Hudormefjerner – Sådan fjerner du hudorme nemt!

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er få ting værre end at få hudorme, specielt hvis du skal til fest, en særlig begivenhed, en date eller noget helt tredje. Det kan være du har fået en kæmp sort hudorm midt i panden, på din næse eller endda et sted på kroppen. Det er svært at overse en hudorm, og dette er især tilfældet, hvis der er gået betændelse i dem. Men du kan sagtens komme dine hudorme til live med lidt indsats og viljestyrke. I denne artikel hjælper vi dig med at finde den bedste hudormefjerner samt guider dig til at fjerne hudorme bedst muligt og derudover forebygge dem. Når du har læst denne artikel, vil hudorme være et overstået kapitel.

Vælg en god hudormefjerner

Hvad er hudorme overhovedet?

Det er en god ide at starte ud med en grundviden om hudorme. Så kan vi lettere skille os af med dem.

Hudorme (også kaldt komedoner på lægesprog) opstår når huden tilstoppes af talg. Talg er en naturlig olie, som huden producerer og udskiller både i ansigtet og i hovedbunden. Den forårsager skinnende hud og fedtet hår, men samtidig sørger denne olie for, at vores hud ikke udtørrer. Problemet med talg opstår, når hudens porer tilstoppes af talg, sved og døde hudceller. Så får du hudorme, også kaldt sorte prikker.

Nogle mennesker producerer mere talg end andre, og dette vil lede til flere hudorme. Ofte fremkommer hudorme på næsen, men de kan også opstå i panden, på kinderne eller endda på kroppen.

Hvis du har en tendens til at få hudorme, har du sikkert også en tendens til at få bumser. Det giver god mening, da bumser er hudorme, som der er gået betændelse i. Der gå betændelse i en hudorm, når bakterier angriber de døde hudceller eller talg som er ophobet i dine porer. Men det betyder også, at du kan slippe af med både hudorme og bumser på samme tid, da de har rod i det samme problem. Der er altså gode grunde til at få gjort noget ved dine hudorme øjeblikkeligt.

Hvad er en  hudormefjerner?

En hudormefjerner kan være flere forskellige ting. Det kan være produkter der effektivt forebygger eller mindsker hudorme, men det kan også være et værktøj til at fjerne hudorme og bumser.

Derfor skal du investere i en hudormefjerner

Hvis du døjer med hudorme eller bumser, anbefaler vi en hudormefjerner. Med dette værktøj kan du blive fri for hudorme og bumser, uden at efterlade huden med røde ar. Derudover undgår du, at huden kommer i kontakt med fingrene og yderligere bakterier, der kan gøre huden endnu mere irriteret. Du kan meget hurtigt kommer til at sprede bakterier og forværre din hud, hvis du bruger dine fingre til at fjerne hudorme.

Sådan vælger du den bedste hudormefjerner for dig

Hvis du gerne vil slippe af med dine hurdorme, så anbefales det, at du både vælger gode hudprodukter til daglig forebyggelse af hudorme og bumser samt bruger et effektivt værktøj til at fjerne hudorme.

Når du er på udkig efter et værktøj til at fjerne hudorme, skal du være pmærksom på, hvilken ende eller løkke hudormefjerneren har. En flad ende er beregnet til hudorme, mens en rund ende eller løkke oftest er lavet med henblik på at fjerne hvide hudorme eller bumser.

To forskellige værktøjer til at fjerne hudorme:

Hudormefjerner fra Australian Bodycare

Australian Bodycare er et brand, der specialiserer sig i naturlig hudpleje. Deres produkter er udviklede med henblik på, at optimere din huds sundhed samt udseende. Denne hudormefjerner er et redskab, der hjælper med at fjerne hudorme samt bumser.

 • Hjælper med at fjerne hudorme
 • Med to forskellige løkker
 • Kan bruges til både hvide og sorte hudorme

Derfor skal du vælge Hudormefjerner fra Australian Bodycare

Denne hudormefjerner fra Australian Bodycare er god for dig som gerne vil komme dine hudorme til livs. Dette værktøj gør det let, at fjerne både bumser samt hvide og sorte hudorme. Dette skyldes, at værktøjet er udstyret med to løkker, så du kan benytte den alt efter behov.

Med dette værktøj undgår du, at gøre din hud rød og irriteret. Samtidig skåner du din hud for rifter, ar og sår som kan fremkomme, hvis du bruger dine fingre til at trykke bumser eller hudorme med.

Hvordan bruger jeg hudormefjerneren?

Inden du begynder at bruge løkken til at fjerne din hudorm, så er det en god ide følge vores steps nedenfor.

 1. Rens din hud grundigt med enten lunkent eller varmt vand. På den måde bliver din hud opvarmet, og du får et rent grundlag at arbejde med.
 2. Vask dine hænder med omhyggelighed. Dette er stadigt vigtigt, selv når du ikke direkte benytter dine hænder.
 3. Placer nu løkken omkring den hudorm, som du ønsker at fjerne og pres så forsigtigt. Fortsæt til hudormen slipper, men vær forsigtig. Hvis du presser for hårdt, risikerer du at skade din hud.
 4. Slut af med en face tonic, der renser porerne og mindsker bakterier på huden.
 5. Slut af med en face creme der giver huden fugt. Undgå en creme der fedter, da dette kan tilstoppe porerne. Gå i stedet efter en god fugtgivende face creme.
 6. Til sidst skal du vaske hudormefjerneren, så du er sikker på at den er helt ren og fri for bakterier, næste gang du skal bruge den.

Apotekets hudormefjerner

Apoteket fremstiller nogle gode produkter og redskaber til huden. De har mange års ekspertise og baserer deres produkter på videnskab. Med dette værktøj ved hånden, kan du altid slippe af med dine hudorme eller bumser.

