Knopper på benene

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Ingen bliver begejstrede over røde knopper på armene, som på lægesprog bliver kaldt for Keratosis Pilaris. Knopperne er irriterede, generende og ikke særligt pæne. I nogle tilfælde kan de endda blive forstyrrende for din hverdag. Derfor har vi udarbejdet en guide for dig, der gerne vil komme de røde knopper på dine arme til livs en gang for alle. Keratosis Pilaris kan ikke direkte helbredes, men der er meget, som du kan gøre for at lindre dine symptomer og gøre dem langt mindre synlige.

Hvad er Keratosis Pilaris?

I dette afsnit giver vi dig en kort forklaring på hvad Keratosis Pilaris er. At forstå problemet skaber et godt udgangspunkt for komme problemet til livs på bedst mulige vis.

Keratosis Pilaris også kaldt knopper på armene opstår på grund af propper af hår hud i de bittesmå hårs udførselsgange, der både er på vores arme og ben. Hårsækkene bliver tilstoppede på grund af for meget kreatin i huden, og den forhornede hud danner på grund af keratinen knopper, der kan føles som sandpapir på huden. Knopper på armene eller Keratosis Pilaris er ikke farlige, men mange mennesker finder det generende og attraktivt. De hårde knopper vil ofte forårsage kløe og irritation på huden.

Keratosis Pilaris opstår i flere tilfælde hos børn, hvor symptomerne aftager med alderen. Men uanset din alder, kan du få hudlidelsen Keratosis Pilaris. Hudlidelsen er næsten ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder, men kvinder vil oftere være frustrerede over tilstanden sammenlignet med mænd.

Keratosis Pilaris er oftest genetisk betinget, så der er ikke noget du kan gøre for at helbrede det. Alligevel er der dog en række ting, som man selv kan gøre for at lindre symptomerne på Keratosis Pilaris og på den måde kan du med den rette indsats komme de røde knopper til livs en gang for alle.

Behandling af røde knopper på benene

Der er som sagt ikke noget du kan gøre for at helbrede din hud for Keratosis Pilaris. Men du kan altså lindre dine symptomer og gøre de røde knopper på benene mindre synlige ved hjælp af flere forskellige metoder og produkter.

Produkter med salicylsyre mod røde knopper

Produkter med salicylsyre virker meget effektivt mod knopper på benene. Vi anbefaler at du prøver en creme med mellem 2 og 5 procent salicylsyre. Sådan en creme vil eksfoliere det øverste hudlag og gøre huden fri for overskydende fedt, skidt og døde hudceller, hvilket kan forværre din huds tilstand. Creme med salicylsyre vil lindre din hud med røde knopper. Vi anbefaler Perfect Skin Power Treat fra Danish Skin Care. Dette produkt bekæmper effektivt hudproblemer, samtidig beroliger den en rød irriteret hud og forhindrer at dine porer tilstoppes. Det gør den perfekt til at lindre Keratosis Pilaris. Din hud efterlades renset i dybden, beroliget og silkeblød.

Undgå produkter med parfume og farvestoffer

Hvis du døjer med Keratosis Pilaris på dine ben, så anbefaler vi, at du så vidt muligt undgår parfume og farvestoffer i både den sæbe, som du vasker dig med og den creme, som du smører dig med. Parfume og farvestoffer vil udtørre din hud yderligere, hvilket bestemt ikke vil hjælpe på de små røde knopper, der dækker dine ben. Din hud vil blive mere irriteret og tilstanden vil dermed forværres. Knopperne vil blive flere, hvilket er det modsatte af, hvad det er du prøver at opnå.

Fugtighedscreme mod knopper på benene

Benyt hellere en god fugtighedscreme, så din hud er moisturized. Dette vil gøre huden stærkere, mere modstandsdygtigt og det vil give færre røde knopper på dine ben. Vi anbefaler en Carbamid-fugtighedscreme, der kan fås med forskellige procenter. Sådan en creme opløser knoldene i huden og peeler hudens overflade med døde hudceller samt talg. Dette vil lindre dine symptomer på Keratosis Pilaris. Vi anbefaler Eucerin pH5 Lotion, der er en god fugtighedscreme for hud plaget af Keratosis Pilaris.

Sol og sommer hjælper på røde knopper

Sol og sommer er generelt set rigtigt godt for din hud, hvis den er plaget af Keratosis Pilaris. Om vinteren vil sygdommen forværres på grund af den lave luftfugtighed, der får hud til at udtørre og øger propperne i hårsækkene. Solens stråler giver derimod huden en gavnlig effekt, der kan afhjælpe sygdommens symptomer og give mindre irritation på huden.

