Hvad kan Tea Tree Oil bruges til

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Tea Tree Oil kan bruge stil mange formål. Virkningerne af den populære olie undersøges dog fortsat grundigt, hvorfor der endnu ikke findes nogen 100 % beviste egenskaber.

Dette ændrer dog ikke på, at vi herunder har samlet en række forskellige anvendelser af olien. I samtlige af disse sammenhænge har den vist sig at være effektiv.

1. Uren hud

I og med, at olien er antibakteriel, kan den forhindre bumser i at opstå. Den renser dine porer med sine aktive stoffer, og efterlader din hud ren og beskyttet. Er der udsatte steder, du ønsker at behandle, kan du påføre et par dråber olie på en vatpind og forsigtigt duppe på stederne.

2. Tør og irriteret hovedbund

Da olien har et indhold af indholdsstoffer, der modvirker bakterier og kløe, kan det bruges til at mindske kløe og irriteret hovedbund. Det eneste du skal gøre, er at tilsætte et par dråber olie i din shampoo eller balsam. Sørg for at lade det sidde i håret i et par minutter.

3. Forkølelsessår

Som følge af de aktive stoffer, er olien også i stand til at skabe en hinde omkring et forkølelsessår. Det er en fordel, da det gør det vanskeligere for bakterier at trænge ind i såret. Du skal blot påføre et par dråber Tea Tree Oil direkte på såret. Brug en vatpind hertil.

4. Fodsvamp

De fleste oplever stor gene ved svampelidelser. Symptomerne på dette kan bl.a. være kløe og hudirritation. Heldigvis kan du også bruge Tea Tree Oil til at modvirke kløen. Den vil nemlig virke kølende, så du ikke oplever kløe og irritation i et lige så stort omfang.

For at behandle fodsvamp med denne olie, skal du fylde et fodbad med vand, hvorefter du blot skal tilsætte et par dråber af olien. På denne måde kan du både behandle tåneglesvamp og fodsvamp.

5. Skæl

Som følge af de indholdsstoffer, der er at finde i olien, er det i stand til at modvirke bakterier og kløe. Du bør derfor overveje at prøve en shampoo med Tea Tree Oil, hvis du har skæl. Det er nemlig et effektivt middel mod skæl. Du kan dog også blot selv tilføje et par dråber olie til din foretrukne shampoo.

6. Myggemiddel

Da det er en olie, der er rigtig god til at modvirke kløe og ubehag på huden, og ligeledes også har en kraftig lugt, er det med til at skræmme myg væk. Hvis du vil bruge olien til dette, skal du påføre olien direkte på dit myggestik, eller smøre dig ind i den kraftige olie, for at kunne holde myggene væk.

7. Dårlig ånde

Oplever du, at du ofte har dårlig ånde? I så fald kan Tea Tree Oil også hjælpe dig i denne forbindelse. Det kan den, da den virker antibakteriel. Som følge af dette, er den faktisk i stand til at fjerne lugtgener, der er blevet forårsaget af bakterier og snavs.

For at opnå denne effekt, skal du skylle og gurgle munden med et par dråber af olien, der er blandet op med vand. Det er dog vigtigt, at du ikke sluger det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×