Knopper på armene – Guide til behandling af røde kløende knopper!

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er de færreste, der råber hurra over røde knopper på armene, som på lægesprog bliver kaldt for Keratosis Pilaris. Knopperne er irriterede, generende og ikke særligt pæne. Derfor har vi udarbejdet en guide for dig, der gerne vil komme de røde knopper på dine arme til livs en gang for alle. Keratosis Pilaris kan ikke direkte helbredes, men der er meget, som du kan gøre for at lindre dine symptomer og gøre dem langt mindre synlige

Hvad er Keratosis Pilaris?

I dette afsnit giver vi dig en kort forklaring på hvad Keratosis Pilaris er. At forstå problemet skaber et godt udgangspunkt for at løse det.

Keratosis Pilaris også kaldt knopper på armene opstår på grund af propper af hår hud i de bittesmå hårs udførselsgange, der er på både vores arme og ben. Disse hårsække bliver tilstoppede på grund af for meget kreatin i huden, og den forhornede hud danner på grund af keratinen knopper, der kan føles som sandpapir på huden. Knopper på armene eller Keratosis Pilaris er ikke farligt, men mange mennesker finder det generende og uattraktivt. De hårde knopper forårsager derudover også ofte en masse kløe.

Keratosis Pilaris opstår i flere tilfælde hos børn, hvor symptomerne aftager med alderen. Men uanset din alder, kan du få lidelsen Keratosis Pilaris. Hudlidelsen er næsten ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder.

Keratosis Pilaris er oftest genetisk betinget, så der er ikke noget du kan gøre for at helbrede det. Alligevel er der dog en række ting, som man selv kan gøre for at lindre symptomerne på Keratosis Pilaris og på den måde kan du med den rette indsats komme de røde knopper til livs.

Behandling af røde knopper på armene

Keratosis Pilaris kan som sagt ikke helbredes, men der er mange ting du kan gøre for at lindre dine symptomer og blive mere tilfreds med din hud. Læs med i dette afsnit, hvis du gerne vil behandle Keratosis Pilaris effektivt.

Sog sommer hjælper

Sol og sommer er generelt set rigtigt godt for Keratosis Pilaris. Om vinteren vil sygdommen forværres på grund af den lave luftfugtighed, der får hud til at udtørre og øger propperne i hårsækkene. Solens stråler giver også huden en gavnlig effekt, der kan afhjælpe sygdommens symptomer.

Salicylsyre mod knopper på armene

Salicylsyre kan virke effektivt mod knopper på armene. Vi anbefaler, at du prøver en creme med mellem 2 og 5 procent salicylsyre, hvilket eksfolierer det øverste hudlag. Dette vil lindre din hud med røde knopper. Vi anbefaler Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care. Dette produkt bekæmper effektivt hudproblemer, samtidig beroliger den en rød irriteret hud og forhindrer at porer tilstoppes. Det gør den perfekt til at lindre Keratosis Pilaris. Din hud efterlades dybderenset, beroliget og silkeblød, når du har brugt Perfect Skin Power Treat.

Eksfolierende Produkter

Hvis du bedømmer, at din hud kan holde til at blive skrubbet, så anbefaler vi, at du eksfoliere din hud enten med handske eller en bodyscrub. Det kan have en gavnlig effekt på dine knopper på armene. Det er vigtigt, at du holder din hud fugtet og at du bruger en bodyscrub frem for handsker, hvis din hud er meget irriteret. Vi kan varm anbefale Dermalogica gentle cream exfoliant, der er en meget mild peeling for din sårbare hud. Din hud efterlades frisk og fornyet efter du har eksfolieret den med dette produkt. Eksfolieringen hjælper effektivt på knopper på armene.

Vi anbefaler Dermalogica gentle cream exfoliant, der er en meget mild peeling til huden. Den fjerner hudens triste overflade med døde hudceller, uden at virke slibende på huden. Cremen afstøder døde hudceller ved hjælp af mælkesyre og salicylsyre. Dette hjælper cellefornyelsen på vej og giver en bedre hudstruktur. Genlte Cream Exfoliant indeholder svovl, der fjerne bakterier og overskydende talg på huden. Med dette produkt, kan du blødgøre og fornye din hud på en blid måde, uanset din hudtype.

Undgå parfumeret sæbe

Hvis du døjer med røde knopper på armene, så anbefaler vi, at du undgår at vaske dig med parfumeret og udtørrende sæbe. Det vil gøre din hud endnu mere tør og resultere i flere hornpropper i hårsækkene og dermed vil du bare få flere knopper på armene, hvilket er det helt modsatte af, hvad du ønsker.

Fugtighedscreme

Benyt hellere en god fugtighedscreme, så din hud er moisturized. Det gør huden stærkere, mere modstandsdygtigt og det vil dæmpe mængden af knopper på dine arme, frem for at mindske dem, som er dit mål.

Vi anbefaler en Carbamid-fugtighedscreme, der kan fås med forskellige procenter. Sådan en creme opløser knoldene i huden og peeler hudens overflade med døde hudceller samt talg. Dette vil lindre dine symptomer på Keratosis Pilaris.

Kan alle få Keratosis Pilaris?

Hudlægen Henrik Flindt-Hansen forklarer, at Keratosis Pilaris oftest rammer børn og unge, men at op imod 50% af befolkningen lider Keratosis Pilaris i Skandinavien.

Oftest aftager lidelsen med alderen, men mange voksne er stadigvæk genererede af de røde knopper på armene, der ikke altid forsvinder efter teenageårene. Fordelingen af Keratosis Pilaris blandt mænd og kvinder er meget lige, men Henrik Flindt-Hansen oplyser, at kvinder ofte føler sig mere generede af knopper på armene.

Bumser og uren hud

Døjer du du med uren hud eller bumser på kroppen? Det kan være enormt frustrerende og generende på samme måde som hårde knopper. Dog kan det være lettere at helbrede ved hjælp af de rette metoder. Bumser opstår på samme måde som hårde knopper ved en ophobning af talg i porerne eller hårsækkene. Ved bumser bliver ophobningen af talg betændt af bakterier, hvilket resultere i bumser.

Hvis ikke man inkorporere en hensigtsmæssig hudplejerutine, kan bumserne blive til et stort problem og i værste tilfælde kan du udvikle akne. En god og effektiv behandling på bumser og uren hud er bumsecreme. Disse cremer fjerner bakterierne, der forårsager bumser og kan dermed gøre en stor forskel for både din huds sundhed og dens udseende. Hvis du vil vide mere om, hvordan du effektivt kan slippe af med dine bumser, så læs med i vores artikel om bumsecreme.