Bedste hårkur til krøllet hår test 2022 – 4 hårkure der giver ekstra fugt til krøllet hår + guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Hairlust Curl Recovery & Protection Mask 2
Bedste billige

Hairlust Curl Recovery & Protection Mask

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i denne artikel hvor vi finder den bedste hårkur til krøllet hår! Vi tester 4 populære hårkure og undersøger, hvordan de klarer sig hos forskellige krøltyper og hårtilstande. Vi kigger desuden på fordele og ulemper, og ser på hvordan disse spiller ind når det handler om pleje af krøllerne.

Du er på jagt efter en hårkur til krøllet hår – du vil bare gerne have de der flotte og bouncy krøller, som er sunde at se på. Og helt ærligt, hvor svært kan det være? Svært nok! Men heldigvis for dig har vi fundet den ultimative top 4 af de bedste hårkure til krøllet hår, og vi undersøger dem hver og en lige her. Vi hjælper dig med at finde den rette hårkur – altså den helt rigtige hårkur – den som passer til både dit behov og dit budget. Efter vores top 4 kan du fortsætte i vores købsguide, hvor du kan læse om forskellige typer af hårkure, ingredienser, kostvaner og generel pleje af krøllet hår.

Fordele
 • pros-icon.svg Exceptionelt blødgørende hårkur til både krøllet, kruset, farvebehandlet og slidt hår
 • pros-icon.svg Vegansk og Curly Girl-venlig
 • pros-icon.svg Også velegnet til dig med extensions
 • pros-icon.svg Indeholder jojoba og keratin – super nærende ingredienser til dit krøllede hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Olaplex No.3 Hair Perfector

Få styr på krøllerne med denne reparerende hårkur fra Olaplex! Udviklet til at ‘bonde’ og genopbygge; denne hårkur er din garanti for et sundt og glansfuldt hår uanset hvordan dine krøller er. Hårkuren her er formuleret til at reparere alle typer af slidt og behandlet hår, og netop derfor er den også så eminent god til dehydreret hår (læs: krøllet hår). Med denne Hair Perfector opskrift får du en behandling i dybden og et imponerende flot bounce til hvert enkelte af dine krøllede hårstrå. Nok er den udviklet til at virke bedst i følgeskab af andre Olaplex produkter, men lader du den sidde i nogle timer eller sågar natten over, ja så fungerer den altså upåklageligt uanset.

Hairlust Curl Recovery & Protection Mask

Bedste billige

Hairlust Curl Recovery & Protection Mask
Fordele
 • pros-icon.svg Vegansk og Curly Girl godkendt
 • pros-icon.svg 98,9 % af ingredienserne i denne hårkur er af naturlig oprindelse
 • pros-icon.svg Indeholder økologisk aloe vera – stærk antioxidant til håret
 • pros-icon.svg Solsikkekerneolie og sheasmør giver håret E vitamin i lange baner
 • pros-icon.svg Også god til spaltede spidser!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Curl Recovery & Protection Mask

Få de rette mængder af næring og pleje til krøllerne med denne fugtgivende hårmaske fra Hairlust. Her får dine krøller masser af fugt og protein fra ingredienser som aquaxyl, hydrolyseret risprotein og bambusekstrakt. Du får med andre ord et krølleboost af dimensioner, der kan både ses og mærkes. Det er en nærende hårkur til krøller, som vil gøre et fremragende stykke arbejde i enhver Curly Girl Method rutine. Lad den sidde i minimum 1 time og dine krøller vil få spændstighed og glans, der kan give selv den bedste Pantene reklame baghjul.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Reparerende og genopbyggende hårkur til ekstremt tørre krøller og beskadiget hår
 • pros-icon.svg Forbedrer hårets elasticitet
 • pros-icon.svg Også rigtig god til farvet hår
 • pros-icon.svg Med hydrolyseret risekstrakt – styrker dine krøller indefra

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Shu Uemura Ultimate Reset Masque

Døjer du med knastørre og livløse krøller er denne Shu Uemura hårkur til dig! Har du ovenikøbet farve i dine krøllede lokker, er den det eneste du behøver. Her har vi fat i en hårkur, der giver intens pleje og et sundt hår til alle hårtyper uanset tekstur og længde. Det er en effektiv hårkur, der blødgører håret så fuglene synger, og som giver fantastisk næring og bounce til alle krøltyper. Har du i øvrigt permanente krøller er denne grønne bøtte en af de bedste hårkure du kan få fat i.

Fordele
 • pros-icon.svg Reparerende og nærende leave in hårkur med peptider
 • pros-icon.svg Drøj i brug
 • pros-icon.svg God til alle typer af krøller
 • pros-icon.svg God til farvet hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

En hårkur, der fikser slidte spidser og giver smukke krøller? Ja tak! Her kommer en hårkur med klinisk dokumenterede resultater, og som du ikke engang behøver at skylle ud. Denne K18 Repair Mask fejer alle dårlige hårdage af vejen, og giver træt og tørt krøllet hår en ret vild makeover. Der er nærmest magi i hvert et pump fra denne lille flaske, der kan både reparere, genopbygge og blødgøre med imponerende resultater. Med det innovative K18-peptide, får du her en hårkur som er super stærk men ultralet, og som gør, at håret føles ekstremt blødt efter hver gang du bruger den. Lidt dyr? Ja, men den er pengene værd.

