IPL hårfjerner test – De 5 bedste IPL hårfjernere til uønsket hårvækst 2022 + guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Philips Lumea Essential SC1991 2
Bedste billige

Philips Lumea Essential SC1991

Silk‘n Infinity Premium Smooth 5
Bedste til alle hudtoner

Silk‘n Infinity Premium Smooth

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Bliv klogere på en verden af hårfjernere, når vi i denne IPL hårfjerner test kårer det bedste IPL apparat til hjemmebrug.

Er du også klar til at opgradere din hårfjerning med en mere permanent løsning?
Vi ved godt at 100% permanent hårfjerning ikke findes, men med en IPL hårfjerner kan du få helt op til 6 måneder uden stubbe og indgroede hår – så altså, what’s not to like?

Vi tester 5 populære IPL hårfjernere med fokus på, hvilke områder de kan behandle, hvilke hudtoner de klarer, og hvordan de sådan mere generelt performer som et IPL apparat. Ingen er perfekt, så ulemperne afslører vi selvfølgelig også. I købsguiden der følger, fortæller vi dig, hvad du kan (og ikke kan) forvente af en IPL hårfjerner, samt hvad du skal kigge efter af diverse funktioner inden du køber.

Har du brug for overblik, kan du klikke dig hen på testens sammenligningstabel lige her.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tilpasser automatisk impulsstyrken efter din hudtone mens du bruger den
 • pros-icon.svg Kan justeres så du kan bruge den på mere sensitive områder som armhuler, bikinilinje og ansigt
 • pros-icon.svg Kliniske tests viser synlig reduktion af hår efter 4 ugers regelmæssig brug med denne hårfjerner
 • pros-icon.svg Opgraderet version der er 2x hurtigere end tidligere Braun Pro 5 modeller – her behøver du ikke afsætte flere halve timer på din hårfjerning
 • pros-icon.svg Har impulser (flashes) nok til at række til over 200 behandlinger – det svarer til 15+ år med månedlige behandlinger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL 5124

Brauns multifunktionelle IPL hårfjerner behandler din uønskede hårvækst på under den halve tid – og det er altså uanset hvor på kroppen du bruger den.

Med et af markedets højeste impulsrater, er apparatet her nemlig hurtigere end mange andre IPL hårfjernere. Den føles let i hånden (også hvis du har små hænder) og den er ligeså let at skifte indstillinger med uden at du skal bruge tid på at klikke dine fingre trætte.

Hvor andre instruktionsbøger kan have overvældende mange detaljer, er manualen til dette apparat let læselig, og du er hurtigt i gang. Det medfølgende præcisionstilbehør giver dig mulighed for at nå de helt små og sensitive steder som for eksempel overlæbe og bikinilinje.

Apparatet har desuden 10 forskellige intensitetsniveauer, som betyder at også de noget mørkere hudtyper kan få en effektiv behandling, og det er en kæmpe bonus!    

Philips Lumea Essential SC1991

Bedste billige

Philips Lumea Essential SC1991
Fordele
 • pros-icon.svg Med præcisionstilbehør til større områder af kroppen – få hurtigt overstået hårfjerningen på dine ben
 • pros-icon.svg Med 5 justerbare intensitetsniveauer til forskellige hudtoner
 • pros-icon.svg God til tæt hårvækst
 • pros-icon.svg Ekstra lang ledning – god bevægelsesfrihed

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Philips Lumea Essential SC1991

Har du uønsket hårvækst på større områder af kroppen, og gerne den lidt stridere af slagsen, så er dette Lumea apparat til dig!

