Hårfjerningscreme – Bedste hårfjerningscreme test 2022 – 5 populære Veet hårfjerningscremer til kvinder og mænd

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Veet Hårfjerningscreme Shea Butter & Lily 2
Bedste billige

Veet Hårfjerningscreme Shea Butter & Lily

Veet Spray-On Hårfjerningscreme Lotus Milk & Jasmine 5
Bedste hårfjerningsspray

Veet Spray-On Hårfjerningscreme Lotus Milk & Jasmine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med her hos os og find vej til den bedste hårfjerningscreme! Vi tester og afvejer i denne artikel fordele og ulemper ved 5 forskellige cremer fra Veet. 

Uønsket hårvækst er irriterende, det kan være tidskrævende, og hvis du bruger en skraber kan det endda også give rifter, svie, røde knopper og indgroede hår (det er mange ting på én gang). Men fortvivl ej. Væk er de dage, hvor en hårfjerningscreme stank af ammoniak og sved lidt i huden – nu kan du nemlig få smertefri hårfjerning med friske dufte og plejende ingredienser. 

Vi afprøver i denne test 5 fabelagtige hårfjerningscremer fra Veet; vi ser på virketid, plejende ingredienser og duft. 

I købsguiden, der følger, kan du læse mere om hårfjerningsmetoder, cremer, og hvordan du bruger dem bedst. Testens 5 cremer kan du ligeledes danne dig et overblik over i vores sammenligningstabel her. 

Fordele
 • pros-icon.svg Hårfjerningscreme med naturlig vindruekerneolie – ekstra blødgørende
 • pros-icon.svg Nem og hurtig hårfjerning – i løbet af blot 6 minutter kan denne creme nedbryde håret
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Har en dejlig forfriskende duft

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Veet Essentials Inspirations Hårfjerningscreme

Få ekstra (og langtidsvirkende) fugt når du fjerner hår med denne Essential Inspirations formular fra Veet. Her kan du få bugt med uønsket hår og samtidigt få en mild eksfoliering så din hud efterlades regenereret og frisk. Cremen lugter ikke, og den har lækre nærende egenskaber, som giver dig glat hud og bløde ben. Denne Veet hårfjerner er perfekt til både større områder og armhuler, og er vel nok den bedste hårfjerningscreme til alle, der sætter pris på en smertefri hårfjerning uden så meget ståhej.

Veet Hårfjerningscreme Shea Butter & Lily

Bedste billige

Veet Hårfjerningscreme Shea Butter & Lily
Fordele
 • pros-icon.svg Hurtigvirkende hårfjerningscreme – på kun 3 minutter fjerner denne creme dine uønskede hår
 • pros-icon.svg Plejer og fugter og er god til tør hud
 • pros-icon.svg Også til sensitiv hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Veet Hårfjerningscreme Shea Butter & Lily

Døjer du med tør hud og gør almindelig barbering det bare værre? Så er svaret Veet. Denne hårfjerningscreme dufter af liljer og så plejer og nærer den med sheasmør – dronningen af fugtgivere! Den har desuden en kort virketid og så gør den din hud glat og blød alt imens den skånsomt kommer din uønskede hårvækst til livs uden svie og fare for udtørring. Den er oplagt til de utålmodige typer, nem at bruge inden morgenbadet og rigtig god til prisen!

Fordele
 • pros-icon.svg Hårfjerningscreme specifikt udviklet til at fjerne hårene hos typer med følsom hud
 • pros-icon.svg Cremen indeholder aloe vera og e-vitamin – beroliger, lindrer og styrker huden
 • pros-icon.svg God hårfjerningscreme til tør hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Veet Hårfjerningscreme til sensitiv hud

Til dig med sensitiv hud og uønsket hårvækst i armhuler og langs bikinilinjen – denne Veet tube er alt, hvad du behøver. Den fjerner alle uønskede hår – også de korte, og så dufter den dejligt! Det er en effektiv hårfjerningscreme, som plejer og nærer godt, og som holder huden fugtet i op til 24 timer efter brug.

