Hårtørrer med diffuser 2022 – Din guide til føntørring med diffuser

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Hvorfor er det en god idé at bruge en diffuser når du skal tørre dit hår, og hvilken forskel gør det? Find ud af det og meget mere i denne artikel, hvor vi hjælper dig med at finde den bedste hårtørrer med diffuser, og hvor vi derudover fortæller dig, hvordan du skal bruge den! Vi tager fat i 5 forskellige hårtørrere og 4 forskellige diffusere, så du kan få styr på markedets bedste muligheder. Vi kommer desuden ind på forskellige funktioner og features, så det bliver lidt nemmere for dig at vælge den rigtige hårtørrer. Derudover snakker vi om varmebeskyttelse af håret, samt hvorfor du altid bør bruge en diffuser til krøllet hår. Som en ekstra bonus gennemgår vi metoden som alle typer med krøller og bølger i håret vil nyde godt af; Curly girl metoden! Derefter afslutter vi artiklen med en kort snak om, hvad plopping er, og vi giver 6 gode hverdagsråd til pleje af krøllet hår.

GHD Air Hair Dryer Kit

Bedste hårtørrer med diffuser

Fordele
 • pros-icon.svg Komplet hårtørrer stylingkit med rundbørste, diffuser og 2 hårklemmer
 • pros-icon.svg 3 meter lang ledning – maksimal bevægelsesfrihed
 • pros-icon.svg Føntørrer med AC motor – stærk luftstrøm
 • pros-icon.svg ION teknologi – anti frizz og mere glans til dit hår
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag der passer til både højre- og venstrehåndede
 • pros-icon.svg Hvad enten du har glat eller krøllet hår – denne hårtørrer styler som en drøm

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Air Hair Dryer Kit

GHD har lavet det ultimative stylingkit til dig, der sætter pris på en altid glansfuld finish uanset hårtype. Her får du et redskab, der føntørrer håret kraftfuldt og effektivt, og uden at efterlade kruset hår og statisk elektricitet. De medfølgende hårklemmer og rundbørste giver dig alt, hvad du skal bruge til at style håret lige som det passer dig. Har du krøller eller er du bare ude efter et voluminøst look, vil den medfølgende diffuser ligeledes gøre et fremragende stykke arbejde. Der er altså ikke noget at sætte en finger på ved dette super lækre sæt fra GHD, hvor du kan både tørre og style dit hår i bedste salonkvalitet. Klart en af de bedste hårtørrere med diffuser, der er på markedet lige nu.

Fordele
 • pros-icon.svg 2.8 meter lang ledning – super bevægelsesfrihed
 • pros-icon.svg Stilet føntørrer i sort og guld
 • pros-icon.svg Blæsehastighed på 100 km/t – her får du en hurtig tørring af lokkerne
 • pros-icon.svg Ekstra smalt fønnæb på 6 mm – ekstra koncentreret luftstrøm
 • pros-icon.svg Varme- og blæsefunktioner kan styres separat

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Babyliss Pro Power 2000W P1294E

Få tørret håret på rekordtid med denne flotte føntørrer fra Babyliss! Her har vi fat i endnu en føntørrer, der leverer salonkvalitet til dig hjemme foran spejlet. Det er en stærk hårtørrer, som giver dig rig mulighed for tørring og styling med imponerende resultater. Apparatet giver dig derudover 2 forskellige temperatur- og hastighedsindstillinger, som du nemt klikker frem og tilbage mellem mens du er i gang. Hårtørreren her er desuden udstyret med en cool-shot knap som en fast indstilling, så du kan få sat en flot finish på din styling. Derudover vil den medfølgende diffuser gøre det ekstra lækkert for dig med krøllet hår; her er du nemlig sikret godt med fylde og blødhed til dine bølgede lokker.

Beurer HC 60 Hårtørrer 2000W

Bedste energibesparende

Fordele
 • pros-icon.svg ECO technology design – dette er en energibesparende føntørrer
 • pros-icon.svg Indbygget touch-sensor – dette apparat slukker automatisk når du lægger det fra dig
 • pros-icon.svg Aftageligt luftfilter – nem at rengøre
 • pros-icon.svg Fønnæb og diffuser giver dig rig mulighed for at style glat hår og give volume til krøllet hår
 • pros-icon.svg Modvirker statisk elektricitet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer HC 60 Hårtørrer 2000W

Til dig, som vil style og tørre håret med god samvittighed – denne Beurer model blæser for fuld skrue og er samtidigt strømbesparende. Ja, den er god nok; denne føntørrer har en ydeevne på 2000 watt, men forbruger kun for 1400 watt, og det er noget vi kan lide! Det er en smart føntørrer, der med forskellige hastighedstrin og temperaturindstillinger kan gøre dårlige hårdage bedre og som med sin ION teknologi sikrer dig en glansfuld finish. Prisen er heller ikke sådan at kimse ad; her får du en god hårtørrer i super kvalitet, der ikke vælter budgettet.

