver af disse. Men hav lige dette med i dine overvejelser inden du investerer.

Keramisk belægning

Sørg for, at den glattebørste du vælger har keramisk belægning på børsterne. Denne slags belægning er din garanti for en glattebørste, som børster håret skånsomt med minimal risiko for at rive hårstrå ud.

Størrelsen på din glattebørste

Har du langt og kraftigt hår vil en større glattebørste være bedst til dig. Modsat kan du sagtens nøje med en mindre (og oftest også lettere) model, hvis du har fint og tyndt hår. Og har du kort hår gælder samme princip.

Det er dog værd at nævne, at helt korte hårtyper sjældent vil få meget ud af en glattebørste.

Sådan bruger du din glattebørste

Det er nemt at bruge en glattebørste; du tænder for børsten og når den er klar til brug, reder du børsten igennem dit tørre hår. Du kan bruge glattebørsten i hele håret.

Red håret med en almindelig børste først, så du får eventuelle filtrede totter skilt fra hinanden. Sørg derudover for at dit hår er helt tørt inden du går i gang med glattebørsten. Bruger du den i vådt hår, slider det unødvendigt på håret. Husk i øvrigt på, at udover at glatte håret hurtigt og minimere frizz, kan du skabe både bølger og volumen med en glattebørste.

Brug et varmebeskyttende produkt

Vi anbefaler at du altid bruger et varmebeskyttende produkt i håret inden du bruger din glattebørste. Det kan for eksempel være en varmebeskyttende spray eller en stylingmousse med varmebeskyttende egenskaber. Vælger du at bruge en olie eller et serum, skal du være ekstra opmærksom på kun at bruge denne i længderne af dit hår.

Bruger du en hårolie tæt ved hårrødderne kan det hurtigt komme til at se fedtet og fladt ud.

Glattebørste eller glattejern?

En glattebørste er ikke det samme som et glattejern og er du ude efter et fuldstændigt glat hår uden et eneste svaj, er det et almindeligt glattejern du skal have fat i. Du skal altså ikke regne med at en glattebørste kan børste dit hår så du får en total makeover.

En glattebørste er derimod til dig, som skal have lagt krus og frizz ned og som vil spare tid når du skal style dit hår. Når du bruger en glattebørste i håret vil du typisk opleve at det føles blødere og ser mere ‘naturligt glat’ ud.

Du kan altså sagtens få synligt glattere hår med en glattebørste – det vil bare blive knapt så ‘skarpt’ et look som det du kan opnå med et glattejern.

FAQ

Hvilken glattebørste er bedst i test?

Den bedste glattebørste i denne test er klassikeren Dafni Hair Straightening Ceramic Brush. Den er skånsom og frizz-reducerende og du kan børste håret med den hver eneste dag uden at skade det.

Hvad er en glattebørste?

En glattebørste er en børste med varme, som reducerer frizz og krus og som du kan både rede og style håret med.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×