Bedste hovedbundsbørste 2022 – Derfor skal du investere i en hovedbundsbørste!

1
HairLust Scalp Massage Brush

Giv dit hår og din hovedbund det bedste af det bedste med denne Danish Beauty Award vinder fra danske HairLust. Her har vi en super effektiv (og vegansk!) scalp brush, der giver dig en lækker og skånsom eksfoliering, så du kan få en afbalanceret hovedbund og en styrket hårvækst, der siger spar 2! Derfor skal du vælge HairLust Scalp Massage Brush Nu kan du fjerne skæl, fremme hårvækst og forebygge hårtab med en simpel børste!…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
HairLust Scalp Massage Brush 74,25 kr. Salling
Karmameju Activate Scalp Brush 169 kr. Pistache
Australian Bodycare Scalp Brush 108 kr. Nicehair.dk
Kent Brushes Shampoo & Scalp Massage Brush

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kender du til hovedbundsbørstens mange egenskaber? Hvis ja, så ved du hvor genial en opfindelse det er. Hvis nej, så kan du blive meget klogere lige her. 

En hovedbundsbørste er din vej til et sundt hår og en hårbund i total zen; hovedbunden eksfolieres, hårrødderne stimuleres, og hårpragten får et boost af dimensioner! Vi guider dig i denne artikel, så du kan finde den bedste hovedbundsbørste til dig og din hårplejerutine. 

Vi gennemgår nemlig 4 af de mest populære hovedbundsbørster, du kan få fingrene i, og vi kommer ind på, hvad du kan overveje inden du investerer i en af slagsen. Vi starter helt fra scratch og fortæller dig, hvad en hovedbundsbørste er for noget, hvad den gør af gode ting, og ikke mindst, hvordan du bruger den korrekt, så du kan nyde alle dens fantastiske fordele!

HairLust Scalp Massage Brush – Bedste hovedbundsbørste

Giv dit hår og din hovedbund det bedste af det bedste med denne Danish Beauty Award vinder fra danske HairLust. Her har vi en super effektiv (og vegansk!) scalp brush, der giver dig en lækker og skånsom eksfoliering, så du kan få en afbalanceret hovedbund og en styrket hårvækst, der siger spar 2!

Derfor skal du vælge HairLust Scalp Massage Brush

Nu kan du fjerne skæl, fremme hårvækst og forebygge hårtab med en simpel børste! Med bløde og fleksible silikonepigge vil denne testvinder nemlig give dig et godt og sundt hovedbundsmiljø, så dine hårlokker – helt naturligt – kan vokse sig flottere og stærkere. 

Denne hovedbundsbørste vil stimulere huden i din hovedbund, mens den samtidigt fjerner døde hudceller, fedt og skællende flager, så du kan få sunde hårsække og styrkede hårstrå én gang for alle. Børsten er særligt skånsom og nem at anvende, så risikoen for at trække og hive i håret under brug er nærmest ikke-eksisterende. Derudover er denne flotte model også god til at afhjælpe muskelspændinger og hovedpine.

Det vi liker:
 • Renser og fjerner ophobning af overskydende talg, forurening, stylingprodukter og snavs
 • God til at reducere skæl
 • Giver et flot og glansfuldt hår
 • God til hele familien – alle hovedbunde vil nyde godt af denne super-børste
 • Ergonomisk design – ingen trætte fingre og håndled her
 • God til prisen – her får du topkvalitet til billige penge!
Det vi ikke liker:
 • Fungerer bedst i vådt hår i kombination med shampoo eller balsam

Karmameju Activate Scalp Brush – Bedste til både tørt og vådt hår

Forkæl din hovedbund med denne lækre scalp brush fra et af markedets bedste hår- og hudplejebrands! Her kommer Karmameju med en hovedbundsbørste, der kan befri dig for hovedpine, og samtidigt give dig de absolut bedste forudsætninger for et sundere hår!

Derfor skal du vælge Karmameju Activate Scalp Brush

Stimulerende massage, der også kan fremme hårvækst? Ikke værst! Med denne Karmameju Scalp Brush, kan du med simple, masserende bevægelser og blide tryk, afhjælpe muskelspændinger i hovedbunden og få styrkede hårstrå, så det ses!

Denne activate hovedbundsbørste er nem at bruge i både tørt hår og vådt hår, og er derfor lige så handy i håndtasken eller på sengebordet som den er under bruseren. Her har vi altså fat i en virkelig lækker og brugervenlig hovedbundsbørste, der for alvor kan få pustet liv i hovedbunden!

