Bedste hårfarve spray i test 2022 – 5 ikke-permanente sprays med farve + guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Blandt 5 favoritter kårer vi den bedste hårfarve spray, og du kan læse alt om det lige her! Vi bedømmer ud fra parametre som brugervenlighed, afsmitning og farveeffekt, når vi afvejer fordele og ulemper ved hvert produkt.

Du har sat håret og står nu og tjekker det lidt ud, og der er de – lige dér! De grå hår og den trætte udgroning.
Sig hej til hårfarve sprays og farvel til de grå hår, du aldrig har bedt om. Vi tester i denne artikel 5 sprays med farve til alle typer af udgroninger, små grå og festlige lejligheder. Vi kigger på, hvordan de dækker, om de smitter af, og hvor nemme de er at vaske ud. I købsguiden der følger, får du et lynkursus i hårfarve sprays, og et par fif til, hvordan du skal spraye med dem. Mangler du overblik, kan du se testens 5 sprays i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Dækker grå hår med op til 100%
 • pros-icon.svg Også oplagt til at dække udgroninger
 • pros-icon.svg Bliver siddende selvom du børster håret efterfølgende
 • pros-icon.svg Fås i 9 forskellige farver – så kan alle hårfarver være med
 • pros-icon.svg Har en mat finish – får fedtet hår til at se knap så fedtet ud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge L’Oréal Paris Magic Retouch Instant Root Concealer Spray

Opfrisk frisuren og få dækket dine grå hår, eller din lidt for synlige udgroning med denne intet mindre end geniale retouch spray. L’Oréal har lavet sådan et slags produkt, du ikke vidste du havde brug for, før du har prøvet det – og det er altså helt seriøst. Udover at lette panikken når du pludselig opdager, hvor langt din udgroning rent faktisk er nået, kan du også få din udtyndende skilning til at syne af flot og tyk tæthed. Det er desuden en hurtigtørrende hårfarve spray, som størrelsesmæssigt også er fin at have med på farten. Den er derudover nem at bruge selv for den mest uerfarne type, og wow-godt dækkende i alle hårtyper. Et kæmpe like fra os og et must-have for alle sorthårede typer med udgroning og små grå hår!

Fordele
 • pros-icon.svg Dækker og camouflerer lettere (grå) udgroninger ved hovedbunden
 • pros-icon.svg Neutral duft
 • pros-icon.svg Rigtig god til hurtige touch ups – oplagt til at dække og opfriske farve inden en aften i byen
 • pros-icon.svg Ekstra god til prisen – her får du 120 ml for nærmest ingen penge

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Schwarzkopf Root Retoucher Black

Endnu en virkelig god retouch spray på listen, og samtidigt en der er meget billigere end lignende sprays på markedet. Schwarzkopf sørger for at dække de uønskede grå hår og den redder med sikkerhed dine dage op til næste hårfarvning hos frisøren. Formularen består af mikrofine farvepigmenter, som dækker tæt, og som vil genopfriske farven i dit hår så det ser flot og sundt ud.

Denne retouch spray er desuden lige så nem at bruge som den er at vaske ud, og så er den ovenikøbet nem at have med i tasken.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vandfast og ikke-afsmittende – holder i al slags vejr og smitter ikke af på hovedpuden
 • pros-icon.svg Kan dække udvoksning og er også god at skabe spil i håret med
 • pros-icon.svg Fås i flere forskellige farver
 • pros-icon.svg Hurtigtørrende og blødgørende

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge KMS California Style Color Raw Mocha

Grå hår, udvoksninger eller en ny hårfarve? Med farverne fra KMS California kan du både det ene og det andet, og du kan gøre det ret nemt. Denne Style Color serie giver dig nemlig mulighed for at eksperimentere med lidt af hvert bare uden det normale hårfarve-besvær.

Denne spray dækker godt og flot og er også nem at skabe tæthed med, så hårrødderne synes tykkere og håret fyldigere.

Er du på jagt efter flotte effekter og spil i længderne til en aften ude, er den ligeledes genial. Farven er lidt mere holdbar end den er hos lignende hårfarve sprays, den smitter ikke af, og så gør den håret blødt og sundt at se på – win win!

Her har vi en farvespray i bedste premium kvalitet, som gør et fremragende stykke arbejde i alle mørkblonde og brune hårtyper.

