Bedste krøllespray 2022 – 4 anti-frizz krøllesprays + guide

1
GHD Style Curl Hold Spray

Derfor skal du vælge GHD Style Curl Hold Spray Nu kan du få glans og hold på krøllerne uden at gøre dem stive og hårsprays-agtige. Dette super-produkt fra GHD er måske det tætteste du kan komme på et lækkert salonresultat hjemme foran spejlet. Mængden, der kommer ud af flasken når du sprayer er ultra-let og fin og gør ikke krøllerne våde eller tunge. Ligeledes er fordelingen i spraydysen rigtig god og minimerer dermed også risikoen…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
GHD Style Curl Hold Spray 141 kr. Parfumdreams.dk - DK
Cantu Coconut Oil Shine & Hold Mist
Kevin Murphy Killer Waves 178 kr. MyHair
Id Hair Elements Xclusive Blow Curl Creator 129 kr. MyHair

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har sorteret i masserne og præsenterer dig i denne artikel for den bedste krøllespray du kan få fat i lige nu! Vi kigger på parametre som hold, anti-frizz og plejende ingredienser og vi afvejer derudover fordele og ulemper ved hvert produkt.

Har du altid skulle affinde dig med krus og flyvende flimser når du styler dine krøller, og nu kan det altså være nok? Eller leder du efter et produkt, der kan gøre dine anstrengelser med krøllejernet dét værd? Uanset hvad, er vejen til et flot krøllet hår ikke nødvendigvis mere besværlig end det er at købe en god krøllespray – og i denne artikel hjælper vi dig med at finde den rigtige!

Vi tester 4 krøllesprays, og undersøger, hvordan de passer til forskellige typer af krøllet hår. Derudover har vi sammensat en købsguide, så du blandt andet kan blive klogere på din krølletype og hvad forskellen er på en krøllespray og en krøllecreme. Du kan også se testens 4 krøllesprays i vores sammenligningstabel her.

GHD Style Curl Hold Spray – Bedst i test

GHD Style Curl Hold Spray

Derfor skal du vælge GHD Style Curl Hold Spray

Nu kan du få glans og hold på krøllerne uden at gøre dem stive og hårsprays-agtige. Dette super-produkt fra GHD er måske det tætteste du kan komme på et lækkert salonresultat hjemme foran spejlet.

Mængden, der kommer ud af flasken når du sprayer er ultra-let og fin og gør ikke krøllerne våde eller tunge. Ligeledes er fordelingen i spraydysen rigtig god og minimerer dermed også risikoen for at få for meget i håret – her har du altså fuld kontrol over stylingen.

Denne spray fungerer godt i stort set alle typer af krøller, og er derudover formidabel til at definere bølger i håret. Her får du en krøllespray, som giver dig bouncy og silkebløde krøller uden krus, og som er ligeså god til naturlige krøller som den er til de permanente af slagsen.

Det vi liker:
 • Let styling spray der ikke klistrer
 • Varmebeskyttende og parabenefri
 • Giver et godt hold uden at tynge krøllerne – og super god til krøller i fint hår
 • Også god til at definere og fiksere naturlige krøller så de ikke frizzer
Det vi ikke liker:
 • Har du tykt og kraftigt hår skal du nok ikke regne med at denne spray holder på din styling i flere timer
 • Bør ikke bruges i fugtigt hår og det passer ikke altid ind i alles hårplejerutiner

Cantu Coconut Oil Shine & Hold Mist – Bedste billige krøllespray

Cantu Coconut Oil Shine & Hold Mist

Derfor skal du vælge Cantu Coconut Oil Shine & Hold Mist

Er du på jagt efter en krøllespray, du kan bruge i både fugtigt og tørt hår, så skal du have fat i denne her! Det er en spray, som er spækket med fugtgivende olier og som derudover er helt fri for udtørrende ingredienser. Den er rigtig god til at reducere krus i håret, og vil samtidigt give sit til dine krøllers elasticitet. Med denne Cantu Coconut Oil Mist bliver din styling flot og blød og krøllerne sunde og glansfulde at se på.

