Kunstige negle guide → Stor guide til de forskellige kunstige negle

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Kunstige negle har vundet indpas hos især mange kvinder. Mange forbinder flotte, lakerede og velholdte negle med hygiejne og det at være velsoigneret. Kunne du godt tænke dig at prøve at få lavet kunstige negle, eller måske har du fået lyst til at prøve at lave dem selv? I så fald kan du læse med i denne guide og blive klogere, hvilke typer der findes, og dermed finde frem til, hvilken type der passer bedst til dig.

Hvilke tipper skal jeg vælge?

Tipper er det man kalder en negleforlængelse. Tipper er til dem, der enten har ujævnheder i længderne på neglene eller til den, der ikke selv kan få lange negle naturligt, fordi neglene knækker. Man kan få tipper i mange forskellige længder og tykkelser, og dertil kan man vælge dem som transparente eller farvede.

Man vælger oftest tynde og transparente tipper til shellack, gellak eller naturfarvede negle i akryl eller gele. De lidt tykkere tipper vælges mest til, hvis man skal lave akryl- eller gelenegle, da disse to typer er stærkest. Hos Nailmania kan du se og vælge imellem et hav af forskellige tipper i alverdens farver og former. De fås i større eller mindre pakker, så du nemt kan afprøve eller købe ind til at kunne fortsætte med at lave dine egne negle.

Skal jeg vælge tipper eller hele kunstige negle?

Man kan både vælge negleforstærkning og -forlængelse med tipper under akryl, gel, shellack eller gellak eller man kan vælge hele kunstige negle, der klistres ovenpå ens egen negl med lim. Oftest vil man få det flotteste resultat ved at vælge at få forstærkning og tipper eller skabelonopbygning med akryl, gel eller gellak frem for hele kunstige negle.

Hvilken type neglesystem skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer af kunstige negle, man kan få lavet i en salon eller lave hjemme. Førhen har det været forbeholdt salonerne og professionelle negleteknikere at lave kunstige negle, da der er meget teknik og flere metoder, der afgør, om resultatet bliver flot. Der er dog kommet flere og flere forhandlere, der udbyder flere af disse forskellige neglesystemer, så man selv kan lave sine negle derhjemme. Man kan tage kurser, læse guides eller se videoer på deres hjemmesider eller finde forskellige steder på nettet, hvor man kan lære om at lave flotte kunstige negle. I dette afsnit kan du læse om de forskellige neglesystemer, man kan vælge i mellem, hvordan de fungerer, og hvordan man fjerner produktet fra neglene igen.

Akryl

Akrylnegle er det stærkeste neglesystem på markedet. Dette neglesystem fungerer ved, at man har en særlig væske, man dupper en pensel i først, og herefter føres penslen over i den farve akrylpulver, man ønsker neglen skal have. Akrylnegle hærder hverken i UV eller LED lys, men hærder selv i løbet af 24 timer. Man skal derfor være opmærksom på, at neglene kan være skrøbelige det første døgn. Vil du gerne i gang med at prøve at lave dine egne akrylnegle, kan du kigge nærmere på de mange forskellige farver hos Nailmania.

Sådan fjerner du akrylnegle:

Akrylneglene kan nemt fjernes ved, at man laver en lille skål med acetone og sætte neglen ned i. Det vil langsomt blive opløst, og så har du dine naturnegle frie igen.

Gele negle

Gele negle er som navnet indikerer gele, der lægges oven på dine egne naturnegle. Det er en klistret gelemasse, der kun hærdes i UV-lys. Det er derfor let at arbejde med, da du kan sidde og forme lige så længe, du ønsker. Det er derfor et godt neglesystem for begyndere, da man ikke behøver at stresse over ikke at ramme hovedet på sømmet med det samme, men man kan få lov til at arbejde med produktet til det har den form, man ønsker. Gelenegle kan man også sagtens lave derhjemme. Det kræver blot en UV lampe og en eller et par ønskede farver samt en pensel til påførsel. Hos Nailmania kan du vælge imellem mange forskellige farver til dine hjemmelavede gelenegle, og du kan også købe din egen UV lampe, hvis du endnu ikke har sådan en derhjemme.

Sådan fjerner du gele

Gele kan ikke ligesom andre negleprodukter fjernes med acetone. Det skal slibes nænsomt af. Hos de fleste saloner har de specielle slibemaskiner, der er beregnede til at slibe produktet hurtigt og skånsomt af. Det kan være et tidskrævende projekt at klare derhjemme, og man skal være meget forsigtig, så man ikke får ødelagt sin egen naturnegl under geleen.