Det vi liker:
 • Kan anvendes af både børn og voksne
 • God til alle typer hår og hovedbunde
 • Fjerner ophobning af døde hudceller, overskydende talg, forurening og snavs
 • Eksfolierer hovedbunden og renser skånsomt
 • Giver en mærkbart sundere hovedbund
 • Er produceret i hygiejnisk silikone – sikker at bruge og nem at rengøre
Det vi ikke liker:
 • Denne hovedbundsbørste er en anelse dyrere end andre af samme type og kvalitet

Australian Bodycare Scalp Brush – Bedste stimulerende til skællende og tør hovedbund

Du kan aldrig gå galt i byen med et produkt fra Australian Bodycare, og med denne hovedbundsbørste kommer her endnu et super-produkt fra de ubestridte Tea Tree Oil mestre.

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Scalp Brush

Nu kan du få en sund og afbalanceret hovedbund fri for skæl og andre ubehageligheder, og du kan få det med en enkelt hovedbundsmassage om dagen! Australian Bodycare giver dig her en hovedbundsbørste, der nemt og effektivt kan stimulere hårrødderne, fremme hårvækst og forebygge hårtab – og det kan vi altså godt lide! Det er i øvrigt ligemeget om du har kombineret, tør- eller fedtet hårbund, for denne scalp brush vil afbalancere alle hovedbundstyper og sørge for, at hårpragten vokser sig stærk og glansfuld! 

Det vi liker:
 • Nem at anvende og lige så nem at rengøre
 • Særligt god, hvis du døjer med skæleksem
 • Er designet med ekstra bløde pigge, der ikke filtrer håret
 • Fjerner skånsomt døde hudceller mens den stimulerer hårbunden
 • God til at afhjælpe muskelspændinger og hovedpine
Det vi ikke liker:
 • Umiddelbart ingen

Kent Brushes Shampoo & Scalp Massage Brush – Bedste billige hovedbundsbørste

Gør din hårvask ekstra behagelig og boost samtidigt din hårvækst med denne smarte shampoo-børste fra Kent. Simpel og effektiv – børsten her stimulerer hårbunden så du kan opnå glansfuldt hår og en hovedbund i balance. 

Derfor skal du vælge Kent Brushes Shampoo & Scalp Massage Brush

Brug denne børste hver gang du vasker hår, og din hårbund vil kvittere med styrkede hårstrå, der stråler af velvære! 

Nok kan du finde denne hovedbundsbørste på de lidt billigere rækker, men det betyder på ingen måde, at der er kompromitteret med kvaliteten! Tværtimod, her får du nemlig en ret så effektiv scalp brush, der – ligesom sine artsfæller – stimulerer hårbunden, og giver dig de bedste forudsætninger for et stærkt hår og en sund hovedbund. 

Det vi liker:
 • Fjerner ophobning af døde hudceller, overskydende talg, forurening og produktrester
 • Ergonomisk design, der er super nemt at bruge
 • Brug den til at fordele både shampoo og balsam
 • Stimulerer og giver en sund hovedbund
 • Også god til at afhjælpe muskelspændinger og hovedpine
Det vi ikke liker:
 • Bør kun anvendes i vådt eller fugtigt hår
 • Har dit hår i forvejen en tendens til at filtre, skal du være ekstra forsigtig med denne hovedbundsbørste

Sådan vælger du den bedste hovedbundsbørste

I modsætning til mange andre hårplejeprodukter, er antallet af hovedbundsbørster ikke helt så overvældende, og det er derfor lidt nemmere at vælge den rigtige.

Det fleste hovedbundsbørster er faktisk relativt ens; de er på størrelse med en god håndflade og de er producerede i en kombination af gummi, plastik og silikone. Størrelse og form på de forskellige børsters pigge vil, med meget få undtagelser, ligne hinanden, og der er ikke som sådan nogle modeller, der er særligt bedre til bestemte hår- og hovedbundstyper end andre er. Her vil vi lige understrege, at børstens pigge bør være fabrikeret i silikone, så de er effektive nok til at stimulere huden i hovedbunden og rense den mildt, men samtidigt bløde så de ikke irriterer.

Andre ting du kan overveje inden du går på jagt efter din næste mirakel-børste, kunne for eksempel være, om børsten skal være vegansk produceret, eller om du foretrækker en bestemt farve. Husk i øvrigt på, at de fleste hovedbundsbørster er beregnede til at bruge mens du vasker håret, så et godt og ergonomisk greb vil være en fordel.

Hvad er en hovedbundsbørste?

En hovedbundsbørste – også kaldet en scalp brush – er en børste, der med bløde pigge renser og eksfolierer hovedbunden, så døde hudceller, overskydende talg, forurening og andet snavs fjernes. Derudover kan en hovedbundsbørste for typer med tykt hår være særligt effektiv under hårvask, da børstens pigge vil kunne nå helt ned til hovedbunden og dermed rense i dybden.

En hovedbundsbørste er altså noget anderledes i forhold til en almindelig hårbørste. Det er dog værd at nævne, at hovedbundsbørsten (til trods for, at den faktisk ikke er en hårbørste) gør et formidabelt stykke arbejde når håret filtrer og du har brug for en skånsom måde at få bugt med de uglede totter på.