Babyliss Cordkeeper 2000 D373E

Bedste med ledningsoprul

Fordele
 • pros-icon.svg 2 meter lang ledning – god bevægelsesfrihed til hjemmebrug
 • pros-icon.svg Automatisk ledningsoprul – fed detalje!
 • pros-icon.svg Stærk føntørrer med indbygget ION teknologi

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Babyliss Cordkeeper 2000 D373E

Nu er det slut med at rulle om og vikle ud før og efter du skal bruge din hårtørrer, for denne stilede Babyliss model gør arbejdet for dig. Hårtørrerens indstillinger er effektive og skiftes nemt med enkelte klik. Den medfølgende diffuser skiller sig en smule ud fra andre typer, da piggene er placerede langs dens runde kant, mens der i midten spredes luft gennem en lille kugle. De betyder blandt andet, at du kan tørre og style dine krøller med et super tæt og kompakt hold. Hårtørrerens cool shot funktion og keramiske teknologi giver dig desuden en skånsom styling med en kraftig reducering af statisk elektricitet og krusede hårstrå. En super hårtørrer, hvor både fønnæb og diffuser gør et upåklageligt stykke arbejde.

InnovaGoods Ventio

Bedste rejsestørrelse

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan foldes sammen – perfekt til rejsetasken
 • pros-icon.svg 2 fønnæb og 1 diffuser medfølger – super variation til både kort og langt hår
 • pros-icon.svg Biokeramisk hårtørrer der holder en konstant temperatur

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge InnovaGoods Ventio

For en sammenklappelig rejsehårtørrer at være, er dette design fra InnovaGoods intet mindre end imponerende! Hårtørrerens størrelse kompromitterer hverken funktioner eller ydeevne, og dens indbyggede ION teknologi garanterer dig en skånsom hårtørring. Hårtørreren er derudover udstyret med forskellige hastigheder og programindstillinger, som imødekommer tørring og styling til stort set alle hårtyper og længder. Som om det ikke var nok, er hårtørreren designet med en funktion, der forhindrer at apparatet opheder under brug. Så er du på udkig efter en kompakt allround hårtørrer med både diffuser, fønnæb, og smarte funktioner, så vil denne InnovaGoods model passe perfekt til dig.

Fordele
 • pros-icon.svg God til at skabe fylde i fladt og fint hår
 • pros-icon.svg Giver blødhed og tekstur til krøllet hår
 • pros-icon.svg Har en udglattende effekt på kruset hår og frizz

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Air Diffuser

Perfekt fordeling af luft og varme og en skånsom styling – der er hvad du får med denne model fra GHD. Piggene i denne diffuser giver dig mulighed for at tørre håret helt tæt ved hovedbunden, så du kan få godt med fylde i lokkerne. For dig med krøllet hår, kan denne diffuser virkelig give effekt og lækkerhed uden krusede silhouetter. Som altid med GHDs produkter er du med denne diffuser garanteret professionel kvalitet og super en flot styling.

Fordele
 • pros-icon.svg Passer til de fleste hårtørrere uanset model
 • pros-icon.svg Minimerer kruset hår
 • pros-icon.svg Blid luftstrøm som tørrer og giver fylde til håret helt tæt ved hovedbunden

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge HH Simonsen Universal Softstyler

Lækker diffuser fra danske HH Simonsen til dig, der vil føntørre håret og samtidigt give lidt ekstra fylde og hold. Super til at give fald til længderne i glat hår og ligeledes fantastisk til at sætte en flot blød finish på stort og krøllet hår. Denne softstyler er desuden perfekt til alle, der vil føntørre håret blidt og undgå frizz og flyvende hårstrå.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan du bruges til stort set alle hårtørrere uanset model
 • pros-icon.svg Diffuser til hårtørrer med hele 12 pigge – effektiv føntørring og styling i ét
 • pros-icon.svg Solid diffuser som kan tåle høje temperaturer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Sibel Ultron Professionel Air Diffuser Universal

Er du på udkig efter en diffuser, der kan gøre din føntørring lidt hurtigere, så er denne Sibel Ultron model noget for dig. Udover den korte tørretid, gør denne diffuser det også super godt når det gælder styling og volume til krøllerne – her får du både hold i stylingen og et glansfuldt resultat hver gang.

