Bedste håndklæder til håret i 2022 – Se de 5 testvindende turban håndklæder til at tørre dit hår

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap
TESTVINDER

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap

Hairlust giver dig her et ultra-blødt, skånsomt og effektivt turban håndklæde, som suger fint og godt og helt uden at filtre eller kruse håret til. Håndklædet er fremstillet i miljøvenligt bambus materiale og det føles…

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap 1
Bedst i test

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap

Kitsch Håndklæde med mikrofiber Leopard Ingen farve 4
Bedste til kruset hår

Kitsch Håndklæde med mikrofiber Leopard Ingen farve

Yummi Haircare Microfiber Hårhåndklæde Rosa 5
Bedste til alle hårtyper

Yummi Haircare Microfiber Hårhåndklæde Rosa

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her når vi kårer de bedste håndklæder til håret. Vi tester 5 forskellige håndklæder til håret, og kigger på ting som lukkefunktion, pasform og materiale når vi afvejer fordele og ulemper ved hvert håndklæde.

Ved du hvad et hurtigtørrende turban håndklæde er?
Med et turban håndklæde til håret kan du spare både tørretid og penge på frizz-reducerende produkter, og det er ret smart.
Vi tester i denne artikel 5 forskellige hurtigtørrende håndklæder til håret, og ser nærmere på, hvordan de virker, hvilke hårtyper de egner sig bedst til og hvad de er lavet af. I vores købsguide, der følger, går vi i detaljer med materialer, fordele og anvendelse, så du kan blive klogere på, hvorfor et traditionelt håndklæde faktisk ikke er særligt godt at tørre håret med. Det hurtige overblik over testens 5 håndklæder kan du se opstillet i vores sammenligningstabel her.

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap

Bedst i test

Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap
Fordele
 • pros-icon.svg Øko Tex 100 certificeret – her får du et turban håndklæde som er 100% fri for skadelig kemi
 • pros-icon.svg Lugtresistent, åndbar og antibakteriel – dette får du kun med bambusstof
 • pros-icon.svg God til krøller – kan tørre dit hår uden at skabe friktion og frizz
 • pros-icon.svg Har en god pasform til stort set alle hoveder og hårlængder
 • pros-icon.svg Suger hurtigt overskydende vand uden at udtørre håret

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Bamboo Turban Hair Towel Wrap

Hairlust giver dig her et ultra-blødt, skånsomt og effektivt turban håndklæde, som suger fint og godt og helt uden at filtre eller kruse håret til. Håndklædet er fremstillet i miljøvenligt bambus materiale og det føles meget let på hovedet. Det fastgøres nemt med en lukkefunktion i nakken. Det er desuden vegansk, og det er produceret ud fra et sæt bæredygtige standarder, så du kan være sikker på at tørre håret i et rent og naturligt materiale.

Er du ikke vant til bambusmateriale, vil dette turban håndklæde være en total game-changer for dig og dit hår – uanset type og tekstur.

Det vil i øvrigt være ekstra godt for dig med uregerligt og tørt hår, ligesom det vil give alle curly girls meget flottere hårdage.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtigtørrende håndklæde i microfiber – ekstra hurtig til at absorbere overskydende vand
 • pros-icon.svg Smart 2-pack – så kan du bruge det ene mens det andet er til vask
 • pros-icon.svg Vaskes nemt ved 40 grader maskinvask
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Brush Works Luxury Hair Towels 2-pack

Er det altid lidt irriterende at skulle vente på at håret tørrer, og er du samtidigt også på budget? Brush Works er det, du leder efter.

Her får du hele to microfiberhåndklæder, og du får dem med en fiks lille elastik + knap, så de nemt fastgøres og du kan lægge makeuppen og gøre ved mens håret tørrer.