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtigvirkende hårfjerningscreme til mænd – her behøver du ikke mere end maks. 6 minutter
 • pros-icon.svg Oplagt til armhuler, bryst og ryg
 • pros-icon.svg Cremen har en gel-lignende konsistens og føles dejlig på huden

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Veet Hårfjerningscreme til mænd

Hvad enten du er mand eller bare godt kan lide maskuline dufte, så kan du bruge denne hårfjerningscreme. Den er hurtig og effektiv og fjerner nemt uønskede hår diverse steder på kroppen – inklusiv dem i lysken! Den er oplagt til at fjerne mindre hår, der er svære at komme til med en skraber, og det vinder den stort på. Den efterlader derudover hudoverfladen glat og blød og er idéel at bruge til hårfjerning på overkroppen.

Veet Spray-On Hårfjerningscreme Lotus Milk & Jasmine

Bedste hårfjerningsspray

Veet Spray-On Hårfjerningscreme Lotus Milk & Jasmine
Fordele
 • pros-icon.svg Hårfjerningsspray med fugtgivende ingredienser og en frisk duft
 • pros-icon.svg Giver dig en silkeblød og glat hud
 • pros-icon.svg Effektiv hårfjerningsmetode – her kan du spraye på uden at røre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Veet Spray-On Hårfjerningscreme Lotus Milk & Jasmine

Spray uønsket hårvækst væk i en liflig duft af lotus og jasmin med denne geniale hårfjerningsmetode i spray-can format. Med en kort virketid på mellem 3 og 6 minutter kan du her du få ram på alle uønskede hår. Den er super nem at anvende og holder din hud blød og dejlig i flere dage efter brug. Idéel til ben og underarme hos alle normale hudtyper, og perfekt til dig, der gerne vil undgå ‘cremede’ hænder.

Guide

Sådan vælger du den bedste hårfjerningscreme

Leder du efter en effektiv hårfjerningsmetode, så er creme-formatet en oplagt mulighed.

Men hvilken er så den bedste hårfjerningscreme til dig?

Først og fremmest skal du vælge en hårfjerningscreme, der henvender sig til den hudtype du har. Og er du i tvivl, er det altid godt at gå efter en creme til sensitiv hud. Derefter skal du lige overveje, hvor på kroppen du vil fjerne hår. Er det armhuler, arme og ben, eller er det på intime områder som bikinilinjen?

I denne købsguide gør vi dig klogere på, hvad en hårfjerningscreme er for noget, hvor på kroppen du kan bruge den, og hvordan den adskiller sig fra andre hårfjerningsmetoder. Vi kigger også på fordele og ulemper, så du kan vurdere om en hårfjerningscreme er det rette for dig.

Hvordan virker hårfjerningscreme – og med hvad?

Stort set alle hårfjerningscremer indeholder specifikke basiske kemikalier; det er disse, der opløser hårene så de falder af. Her er stoffet potassium thioglycate nok det mest anvendte. Sådan et kemikalie virker ved, at det nedbryder keratinstrukturen i det enkelte hår, så det bliver svagt og knækker når du tørrer cremen af.

Tjekker du ingredienslisten på din hårfjerningscreme skal du således ikke blive skræmt af nogle af de muligvis mærkelige navne – de er uundgåelige.

De fleste hårfjerningscremer indeholder derudover plejende og nærende ingredienser i form af forskellige typer af planteekstrakter og sommetider også vitaminer.

Har du sensitiv eller tør hud bør du altid gå efter en hårfjerningscreme med disse plejende ingredienser, da de er med til at mildne cremens lidt skrappe midler, så din hud beroliges og beskyttes.

Hårfjerningscremer der ikke lugter

Det er nærmest umuligt at fremstille en hårfjerningscreme, der ikke lugter en smule.

Igen er det her de kemikalier, der opløser hårene, som desværre også kan have en ubehagelig kemisk duft. Heldigvis er mange hårfjerningscremer formulerede med friske dufte, og de fleste overdøver den kemiske skarphed ret godt. Er du ekstra sensitiv overfor disse kemiske dufte, skal du være særlig opmærksom på dette når du vælger hårfjerningscreme.

Forskellige hårfjerningsmetoder

Barbering er en hurtig og enkel måde at fjerne uønsket hårvækst på, og det er nemt lige at barbere ben og armhuler når man alligevel står under bruseren. Men hårfjerningscremer har alligevel en række fordele som ikke findes ved en skraber.

