Glattejern til skæg – sådan glatter du bedst dit skæg

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Original Best Buy LIssox Skæg
TESTVINDER

Original Best Buy LIssox Skæg

Llssox er en glattebørste, og vores bud på det bedste værktøj til at style og glatte dit skæg. For at være mere specifik, er det en kombination af en gammeldags glattejern og en hårbørste. Den…

Original Best Buy LIssox Skæg 1
Bedste glattekam til skæg

Original Best Buy LIssox Skæg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du er ny til at have fuldskæg, eller bare gerne vil gøre mere ud af at style og groome det, er der et hav af muligheder.

En af de mest populære styling metoder er at glatte skægget. Når du glatter skægget, er det meget nemmere at få det til at sidde som man vil. Og det kan få alt skæg til at se mere velplejet, soigneret og lækkert ud på bare få minutter.

Forskellige metoder til at glatte skæg

Der findes mange metoder til at glatte sit skæg, og de har alle deres fordele og ulemper.

Mange bruger bare en skæg kam og børster det til det får den ønskede form og fylde. Andre bruger olier og pomader for at få håret helt blødt og glat.

Men det er begrænset hvad de produkter kan udrette. Hvis du vil have fuldkommen tæmmet dit skæg, er du nødt til at bruge varme til styling. Varmen vil gøre hele glatte processen meget nemmere.

De mest populære metoder er at glatte skægget med varme, er med en føntørrer eller en form for glattejern

Glattejern vs føntørrer

Hvis du vil glatte dit hår med en føntørrer, er det en ret simpel process. Du tænder føntørren på varmeste trin og blæser på skægget oppefra, mens du forsigtigt går det igennem med en skæg børste. Det er en simpel, tidskrævende metode, men den virker.

Hvis du derimod gerne vil oppe dit skæg game, kan du investere i et glattejern til dit skæg.

Glattejern har indtil nu været tiltænkt kvinder eller andre med langt hår. Men som vi ved er selvpleje vigtigt uanset køn, og det er skam ikke kun kvinderne der kan gøre sig lækre.

Glattejern er helt klart den mest effektive måde at glatte dit skæg hurtigt og grundigt. I modsætningen til føntørrer teknikken, giver glattejern direkte varme på et meget koncentreret område. Det er væsentligt hurtigere, og mere skånsomt for både huden og skægget.

Original Best Buy LIssox Skæg

Bedste glattekam til skæg

Original Best Buy LIssox Skæg
Fordele
 • pros-icon.svg Effektivt både til langt og halvlangt skæg.
 • pros-icon.svg Hurtig og nem måde at få skæg til at se soigneret ud
 • pros-icon.svg Mere skånsomt for både hud og skæg end at bruge hårtørrer
 • pros-icon.svg Kan også bruge i dit hår, hvis det er langt nok
 • pros-icon.svg Langt kabel – 2,8 m. så selv den højeste mand kan stå op og style sit skæg

Detaljeret gennemgang

Llssox er en glattebørste, og vores bud på det bedste værktøj til at style og glatte dit skæg. For at være mere specifik, er det en kombination af en gammeldags glattejern og en hårbørste. Den er keramisk og designet med negative ion teknologi så selv det mest kraftige skæg kan blive blødt og glat. 

Llssox ligner egentlig mest en almindelig hårbørste med en ledning i. Men der er faktisk mere til den end det. Den har et varmeelement i hovedet, hvilket varmer børsten og tænderne op. Den har en kombination af varme tænder og almindelige kam tænder, og de varme tænder er kortere så du ikke brænder dig i ansigtet når du bruger den. 

Den kommer med 3 justerbare temperaturer, fra 130°C til 200°C. Så kan du tilpasse børsten efter dit skæg og dine personlige behov. Har du ekstra krøllet skæg, men vil egentlig gerne have det glattere, skruer du bare op for temperaturen og børster det langsommere.Og hvis dit hår er tyndt eller fint, skal du ikke lade børsten blive i skægget for længe.  

Guide

Sådan glatter du dit skæg med en glattebørste

Hvis du aldrig har brugt et glattejern eller lignende varmt styling apparat, kan det være meget intimiderende. Det kan være fristende at holde sig til sine gamle skæg rutiner. Men hvis du følger vores guide, er det faktisk overraskende intuitivt. Og hele processen behøver kun tage få minutter.

 1. Start ud med helt tørt hår. Hvis du lige er kommet ud af badet, bør du sørge for at der ikke er mere vand i dit skæg
 2. Påfør dine normale plejende skæg produkter, vokse og olier. Hvis du ikke gør dig i skæg olier, er nu et godt tidspunkt at starte
 3. Børst skægget igennem med en kam, for at fjerne filter og knuder. Det dur jo ikke hvis varme børsten sætter sig fast.
 4. Tilføj nu varmebeskyttende produkter til dit skæg. Det er et meget vigtigt trin, hvis du vil undgå skadet hår.
 5. Tænd glattebørsten og lad den varme op til den ønskede temperatur. Hvor varm den skal være, kommer mest an på dit skæg din stil. Det tager normalt kun få sekunder
 6. Nu kan du starte selve glatningen. Begynd med at børste fra kinderne nedad i en flydende bevægelse. Det er vigtigt at du altid har børsten i bevægelse, så den ikke brænder håret. Jo langsommere og varmere du glatter håret, jo glattere bliver det.
 7. Derefter skal du børste hagen. Her kan du vælge enten at børste skægget nedad eller til siderne. Igen, det handler om dit skæg og din personlige smag. Du kender dit skæg bedst.
 8. Hvis dit skæg er meget langt eller tykt, bør du også glatte skægget indefra og ud under hagen.
 9. Som kirsebær på toppen kan du slutte af med at forme og style de forskellige dele af dit skæg som du vil. Prøv dig frem, og se hvad du kan lide og hvad der passer til dit look.
 10. Hvis du er rigtig glad for resultatet og gerne vil have det holder, kan du nu bruge for eksempel hårspray til sidst.

Andre gode råd til skæg styling og grooming

 • Det er en god ide at kombinere glattejernet med andre gode skæg vaner. Husk at soignere, vaske og børste det hver dag, især hvis du bruger produkter i håret.
 • Når du vasker dit skæg, er det vigtigt du bruger shampoo og balsam der er udviklet specielt til ansigtshår, så det ikke tørrer ud.
 • Hvis dit skæg er meget langt, er det en god ide at holde det sundt og lækkert med specielle skæg-olier.
 • Hvis du vil bruge glattejern til dit skæg, bør du investere i varmebeskyttelse. Du skulle jo nødigt risikere, at dit flotte skæg bliver skadet.
 • Invester i ordentlige styling og grooming værktøjer. Et godt starter kit bør indeholde saks, kam og børste.

Skægtrimmer

En af de vigtigste dele af skæg grooming, er altid at holde skægget i den rigtige længde og form. Skægget skal trimmes i kanterne, ved ansigtet, og i spidserne. Hvis du vil gøre det hjemme, kræver det selvfølgelig en rigtig god skægtrimmer.

Læs mere om vores skægtrimmer test her og få nogle tips til hvordan du finder den helt rigtige skægtrimmer til dig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×