Hårfjerningscreme – Guide og tips du bør kende!

1
Hanne Bang Hair Removal Cream Body 200 ml

Hvis du leder efter et godt hårfjerningsmiddel til kroppens større områder, så kan du med fordel investere i denne variant fra mærket Hanne Bang. Pakken indeholder en hårfjerningscreme med pulveriserede frøskaller, der sikrer dig en effektiv fjernelse af uønsket hårvækst og efterlader huden silkeblød og eksfolieret. Med denne creme kan du være hårfri i op til 1-2 uger. Ud over en hårfjerningscreme på 200 ml, så indeholder pakken også en 25 ml gel, der virker…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hanne Bang Hair Removal Cream Body 200 ml
Luxplus DK
Veet Hårfjerningscreme til normal hud 200 ml
PostMe

Hvordan virker hårfjerningscreme?

Hårfjerningscreme består af forskellige ingredienser, der er med til at opløse hårene. På den måde bliver dine hår opløst lige under hudens overflade og dermed bliver du hårfri. Det er en god metode for dig, der er træt af at skulle barbere benene med en skraber hver anden dag og kæmpe med røde knopper, men stadig ikke helt er villig til at betale dyre domme for voks – eller kan holde smerten ud.

Er hårfjerningscreme skadeligt?

De forskellige kemikalier i hårfjerningscreme er ikke farlige så længe de benyttes på huden, men du må ikke indtage produktet, da det i så fald kan være giftigt. Derudover skal du være opmærksom på din huds reaktion på produkterne, da det ikke er alle hudtyper, der reagerer lige godt på hårfjerningscreme. Du kan dog udmærket finde hårfjerningscremer til sensitiv hud, men mere om det senere.

LÆS OGSÅ: Hårtrimmer test 

Sådan bruger du hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme er relativt enkelt at bruge, men det skifter trods alt fra produkt til produkt, hvordan du præcis skal forholde dig. Herunder vil vi dog kort gennemgå den gængse måde at benytte sig af hårfjerningscreme.

 1. Læs altid indlægssedlen før du går i gang med hårfjerningen
 2. Smør produktet på det område, hvor du ønsker at fjerne hår
 3. Vent det antal minutter (normalt 5-10 min på større områder – kortere tid i ansigtet), der er oplyst på pakken. Hvis produktet på nogen måde klør, svier eller gør ondt, så skal du vaske det af og droppe projektet
 4. Fjern nu produktet som beskrevet på pakken – normalt er dette med en svamp, en ‘skraber’ eller bare med vand
 5. Gå gerne i bad efterfølgende for at vaske produktet helt af
 6. Hvis der medfølger en creme i pakken, så skal denne smøres på
 7. Nyd nu dine hårfrie områder i de næste par dage

Før du går i gang med et større område, vil vi dog råde dig til at prøve hårfjerningscremen på et mindre område mindst 24 timer før. På den måde kan du nemlig finde ud af, om du er allergisk eller følsom over for cremen før du smører den ud på resten af kroppen.

Kan hårfjerningscreme bruges til intim og bikinilinjen?

De fleste hårfjerningscremer kan udmærket benyttes i bikinilinjen, men burde ikke blive benyttet til dine intime områder. Det skyldes, at intime områder er mere følsomme og ikke har godt af den slags kemikalier, som eksisterer i hårfjerningscremer. Bikinilinjen kan dog udmærket tåle denne form for hårfjerning, så længe din hud generelt kan tåle produktet. Hvis du gerne vil benytte hårfjerningscreme til intim hårfjerning, så skal du på jagt efter et produkt, der decideret er fremstillet til dette formål.

Kan hårfjerningscreme bruges i ansigtet?

Ja, mange hårfjerningscremer kan udmærket benyttes i ansigtet. Du kan derfor sagtens slippe af med uønsket hårvækst i ansigtet uden at skulle besøge en skønhedssalon og betale dyre domme for at komme af med det. Vi vil dog altid råde dig til at gå efter et produkt, der decideret er fremstillet til brug i ansigtet, da disse er en del mere sensitive. Du kan med fordel overveje Hanne Bang Hårfjerningscreme til ansigt, hvis du er på jagt efter en god hårfjerningscreme til hårfjerning i ansigtet. Produktet fjerner let og hurtigt uønsket hårvækst i ansigtet, så huden er glat og fri for hår i op til 1-2 uger. I Hanne Bang Hårfjerningscreme til ansigt pakken medfølger der desuden en plejende gel, der sikrer dig mod udtørring og irritation efter behandlingen.

Hårfjerningscreme til sensitive og tør hud

Du behøver ikke decideret undgå hårfjerningscremer, hvis du har tør eller sensitiv hud, men du skal sørge for at købe produkter, der tager vare på din hud frem for at irritere den yderligere. Hvis du lider af sensitiv eller tør hud, så kan du med fordel overveje at investere i en Veet Hårfjerningscreme Sensitive Skin variant. Veets hårfjerningscreme til sensitiv hud har nemlig en opbygning med Aloe Vera og Vitamin E, der virker skånsomt over for din hud, men samtidig effektivt fjerner uønsket hårvækst. Sørg også altid gerne for at pleje din hud grundigt efter hårfjerningen, så huden ikke tørrer ud og begynder at klø.