Fordele
 • pros-icon.svg Ultra-let diffuser der ‘klikkes’ på hårtørreren
 • pros-icon.svg Tørrer håret skånsomt og giver en super flot tekstur til bølger og krøl
 • pros-icon.svg Fås i forskellige størrelser

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Parlux 385 Hair Dryer Diffuser

Få fylde i længderne og blødhed i krøllerne! Her kommer italienske Parlux med en diffuser, der vil give en lækker og fyldig føntørring til alle hårtyper. Diffuseren er fremstillet i varmeresistent plastik med en bred og jævn luftfordeling, som giver dig en skånsom føntørring og hårpragt der strutter af volume. Det er derudover en virkelig solid diffuser som snildt holder i mange år.

Guide

Sådan vælger du den bedste hårtørrer med diffuser

Nu du er her, ved du sikkert allerede lidt om hårtørrere med diffusere; du ved, at de kan gøre underværker for frisuren, og at de er som skabte til at tørre og style krøllet hår. Din eneste udfordring lige nu er bare, at du helt ved, hvilken du skal vælge. Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår nogle overvejelser du kan gøre dig, så du kan vælge den helt rigtige hårtørrer med diffuser til dig og dine behov.

Hvad er en diffuser til hårtørrer?

Men først, hvad er en diffuser og hvordan fungerer den i praksis?

En diffuser er i denne sammenhæng et mundstykke, du sætter på din føntørrer. En diffuser spreder den luft, der kommer fra føntørreren, så du får en mere jævn fordeling af luft i håret. Et diffuser-mundstykke er rundt og relativt stort i forhold til et normalt styling-fønnæb. Derudover er det udstyret med runde pigge som luften blæses ud gennem, og det er altså gennem disse, at luftfordelingen sker. Det betyder, at du vil få en mildere føntørring, ligesom du også vil undgå frizz og krus i håret. På grund af diffuserens pigge, som kan nå tæt på hovedbunden og ‘komme ind i’ håret mens du tørrer det, er en diffuser super god til at skabe volumen og flot fald i længderne i langt hår.

Har du krøllet hår, er en diffuser et uundværligt redskab; du kan nemlig tørre håret uden at ødelægge krøllernes tekstur og blødhed. I det hele taget bør du altid bruge en diffuser, hvis du har krøller (mere om det senere), og vil tørre håret med en føntørrer.

ION teknologi i en hårtørrer

En hårtørrer med indbygget ION teknologi modvirker frizz og flyvske spidser, og giver dig samtidigt et glattere hår. En ionisk hårtørrer fungerer ved, at den genererer negative ioner og dermed neutraliserer de positive ioner, som er i dit hår (og i atmosfæren mere overordnet). Denne neutraliseringsproces spreder vanddråberne i håret, så de lukker og forsegler hårstråene, og på den måde ‘glatter’ dem. Ved at sprede vanddråberne vil en ionisk hårtørrer dermed også tørre håret hurtigere. Dertil kommer, at den er mere skånsom mod håret end en hårtørrer uden ION teknologi er.

Watt og effektivitet i en hårtørrer

Jo mindre en hårtørrer, jo mindre en motor. Mange simple modeller som for eksempel rejsehårtørrere og andre kompakte størrelser, blæser (netop grundet motorstørrelsen) ved lavere styrke, ligesom du vil opleve at de hurtigt kan blive varme mens du bruger dem. Med større og mere kraftfulde hårtørrere, oftest dem med AC motor, får du både mere styrke og typisk (men ikke altid) flere hastigheder. Derudover vil en kraftfuld motor heller ikke blive varm eller ophede ligesom mange mindre modeller kan have en tendens til.

Separate temperatur- og hastighedsindstillinger

Mange hårtørrere fungerer således, at blæsestyrken er uafhængig af temperaturindstillingerne. Det betyder, at du kan skrue op for blæsestyrken uden at luften i hårtørreren bliver varmere. Denne funktion er særlig smart, hvis dit hår er meget tørt og/eller kræver ekstra pleje – som for eksempel, hvis du har krøller og krus i håret.

