Hårfarve → Vi guider dig til at finde den helt rette hårfarve til dig

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er efterhånden helt almindeligt for mange især kvinder at have en anden hårfarve end den, man naturligt er født med. Mange skifter hårfarve flere gange gennem livet og prøver mange forskellige farver og nuancer af. Det bliver mere og mere almindeligt at lege med forskellige hårfarver også de lidt mere anderledes og atypiske, der ikke nødvendigvis giver et naturligt look. Der findes også efterhånden mange forskellige måder, man kan farve håret på og endnu flere produkter, man kan farve håret med.

Find den perfekte hårfarve til dig

Der er efterhånden uendeligt mange farver og nuancer at vælge imellem, når det gælder hårfarve, uanset om det skal være helfarve eller striber, permanent eller semi-permanent. Man kan få hårfarver i alle regnbuens farver og alt derimellem…

Brun hårfarve

Brun hårfarve er en naturlig forekommer hårfarve, som mange verden over er født med i en af mange nuancer. Brun hårfarve fås i utallige nuancer, og denne hårfarve kan klæde mange mennesker, uanset hvilken hudfarve og -tone man har. Ønsker man at farve håret brunt permanent eller midlertidigt kan man med fordel læse med i vores artikel om brun hårfarve, hvor man kan blive klogere på nogle af de bedste produkter, der kan hjælpe med at farve håret brunt.

Lysebrun hårfarve

I forlængelse af ovenstående om brun hårfarve dette afsnit om den lysebrune hårfarve. Lysebrun kan ligesom den brune hårfarve forekomme i mange nuancer. En lysebrun hårfarve kan være varm eller kold, og den kan både være den hyppigt forekomne “leverpostejsbrune” hårfarve eller en mere speciel lys brun nuance. En lysebrun hårfarve kan man selvfølgelig også få farvet midlertidigt eller permanent i håret. Læs mere og bliv klogere på, hvilke lysebrune hårfarve der muligvis kunne være den rette for dig i vores lysebrun hårfarve artikel.

Grå hårfarve

Med alderen bliver håret mere og mere gråt i takt med, at håret mister mere og mere pigment for så til sidst at blive helt gråt eller hvidt. Førhen har denne hårfarve derfor været forbundet med, at man blev ældre, men nu er det en mere velkendt og populær hårfarve, der også ses hos helt unge mennesker, som farver håret mere eller mindre gråt eller i nogle kolde nuancer med gråligt skær. Det er blevet på mode at have gråt hår, og derfor er det nødvendigvis heller ikke lige så tillokkende at farve håret, når de grå hår begynder at titte frem. Læs mere om, hvordan du kan få gråt hår eller kolde nuancer nemt i håret enten permanent eller semi-permament i vores artikel om grå hårfarve.

Askeblond hårfarve

Farve askeblond er en fin lys eller mørkblond hårfarve med et grå- brunligt asket skær, der kan minde lidt om, når en med lyst hår er ved at få gråt hår. Har man brunt eller endnu mørkere hår, vil det være nødvendigt at lysne eller afblege håret for, at man kan opnå den askeblonde hårfarve. Det kan derfor i nogle tilfælde kræve flere hårfarvninger, og det er derfor en god idé at være særlig opmærksom på hårpleje, hvis man er en af dem, der skal gennemgå to farvninger. Ønsker du dig et askeblond hår, så kan du læse mere og blive guidet i vores artikel om askeblond hårfarve.

Blond hårfarve

Blond eller bare lysere hår er førhen blevet forbundet med ungdom, men det er en meget mere almindelig hårfarve at have som voksen i dag end førhen. Blond hår bliver typisk i Europa forbundet med Skandinavien, men blond hår er meget mere udbredt, især efter det er blevet muligt for alle at farve sit hår lige den hårfarve, man kunne ønske sig. Lysningsfarve og især afblegning er meget hårdt for håret, derfor er det typisk ekstra vigtigt med en rigtig god og nærende hårpleje, hvis man ønsker et smukt sundt og velplejet lyst eller blondt hår. Læs meget mere om blond hårfarve i vores artikel herom.

Rød hårfarve

Den røde hårfarve er ikke naturligt den mest forekomne hårfarve, vi kender, det er faktisk den mest sjældne hårfarve på kloden. Det er kun mellem 1-2 procent af jordens befolkning, der er født med naturligt rødt hår. Med den røde hårfarve skiller man sig altså hurtigt ud i mængden, faktisk også selvom det er en hårfarve, man har farvet sig til. Rød hårfarve er blevet mere populær, men det er stadig de mest forekomne naturlige hårfarver i blonde og brune og mørkere nuancer, der er flest af. Rødt hår kommer ligesom alle de andre hårfarver også mange nuancer. Man kan få et mere dæmpet look, men med hårfarve er det også muligt at få helt postkasserødt hår. Det kan farves mere eller mindre permanent, man skal dog være opmærksom på, at semi-permanent rød hårfarve kan have en tendens til at sidde mere “fast” i et lyst hår fremfor hår i mere mørke nuancer. Læs meget mere om rød hårfarve og bliv guidet i forskellige produkter, der kan hjælpe med at vedligeholde et naturligt rødt hår eller farve håret rødt i vores artikel om rød hårfarve.