 • Fjerner hudorme og bumser, uden at danne ar
 • Har to funktioner til forskellige formål
 • Fremstillet af rustfrit stål

Derfor skal du vælge Apotekets hudormefjerner

Dette værktøj er perfekt for dig, som gerne vil have en hudormefjerner med 2-i-1 funktion. Denne hudormefjerner har to ender, en flad ende til at fjerne hudorme og en runde end til at fjerne bumser. På den måde kan du bruge denne hudormefjerner, uanset hvilke urenheder der fremkommer. Huden bliver ikke ødelagt og der dannes ikke ar, når du vælger det værktøj til at fjerne hudorme eller bumser. Værktøjet er fremstillet af rustfrit stål.

Inden brug, er det vigtigt, at huden er afrenset. Det er ligeledes vigtigt, at du desinficerer hudormefjerneren efter brug.

Sådan fjerner du hudorme med en hudormefjerner

Nu er tiden inde til få fjernet dine hudorme.

Så hvordan kommer du dem hurtigt til livs?

Der er flere ting, som du kan gøre for at fjerne en hudorm eller bums akut. Vi giver dig vores bedste bud nedenfor.

Brug en Spot Stick mod hudorme

En Spot Stick er en handy lille stift, som du kan påføre direkte på en hudorm eller bums. Den udtørrer urenheden, så din hudorm eller bums fremstår mindre. Et godt bud på en god Spot Stick, er Australian Bodycares Spot Stick med tea treeolie. Den er virker antibakterielt og har en usynlig effekt på huden, så ingen lægger mærke til, at du plejer din hud.

[product-list id=”2109″]

Tryk dem ud

Ja, du kan også vælge at trykke hudormen ud. Men hvis ikke du gør det rigtigt, så risikerer du, at din hud bliver værre, da der kan blive dannet ar og sår. Du skal derfor være sikker på, at du trykker dine hudorme eller bumser ud på en korrekt måde.

Sådan trykker du hudorme ud, på den rigtige måde:

 1. Damp huden: Varm damp for porerne til at udvide sig og på den måde, kan de lettere give slip på hudormen. Der er flere måder, hvorpå du kan bruge varm damp. Men den letteste metode er, at tage et varmt bad brusebad. Her kan det være en god ide, at du også benytter en ansigtsvask, så dine porer samtidig renses for døde hudceller og skidt. Du kan også koge vand og så bruge et håndklæde til at ligge på hovedet, så dampen kommer direkte i ansigtet. Du kan også bare bruge en våd varm klud på ansigtet i nogle minutter.
 2. Tryk hudormen ud: Nu skal vi til det. Du har nok set adskillige eksempler på, hvordan hudorme trykkes ud på Youtube og andre platforme Facebook. Det kan nogle gange være fascinerende at se videoerne af professionelle der trykker hudorme og bumser, men ingen ønsker selv at vågne op med lignende hudorme i ansigtet.

Når professionelle skal trykke en bums ud, så går de ikke bare til den med to fingre. Fingrene kan sprede bakterier, og derfor bør du som udgangspunkt aldrig benytte dine fingre til at fjerne hudorme eller bumser. Det kan være en god ide at bruge handsker, men du kan også sagtens benytte toiletpapir eller køkkenrulle. Det er vigtigt, at du trykker langsomt og konstant ind mod huden.

Undgå at bruge dine negle, for de kan let give sår og rifter på huden.

Hvis hudormen er svær at fjerne med hænderne, kan det være en god ide, at investere i et værktøj til at fjerne hudorme med. På den måde kan du undgå at gøre huden rød eller forårsage ar og sår.

Spot Stick: Når du har trykket hudormen ud (eller ihvertfald forsøgt på det), så kan det være en god ide at bruge en Spot Stick. Den virker antibakterielt, hvilket er vigtigt, da der nemt kan opstå betændelse, når du lige har trykket løs på huden.

Skrappe midler, men vær varsom

Hvis du er rigtig hårdt ramt af hudorme og/eller bumser, så kan du få skrappere midler af din læge eller ved apoteket. Det kan være salicylsyre, der eksfolierer huden og åbner dens porer. Denne syre er ret skrap mod huden, så det anbefales, at du kun benytter den sjældne i tilfælde. Du kan også benytte et middel, der hedder benzoylperoxid og er antibakterielt. Dette middel bruges især imod bumser og svær akne. Begge midler er skrappe ved huden, så vi anbefaler, at du tager en snak med din læge, før du begynder at bruge dem på din hud.

Forebyggelse af hudorme

Der er masser af ting, som du kan gøre for at fjerne en hudorm eller bums. Men det er vigtigt at være klar over, at hudorme på ingen tid kommer tilbage igen, hvis ikke du gør noget yderligere for at forebygge dem. Du vil stadig have porer i huden som kan blive tilstoppede, hvis ikke du passer på. Hvis du gerne vil slippe af med hudorme, så er en hudormefjerner ikke nok.

God ansigts vask og pleje

Det bedste du kan gøre for at forebygge hudorme er at rense din hud med en god ansigtsvask dagligt. Nøglen til en hud fri for urenheder, er en god hud rutine, der passer til din hudtype. Når du plejer din hud godt, vil døde hudceller og bakterier fjernes fra dine porer. På den måde vil der ikke være noget der tilstopper dine porer, og derfor får du ikke hudorme. Det er faktisk rimeligt ligetil.

Afslut med en fugtgivende face creme

Benyt en fugtgivende face creme som afslutning på din hudpleje. Fugt er afgørende for en sund og elastisk hud. En sund hud er langt mindre modtagelig overfor snavs og bakterier, hvilket mindsker chancen for tilstoppede porer. Dermed mindskes fremkomsten af hudorme og bumser.