I stedet for at skære håret af på hudens overflade, går en hårfjerningscreme lige under overfladen og opløser håret. Det betyder, at håret er flere dage om at vokse ud igen, og at de samtidigt er finere, og dermed også nemmere at opløse næste gang skal du bruge hårfjerningscreme. Dine hår bliver altså ikke tykkere og mere stride som de kan blive når du barberer dig.

Derudover er det smertefrit og du undgår risikoen for at komme til at skære dig og lave små rifter her og der – som tit kan resultere i både svie, knopper og indgroede hår.

Så er der hårfjerning med voks. Denne metode giver det længst varende resultat og vil – ligesom en hårfjerningscreme – også gøre de hår, der efterfølgende vokser ud, finere. Når du får fjernet hår med voks, vil det typisk tage mellem 2 – 4 uger inden håret begynder at vokse ud igen.

Voksning er dog ikke helt smertefrit, og det er heller ikke en metode, som er hurtigt overstået. For eksempel kan det tage mellem 30 minutter og 1 time at fjerne hår på et ben (lår og underben). Dertil kommer, at det ligesom med barbering, kan forårsage indgroede hår og røde knopper. Hårfjerning med voks er heller ikke altid lige hensigtsmæssig på sart hud, da det kan irritere og give rødme.

Permanent hårfjerning

Nok kan du fjerne hårene på kroppen og gøre din hårvækst finere med en hårfjerningscreme, men du vil aldrig opnå et permanent resultat.

For en 100% permanent hårfjerning er laserbehandling eneste løsning. Laserbehandling foregår typisk over flere omgange, og skal gerne vedligeholdes en enkelt gang om året efterfølgende.

Test din hårfjerningscreme og overhold altid den anviste virketid

Foretag altid en test inden du bruger hårfjerningscreme, så du ved om du kan tåle produktet. Lad cremen sidde i den anviste tid inden du skyller den af. Vent derefter i et døgn for at se, hvordan huden reagerer inden du vurderer om cremen er sikker for dig at bruge. Hav in mente, at en eventuel allergisk reaktion kan opstå i timerne efter påføring og altså ikke nødvendigvis lige efter du har vasket cremen af.

For følsomme områder såsom ansigt, armhuler og bikinilinjens intime områder, er det særligt vigtigt, at du får testet ordentligt, og på det specifikke område, hvor din hårvækst sidder. For eksempel nytter ikke noget at teste din hårfjerningscreme på underarmen eller bag øret, hvis du vil fjerne hår i ansigtet.

Vil du netop fjerne uønsket hårvækst i ansigtet, skal du bruge en hårfjerningscreme, der er specifikt formuleret til dette.

Det er ligeledes vigtigt, at du altid overholder cremens anviste virketid. Lader du den sidde for længe kan du risikere at komme til at irritere eller i værste tilfælde brænde huden (ja, vi har været der, og det er ikke sjovt).

Sådan føles en hårfjerningscreme på huden

Du skal være opmærksom på, at en hårfjerningscreme gerne giver en let sitrende fornemmelse på huden, og at dette altså ikke er fordi den er i gang med at give dig brændemærker. Den sitrende eller stikkende følelse er ganske enkelt bare cremen, der er ved at opløse hårene. Bliver den stikkende fornemmelse varm skal du fjerne cremen med det samme.

Sådan bruger du en hårfjerningscreme

Det er nemt at bruge en hårfjerningscreme, og fremgangsmåden hos forskellige slags er nogenlunde den samme. Skulle du alligevel komme i tvivl, guider vi dig her med 3 ultra-lette trin.

Brug den rigtige hårfjerningscreme

Find en hårfjerningscreme, der kan bruges på de områder af kroppen, hvor du har uønsket hår. Husk, at de forskellige cremer er formulerede til ligeledes forskellige områder. Du skal med andre ord ikke bruge den samme creme til ben og armhuler, som du skal bruge i dit ansigt – eller vice versa. Har du følsom og/eller tør hud, er det ligeledes vigtigt, at bruger en creme, der er lavet til disse hudtyper.

1.Smør cremen i et jævnt lag på ren og tør hud og sørg for at den dækker alle hår. Du skal ikke gnubbe cremen ind i huden, men i stedet smøre den på med lette bevægelser.

Hvis du ikke bruger en handske til dette skal du sørge for at vaske dine hænder så snart du er færdig med påføringen.