Guide

Sådan vælger du den bedste hårkur til krøller – Købsguide

Det er de færreste krøller, der ikke giver frizz og kruset hår ind imellem. Det betyder ikke nødvendigvis, at dine krøller ikke får den rette pleje eller at du ikke har et sundt hår.  Men det betyder til gengæld heller ikke, at der ikke er noget du kan gøre ved det.

Krøllet hår kræver ekstra pleje og det kræver den rigtige pleje. For mange med naturlige krøller kan det være lidt af en øjenåbner, når de pludselig begynder at give de krøllede hårlokker lidt ekstra pleje i hverdagen – eksempelvis i form af en hårkur en gang eller to om ugen. I følgende købsguide kan du blandt andet læse om, hvordan du bruger forskellige typer af hårkure, hvad de bør indeholde, og hvilke fødevarer du skal spise for at vedligeholde et sundt og smukt hår med krøller.

Sådan skal du bruge hårkur til krøllet hår – forskellige hårkure og metoder

Mange glemmer, at en hårkur typisk skal påføres efter shampoo og før balsam. En hårkur er nemlig ikke det samme som en balsam, idet den ikke har samme forseglende effekt. De fleste af sådanne hårkure skal netop efterfølges af en balsam, så håret får en beskyttende hinde som en afsluttende del af hårplejerutinen.

Hårkure der skal i før du vasker håret

En hårkur er specielt udviklet til at trænge ind i hvert enkelte hårstrå, og for nogle betyder det, at de skal påføres inden du vasker håret med shampoo. Disse typer af hårkure er som regel udviklede til at skulle sidde i håret i længere tid og/eller natten over. Ligeledes vil sådanne hårkure også oftest (men ikke altid) være mere intense, da de indeholder ingredienser, som skal have tid til at nære og genopbygge hårstråene.

Husk at en balsam lukker hårstråene, og at du derfor altid bør afslutte hårvasken med sådan en.

Disse ingredienser bør en hårkur til krøllet hår indeholde

Det er altså ikke bare et salgstrick når forskellige producenter laver produkter, der er specifikt tilegnet bølget og krøllet hår. Hårstråene i bølget og krøllet hår har nemlig brug for ekstra fugt og næring for ikke at udtørre og se livløse og frizzy ud.

Hvad enten det er shampoo, balsam eller hårkur, er det godt at kigge efter følgende ingredienser:

 • Aloe vera olie
 • Keratin
 • Sheasmør
 • Hydrolyseret silke og animalske proteiner
 • Planteekstrakter
 • Provitaminer
 • Panthenol

Og/eller naturlige olier som:

 • Jojobaolie
 • Kokosolie
 • Solsikkeolie
 • Avocado
 • Arganolie
 • Castorolie

Brug balsam før og efter shampoo

Vidste du, at du sagtens kan bruge din balsam både før og efter shampoo? For krøllet hår kan det faktisk være en fordel at give lokkerne 2x balsam. Krøllet hår taber fugt meget hurtigt, og en balsam før shampoo kan beskytte så denne (shampooen) ikke udtørrer krøllerne og fjerner de naturlige olier i håret.

Vask eller skyl håret i koldt vand

Du har sikkert hørt, at du både skal bade og vaske håret i koldt vand. Men du gør det aldrig. Velkommen i klubben – det er bare ikke alle, som kan holde til de der kolde bade. Der er heldigvis alternativer. Du kan i stedet skrue lidt ned for varmen når du koncentrerer dig om hårplejen, ligesom du kan nøjes med koldt vand i de sidste sekunder inden du slukker for bruseren. Koldt vand er virkelig godt for både hud og hår, og kan du klare helt op til et minuts tid med koldt eller meget køligt vand, er der plus på skønhedskontoen. Koldt vand har en opstrammende effekt på huden, ligesom det får dit hår til at holde bedre på de fugtende og plejende egenskaber fra din balsam.

Plopping og The Curly Girl Method

Krølhårede piger, kvinder og mænd verden over har taget britiske Lorraine Masseys The Curly Girl Method til sig, og det er naturligvis med god grund. Metoden har nemlig beriget (og gør det stadig) en masse krølhårede typer med flotte, spændstige og glansfulde krøller.

The Curly Girl Method er kort sagt en rutine, der fokuserer på skånsom og hensigtsmæssig pleje af krøllet hår. Metoden består overordnet af de 3 trin; rense, pleje, og styling. Dette skal foregå med produkter helt uden parabener, sulfater, udtørrende alkohol, mineralske olier og silikone. The Curly Girl Method er ikke kun god til krøllet hår. Faktisk vil denne metode være god til alle, der døjer med frizz og tørre hårstrå.

