Hyaluronsyre Guide – Det kan du bruge hyaluronsyre til (Anti Age)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Det kan være en kæmpe fordel dagligt eller ugentligt at benytte sig af plejeprodukter indeholdende stoffet hyaluronsyre. På den måde får din hud nemlig både et boost af fugt, pleje og næring, hvilket kan have en stor indvirkning på din huds udseende. Vi har skrevet en lille guide til brugen af hyaluronsyre, samt samlet nogle af de bedste produkter indeholdende hyaluronsyre – heriblandt en hyaluronsyre serum, der har klaret sig bedst i test. På den måde kan du nemt finde frem til din nye creme, serum, ansigtsmaske e.l. med hyaluronsyre uden at skulle lede hele internettet igennem.

Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er et naturligt højmolekylært kulhydrat, der produceres i kroppen. Med alderen vil alle mennesker dog producere mindre og mindre hyaluronsyre, hvilket er en af grundene til, at huden begynder at miste spændstighed og føles tør, når man kommer op i alderen. Hyaluronsyre findes ikke kun i huden, men også i øjne og led. Det kan være en fordel at benytte cremer og plejeprodukter indeholdende hyaluronsyre, når kroppen ikke længere selv producerer særlig meget af stoffet – både for helbredet og for udseendemæssige årsager.

Hvordan virker hyaluronsyre på min hud?

Hyaluronsyre hjælper dig med at binde væsken og stoffet hjælper dig derfor med at give optimal fugt, fylde og elasticitet til huden. Hyaluronsyre kan binde fugt op mod 1000 gange sin egen vægt. Af den grund er det intet at sige til, at din hud ikke vil føles lige så tør, når du benytter en creme med hyaluronsyre. Stoffet hjælper desuden også med at ensarte eventuelle ujævnheder og forandringer i hudens struktur. Som en ekstra bonus hjælper hyaluronsyre også med at øge din huds kollagenproduktion, samt styrker huden, så den bliver mere modstandsdygtig.

Hyaluronsyre serum

Du kan udmærket benytte en hyaluronsyre serum, hvis du har brug for at booste din hud en smule. Vi vil anbefale dig at benytte en Firming Perfector Serum fra mærket Rudolph Care, hvis du vil være sikker på at se resultater. Produktet opretholder din huds modstandskraft og regenererende egenskaber via dens aktive og fugtboostende ingredienser og æblestamcelle-ekstrakt. Endvidere sikrer Firming Perfector Serums hyaluronsyrer huden ekstra fugt, hvilket hjælper huden med at udglatte rynker og linjer i overfladen. Firming Perfector Serum indeholder desuden avocadoekstrakt, umættede fedtsyrer, tranebærekstrakat og acaiolie, samt spinatekstrakt og grønkålsprotein. Disse ingredienser sørger for, at din hud både får A-, C-, E- og K-vitaminer og mineraler, hvilket alt sammen giver fugt og blødgør huden. Derudover sikrer ovenstående ingredienser, at serummet har en genoplivende effekt på hudens vitalitet, mens den øger kollagen produktionen.

Serummet skal påføres en ren og tør hud og kan benyttes både morgen og aften efter behov. Det kan desuden udmærket benyttes under andre hudplejeprodukter, såsom ansigts- eller solcreme.

Hyaluronsyre som creme

Hvis du er på jagt efter et billigere alternativ til en dyr serum med hyaluronsyre, så kan du udmærket benytte dig af en creme indeholdende stoffet. Vi har fundet frem til en billig variant, der stadig virker effektivt på huden. Hyaluronsyre cremen fra Pudderdåserne kan således købes for under 200 kroner, men du får stadig en god creme med gode egenskaber. F.eks. er cremens hyaluronsyre molekyler inddelt i tre niveauer: lav, mellem og højt molekylevægt. Det betyder kort sagt, at cremen absorberes på tre forskellige niveauer i huden, hvilket sikrer dig som forbruger et optimalt resultat. Du har mulighed for at bruge Pudderdåserne Hyaluronsyre creme 1-2 gange om dagen, efter dit eget behov. Produktet kan udmærket benyttes under andre cremer, hvis du har brug for yderligere fugt eller pleje af din hud. Du vil normalt kunne se cremens effekt efter ca. 2-4 uger med daglig benyttelse af cremen.

Hyaluronsyre kosttilskud

Du er på ingen måde tvunget til at smøre hyaluronsyre direkte ind på huden i form af cremer eller serummer. Hvis du ikke ønsker at udskifte din yndlingscreme på nuværende tidspunkt, men gerne vil have et skud hyaluronsyre, så kan du altid vælge at tage dette oralt. F.eks. giver New Nordic Skin Care Hyaluron Shot dig mulighed for at få en ungdommelig hud indefra og ud, hvis du dagligt tager et af deres shot indeholdende hyaluronsyre. På den måde kan du selv være med til at støtte din huds struktur, så den bl.a. er bedre fugtet. Daglig brug af New Nordic Skin Care Hyaluron Shot bidrager desuden også til dannelsen af kollagen, der mindsker rynker og slap hud.

De vigtigste ingredienser i New Nordic Skin Care Hyaluron Shot er hyaluronsyre, tagetes erecta L., havtorn og C-vitamin. Hyaluronsyren binder fugten til huden, mens tagetes erecta L. er en plante. C-vitamin bidrager til en normal kollagendannelse og havtorn ingrediensen giver smag til shottet og bidrager til en god indre sundhed. For at opnå den optimale virkning, skal du drikke 1 ampul dagligt i minimum 30 dage.