Lad dig ikke narre af, at den er formuleret til naturlige krøller, for den plejer og giver fint hold til alle slags – store som små, grove som fine. Jo mere krøl og krus, jo bedre vil denne spray være til dig. Har du i øvrigt afrokrøller er denne flaske et must. Fordi denne krøllespray er så intenst fugtgivende, vil den også være fortrinlig til kemisk behandlet hår.

Det vi liker:
 • Parabene- og sulfatfri og ikke testet på dyr
 • Kan bruges i både håndklædetørt/fugtigt og tørt hår
 • Rigtig god til kradsbørstige og meget frizzy krøller
 • Indeholder sheasmør og essentielle olier – ekstra fugtgivende ingredienser til dine krøller
Det vi ikke liker:
 • Er ikke varmebeskyttende
 • Kan tynge og sammenklaske krøllet og bølget hår der er fint og tyndt

Kevin Murphy Killer Waves – Bedste premium krøllespray

 Kevin Murphy Killer Waves

Derfor skal du vælge Kevin Murphy Killer Waves

Har du bølger og fald i håret, der trænger til at blive peppet op med fylde og lange s-formede havfrue-krøller – så er denne krøllespray til dig! Det er en volumegiver uden lige, som fungerer upåklageligt i finere hårtyper, men som ikke som sådan holder på din styling. Til gengæld kan den virkelig live op i krøllerne og samtidigt reducere frizz uden at lægge sig tungt på håret. Den har en relativt stærk og maskulin duft som ikke går ubemærket hen; enten elsker du den eller også vælter den dig bagover.

Alt i alt en god spray, der kan give alle hårtyper lidt ekstra fylde, og som fungerer imponerende godt i fint hår med lette bølger og et løst s-formet krøl.

Det vi liker:
 • Volumegivende krøllespray – rigtig god til fint hår
 • Giver fugt og elasticitet til krøller og bølgede længder
 • Rig på aminosyrer, antioxidanter og vitaminer (a, c, og e)
 • Ultra-let spray der ikke tynger håret
Det vi ikke liker:
 • Det kan nødvendigt at supplere med et mere fikserende stylingprodukt hvis krøllerne skal holde
 • Ikke god til tykt hår med masser af krøl
 • Skal bruges i håndklædetørt hår – bruger du den i helt tørt hår kan den give et crunchy og udtørret look

Id Hair Elements Xclusive Blow Curl Creator – Bedste veganske krøllespray

Id Hair Elements Xclusive Blow Curl Creator

Derfor skal du vælge Id Hair Elements Xclusive Blow Curl Creator

Idéelt som stylingprodukt til dig, der skal i gang med krøllejernet eller føntørreren – sig goddag til 150 ml plejende og beskyttende ingredienser i sprayform. Her kan du få smukke krøller med glans, definition og medium hold. Og du kan få det helt uden gluten og sulfater. Sprayen har derudover antistatiske egenskaber, og reducerer både flyvende flimser og frizz med en vægt så let som fjer.

Et lækkert produkt og en udmærket stylingspray til at fremme og holde på både naturlige og stylede krøller i fint og normalt hår, der ikke er for kraftigt.

Det vi liker:
 • Giver fugt og fleksibilitet til alle slags krøller
 • Er varmebeskyttende
 • Vegansk og parabenefri
Det vi ikke liker:
 • Giver ikke nok hold hvis du har meget krøl i håret
 • Fungerer bedst i kombination med et stylingredskab

Sådan vælger du den bedste krøllespray

Hvor meget hold har du brug for og hvilke slags krøller har du? En krøllespray, der ikke passer til dine krøller og tilstanden i dit hår, kan gøre krøllerne livløse, tørre og ekstra frizzede at se på.