Plopping – hårtørring af krøllet hår

Når du ‘plopper’ dit hår, tørrer du det med en bomulds t-shirt eller et stykke bambusstof (for eksempel et pudebetræk) i stedet for med et almindeligt håndklæde. Her handler det nemlig om at undgå den ru overflade som de fleste almindelige håndklæder har. Derudover skal du undgå at frottere håret tørt. Dette foregår i praksis ved, at du binder håret op/vikler t-shirten eller klædet løst om, og lader det suge det værste overskydende vand fra krøllerne. Ligesom Curly Girl metoden er denne teknik heller ikke kun forbeholdt krøllet hår. Døjer du med slidt eller kruset hår kan du med fordel tørre håret på denne måde.

Leave in balsam med keratin før sengetid

Er dine krøllede spidser meget krusede og tørre, kan det være en god idé at påføre lidt af en leave in kur eller balsam med keratin natten over. Udover at styrke både krøllet og skadet hår, vil det muligvis også være nemmere for dig at style håret næste morgen.

Sov på en pude med silkebetræk eller vikl et silketørklæde om håret

Mens en bomulds t-shirt er god til at tørre krøllerne i efter badet, så er et pudebetræk i bomuld faktisk ikke så godt at sove på om natten. Et almindeligt bomuldsbetræk suger nemlig fugt til sig, og en hel nat med sådan en sugeevne er ikke godt for dit krøllede hår. Derudover er fibrene tit grove, og det skaber ret meget friktion og krus i lokkerne når du vender og drejer dig om natten.

Det handler altså om at beskytte dine krøller mens du sover. Her vil et pudebetræk i silke sikre håret en skånsom nattesøvn. Alternativt kan du vikle et silketørklæde om håret om natten – så holder du også krøllerne på plads.

Kost og krøllet hår

Det giver næsten sig selv, at en sund og varieret kost også er godt for håret. Det er bare de færreste, som rent faktisk tænker over dette.

Vi har her samlet en liste af fødevarer, som er ekstra gode for håret, og som bør være nemme at få fat i, i dit lokale supermarked.

 • Hørfrøolie – med et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer får du med denne olie god næring til hovedbund og hår
 • Laks – også her får du Omega-3 fedtsyrer i massevis. Derudover indeholder laks også B12 vitamin og jern som begge er med til at styrke håret
 • Gulerødder – spækket med A vitamin og rigtig god for hovedbunden (og øjnene!)
 • Æg – protein, biotin og B12 – alle vigtige for at vedligeholde et sundt hår
 • Mandler og cashewnødder – højt indhold af zink, som er godt for både hår og negle
 • Bønner – protein, zink, og biotin i ét
 • Østers – her kan du også få et godt skud zink
 • Mørkegrønne grøntsager – kål, spinat og broccoli har et højt indhold af A- og C vitamin, som er med til at vedligeholde den naturlige fedtproduktion i hovedbunden, der igen sørger for sunde hårrødder og hårvækst
 • Avocado – hvad enten det er frugt eller olieform; avocado giver intens fugt til krøller og tørre spidser

Hjemmelavet hårkur til krøllet hår

Alle naturlige olier tilfører fugt til håret, og sommetider kan det kræve lidt forskellige metoder for at finde frem til den, som passer bedst til lige nøjagtigt dine krøller.

For de fleste med krøllet hår vil kokosolie eller olivenolie være fantastiske olier at benytte, da de begge giver rigtig godt med fugt til håret. Begge olier skal påføres mens håret er tørt.

 1. Start med at dyppe dine fingerspidser i en skål med olien og massér den derefter blidt ind i hovedbund og hårrødder. Bruger du kokosolie kan du lade skålen stå i et varmt vandbad indtil olien bliver flydende.
 2. Lad fingrene glide gennem håret og fordel på den måde olien i hårets  længder
 3. Tag en badehætte på eller vikl et klæde om håret – lad det sidde i minimum en time, men gerne natten over
 4. Vask hårkuren ud med shampoo og afslut med balsam og en god krøllecreme

Fugtgivende hårkur med banan og yoghurt

Mos en banan i en skål og bland en hvilken som helst yoghurt i. Rør rundt til du har en nogenlunde fast men dog flydende masse. Kom blandingen i tørt hår – fra rod til spids – og lad den sidde i et kvarters tid. Vask dit hår som du plejer.

FAQ

Hvilken hårkur til krøller er bedst i test?

Den bedste hårkur i denne hårkur test er Olaplex No.3 Hair Perfector! Denne frisør-favorit reparerer, nærer og genopbygger som en drøm – og det er altså uanset om du har ødelagt hår eller tørre krøllede spidser!

Hvordan plejer man krøllet hår?

Krøllet hår skal altid have en masse fugt! Brug en god hårkur og leave in plejeprodukter, undgå varme stylingapparater, og sørg desuden for at få hårspidserne klippet med jævne mellemrum.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×