Andre features og funktioner i en hårtørrer

Inden du vælger en ny hårtørrer, er det selvfølgelig en god idé at kigge lidt nærmere på, hvilke funktioner forskellige hårtørrere har, og hvordan de imødekommer dine behov.

Kold luft i en hårtørrer

Mange hårtørrere er udstyrede med en såkaldt cool shot funktion. Ved nogle modeller fungerer denne indstilling ved, at du manuelt holder en knap inde. Andre hårtørrere kan indstilles sådan, at den kolde luft blæser konstant. Vi vil altid anbefale dig at vælge en hårtørrer med en koldluftsfunktion. Det er en virkelig effektiv måde at få fikseret frisuren på når du styler, ligesom det for mange bare er rart at kunne skifte til den kølige luft mens man er i gang. Derudover er kold luft også mere skånsomt for håret, og dermed et godt alternativ til hårtørrerens varme luft – særligt til typer med tørt og skrøbeligt hår.

Hårtørrerens ledningslængde

Sørg for at anskaffe dig en hårtørrer med en nogenlunde lang ledning. Vil du have god stylingfrihed, vil en ledningslængde på omkring de 2.5 meter være fint. Den gode nyhed er, at de fleste hårtørrere er udstyrede med ledninger på helt op til 3 meter. Skal du ikke bruge din hårtørrer så ofte og/eller har du et strømstik lige der, hvor du bruger den, vil en ledning på 2 meter oftest være tilstrækkelig.

Hårtørrere og krøllet hår

Krøllet hår vil altid kræve ekstra pleje, og når det gælder hårtørrere, er en diffuser som tidligere nævnt et uundværligt redskab. Når du tørrer og styler krøllet hår med en diffuser (modsat et almindeligt fønnæb) minimerer du for det første slid på håret, ligesom du kan opnå et fantastisk voluminøst og defineret look. Diffuserens spredning af luften er idéel til både krøllet, bølget og tørt hår.

Til dig som er ny i diffuser-universet, giver vi dig her en guide og et par fif til, hvordan du på bedste vis tørrer håret med en diffuser.

Forbered håret med en varmebeskyttende spray

Varme stylingredskaber slider på håret, og det er uanset hvilket du bruger. Sørg derfor altid for at forberede håret med et varmebeskyttende produkt inden du går i gang med føntørringen. Disse fås typisk som spray eller olie, og størstedelen af dem indeholder både beskyttende og plejende ingredienser. Udvalget af varmebeskyttende produkter er bredt og findes til enhver hårtype. Til dig med krøller og bølger i håret, anbefaler vi dig at bruge en god krøllecreme, og efterfølgende bruge en nærende olie i spidserne efter du har tørret og stylet krøllerne. Med en god olie eller serum kan du tilføje fugt og få glattet de sidste små flyvske hårstrå.

Kram håret for overskydende vand inden du går i gang

Som en hovedregel bør du altid kramme dit våde hår tørt for overskydende vand, inden du går i gang med at føntørre det. Vær forsigtig når du gør det og lad gerne håret lufttørre lidt i et par minutter efter.

Vend hovedet nedad og undgå varme temperaturer

Når du skal tørre håret med en diffuser, er den bedste metode at vende hovedet nedad mens du gør det. På den måde får du mulighed for at tørre håret mere effektivt, og du kan få fuldt udbytte af diffuserens egenskaber.

For nogle hjælper det at inddele håret i sektioner inden det skal tørres; start med at opdele i midterskilningen og derefter et par sektioner på hver side af denne. Du kan med fordel bruge hårklemmer til dette. Undgå derudover at tørre ved høj varme – en middeltemperatur giver både det flotteste resultat, og det er samtidigt mere skånsomt for håret.

Sådan bruger du diffuseren

Mens du har hovedet vendt nedad, skal du bruge diffuseren lidt ligesom hvis du med hænderne forsigtigt skal kramme dit hår ‘opad’. Det vil sige, du skal lægge håret i diffuserens mundstykke så det hviler let. På den måde kan du løfte og ‘kramme’ håret opad med diffuserens blæseeffekt. Du bestemmer selv, hvordan afstanden skal være mellem diffuseren og din hovedbund, men bruger du den tæt, skal du være ekstra være opmærksom på ikke at blæse for lang tid på samme sted. Ligeledes skal du undgå en indstilling med for høj varme. Har din føntørrer en cool shot funktion, er det smarteste at slå denne til når du bruger diffuseren tæt ved hovedbunden.