Håndklædernes materiale i microfiber gør dem både meget lette og meget hurtigt absorberende, men samtidigt skånsomme. De er måske ikke så hensigtsmæssige til meget fyldige hårpragter, men de tørrer lynhurtigt alle standardstørrelser og de efterlader håret blødt og lækkert.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Innovativt håndklæde i Aquitex – speciel blanding af microfibre til at tørre dit hår
 • pros-icon.svg Har antibakterielle egenskaber
 • pros-icon.svg Reducerer frizz og giver glans
 • pros-icon.svg God til krøllede hårtyper
 • pros-icon.svg Absorberer fugt på kort tid – kom hurtigere i gang med at style håret

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Aquis Rapid Dry Lisse Hair Turban

Få tørret dit hår på rekordtid med Aquis’ specialfabrikerede microfiber håndklæde til håret. Her får du et turban håndklæde fra brandet, der startede det hele, og det mærker du ret hurtigt. Det føles på en uforklarlig måde lidt lettere end andre lette og hurtigtørrende håndklæder, og dets evne til at suge overskydende vand er fænomenal. Det har derudover en rigtig god lukkefunktion, så du frit kan valse rundt mens håret tørrer.

Der er altså noget særligt ved dette turban håndklæde fra Aquis fordi det rent faktisk tørrer håret på under den halve tid – også selvom du har stort og tykt hår. Kombinationen af dets korte tørretid og solide lukkefunktion gør det desuden oplagt til børn med langt hår og krudt i røven.

Kvaliteten i dette turban håndklæde ses og mærkes, og det er ikke svært at forstå, hvorfor Aquis er et af de bedste brands på markedet.

Kitsch Håndklæde med mikrofiber Leopard Ingen farve

Bedste til kruset hår

Kitsch Håndklæde med mikrofiber Leopard Ingen farve
Fordele
 • pros-icon.svg Microfiber håndklæde med leopard print – lidt sjovere end de fleste andre turban håndklæder
 • pros-icon.svg Rigtig god til kruset hår
 • pros-icon.svg Nem at bruge – håndklædet har en stretchy elastikkant der gør det nemmere at fange håret når du skal vikle håndklædet om

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kitsch Håndklæde med mikrofiber Leopard Ingen farve

Endnu et super alternativ til et groft bomuldsmateriale og en favorit blandt håndklæder til håret – her kommer Kitsch!

Vi ved ikke helt hvordan Kitsch har gjort det så godt, men udover en mere-end-udmærket sugeevne, er dette hurtigtørrende håndklæde også bare vildt blødt. Det er godt til alle hårtyper (lange som korte) og det holder ligeledes godt fast på lokkerne.

Mens al slags hår vil nyde godt af en turban som denne, er det altså de frizzede og naturligt krøllede typer, der virkelig oplever bonus af at bruge dette funktionelle microfiber stof. Alt i alt et super godt og utrolig blødt mikrofiberhåndklæde, der skånsomt tørrer håret, får reduceret frizz, og som samtidigt er lidt lækkert at se på.

Yummi Haircare Microfiber Hårhåndklæde Rosa

Bedste til alle hårtyper

Yummi Haircare Microfiber Hårhåndklæde Rosa
Fordele
 • pros-icon.svg Bamseblødt microfiber håndklæde med god lukkefunktion
 • pros-icon.svg Let og med en fantastisk sugeevne
 • pros-icon.svg Nem at få til at sidde behageligt
 • pros-icon.svg Holder håret godt på plads uden at stramme eller vride det rundt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Yummi Haircare Microfiber Hårhåndklæde Rosa

Er du typen, der gerne beholder håndklædet viklet om håret i ekstra lang tid, så er dette hurtigtørrende håndklæde fra Yummi Haircare din nye bedste ven!

Her får du usandsynlig blødhed og et godt absorberende håndklæde, som giver dig en både effektiv og skånsom hårtørring på kort tid.

Håndklædet passer fortrinligt til alle typer af hår, men kan dog have en smule svært ved at sidde godt om hår, der er ekstra langt og/eller kraftigt. Til gengæld er det så lækkert at have på, at der er ret stor sandsynlighed for, at du aldrig vil tørre hår med et traditionelt håndklæde igen når du først prøvet denne turban.

Guide

Sådan vælger du de bedste håndklæder til håret

Det er ikke så svært at vælge et hurtigtørrende håndklæde til håret, du skal bare lige finde ud af, hvilket materiale du vil have det i. Dernæst bør du overveje håndklædets praktiske egenskaber såsom pasform, størrelse og lukkefunktion.