2.Lad cremen sidde i lidt under den anviste tid inden du forsigtigt tester et mindre område for at se om alle hårene kan skrabes af. Hvis ikke, lad da cremen sidde i den maksimale anviste tid. Er hårene ikke blevet opløst efter denne tid, skal du stadig skylle cremen af, da der er risiko for, at du vil opleve irritation ved at lade den sidde længere.

3.Fjern cremen og vask omhyggeligt efter med vand. Brug gerne en våd klud og sørg for at alle eventuelle rester af creme er skyllet helt af.

Fordele og ulemper ved en hårfjerningscreme

Der er som nævnt en række fordele ved at fjerne hår med en creme, og disse er:

 • Det er nemt.

Hvis du kan finde ud af at påføre en creme eller bruge en spray, så kan du også finde ud af at bruge en hårfjerningscreme. Du kan gøre det derhjemme, på ferien eller hvor som helst, så længe du følger cremens instruktioner.

 • Det er hurtigt.

Med selv større områder som for eksempel dine ben, vil hårfjerningen ikke tage mere end et kvarters tid. Her handler det kun om, hvor hurtig du er til at smøre de pågældende områder ind, for cremens virketid vil altid være den samme.

 • Resultatet holder længere end ved almindelig barbering.

Barbering fjerner hårene ovenpå hudens overflade, og creme fjerner dem lige under overfladen. Det betyder, at hårene er lidt længere tid om at vokse ud når du bruger en hårfjerningscreme.

 • Du undgår nemmere røde knopper og indgroede hår.

Med en creme kan du ikke komme til at lave rifter i huden, fordi du ikke bruger en skraber, hvor der muligvis sidder bakterier i.

 • Din hårvækst bliver finere.

Modsat hårvæksten efter en barbering, bliver din hårvækst finere efter en hårfjerning med creme.

Selv med de bedste produkter, vil der være potentielle ulemper. Ved hårfjerningscremer kan disse være:

 • De indeholder stærke kemikalier.

Hårfjerningscremer virker ved, at de opløser uønsket hår. Af samme årsag kan du også komme galt afsted med sådanne cremer, hvis du ikke bruger dem præcist som anvist.

 • Du kan ikke bruge en hårfjerningscreme alle steder på kroppen.

Selvom der findes flere hårfjerningscremer til ansigtet, skal du være meget forsigtig når du bruger disse. Ved områder som bryn, næse, kinder og ører skal du virkelig være påpasselig med både virketid og placering af cremen. Handler det om intime områder helt tæt- eller direkte på dine genitalia, skal du helt undgå at bruge hårfjerningscreme.

 • Din hud vil blive ekstra følsom overfor solens stråler.

Efter en omgang med hårfjerningscremen vil din hud være ekstra sensitiv. Skal du ud og lufte dine glatte kropsdele i sommervejret efterfølgende, skal du huske at smøre godt med solcreme på.

 • Kan efterlade ‘hårpletter’.

Har du stride hår kan det godt være lidt udfordrende at bruge hårfjerningscreme på større områder som for eksempel på benene. Det kan ske, at dele af hårvæksten på benene er finere end andre steder, hvilket kan efterlade nogle steder hårfri og andre med små stubbe.

4 hurtige om hårfjerningscreme

 • Eksfoliér huden dagen før du skal fjerne uønsket hår, så bliver den ekstra glat og blød efter hårfjerning.
 • Brug aldrig en hårfjerningscreme på solbrændt eller irriteret hud. Faktisk skal du helt holde dig fra at fjerne hår på belastet og dermed meget følsom hud.
 • Brug din hårfjerningscreme regelmæssigt og du vil opleve at den uønskede hårvækst bliver både finere og svagere.
 • Lad der altid gå minimum 72 timer mellem hver hårfjerning med creme.

FAQ

Hvilken er den bedste hårfjerningscreme i test?

Den bedste hårfjerningscreme i test er Veet Essential Inspirations! God til alle hudtyper – denne creme fjerner effektivt uønsket hårvækst alt imens den blødgør din hud med vindruekerneolie.

Kan man bruge hårfjerningscreme på intime områder?

Man kan bruge hårfjerningscreme på intime områder som bikinilinjen. Man bør ikke bruge hårfjerningscreme i de intime områder helt tæt på (eller direkte på) det genitale område.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×