Røde knopper efter barbering på ben

Både mænd og kvinder kan af forskellige årsager vælge at barbere sig. Det er en vigtigt del af mange menneskers daglige pleje af deres krop. Med barbering følger der desværre ofte røde knopper, indgroede hår og irriteret hud. Det er alt andet end attraktivt at rende rundt med ben dækkede med røde knopper, der hurtigt kan komme til at fremstå som bumser. Læs med i dette afsnit, hvis du vil finde ud af, hvordan du kan afhjælpe røde knopper efter barbering af dine ben.

Hvorfor opstår røde knopper på benene efter barbering?

De røde knopper efter barbering er faktisk et forstadie til skægpest. Knopperne kommer fordi hårsækkene og porerne åbnes, hvor de herefter hurtigt kan blive inficerede af bakterier. Bakterierne giver de røde knopper på hudens overflade efter barberingen. De røde knopper på benenene opstår som en advarsel for dig, om at du skal forebygge og behandle din hud inden næste barbering.

Kom de røde knopper efter barbering til livs

Det bedste du kan gøre for komme de røde knopper til livs er at behandle og forebygge, inde du foretager næste barbering af benene. Det er derudover vigtigt, at du er forsigtig og nænsom, når du barberer dine ben. Brug vores guide, der trin for trin forklarer, hvordan du bedst muligt undgår røde knopper efter din barbering af benene.

  1. Sørg altid for at barbere din ben under bruseren. Det er vigtigt at din hud varmes op under bruseren, inden du går i gang med at barbere. Brug en intim sæbe til at vaske dine ben. På den måde undgår du at inficere dine hårsække og få røde knopper.
  2. Hvis du har meget lange hår på benene, så anvefaler vi, at du klipper hårenene med en saks eller trimmer. Det gør det lettere at opnå en glat og ensartet barbering af benene.
  3. Når dine ben er opvarmede og blødgjorte af vandet, anbefaler vi, at du påfører en olie eller gel til barbering baseret på naturlige ingredienser. Brug rigeligt af dette og giv det tid til at trænge ind i huden.
  4. Brug et skarpt og rengjort barberblad og sørg for at barbere i samme retning. Hvis du barberer i flere retning, vil du irritere og forvirre din hud. Skyl barberbladet i koldt vand efter hvert et tag. På den måde undgår du at sprede hår, bakterier og døde hudceller.
  5. Sørg for at skylle alle rester af olie, skum eller gel af huden efter barberingen. Hvis det ikke skylles grundigt af huden, vil huden blive irriteret.
  6. Afslut din barbering med at smøre dine ben i en god aftershave. Vi anbefaler Australian Bodycare After Shave, der minimere røde knopper, indgroede hår og skægpest, der alt sammen kan forekomme på benene efter en barbering. Denne aftershave indeholder aktive naturlige ingredienser, der tilfører huden fugt og næring. Den er god til mænd efter barbering, men kan også sagtens bruges af kvinder, der er irriterede af røde knopper på deres ben.

Hvad kan du gøre, når skaden er sket?

Det vigtigste du kan gøre for at undgå røde knopper er at barbere med omtanke og foretage forebyggende procedure for din hud. Men hvad kan du så gøre, når skaden allerede er sket? Når du ikke har barberet efter de guideline, som er vigtige for at undgå de røde knopper efter barbering?

Så skal du give din hud tid til at hele. Helingsprocessen vil typisk tage 3-4 uger. I denne periode anbefaler vi, at du slet ikke barbere dine ben -det vil kun forværre dine kopper på benene. Hold i stedet din hud fugtet med blødgørende creme eller aftershave.

Sørg derudover for, at hverken din bukser eller undertøj strammer på huden. Stramt tøj vil øge den allerede eksisterende irritation på huden. Brug løse bukser i helingsperioden, så din hud på benene kan ånde og blive pæn igen.

Knopper på armene

De røde knopper også kaldt Keratosis Pilaris kan ligeså vel forekomme på dine arme som dine ben. Faktisk er Keratosis Pilaris mere hyppigt på armene i forhold til benene. Mange mennesker vil ofte have deres arme frie frem for deres ben. Derfor vil nogle synes, at det er værre, når de oplever at deres arme er dækkede af røde knopper. Men ligesom ved knopper på benene, er der meget, som du kan gøre for at forbedre din huds tilstand. Læs vore artikel om knopper på armene, hvis du gerne vil vide mere; https://skoenhedsguiden.dk/knopper-paa-armene/