I det følgende gør vi dig klogere på de forskellige materialer som hurtigtørrende turban hårhåndklæder er fremstillede i. Bagefter ser vi nærmere på andre features og funktioner som du kan have på tjeklisten inden du går på håndklæde jagt.

Derfor skal du bruge et hurtigtørrende håndklæde til håret

Hvorfor er det egentlig, at du bør bruge et håndklæde, der er specifikt lavet til håret?

Det korte svar er, at det er en skånsom måde at tørre håret på, og at du faktisk får et sundere hår af det – altså hvis du helt dropper bomuldshåndklædet. Dertil kommer en række andre fordele som du kan læse om herunder.

 • Håndklæder til håret er mildere og mindre skadeligt for dit hår

Du ved sikkert godt, at vådt hår er skrøbeligt hår. Ellers ved du det nu.

Den vævning som stort set alle almindelige bomuldshåndklæder har, er i praksis for grov for håret. Derudover har mange en sugeevne, som i kombination med den grove vævning vil have en udtørrende effekt på håret.

 • Håndklæder til håret reducerer krus og filtrer ikke håret

Intet kan filtre håret eller kruse det til som et almindeligt bomuldshåndklæde kan.

En af grundene hertil er også, at mange af os faktisk ikke tørrer håret ‘rigtigt’ når vi bruger et almindeligt håndklæde. Vi moser og gør ved og frotterer i hårde bevægelser, og bagefter vikler vi det om håret i et alt for stramt tag.

Med et håndklæde til håret skal du hverken tørre håret ved at frottere eller vikle det stramt om hovedet for at få det til at blive siddende. Du skal bare kramme dit våde hår en enkelt gang inden du vikler håndklædet om og lader det klare resten.

 • Håndklæder til håret er praktiske

Endnu en fordel ved et håndklæde til håret er at det er praktisk! Udover at føles super behagelig at have om håret, er hårhåndklæder designede til at sidde godt om hovedet. Ved mange er der en lille knap eller anden form for lukkefunktion, som sørger for at håndklædet bliver hvor det skal uden at genere. Det betyder at rutiner som at lægge makeup, smøre dig ind i creme, tage tøj på og så videre, pludselig bliver noget du kan gøre helt uforstyrret uden et håndklæde der falder af, skal rettes til og vikles om håret igen og igen.

 • Håndklæder til håret tørrer håret hurtigere

Du kan vinde en del på tørretid når du bruger et håndklæde til håret. Mange oplever at de ikke behøver at føntørre håret når de skifter fra et almindeligt bomuldshåndklæde til et hårhåndklæde. Jeps, så effektivt er det faktisk. Husk i øvrigt på, at du jo mere du undlader varme stylingredskaber (herunder også den brandvarme føntørrer), jo bedre.

Der sker naturligvis intet ved at du ind imellem bruger et varmt stylingredskab, så længe du husker at komme et varmebeskyttende produkt i håret først.

 • Brug dit turban håndklæde til at holde håret oppe når du har hårkur i

Saml håret i dit turban håndklæde mens du venter på at hårkuren tager sin virketid. På den måde er du sikret, at håret ikke falder ned mens du laver andre ting som for eksempel at barbere ben. Du skal ikke være bange for, at håndklædet suger al produktet til sig. Det kommer ikke til at ske, da konsistensen af din hårkur ganske enkelt er for fed.

De bedste materialer til håret

Ikke alle håndklæder til håret er ens og herunder gennemgår vi de mest kendte forskelle på dem; materialerne de er fremstillede i.

Håndklæde til håret i bomuld

Der findes et utal af forskellige typer af bomuld i verden, og hver producent har gerne sin helt særlige bomuldsblanding til at lave håndklæder af.

Bomuld er et stærkt materiale, som kan tåle mange vaske og ture i tørretumbleren uden at tage skade. Bomuld kan absorbere relativt godt, men er til gengæld tungt og kan være lang tid om at tørre. De grove fibre og vævninger som bomuldshåndklæder har, kan føles bløde og være dejlige at tørre kroppen med, men de er ikke gode for vådt hår. Det er ikke bomuld i sig selv, men selve vævningen af det, som ikke er godt at bruge når håret er vådt.