Hvorfor bruge en hovedbundsbørste

De masserende bevægelser, du anvender når du bruger en hovedbundsbørste i hovedbunden, øger blodcirkulationen, og kan på den måde være med til at både fremme hårvækst og forebygge hårtab. Døjer du med en tør og skællende hovedbund, kan en hovedbundsbørste være særligt god til netop at løsne flager og reducere skæl.

Hvem kan bruge en hovedbundsbørste?

En hovedbundsbørste kan anvendes i alle typer hår og hovedbunde, og vil være en suveræn tilføjelse til din hårplejerutine uanset om din hovedbund skæller, du lider af svag hårvækst, eller du bare ønsker at gøre noget godt for hårbunden. Desuden gør en hovedbundsbørste det bare noget nemmere at massere hovedbunden, ligesom den også vil gøre dine shampoo-sessions noget mere effektive. Skulle du oven i købet også være på jagt efter ekstra løft til frisuren, er hovedbundsbørsten et stylingredskab, der kan øge volumen som ingen anden!

Sådan bruger du en hovedbundsbørste

Hvad enten du vil bruge børsten i vådt, tørt eller fugtigt hår, giver vi dig her et par grundlæggende tricks, så du får de bedste resultater ud af din hovedbundsbørste. Bemærk, at det er de bevægelser du bruger med børsten, der har betydning for, om du får en lækkert rensende og stimulerende hovedbundsmassage, eller du i stedet kommer til at filtre håret eller rive det ud. Bruger du børsten i tørt hår, bør du være ekstra opmærksom på kun at anvende meget blide tryk når du masserer.

 • Massér hovedbunden med børsten i meget små cirkulære- eller zigzag lignende bevægelser – massér blidt og med lige så blide tryk. Det er vigtigt, at du til enhver tid undgår store cirkulære bevægelser, da det vil filtre dit hår
 • Bevæg dig langsomt rundt i hele hovedbunden med de masserende bevægelser – husk de blide tryk, og husk derudover at løfte børsten op inden du går i gang med et nyt område, så du ikke filtrer og trækker hårstråene ud. Det er helt op til dig, hvor lang tid du vil massere på hvert område, men brug gerne minimum en 5 minutters tid til hele hovedbunden
 • Bruger du børsten i kombination med hårvask: påfør shampoo og skum gerne lidt op med fingrene først. Massér blidt men fast med børsten i hovedbunden så du kan få løsnet alt hvad der er af døde hudceller, overskydende talg og snavs. Husk at massere i små runde (eller zigzag) bevægelser og igen; undgå de store cirkulære bevægelser!
 • Brug af hovedbundsbørste i tørt hår: børst håret grundigt med en almindelig hårbørste inden du går i gang og brug ellers samme blide tryk og små cirkulære- eller zigzag lignende bevægelser som når du bruger børsten i vådt hår

Tip: Brug lidt ekstra tid på at massere de områder af hårbunden, hvor du ønsker at fremme hårvækst – og massér hovedbunden både morgen og aften.

Hvornår skal du undgå at bruge en hovedbundsbørste?

Der kan være enkelte tilfælde, hvor massage af hovedbunden ikke er idéelt, og at du derfor bør undgå at bruge en hovedbundsbørste. Det kan for eksempel være, hvis din hovedbund er særligt sart, du har en betændelsestilstand i hovedbunden, eller at du af andre årsager har en udsat hovedbund, hvor massage af hovedbunden frarådes.

Derudover bør du altid undgå at bruge din hovedbundsbørste på- og omkring områder med hævede modermærker og/eller beskadiget hud.

FAQ

Hvilken er den bedste hovedbundsbørste?

Den bedste hovedbundsbørste i vores test er HairLusts Scalp Massage Brush! Effektivitet og brugervenlighed går her hånd i hånd i dette geniale hårplejedesign, der garanterer alle typer en sund hovedbund og en stærk hårvækst!

Hvem kan bruge en hovedbundsbørste?

Både babyer, børn og voksne vil nyde godt af en hovedbundsbørste! Brug den når du vasker dit hår, få bugt med baby arp, eller giv dig selv en hovedbundsmassage inden sengetid.

Hvorfor er en hovedbundbørste god for håret?

Sundt hår starter i hårbunden, og en hovedbundsbørste er en af de bedste muligheder for dig, som ønsker at få en sund hovedbund, fremme hårvækst og forebygge hårtab på en helt naturlig måde.

Kan massage af hovedbunden fremme hårvækst?

Massage af hovedbunden øger blodcirkulationen og sætter gang i kredsløbet så ilt pumpes ud til hårrødderne, og kan på den måde være med til at både fremme hårvækst og forebygge hårtab.