En smule frizz i krøllet hår kan aldrig undgås helt, men en god krøllespray kan definere og give glans, så krøllerne bliver spændstige og falder flot – hele dagen. Har du prøvet at gå fra at bruge en ‘forkert’ krøllespray, til at finde den helt rigtige, så ved du, hvor stor en forskel det gør. Har du derimod ikke fundet din wonder-spray endnu, så har du virkelig noget at glæde dig til!

Forskellige typer af krøller – wavy, curly, coily og kinky

Men hvordan finder du så ud af, hvilket slags krøllet hår du har? Krøller er nemlig ikke bare krøller, og dine har ikke nødvendigvis brug for den samme pleje som din venindes. Læs med her og få en idé om, hvilken type krøller du render rundt med.

Hårtyper inddeles typisk i 4 kategorier, der går fra helt glat hår (type 1) til små skrumpende og kinky zigzag krøller.

For dig med krøllet hår er det dermed følgende 3 kategorier, som gør sig gældende:

 1. Bølget hår (wavy). Type 2.
  Denne type af krøller kan variere fra at være et let bøj i længderne til at være en stor bølget s-form. Det kan altså være alt fra det vi kalder ‘fald’ i håret, til et løst, men defineret s-formet krøl.
 2. Krøllet hår (curly). Type 3.
  Krøllet hår defineret som type 2 kan være alt fra løse beachy krøller til helt stramme proptrækkerkrøller. Denne type krøller vil ofte have tendens til frizz og flyvske hårstrå.
 3. Zigzag krøller (coily/kinky). Type 4.
  Denne krølletype er måske bedst beskrevet som ‘coily’ og ‘kinky’ – det er meget små krøller, der kan være både s-formede og zigzaggede. Selve krøllet på hårstrået starter helt tæt ved hårbunden. Det er en krølletype, som har brug for meget fugt.

Derudover kategoriserer vi også ud fra tilstanden i håret; normal, fedtet eller tør, og tyk/kraftigt eller fint. For alle krøllede typer gælder det dog, at håret altid vil være noget mere tørt end den gennemsnitlige ‘normale’ hårtilstand. Med andre ord, har du krøllet hår, så har du også tørt hår.

Hvilken krøllespray skal du bruge?

Som hovedregel kan man sige, at jo mere krøl og tæthed dine krøller har, jo mere fugt (og generel pleje) vil de have brug for. I forhold til, hvor meget hold din styling spray skal have, bør du også her se nærmere på, hvilken type krøller du har.

Hører du for eksempel til type 1, og ønsker at få krøllerne lidt mere frem, er krøllespray med medium til stærkt hold, hvad du skal gå efter. Det betyder selvfølgelig ikke, at meget krøllet hår ikke også kan have brug for en krøllespray med et godt hold, men for sådanne typer (med meget krøl) handler det oftest mere om at få bedre og blødere definition og mindre frizz på hvert enkelte krølle.

Har du hverken bølger i håret, permanente- eller naturlige krøller, men i stedet glat hår og et godt krøllejern ved hånden, så er det med at få en krøllespray, der har et ekstra stærkt hold.

Krøllespray med varmebeskyttelse

Bruger du varme stylingredskaber til dine krøller bør du altid bruge et varmebeskyttende produkt i håret inden du går i gang med stylingen – også selvom du ‘bare’ bruger en føntørrer til at tørre og kramme krøllerne op med.

I forhold til hårtørring og styling, vil vi altid anbefale, at du i stedet for med et almindeligt håndklæde, tørrer dine krøller med en bomulds t-shirt a là Curly Girl metoden (mere om det senere) og ellers bare lader håret lufttørre for resten. På denne måde kan du opnå langt mere spændstige krøller, som falder blødt og flot.

Føntørring vil derimod ofte forstærke frizz og give ‘fehårslignende’ krøller. Insisterer du på at give ekstra løft og fiksering ved at føntørre, bør du sørge for at have en diffuser du kan sætte på.