Med en silkeblød hud og en hårvækst, der langsomt sløves og bliver finere, får du med denne IPL hårfjerner en hjemmebehandling, der virkelig kan noget. Apparatets pistolformede design er ergonomisk og perfekt til alle områder fra halsen og ned, og intensitetsniveauerne justeres let med et enkelt-klik system. Det er muligvis ikke den hurtigste IPL hårfjerner du kan få fingrene i, men til gengæld får du en solid og sikker behandling med synlige resultater. Den fungerer upåklageligt til lys hud med mørk hårvækst, men kan have svært ved at justeres korrekt til de lidt mørkere toner. Alt i alt en super god IPL hårfjerner med de helt rigtige standardfunktioner, der får arbejdet gjort.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Med SmartSkin sensor – apparatet screener og foreslår den rette indstilling til din hudtone
 • pros-icon.svg Udviklet i samarbejde med dermatologer
 • pros-icon.svg Trådløs med genopladeligt batteri – gør det lidt nemmere at nå alle kropsdele
 • pros-icon.svg 3 forskellige præcisionshoveder medfølger – du kan ubesværet fjerne hår på store og små områder og i ansigtet
 • pros-icon.svg Fungerer med Philips’ Lumea IPL smartphone app – gør det nemt at holde styr på dine ipl behandlinger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Philips 9000 Series Lumea BRI955

Med et lækkert og gennemtænkt design, der har nok impulser til at kunne levere behandlinger i omkring 20 år (efter Philips’ eget udsagn), får du her en IPL hårfjerner i absolut topklasse. Designet er lækkert og eksklusivt, og de 3 medfølgende præcisionsdele er formede så de passer til kroppens forskellige områder. Det kan lyde overflødigt, men det gør faktisk en forskel, særligt langs bikinilinjen og i ansigtet.

Derudover er pistolformen, ligesom de andre IPL hårfjernere i Philips’ Lumea serie, let og intuitiv at holde ved. Den kan føles en smule tung, hvis du er i gang i længere tid, men med et så komplet og resultat-sikkert apparat, er dette nemt at se gennem fingre med. Og hvor flere andre IPL hårfjernere er begrænsede i forhold til hvor mørke hudtoner de kan behandle, klarer denne model snildt hele spektret.

Fordele
 • pros-icon.svg Komplet sæt til ansigt og krop med ekstra pentrimmer til ansigtshår
 • pros-icon.svg Udviklet i samarbejde med dermatologer
 • pros-icon.svg Hudtone sensor – gør dig opmærksom på eventuelle områder der er for mørke til behandling
 • pros-icon.svg Renseklud medfølger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Philips Lumea Advanced BRI921

Philips giver dig her et komplet IPL kit, så du kan fjerne hår i ansigt og på krop og opnå en silkeblød hud i mindst 3 måneder ad gangen. Med en relativt lang levetid (250.000 impulser) og 5 forskellige lysindstillinger er du ret godt dækket ind her. Den medfølgende pentrimmer giver dig desuden mulighed for at fange selv de fineste ansigtshår, ligesom den er nem at have med på farten.

Denne Philips Lumea Advanced gør sig godt til både begyndere og øvede IPL brugere, og er idéel til alle, der er på jagt efter en god standard IPL hårfjerner.

Silk‘n Infinity Premium Smooth

Bedste til alle hudtoner

Silk‘n Infinity Premium Smooth
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges på meget mørke hudtoner
 • pros-icon.svg Fjerner uønsket hår i ansigt og krop
 • pros-icon.svg Med 500.000 lysimpulser – det er mere end 25 års månedlige behandlinger
 • pros-icon.svg Let IPL hårfjerner i et lækkert design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Silk’n Infinity Premium Smooth

Med innovativ eHPL teknologi (der nænsomt åbner hårsækkene) og en app så du kan planlægge dine behandlinger, er det svært ikke lade sig imponere af denne Silk’n Infinity model. IPL hårfjerneren her virker som alle de andre, bare med en lidt skånsommere tilgang, så helt mørke hudtoner også kan være med. At alle hudtyper (toner) kan bruge denne IPL hårfjerner er i sig selv en enestående detalje som vi elsker.

Det er ikke den hurtigste IPL hårfjerner på markedet, men du får stadig en effektiv hårfjerning med flotte resultater. Og til trods for ikke at have noget præcisionstilbehør, er den særligt god til mindre områder som kinder og overlæbe.

Guide

Sådan vælger du den bedste IPL hårfjerner

IPL hårfjernere er ens i det de ødelægger hårsækkene ved at afbryde den naturlige hårvækstcyklus. Dertil kommer så de små individuelle forskelle såsom, hvor på kroppen de kan anvendes, antallet af impulser, hvordan de virker på forskellige hudtoner, samt hvilke præcisionsdele der følger med.