Hårfjerningscreme til mænd

Hårfjerningscreme er naturligvis ikke kun en fordel for kvinder, men også for mænd. Markedet har udviklet sig en del og nu kan mænd altså også udmærket komme deres uønskede hårvækst til livs derhjemme. Der er dog udviklet specielle hårfjerningscremer til mænd, da deres hår ofte er en smule kraftigere end kvinders – og af den grund er der brug for en lidt stærkere formel.

Hvis du leder efter en god hårfjerningscreme til mænd, så kan du med fordel se nærmere på varianten fra Hanne Bang, der bl.a. indeholder pulveriserede frøskaller. Cremen kan nemt anvendes i badet, hvor det bare skal smøres på og skylles ud efter et par minutter, mens huden masseres i cirkulære bevægelser. Dét er da en nem og hurtig måde at slippe af med uønsket hårvækst på.

Fordele og ulemper ved hårfjerningscreme

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at vælge hårfjerningscreme som ens primære hårfjerningsmetode. Helt grundlæggende virker hårfjerningscreme forskelligt fra person til person og derfor kan nogle opleve flere ulemper med produkterne end andre. Valget af hårfjerningsmetode kommer derfor ofte an på dine egne præferencer.

Fordele ved hårfjerningscreme

 • Nem og hurtig hårfjerning derhjemme
 • Produkterne koster ikke alverden ift. permanent hårfjerning
 • Smertefri hårfjerning i modsætning til hårfjerning med voks
 • Resultatet holder i flere dage og hårene bliver blødere, når de vokser ud
 • Du undgår røde knopper og indgroede hår, som man ellers kan opleve med skraber

Ulemper ved hårfjerningscreme

 • Er en dyrere udgift end hårfjerning med skraber
 • Man kan opleve kløe, irritation og svien, hvis ens hud er for følsom over for produktet
 • Ingen garanti for, at alle hårene fjernes med hårfjerningscreme
 • Hårenes stubber er normalt fremme igen efter 2-4 dage

Hvor lang tid holder Veet hårfjerningscreme?

Det skifter meget fra person til person, hvor længe man er hårfri ved brug af hårfjerningscremer – og dette gælder også for Veet hårfjerningscremer. Nogle oplever at hårene vokser ud igen allerede efter to dage, hvorimod andre kan gå op til syv dage uden at opleve hår på de behandlede områder. Det skifter f.eks. også fra person til person, hvor hårde og stikkende hårene føles, når de vokser ud. Nogle får blødere hår af hårfjerningscreme, mens andre ikke kan mærke forskel på barbering med skraber og hårfjerningscreme.

Find den bedste hårfjerningscreme til dig

Hvis du er på jagt efter den bedste hårfjerningscreme til dig, så kan du med fordel se, om ikke en af de ovenstående produkter lever op til dine krav. Du kan trods alt altid starte med en variant til f.eks. sensitiv hud og derfra finde ud af, om du kan tåle andre produkter. Og hvis du er meget i tvivl om, hvilket mærke du skal benytte, så kan du altid gå efter etablerede mærker som Hanne Bang eller Veet til hårfjerning.

Hanne Bang Hair Removal Cream Body 200 ml

Hvis du leder efter et godt hårfjerningsmiddel til kroppens større områder, så kan du med fordel investere i denne variant fra mærket Hanne Bang. Pakken indeholder en hårfjerningscreme med pulveriserede frøskaller, der sikrer dig en effektiv fjernelse af uønsket hårvækst og efterlader huden silkeblød og eksfolieret. Med denne creme kan du være hårfri i op til 1-2 uger. Ud over en hårfjerningscreme på 200 ml, så indeholder pakken også en 25 ml gel, der virker kølende og beroligende på huden, så din hud pH-værdi genoprettes efter hårfjerningen. Lige netop dette produkt er bedst at benytte på større områder af kroppen, men Hanne Bang sælger også specifikke hårfjerningscremer til ansigtet eller bikinilinjen.

Veet Hårfjerningscreme til normal hud 200 ml

Veet er førende på markedet for hårfjerningscreme og det er der naturligvis en grund til. De har et hav af forskellige cremer lige fra bekæmpelse af kraftig hårvækst til brug på sensitiv hud. Deres helt standard hårfjerningscreme kan dog benyttes af de fleste og her får du en effektiv hårfjerningscreme, der på 3-6 minutter fjerner uønsket hårvækst og efterlader din hud glat og blød. Cremen indeholder bl.a. Moistruizer Complex og Lotus Milk og den er derfor dobbelt så fugtgivende som ældre Veet cremer, så din hud ikke udtørrer efter behandlingen.