Kropsolie – Find den bedste kropsolie til dig (Test + Guide!)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Hvorfor bruge kropsolie?

  • Kropsolie hjælper med at regenerere huden
  • Kropsolie sikrer næring og pleje af din hud
  • Kropsolie er et naturligt produkt

Kropsolie hjælper med at regenerere huden

Olier indeholder bl.a. både antioxidanter og fedtsyrer, der er særligt gode for din hud, da de hjælper med at (gen)opbygge hudens cellestruktur og bidrager til din generelle sundhed. De forskellige typer af olier har naturligvis forskellige virkninger, men helt generelt booster kropsolie og sikrer dig en pænere og mere modstandsdygtig hud.

Kropsolie sikrer næring og pleje af din hud

Netop grundet ovenstående sikrer brugen af kropsolie også, at din krop får optimal næring og pleje. En kropsolie kan således bidrage med pleje af din hud på et andet niveau end cremer kan. Af den grund kan det være en fordel at kombinere brugen af kropsolie og cremer, da det vil sørge for at din krop både får pleje og fugt.

Kropsolie er et naturligt produkt

En helt afgørende fordel ved at benytte kropsolie er, at det er et naturprodukt. Du skal således ikke være bange for at smøre kroppen ind i dårlige tilsætningsstoffer eller kemikalier, når du benytter dig af kropsolier (i hvert fald ikke hvis du benytter ordentlige produkter).

Hvilken er den bedste kropsolie?

Der findes et hav af forskellige kropsolier. De mest kendte olier er nok argan-, kokos-, mandel-, jojoba- og abrikoskerneolie, men der findes ekstremt mange andre typer af gode olier til kroppen og håret, heriblandt ricinus- og kæmpenatlysolie.

Hvis du gerne vil investere i en god all-round kropsolie, så kan du med fordel karmameju kropsolie, f.eks. en Karmameju HOPE Body Oil 01. Denne variant har en unik blanding af rene æteriske olier, der virker regenererende og afbalancerende på huden grundet oliernes nærende og plejende antioxidanter. En Karmameju HOPE Body Oil 01 indeholder desuden rose og ylang-ylang, der sørger for at berolige din hud. Produktet er desuden utroligt velegnet til tør hud. Derudover er en Karmameju HOPE Body Oil 01 veganvenlig og fri for parabener, sulfater, kunstige duftstoffer og farvestoffer.

LÆS OGSÅ: Vores guide til ricinusolie – en vidunderolie! 

Økologisk kropsolie til tør hud

Hvis du lider af tør hud, så kan regelmæssig brug af en god kropsolie være lige præcis dét, der hjælper din hud til optimal heling, så du kan undgå tør hud i fremtiden. Du skal dog være opmærksom på én ting før du kaster dig over den nærmeste kropsolie: huden må ikke være for tør, når olien smøres på. Kropsolien kan forværre din huds tørhed, hvis du smører den direkte på den tørre hud. Du skal derfor gerne benytte din nye kropsolie lige, når du er kommet ud af badet. Du kan eventuelt duppe din hud for at tørre dig nogenlunde og så smøre olien på huden for at den bedre absorberes i hudens øverste lag.

Når du oplever tør hud, så betyder det, at din hud ikke får fugt nok. Du skal derfor gerne sørge for at vedligeholde fugtniveauet og genopbygge hudbarrieren – noget brugen af Urtegaarden Økologisk Arganolie kan hjælpe dig med. Denne fine kropsolie er koldpresset og produceret af økologiske og koldristede arganfrø. Produktet har et højt naturligt indhold af antioxidanter, heriblandt E-vitamin, beskyttende omega-6 fedtsyrer, linolsyre, og består derudover af 82% enkelt og- og flerumættede fedtsyrer. Alle disse ingredienser sørger for at huden bliver revitaliseret og holdes både spændstig og elastisk. Derudover vedligeholder olien din krops fugtniveau. Urtegaarden Økologisk Arganolie er især velegnet til moden, sensitiv og tør hud, men kan reelt benyttes af alle hudtyper. Huden efterlades ikke fedtet med denne variant.