Fordele
 • pros-icon.svg Lysner gradvist mørke udgroninger i blond hår
 • pros-icon.svg God til at skabe et flot og naturligt balayage-lignende look med
 • pros-icon.svg Kan lysne med op til to toner
 • pros-icon.svg Gør håret glansfuldt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge John Frieda Sheer Blonde go Blonder Controlled Lightening Spray

Få solkysset beach-boheme vibes i dine blonde lokker uden hverken at gå til frisøren eller bruge flere timer under solen. Denne John Frieda spray skaber flotte effekter i dit hår jo flere gange du bruger den, og den gør det med et helt naturligt look. Den er lidt anderledes i forhold til lignende produkter, da den ikke forsvinder ved hårvask. Udover at give flotte highlights og spil i håret kan den faktisk også bruges til udvoksningen nær hovedbunden, og det er ikke så ringe endda.

Du skal nok ikke forvente lynhurtige resultater (det kommer an på dit hårs tekstur og naturlige farve) med denne, men tålmodighed er en dyd og det er nogle virkeligt pæne highlights du her kan få.

En god semi-permanent sprayfarve til hår i alle blonde kategorier, og en nem måde at pifte looket op på med holdbare resultater.

Fordele
 • pros-icon.svg Festlig pink farve der dækker al slags hår
 • pros-icon.svg Fås i mange forskellige farver – også med glimmer
 • pros-icon.svg Kan også bruges som hårfarve til børn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bluestore Color Hair Spray

Skru op for festlighederne med denne skrigende pink farve fra Bluestore Color Hair Spray! Her er der altså dømt all-pink og sjovt hår uanset om det er til børnefastelavn, vixen-halloween eller det bare skal være lidt farverigt til en polterabend. Den sprayes nemt i (tørt hår), og vaskes ligeledes nemt ud.
Det er en super flot og livlig farve, der holder godt, men som du nok ikke skal læne dig tilbage i sofaen med. Med andre ord; den smitter af på alt og alle, så husk lige hårvasken inden du rammer hovedpuden om aftenen!

Guide

Sådan vælger du den bedste hårfarve spray

Grå hår, udgroninger, udtyndende hår eller bare en ny farve til en festlig aften eller begivenhed? Hårfarve sprays er en nem løsning når det gælder et hurtigt og ikke-permanent farveboost til håret, og der er masser at vælge imellem.

I denne købsguide fortæller vi dig om hårfarve sprayens mange muligheder, samt hvad du sådan mere generelt skal holde øje med inden du smider en i indkøbskurven.

Hvad er en hårfarve spray og hvad skal du bruge den til?

En hårfarve spray er en ikke-permanent hårfarve, som vaskes ud med shampoo. Det er en hårfarve, som lægger sig udenpå (og ovenpå) hårstråene, og den slider derfor ikke på håret som ‘rigtige’ hårfarver gør.

Nogle hårfarve sprays har en lidt længere holdbarhedstid, som betyder at de holder i op til to eller tre hårvaske (men ikke mere end det). Her minder de lidt om toningsfarver, bare uden besværet i forhold til påføring og den potentielle risiko for at efterlade et skær i håret, selv efter flere hårvaske.

Hårfarve sprays der lysner

Der findes også sprays, som går ind og lysner det øverste lag af hårstrået – eksempelvis som John Frieda sprayen i denne test. Sådanne sprays skal ikke vaskes ud, men virker i stedet gradvist jo flere gange de bruges. De er relativt milde i forhold til den slags lysnende effekt du kan få hos frisøren. Det anbefales dog ikke at bruge dem i hår, som i forvejen har gennemgået kemisk farvebehandling, herunder også afblegning. Dette skyldes at du aldrig kan være helt sikker på, hvordan det specifikke indhold af blegemiddel er doseret i produktet. Det kan derfor skabe uventede resultater, hvis det bruges i kombination med andre farvebehandlinger.

Forskellige typer af hårfarve sprays

Udover farvevalget, er der også lidt andre forskelle på hårfarve sprays. Der er nemlig de såkaldte retouch hårfarve sprays, og så er der dem, der minder mere om en egentlig hårfarve (der dog stadig kan vaskes ud).

De fleste hårfarve sprays i ‘normale’ farvenuancer er såkaldte touch up sprays, som er  lavede til at dække og/eller camouflere gråt hår og udvoksninger i farvebehandlet hår. Men ofte kan de faktisk meget mere end det. Har du en udtyndende hårpragt, der generer dig – for eksempel i din midterskilning – er en farvespray eller en touch up spray oplagt til at ‘dække til’ og få dit hår til at syne af mere.