I følgende guide får du styr på disse forskelle, og hvilken betydning de har, så du kan finde ud af, hvilken der er den bedste IPL hårfjerner for dig.

Hvad betyder IPL og hvordan virker det?

En IPL hårfjerner virker ved at bedøve den naturlige hårvækstcyklus.

IPL står for intense pulsed light – eller på dansk: intenst pulserende lys – og er en lysbehandling, der anvendes på kropsdele med hårvækst. Impulsblinkende fra IPL apparatet brænder hårrødderne, så deres naturlige vækstcyklus svækkes, for til sidst at udeblive i længere perioder.

Det særlige ved IPL apparater, og de impulsblink som de giver er, at de kan ramme hårsækkene helt uden risiko for at gøre skade på huden.

Hvad kan du forvente af en IPL hårfjerner

Det tager tid for en IPL hårfjerner at sløve hårvæksten.

En IPL hårfjerner skal typisk bruges regelmæssigt i 4 til 12 uger, for at du kan være nogenlunde sikker på, at du har nået alle områder med uønskede hår. Herefter vil du gradvist begynde at se en finere og svagere hårvækst. I enkelte tilfælde vil hårvæksten ophøre helt.

IPL hårfjerning kræver gentagne behandlinger, ligesom det kræver vedligeholdelse for at holde resultatet intakt. Antallet af behandlinger kan naturligvis variere fra person til person, og hvor nogle ser reduceret hårvækst efter blot et par gange med IPL hårfjerneren, kan der hos andre gå op til flere uger. Men når det så er sagt, vil de fleste som nævnt opleve en reduceret og finere hårvækst efter få uger. IPL hårfjerning handler også om at være vedholdende, så du skal ikke tabe modet bare fordi du ingen forskel ser efter de første par gange.

Regelmæssig og korrekt brug i den første periode resulterer ofte i at hårvæksten kan holdes helt nede i flere måneder ad gangen – og det er lige præcis, hvad der gør en IPL hårfjerner et hit for alle der vil fjerne uønsket hårvækst.

Hvad skal du gå efter i en IPL hårfjerner

Det kan ind imellem være lidt svært at vurdere, hvilke særlige features, funktioner og eventuelle tilbehørsdele en god IPL hårfjerner skal have. Vi gennemgår i det følgende nogle af de elementer, vi mener er de vigtigste at have med i overvejelserne.

Hudtone-sensor

Nogle IPL hårfjernere er udstyrede med en automatisk hudtone-sensor, som aflæser og foreslår en passende indstilling, så du altid er sikret en optimal behandling på kroppens forskellige områder. Enkelte har endda en sensor, som automatisk tilpasser sig din hudtone.

Præcisionstilbehør og behandlingsvinduer

Alle IPL hårfjernere har en flade, hvor lysimpulserne stråles udfra, og som er hårfjernerens behandlingvindue (mundstykke/næb). Almindelige standard IPL hårfjernere har et enkelt, mens andre kommer med udskiftelige næb i forskellige størrelser.

Til store områder på kroppen såsom arme, mave og ben, vil en IPL hårfjerner med et enkelt næb i standard størrelse være glimrende. Men vil du fjerne uønsket hår på mindre områder og/eller i ansigtet, skal du kunne præcisere selve behandlingsområdet med et mindre næb.

Det er derfor vigtigt, at du får anskaffet dig en IPL hårfjerner, der passer til de områder du ønske at behandle.

Antallet af lysimpulser

Antallet af lysimpulser i en IPL hårfjerner indikerer, hvor mange gange du kan bruge den inden impulserne er opbrugte. Det er lidt ligesom en almindelig lyspære; den har en vis levetid. De fleste IPL hårfjernere har som minimum 100.000 lysimpulser, hvilket er nok til flere års månedlige behandlinger. Andre har helt op til 500.000 lysimpulser, som kan give dig mere end 20 år med vedligeholdende behandlinger.