Blå hårfarve

En blå hårfarve er en mere anderledes hårfarve, og den vælges typisk af dem, der ønsker at eksperimentere og lege med farverne i håret. Nogle af dem, der naturligt har sort hår, kan have en blålig undertone i håret i det helt rigtige lys, men ellers er det typisk en farve, der kun forekommer, når man har farvet håret. Man kan få en enormt smuk dyb sort farve, hvis man får et blåligt skær i farven. Derfor kan den blå farve godt anvendes uden, at man nødvendigvis behøver at få et blåt look. Der findes mange forskellige hårfarver, der kan give et mere eller mindre intenst blåt look. Læs mere om blå hårfarver i vores artikel.

Lilla hårfarve

Lilla hårfarve er også en lidt anderledes hårfarve, og det kan få nogle lyde som en meget vild farve at skulle have i håret. Men lilla hårfarve giver ikke nødvendigvis et skrigende lilla hår eller en intens lavendel hårpragt. Lilla hårfarve eller silver shampoo med lilla pigmenter anvendes ofte til at fjerne gullige pigmenter i et blond eller lysnet hår. Der er også flere og flere, der ønsker en lilla undertone, ligesom den grå undertone eller det kolde skær. En hel lilla hårfarve i et mere eller mindre intenst look er bliver og mere og mere populært. Der findes både permanente og semi-permanente løsninger, og især skyllefarve med lilla pigmenter er populært. Find det helt rette produkt til dig, hvis du synes, det kunne lyde spændende i vores artikel om lilla hårfarve.

Hvordan vælger jeg den rette hårfarve?

Når man skal vælge hårfarve kan det være en stor fordel at kende sin undertonen i din hudtone. Der findes tre forskellige overordnede undertoner; varm, kold eller neutral. Hvis man bruger makeup til daglig, hvor pudder eller foundation er en del af ens makeup rutine, kender man sandsynligvis allerede sin undertone. Hvis ikke, kan du blandt andet komme nærmere, hvilken hudtone du har, ved at tage et kig på dine blodårer. Varme undertone har typisk blodårer, der fremstår grønlige, kolde undertoner blodårer der fremstår blålige og ved de neutrale undertoner fremstår blodårerne typisk blå-grønne.

Hvis din hud har en varm undertone vil kolde brune eller helt mørke nuancer samt gyldne nuancer være gode, har du i stedet en kold undertone i huden vil rødlige, gyldne lyse eller varme mørke nuancer være velegnet. Har du en neutral undertone, kan du bære det meste. Det skal dog siges, at med de enormt mange farvenuancer og -kombinationer, der findes, hvor der ofte laves striber eller andre typer farvespil, vil de fleste uanset hudtone kunne bære nærmest alle hårfarver, så længe der tages højde for at variere lidt i nuancen.

Man kan også tænke sin øjenfarve ind i valget af hårfarve. Der er nogle farvekombinationer, der kan komplimentere hinanden, så hår og øjenfarve vil blive meget mere intenst. Eksempelvis vil en grøn øjenfarve mod et rødt hår typisk være meget bemærkelsesværdigt.

Drømmer man om at lege med de mere utraditionelle og anderledes hårfarver som rødlige nuancer, lilla eller blå nuancer, så kan man med fordel huske på, at varme farver som pink og orange typisk passer godt til de kolde undertone, hvorimod de kolde farver som blå og lilla typisk er bedst til de gyldne og varme hudtoner.

Er man stadig i tvivl om, hvilken hårfarve man skal vælge, og hvilken der vil passe bedst til en, kan man altid rådføre sig med en uddannet frisør, der har uddannelse og typisk flere års erfaring med hårfarve og hudtoner, så vedkommende kan vejlede dig til at vælge den helt rette til dig.

Hvilken type hårfarve skal jeg vælge?

Der er gennem årene kommet flere og flere måder at farve håret på. Man kan både farve håret permanent eller man kan få det farvet semi-permanent, så det kun holder et par dage eller op til 3 måneder afhængig af, hvilken hårfarve man vælger at farve med.

Permanent hårfarve

Permanent hårfarve er som navnet indikerer en vedvarende løsning, der vil give et resultat, der kun vil forsvinde, hvis håret farves igen i en anden farve, hvis man anvender hårfarve fjerner eller når håret gror ud. Hårstråenes fibrer åbnes, og den ønskede farve vil trænge ind i selve hårstrået, hvilket gør, at farven bliver permanent. Når man skal farve håret permanent er det derfor en absolut fordel, at man er helt sikker i sin sag, så man ikke fortryde den valgte farve.