Krøllespray til fint hår – krøllecreme til tykt hår

Der er forskel på en krøllespray og en krøllecreme. Har du for eksempel tykt og kraftigt hår, der krøller meget, og som har brug for masser af fugt, vil en krøllecreme være det bedste for dig. Krøllecremer er fede og nærende og kan tæmme frizz og uregerlige krøller på en måde som en spray kan have svært ved.

Mange krøllecremer indeholder nemlig super fugtgivere som for eksempel kokos-, jojoba, og arganolie. Så udover forskellige typer af hold, giver krøllecremer også godt med pleje til håret.

Har du derimod fint hår, kan krøllecremer godt komme til at tynge krøllerne en smule og få håret til at virke klistret. Ofte sker dette i en kombination af lidt for meget produkt og at fint hår ikke har brug for al den fugt, som krøllecremer giver.

Med en krøllespray er du sikret et mere letvægtigt hårprodukt, som netop ikke tynger håret, men som stadig giver hold. Til gengæld vil du – hvis du har masser af krøl – med fordel kunne lægge sidste finish på stylingen med en spray efter du også har brugt krøllecreme.

Brug altid mindre produkt end du tror

Hvis du – selv med stort og kraftigt hår – oplever at din krøllecreme tynger håret, er det fordi du er kommet til at bruge for meget. Krøllecremer er som regel drøje i brug, men nemme at overdosere. Start altid med en klat på størrelse med en ært (ja, sommetider skal der faktisk ikke mere til) og prøv dig frem derefter. Less is more, og det gælder særligt for krøllecremer og sprays.

Derfor skal du bruge krøllespray

Der er flere grunde til, at du skal bruge en krøllespray i dine krøller eller bølger.

En krøllespray er på mange måder en lettere version af en hårspray, og den indeholder stort set altid en række nærende ingredienser som vitaminer og olier. Du får således også plejet og beskyttet hårstråene når du bruger en god krøllespray.

Der er altså flere fordele ved at bruge en krøllespray:

 • Forbedrer krøllernes elasticitet
 • Giver mere definerede krøller
 • Holder på krøllernes struktur – hvad enten de er permanente eller naturlige
 • Reducerer frizz og blødgør krøllerner
 • Genopliver krøllerne på 2. eller 3. dagen
 • Giver definition og flot fald – også til let bølget hår
 • Fugter og giver et glansfuldt hår

Curly Girl metoden

En efterhånden velkendt måde at frembringe sunde og smukke krøller på, og i det hele taget bare få det det bedste frem i stort set alle hårtyper (der bølger eller krøller), er Curly Girl metoden.

Her handler det blandt andet om at skifte håndklædet ud med en bomulds t-shirt eller bare lade håret lufttørre. Derudover er varme stylingredskaber såsom glattejern eller hårtørrer bandlyst. Dertil kommer en række særlige curly girl venlige hårplejeprodukter (herunder shampoo og balsam), som alle er helt fri for parabener, sulfater, silikone, og mineralske olier.

Curly Girl metoden er udviklet af den engelske frisør og hårstylist Lorraine Massey, og var egentlig tiltænkt piger og kvinder med naturlige krøller. Den er dog lige så anvendelig og praktisk for folk med permanente krøller og bølger i håret, og er mere overordnet en både skånsom og effektiv måde at pleje håret på – uanset om det er krøllet eller ej.

FAQ

Hvilken krøllespray er bedst i test?

Den bedste krøllespray i vores test er GHD Style Curl Hold Spray! Det er en varmebeskyttende spray, som giver holdbare og bouncy krøller med reduceret frizz og flot glans.

Hvordan får man krøller til at holde?

Bruger du krøllejern, sørg da altid for at håret er helt tørt inden du går i gang. Brug derudover et varmebeskyttende produkt med medium til stærkt hold så krøllerne holder.