Afslut med kold luft

Når du har tørret håret og stylet færdig, skal du afslutte med en omgang kold luft. Den kolde luft giver en super fiksering til frisuren, og lukker samtidigt hårstråene. For ekstra hold kan du fiksere frisuren yderligere med en hårspray. Vær beskeden med mængden du bruger, og husk at spraye med god (15 – 20 cm) afstand, så du undgår et stift og over-stylet look.

Curly Girl metoden

Selvom alle hårtyper kan nyde godt af en god hårtørrer med diffuser, ja så er de altså bare ekstra gode til typer med krøller og bølget hår. Og nu, hvor vi snakker om krøller og bølger, så kommer vi ikke udenom Curly girl metoden!

Curly girl metoden er en speciel tilgang til både hårpleje og styling af krøller og bølgede lokker. Metoden går ud på, at du bruger nogle bestemte produkter og særlige teknikker, så du forbedrer hårets sundhed og får fremhævet spændstigheden i krøllerne. Curly girl metoden er på ingen måde ny; den er blevet tilpasset og ændret over tid, og kan derfor variere lidt afhængigt af, hvem du spørger. Det er i sig selv en smule forvirrende, så vi har her samlet nogle af metodens grundlæggende principper.

1. Hårvask

Curly girl metoden taler for, at du undgår at vaske håret i produkter der indeholder sulfater, silikone og mineralske olier, da de udtørrer håret. Ved hårvask skal du massere håret med shampoo i, i mindst et minuts tid inden du skyller shampooen ud. Formålet er at du får vasket krøllerne helt rene uden at suge alle de naturlige olier ud af håret. Krøllet hår har i forvejen større tendens til at blive tørt og dermed resultere i krus og knækkede hårstrå.

2. Balsam

Vær ikke beskeden med balsam i håret. Brug rigelige mængder – gerne så meget, at dit hår føles slimet. Derefter skal du rede håret forsigtigt med fingrene eller en bredtandet krøllekam. Når du skyller håret efterfølgende, kan du med fordel lade noget af din balsam sidde i. Det vil sige, du behøver ikke skylle håret helt ‘hårdt’ rent. Dine krøllede hårstrå vil have godt af at have fugt og næring at suge til sig efter badet.

3. Styling

Mens du har vådt hår skal du kramme en god krøllecreme i fra rod til spids. Brug også her rigelige mængder – mere end du tror.

4. Hårtørring

I Curly girl metoden skal krøllerne krammes tørre med en bomulds t-shirt – IKKE dit sædvanlige håndklæde. Du kan også sagtens bruge et pudebetræk eller andet blødt bomuldsstof. Nogle hårplejeproducenter sælger hår-håndklæder i bambus med glatte fibre, som suger overskydende vand, men uden at kruse håret til.

Plopping

En anden Curly girl venlig metode til tørring af krøllerne, er plopping. Når du plopper skal du også bruge en bomulds t-shirt – her skal du bare vikle t-shirten om håret i stedet for at kramme det tørt. Denne metode går kort sagt ud på, at de våde krøller bindes op med t-shirten, så håret sidder ovenpå hovedet mens det tørrer. Resultatet er blødere og mere elastiske krøller, i stedet for de halvtørre og krusede af slagsen.

I denne video kan du se, hvordan youtuberen Debbie Savage demonstrerer to forskellige ploppingmetoder: https://www.youtube.com/watch?v=JmgwtAQig_o&t=53s

6 gode råd til vedligeholdelse af krøllet hår

 • Lad håret lufttørre eller plop det tørt med en bomulds t-shirt efter hårvask
 • Brug ‘krøllevenlige’ hårprodukter uden sulfater og silikone
 • Undgå høje temperaturer når du føntørrer krøllerne og brug altid en diffuser
 • Undgå krøllejern og glattejern
 • Brug et fugtgivende produkt dagligt – gerne med UV beskyttelse
 • Red kun håret når det er vådt og har balsam i og brug fingrene eller en bredtandet krøllekam til dette

FAQ

Hvilken hårtørrer med diffuser er bedst i test?

Den bedste hårtørrer med diffuser i denne test er GHDs Air Hair Dryer Kit. Her får du et komplet sæt i vaskeægte salonkvalitet, som gør både føntørring og styling let som en leg.

Hvad er en diffuser til hårtørrer?

En diffuser er et mundstykke, der spreder luften fra hårtørreren, så den fordeles jævnt i håret mens du tørrer og styler det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×