Design og brugervenlighed

Der er forskel på udformningen af forskellige IPL hårfjernere, så du skal selvfølgelig gøre op med dig selv, hvilken du foretrækker. Mange modeller er pistolformede, mens andre er mindre og kompakte. Det betyder dog ikke at de er lettere at arbejde med i forhold til vægt, så dette skal du også være opmærksom på.

Indstillingsknapper

Indstillingerne på en IPL hårfjerner begrænser sig oftest (og heldigvis) til få knapper på apparatet, og vil være nemme at indstille. Husk dog på at mere avancerede IPL hårfjernere også vil have flere funktionsknapper at holde styr på.

Ledning

Trådløs, med ledning, eller begge dele? Det er som regel ikke noget problem med en ledning i et strømstik, men for nogle er det bare nemmere at arbejde med et trådløst apparat.

Er IPL hårfjerning en permanent løsning?

Permanent hårfjerning er ikke garanteret med hverken en IPL hårfjerner eller professionel hårfjerning på en klinik. Der vil altid være en risiko for, at nye hår begynder at at vokse. Sandsynligheden for at komme helt af med uønsket hårvækst ved professionelle laserbehandlinger er dog større, men varig effekt er aldrig garanteret.

Forskellen på hårfjerning med IPL og laser

Laser hårfjerning og IPL hårfjerning er ikke det samme. Godt nok foregår de begge med lys,  men laser hårfjerning bruger en anden lyskilde, og det behandler mere koncentrerede områder. En laser hårfjerner er ofte kraftigere, og kræver professionel ekspertise og behandling. Til trods for, at behandling med laser ikke garanterer permanent hårfjerning, vil det for mange give langvarige resultater. For begge typer (IPL og laser) gælder det dog, at de kræver flere behandlinger.

IPL hårfjerning på mørk hud

IPL virker stort set altid rigtig godt på lys hud med mørke hår. Det kan til gengæld være sværere på hudtoner der er mørke (også selvom der er mørkt hår), ligesom IPL heller ikke egner sig til grå, røde og lyse hår.

Fordi IPL hårfjerning virker ved at brænde og ødelægge pigmentet (det mørke) i håret, vil der være en risiko for, at meget mørk hud skades, hvis der anvendes almindelig IPL på denne.

På hvilke områder kan du bruge en IPL hårfjerner

Du kan bruge din IPL hårfjerner på stort set alle områder, hvor der er hårvækst.

Vær dog opmærksom på, at nogle IPL apparater ikke kan anvendes på særlige områder som for eksempel i ansigtet.

Du kan bruge en IPL hårfjerner på følgende områder:

 • Overlæbe
 • Hage
 • Nedre del af kinderne (en IPL hårfjerner MÅ IKKE bruges i nærheden af øjnene)
 • Arme
 • Armhuler
 • Ben
 • Mave
 • Bikinilinje

Undgå at bruge IPL på meget følsom hud. Det samme gælder for solbrændt hud, og hud, der behandles med retinoid og/eller steroidcremer. Husk derudover, at ingen god og sikker kvalitets IPL hårfjerner kommer uden et udførlig manual. Og det er meget vigtigt, at du får læst instrukserne grundigt igennem inden du går i gang.

Er IPL farligt?

Nej, IPL er ikke farligt. Det er en metode, som har været anvendt de sidste tyve år og der er ikke påvist langvarige bivirkninger.

Kortsigtede bivirkninger ved brug af IPL

Hårfjerning med IPL kan hos nogle give en let brændende fornemmelse i huden, men det er meget sjældent. Dette sker oftere ved laserbehandling, da lyskilden er mere koncentreret.

For IPL apparater til hjemmebrug, er en let stikkende fornemmelse under brug oftest eneste bivirkning.

FAQ

Hvilken IPL hårfjerner er bedst i test?

Den bedste IPL hårfjerner i test er Braun Silk-expert Pro 5 IPL PL 5124! Med automatisk hudtone-sensor og ultra-høje impulsrater, får du her et apparat, som fjerner dine uønskede hår i både ansigt og på krop.

Er IPL kræftfremkaldende?

Nej, IPL hårfjerning er ikke kræftfremkaldende. Både laser og IPL er brugt de sidste to årtier, og der er ikke påvist langsigtede bivirkninger eller nogen former for hudskade.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×