Håndklæde til håret i bambus

Bambushåndklæder er bløde og absorberer fugt relativt hurtigt. De er, som navnet indikerer, lavet af bambusfibre. Bambus er et meget nænsomt materiale, og håndklæder fremstillet i bambus er derfor også meget mildere mod håret, i forhold til traditionelle bomuldshåndklæder. Ligesom håndklæder i bambus absorberer fugt, tørrer de også ret hurtigt. Bambusstof er derudover naturligt temperaturregulerende og anti-statisk, hvilket bare giver det endnu flere fordele i forhold til bomuldshåndklæder.

Håndklæde til håret i microfiber

Et microfiber håndklæde kan absorbere meget fugt på kort tid. De fleste microfiber håndklæder er lavede af fine polyester og nylon tråde, og det er disse ultra-fine hår (tråde), som gør dem effektive fugtsugere. De tørrer også meget hurtigt og er godt resistente overfor mug og møl.

Størrelse

Udover materialet som håndklædet er fremstillet i, kommer selvfølgelig også størrelsen. De fleste hårhåndklæder er one size, og kan strækkes og tilpasses forskellige hovedformer og hårlængder fint. One size størrelser kan dog stadig variere fra producent til producent, så hav lige øje for det inden du vælger dit næste hårhåndklæde.

Håndklædets lukkefunktion

Du skal kunne lukke håndklædet, så sørg for at det hårhåndklæde du vælger, har sådan en funktion. Dette kan eksempelvis være med en knap og/eller et elastikbånd.

Alle håndklæder til håret er formede, så de passer til hovedet og en vis mængde hår, og det er skam også godt nok. Men har de ikke en decideret lukkefunktion, som holder på håret, er de altså ikke meget værd.

Turban håndklæde til krøllet hår

Krøllet hår (og sommetider også bølget hår) hører til nogle af de mest tørre og krævende hårtyper. Og selvom alle slags hår vil nyde godt af et håndklæde til håret, vil det for disse krøllede typer være særligt godt med et hurtigtørrende håndklæde.

Dette er ikke kun fordi sådanne håndklæder tørrer håret mere skånsomt – det er i den grad også fordi pasformen på håndklædet holder håret oppe mens det tørrer. Det betyder nemlig, at hårets tekstur og naturlige fald eller krøl ikke ødelægges eller kruses til af skadelig friktion.

Curly Girl metoden

Turban håndklæder gør sig som sagt særdeles godt til typer med krøller.

Hører du til denne hårtype, eller har du bare meget tørre lokker, som kan være svære at pleje, så er Curly Girl metoden (herunder en række særligt skånsomme hårprodukter) et godt bud på det, du har brug for.

Sådan bruger du et turban håndklæde

Forberedelse:

Bruger du et fugtgivende leave-in produkt kan du med fordel kramme det i det våde hår før du vikler turban håndklædet om.

 1. Sørg derefter for at rede håret så der ingen hårknuder eller små filtklumper er
 2. Nu skal du bøje hovedet nedad og lægge håndklædets brede side på baghovedet. Du skal sørge for at dit hår kommer til at hvile i håndklædets længde mod den tynde ende
 3. Når du har placeret håndklædet og tilpasset, skal du sno håndklædet rundt et par gange (men uden at det kommer til at stramme hårdt om hår og hoved)
 4. Fastgør turban håndklædet i dets lukkefunktion og/eller ret til så det sidder godt og behageligt

FAQ

Hvilket håndklæde til håret er bedst i test?

Det bedste håndklæde til håret i denne test er Hairlust Bamboo Turban Hair Towel! Her får du et turban håndklæde i bæredygtige materialer, som skånsomt tørrer dit hår og efterlader det sundt og bouncy.

Er bambus håndklæder gode?

Bambus håndklæder er gode fordi de tørrer håret skånsomt og hurtigere end et almindeligt håndklæde. Derudover er bambusstof anti-statisk, naturligt temperaturregulerende, åndbart og lugtresistent.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×