Hårfarve sprays til at teste nye farver i håret

Går du og leger med tanken om en ny farve til dit hår, kan du med fordel prøve løjerne af med en spray først. Her vil produkter fra KMS California Style Color serie være oplagte, da de er formulerede til hele hårfarvninger og ikke bare touch ups her og der.

Det samme gælder, hvis du gerne vil prøve at skabe spil i håret med forskellige farvenuancer – også her vil sprays a là KMS California være idéelle at farveteste med.

Sprays i festlige farver og med glimmer

Kan du huske alle de der crazy colors, som altid stod på de billige hylder i landets spøg- og skæmt butikker, og sommetider som spotvarer i Netto?

De findes stadig, og om muligt med et endnu bredere udvalg, samt en kvalitet der er noget sundere end tidligere. Hvad enten det skal være skrigende pink, grøn eller med glimmer, kan du i dag få dem uden den der klistrede og lidt mærkelige kridt-agtige fornemmelse i håret.

Fordele ved en hårfarve spray

De er flere fordele ved at have en hårfarve spray ved hånden. Du kan nemlig:

 • Lave touch ups mellem hårfarvninger
 • Dække og camouflere udgroninger
 • Dække grå hår
 • Få udtyndende hår til at syne tykkere

Sådan skal du bruge en hårfarve spray

Det kan variere, hvordan de individuelle instruktioner på forskellige hårfarve sprays lyder; nogle skal sprayes i tørt hår, andre i vådt eller håndklædetørt hår. Du skal selvfølgelig altid følge anvisningen.

I denne lille quick-guide giver vi dig et par gode råd, så din spray-session bliver så nem og flot som muligt.

Sørg for at vaske håret med shampoo inden du går i gang med din farvespray.

 1. Find et håndklæde og vikl det om skuldrene
 2. Brug eventuelt plastikhandsker – særligt hvis du skal spraye langs din hårkant og/eller du vil bruge fingrene til at fordele farven med
 3. Start med at omryste flasken før brug (medmindre sprayens anvisning siger at du skal gøre det anderledes)
 4. Spray med mellem 10 og 15 centimeters afstand (standard afstand, dette kan variere fra produkt til produkt) – fordel med fingrene om nødvendigt
 5. Vær opmærksom på kun at spraye lidt ad gangen – på den måde opnår du det bedste resultat. Farveintensiteten vil som regel blive kraftigere når den tørrer – så vent til første omgang er tørret før du eventuelt sprayer igen
 6. Lad sprayen tørre i nogle minutter inden du styler

Ulemper ved hårfarve sprays

Der er kun få ulemper ved hårfarve sprays, og de er nogenlunde de samme som faktisk også gør dem fordelagtige; at de er ikke-permanente.

Netop fordi du kan vaske en hårfarve spray ud med en enkelt omgang shampoo, kan de også have tendens til at smitte af, ligesom du nok heller ikke skal opholde dig i øsende regnvejr med dem i håret. Nogle sprays er dog relativt vandresistente, og kan faktisk holde til lidt af hvert.

Hårmascara – et godt alternativ

Skal du for alvor i gang med detaljerne, er en hårmascara måske løsningen for dig. En hårmascara skal påføres med en lille børste og giver på den måde mulighed for at få fat i selv de mindste hår og flyvske spidser. Vil du lave highlights og skabe effekt med præcision, opnår du også nemt dette med en hårmascara.

Har du tyndt hår/svag hårvækst ved tindingerne, kan en hårmascara også hjælpe med at få håret til at syne af mere her. Fordi hårmascara skal påføres med en applikatorbørste, vil det være nemmere at skabe en dækkende effekt uden at komme til at farve selve tindingerne. Ligesom farvesprays, vaskes hårmascaraer også ud med vand og shampoo.

FAQ

Hvilken hårfarve spray er bedst i test?

Den bedste hårfarve spray i denne test er L’Oréal Paris Magic Retouch Instant Root Concealer Spray #1 Black! Den dækker alle grå hår og falmede farver i din udgroning, og så er den nem at spraye med!

Hvilken hårfarve holder bedst?

Uanset hvilken farvemetode der er tale om, vil det som regel altid være mørke farvenuancer som holder bedst. Derudover hører lyse striber (som balayage) også til metoder, der holder relativt længe.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×