Lyse striber

Lyse striber laves typisk med permanent lysningsfarve eller afblegning. Dette er en meget anvendt hårfarvningsmetode, da man med denne metode kan få et mere eller mindre naturligt look. Typisk bliver vores hår lysnet om sommeren, når solen er fremme og bleger håret og farver huden. Dette er ofte et look mange ønsker at fremme enten året rundt, eller når foråret og sommeren nærmer sig. Striber har den fordel, at de kan give et flot spil i håret, der får det til at se mere livligt og spændende ud. Kunne du godt tænke dig nogle lyse striber i håret og mere spil i håret, så kan du læse meget mere om emnet i vores artikel om lyse striber.

Midlertidig / semi-permanent hårfarve

Midlertidig hårfarve eller semi-permanent hårfarve som det også kaldes er ofte en hårfarvemetode, der bliver anvendt derhjemme. Man kan med de midlertidige hårfarver lege med mange forskellige hårfarver på kort tid uden på samme måde at slide på håret, som en permanent hårfarve vil, især over flere omgange, hvis der skal leges med farverne.

Skylle hårfarve

Skyllefarve er et andet navn for midlertidig eller semi-permanent hårfarve. Det er netop det faktum, at den midlertidige farve kan skylles ud, der gør, at farven kun er semi-permanent og holder et vist antal hårvaske. Der findes skyllefarver i alle de helt naturlige og velkendte farvenuancer samt i alle regnbuens farver. Typisk kan de holde mellem 3-10 vaske, men nogle holder enten mere eller mindre end det.

Hårfarve spray

Spray hårfarve holder typisk kun en enkelt eller et par vaske, og det er helt perfekt til dig, der ønsker at prøve en særlig hårfarve for en dag, eller dig, der gerne vil lege med en helt særlig eller flere forskellige looks, eller til dig, der skal have en bestemt hårfarve til et helt særligt outfit.

Henna – naturlig hårfarve

Henna hårfarve er primært en del af de semi-permanente hårfarver. Det er en mere naturlig måde at farve håret på, og det slider ikke på samme måde på hårstråene som de andre former for hårfarve. Henna hårfarve kommer fra planten, der er kendt som hennabusken. Hennabusken indeholder et velkendt naturligt farvestof, som man kan opnå både semi-permanente, men faktisk også permanente hårfarver med. Henna hårfarve må ikke anvendes i, i forvejen kemisk farvet hår, men det kan ellers anvendes af de fleste, selvom der i nogle tilfælde kan opstå allergi. Lyder denne type hårfarve som noget for dig? Så kan du læse mere samt blive guidet til at vælge den helt rette i vores henna hårfarve artikel.

3 gode råd når du skal farve dit hår

Der er flere gode råd, man kan følge, når man skal farve sit hår. I dette afsnit får du 3 gode råd med på vejen til, når du skal eller har besluttet dig for, at dit hår skal farves.

  • Vælg en hårfarve, der passer til dig. Når man skal farve sit hår, vil man opnå det bedste resultat, når man sørger for at vælge en hårfarve, der både passer til ens hudtone og look samt til ens personlighed. Sørg for at overveje hårfarven grundigt, hvis der anvendes en permanent hårfarve.
  • Anvend skyllefarve, hvis du elsker at eksperimentere. Er man typen, der er glad for at eksperimentere, eller ønsker man at prøve en eller flere hårfarver af, inden man beslutter sig for den endelige permanente farve, så er skyllefarve det allerbedste valg. Her går man sjældent galt i byen, da farven altid kan skylles ud inden for en vis tid.
  • Sørg for at have et velplejet og sundt hår, så bliver farven bedst. Skal man frve håret, vil man under alle omstændigheder opnå det bedste resultat, hvis håret i forvejen er sundt og velplejet. Er man typen, der farver hår ofte, skal man især være opmærksom på god og nærende hårpleje, da al hårfarve vil slide på håret.

FAQ

Hvilken hårfarve skal jeg vælge?

Når du skal vælge hårfarve er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke ønsker til farven du har samt, om du ønsker en permanent eller semi-permanent løsning. Vælg den løsning, der passer bedst til dig.

Hvordan vælger jeg den rigtige hårfarve?

Det kan være svært at vælge den rigtige hårfarve. Vælg eksempelvis en, der matcher din hudtone eller dine øjne, så du får et look, der passer til dig. Prøv dig evt. frem med midlertidig hårfarve.

Hvilke hårfarver findes der?

Der findes utallige hårfarver efterhånden, det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge naturlige eller mere utraditionelle farver. Man kan skabe mange forskellige hårfarver.