Vichy maske hyaluronsyre

Du behøver til gengæld ikke forpligte dig til at indtage eller smøre hyaluronsyre på din hud hver eneste dag. Det er trods alt langt fra alle, der har det samme morgenritual hver eneste morgen – eller også er du måske bare typen, der ofte glemmer dele af din ‘rutine’. Du kan heldigvis udmærket vælge at benytte dig af en ansigtsmaske med hyaluronsyre et par gange om ugen frem for at benytte et produkt hver eneste dag, hvis du foretrækker det.

Hvis du mangler lidt inspiration til, hvilken type maske du skal gå efter, så vil vi gerne slå et slag for en Vichy Liftactiv Hyalu Mask. Denne avancerede ansigtsmaske skal kun sidde på i 5 minutter et par gange om ugen, og voila! Så har du et flot resultat. Faktisk kan du allerede efter første omgang med masken se et resultat, da du her vil have både gennemfugtet og 34% blødere hud. Hvis du bruger cremen med jævne mellemrum, så vil du efter fire timers brug (ikke i træk, men over flere omgange á fem minutter) se en forøgning af din huds spændstighed på 21%. Efter fire ugers brug vil din hud være blevet revitaliseret og du vil derfor både have en jævnere hud og hudtone.

Men hvordan kan det ovenstående lade sig gøre? Jo, en Vichy Liftactiv Hyalu Mask indeholder to typer af hyaluronsyre, der er med til at sikre både en fastere, blødere og mere genopfrisket hud. Blandingen af både lav- og højmolekylær hyaluronsyre er med til at sikre resultater inden for en kort tidsperiode. Masken hjælper med at bekæmpe de væsentligste årsager til hudens aldring, såsom fasthed, manglende elasticitet og tørhed. Vichy Liftactiv Hyalu Mask er velegnet til alle hudtyper – også særlig sensitiv hud.

Dagcreme med hyaluronsyre

Mange mennesker glemmer, at deres dagcreme gerne skal indeholde solfaktor for at opnå optimal beskyttelse mod solens skadelige UV-stråler. Dette gælder især i sommermånederne, men du kan udmærket benytte en dagcreme med solfaktor i hele året rundt. Dette gælder naturligvis også for dagcremer med hyaluronsyre. Så hvis du er på jagt efter en dagcreme med hyaluronsyre som en af de aktive ingredienser, skal du se nærmere på den nedenstående variant. Med denne creme er du i hvert fald sikker på, at du får bestilt en god og beskyttende creme hjem.

Eucerin Elasticity+Filler daycream SPF15 er reelt set en anti-age dagcreme, da den hjælper med at forbedre hudens elasticitet. Samtidig hjælper cremen med at reducere eventuelle dybe rynker. Af den grund er cremen særligt velegnet til moden hud, men kan dog benyttes af alle hudtyper. Eucerin Elasticity+Filler daycream SPF15 indeholder bl.a. hyaluronsyre, arctiin og silymarin, en kraftfuld antioxidant, der tilsammen hjælper med at accelerere kollagen produktionen i hudcellerne. Derudover modvirker brugen af cremen den reducering af kollagen og elasticitet, som ellers automatisk vil ske, når man kommer op i alderen.

Cremen indeholder desuden også en solfaktor beskyttelse på 15, hvilket gør den yderst velegnet til brug i sommermånederne, hvor den altså giver din hud en ekstra beskyttelse, som ikke alle anti-age eller hyaluronsyre cremer yder. Solens stråler kan være en medvirkende faktor til at huden forældes og det er derfor en fordel at investere i en creme med solbeskyttelse.

Eucerin Elasticity+Filler daycream SPF15 har nogle meget interessante testresultater, som vi også hellere lige må nævne for dig. F.eks. oplever 98% af forbrugerne, at huden føles mere fast og velfugtet, 97% føler, at huden bliver styrker og 93% oplever, at rynker og linjer bliver reduceret ved daglig brug af Eucerin Elasticity+Filler daycream SPF15.

Er der nogle bivirkninger ved hyaluronsyre?

Der er ikke umiddelbart nogle bivirkninger ved at benytte cremer, serummer, ansigtsmasker eller drikke f.eks. shot med hyaluronsyre. Hyaluronsyre er trods alt, som beskrevet, et naturligt stof i kroppen, som faktisk gør både kroppen og huden godt. Du skal naturligvis aldrig overforbruge produkter med hyaluronsyre, men i stedet følge produktets anvisninger.

Det eneste tidspunkt, at hyaluronsyre kan have visse bivirkninger er, hvis du får stoffet injiceret som filler. Her kan der i enkelte tilfælde opstå kløen, hævelse og en smule rødmen i området, hvor nålen er gået ind. Det er dog en mindre bivirkning, der ofte vil gå i sig selv inden for en dag eller to.

Positive egenskaber ved hyaluronsyre

Hyaluronsyre har et hav af gode egenskaber og med regelmæssig brug af et produkt indeholdende stoffet vil du således bl.a. kunne opnå nedenstående resultater:

  • Mindre tør hud, da hyaluronsyre fugter huden i dybden (samt øger din huds egen fugtoptagelse)
  • En øget kollagen produktion, hvilket bl.a. resulterer i mindskningen af tydelige rynker, linjer, ujævnheder o.l.
  • Forbedret elasticitet i huden
  • Stærkere og mere modstandsdygtig hud
  • Mindre rødmen og irriteret hud (grundet antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber)

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×