Gellak

Gellak er en mere flydende udgave af gele, som minder meget om neglelak dog i en meget stærkere udgave. Det kan holde op til 2-3 uger, og der findes mange forskellige farver at vælge imellem. Ligesom gele skal gellak hærde i en UV-lampe. Det lægges ofte i 2-3 tynde lag med en base og en top coat under og oven på den valgte farve. Hos Nailster er udvalget af gellak i mange farver stort. Det er muligt at købe mindre eller større startpakker, hvor du selv kan vælge indholdet. Der er desuden små guides til, hvordan man laver neglene selv.

Sådan fjerner du gellak

Gellak fjernes ved hjælp af neglelakfjerner indeholdende acetone. Man sætter fnugfri wipes vædet i fjerneren ovenpå neglen og afventer i 15-30 minutter. Her har produktet løsnet sig, så det nemt kan tages af.

Glasfiber negle

Glasfiber er en geletype, der er udviklet til at skulle være lige så stærk som akryl på grund af de små glasfiberstykker, der er i produktet. Denne type neglesystem behøver hverken base eller top gel. Man kan bruge bonding, hvis man har en skrøbelig naturnegl for at beskytte neglen ekstra. Glasfibergele kan hærde i både UV og LED lys. Ved denne type er det bedst at bygge neglen op i flere lag, hvis man hærder i LED, da man ellers kan opleve lidt varme.

Vil du gerne prøve at lave dine egne glasfibernegle, kan du nemt og enkelt kommer i gang med Infinity Fiber Force Extension gel fra Nailmania. Det er et produkt, der er en del af en serie rettet mod professionelle, så med lidt øvelse vil du nemt kunne få et smukt, professionelt resultat.

Sådan fjerner du glasfiber

Glasfibernegle kan både fjernes med acetone på samme vis som med akrylneglene, hvor man sætter neglen ned i noget acetone. De kan også files af på samme måde som med geleneglene. Her skal man selvfølgelig være lige så forsigtig som, når geleneglene skal files af. Man kan få gjort det nemt og enkelt i en salon, hvor de har specialdesignede maskiner, eller man kan forsøge sig forsigtigt frem derhjemme.

Kunstige negle med lim

Man kan købe hele kunstige negle mange steder på nettet og i forskellige butikker. De sættes fast med lim ovenpå egne naturnegle. Man skal være omhyggelig, når man sætter neglene på og læse vejledningen i forhold til mængden af lim, da limen hurtigt kan blive meget tydelig, hvis man ikke får lagt dem korrekt, og man kan lige så hurtigt komme til at få tydelige lufthuller under den kunstige negl. Der udvikles hele tiden bedre og mere skånsomme limprodukter til denne løsning på kunstige negle, men man skal stadig være opmærksom på, at ens egne naturnegle kan blive generet af limen. Det er dertil meget vigtigt, man ikke hiver eller river negle af, da man på den måde kan få ødelagt sine naturnegle.

Hvordan fjerner man kunstige negle?

Kunstige negle påsat med lim falder typisk af af sig selv efter et par dage.

Gode tips og tricks til kunstige negle

Brug negleolie

Hvis man ønsker sunde, stærke negle, kan det være en kæmpe fordel at investere i en negleolie – også selvom man ikke har kunstige negle på. Negleolie styrker nemlig både dine negle og neglebånd. Har du kunstige negle på uanset neglesystem, vil de med stor sandsynlighed holde længere, hvis du er flittig til at bruge din negleolie morgen og aften.

Anvend handsker til rengøring

Nogle kunstige negle kan blive opløst en smule af forskellige rengøringsmidler. Især akrylnegle kan være gode at pakke ind i et par handsker, når man gør rent. For at beskytte hår, negle og hænder anbefales det, at man med eller uden kunstige negle benytter handsker til rengøring, hvis man bruger skrappe kemikalier.

Læg almindelig neglelak ovenpå og skift farve

Har du fået påsat kunstige negle af den ene eller anden form, kan du nemt skifte farve, imens du har neglene på. Man kan nemlig sagtens lægge almindelig neglelak ovenpå både gele, akryl, glasfiber og gellak, det er bare vigtigt, man sørger for at fjerne det med neglelakfjerner uden acetone, da flere af produkterne opløses af dette.

Krads eller riv aldrig i din kunstige negl

Det er vigtigt, du aldrig kradser i dine kunstige negle eller forsøger at hive dem af. Du risikerer nemlig, at du får hevet et eller flere lag med af af din naturnegl, og det kan ødelægge og gøre dine negle skøre og grimme. Hvis du ikke selv kan fjerne dem, bør du i stedet tage forbi en salon, der kan hjælpe dig med det.