Ansigts- og kropsolie

Du skal gerne være opmærksom på, at det ikke er alle kropsolier, der kan benyttes i ansigtet. De fleste kropsolier er nemlig en del tungere end kropsolier til ansigtet og de trænger derfor langsommere ind i huden – og er derfor ikke velegnet til brug i ansigtet. Du skal derfor undgå at bruge olie i ansigtet medmindre der udførligt på indpakningen står, at det kan benyttes i ansigtet. Hvis du bruger for meget olie eller en for tyk olie i ansigtet, risikerer du nemlig at bryde ud og skabe ubalance i huden.

En olie der dog kan benyttes af alle hudtyper og som kan benyttes i både ansigtet og på kroppen er Mellisa ansigts og kropsolie. Denne eksklusive olie giver optimal pleje og hjælper med at tilføre næring til huden. Olien består af en blanding af abrikoskerne-, arga-, jojoba-, morgenfrue-, granatæble-, borago- og johannesurtolie. Alle disse olier er fyldt med gode vitaminer, mineraler og antioxidanter, der er yderst sunde for din krop og hud. Mellisa ansigts og kropsolie giver næring, fugter og reparerer din hud, så din hud virker opstrammende, smidig og elastisk samtidig med, at den bliver mere blød. Produktet indeholder desuden ingen konserveringsmidler eller farvestoffer, samt er fri for parfume.

Kropsolie, der hurtigt trænger ind i huden

Det er langt fra alle, der til daglig har tid til at vente på, at olien trænger ind i huden og tørrer, så man kan komme videre. Af den grund kan det være optimalt at gå på jagt efter en kropsolie, der hurtigt trænger ind i huden, så ventetiden formindskes.

Heldigvis har vi gjort forarbejdet for dig, og vi har fundet frem til denne skønne Bio-Oil kropsolie, der kan benyttes i både ansigtet og på kroppen. Bio-Oil er langt mindre fedtet og tyk end andre olier grundet ingrediensen PurCellin Oil, og det sikrer, at olien bedre og hurtigere trænger ind i huden. Olien indeholder bl.a. en lang række af vitaminer og planteekstrakter, der hjælper med at blødgøre huden, så den bliver mere glat og smidig. Bio-Oil kan være behjælpelig med at mindske synligheden af år, strækmærker og rynker, samt bistå i udjævningen af huden og hudtonen.

Samtidig genopretter olien hudens barrierefunktion, så den bliver mere modstandsdygtig, mens den bevarer huden naturlige fugtighedsbalance. Du har mulighed for at benytte denne olie som badeolie, hvis du foretrækker det, og så kan den desuden også anvendes som after-sun behandling, hvis du skulle gå hen og blive skoldet.

Bio-Oil er altså et multifunktionel produkt, som du helt sikker vil få glæde af. Derudover kan du endda købe produktet i flere forskellige størrelser, så du altid kan finde den variant, der passer bedst til dig. Du kan f.eks. få olien i en rejsestørrelse á 25 ml, så du altid kan have olien med dig på farten.

Kropsolie der lindrer tørhed og kløe

En god kropsolie kan også være med til at lindre eventuel tørhed og kløe. Kløen opstår ofte på baggrund af en irriteret hud og dette kan flere kropsolier være med til at lindre. Du kan f.eks. med fordel investere i en Nuxe Rêve de Miel Body Oil Balm, hvis du lider af tør og irriteret hud. Olien har nemlig en høj koncentration af fedtsyrer, der sikrer huden en optimal mængde næring og fugt.

Derudover indeholder olien både honning, argan- og hjulkroneolie, der reparere den tørre hud. Nuxe Rêve de Miel Body Oil Balm trænger desuden hurtigt ind i huden og lindrer derfor øjeblikkelig irritation uden at virke fedtet på huden. Produktets beroligende duft vil i den grad få dig til at slappe af

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×