Ladyshaver test – Bedste ladyshaver 2022

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Beurer HL 35 5
bedste ladyshaver med fleksibelt hoved

Beurer HL 35

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I vores ladyshaver test gennemgår vi 5 forskellige ladyshavere fra nogle af de mest populære serier. Kropshår eller ej, det er en kvindes eget valg, men for alle dem, der godt kan lide en glat barbering af ben og armhuler, så er en ladyshaver en god løsning. En trådløs ladyshaver er et oplagt alternativ til en almindelig skraber og til en epilator, der fjerner hår ved at trække dem ud. Mange synes, ladyshaveren er rigtig nem at bruge OG giver den mest skånsomme barbering.

Vi har i vores ladyshaver test undersøgt 5 af de mest populære ladyshavere på markedet til tør og våd hud og opstillet fordele og ulemper. I vores sammenligningstabel får du et samlet overblik over modellernes grundlæggende funktioner og kvaliteter. I vores købsguide kan du blive klogere på, hvordan du sikrer dig, at din nye ladyshaver passer til dig, din hud og din hårvækst.

Fordele
 • pros-icon.svg Driftstid på hele 60 minutter
 • pros-icon.svg Unikt, bevægeligt barberhoved
 • pros-icon.svg Opladningsindikator
 • pros-icon.svg Trimmerhætte medfølger

Detaljeret gennemgang

Philips laver gode og populære ladyshavere, og Advance BRL130 er en rigtig effektiv ladyshaver, som giver en god og tæt barbering – og så er den en genopladelig ladyshaver med en uovertruffen driftstid.

Derfor skal du vælge Philips SatinShave Advanced BRL130

Philips SatinShave Advanced giver dig hurtigt glat hud i en travl dagligdag. Det patenterede skjold rundt om skæreelementerne gør, at barberbladene aldrig kommer i direkte kontakt med huden, hvilket beskytter huden og giver en skånsom barbering, uden at der bliver gået på kompromis med en effektiv hårfjerning. Det betyder, at du i kan undgå hudirritation; en almindelig bivirkning.

Der medfølger en enkel tilbehørsdel til SatinShave Advanced, nemlig et lille gitter, der kan sættes over skærene, så du også får en trimmer til kvinder. F.eks. hvis du vil klippe kønshårene til en ensartet længde, når du alligevel barberer bikinilinjen. Advanced versionen i SatinShave serien har den bedste driftstid af de genopladelige ladyshavers i vores ladyshaver test, men til gengæld skal den selvfølgelig også sidde i stikkontakten og oplade i hele 480 minutter for en fuld opladning, hvilket svarer til en hel nat. På opladningsindikatoren kan du holde øje med, hvor meget kraft der er tilbage på batteriet, så du kan oplade inden en rejse. Den har et godt ergonomisk håndtag, hvilket ikke gælder for alle ladyshaverne. Den er vaskbar, kan bruges på tør hud og på våd hud og klarer en tur under bruseren.

Philips SatinShave Essential HP6341

bedste billige ladyshaver

Fordele
 • pros-icon.svg Flere friske farver
 • pros-icon.svg Våd og tør hud – 100% vandtæt
 • pros-icon.svg God til sensitiv hud
 • pros-icon.svg Anti-slip greb, så den ikke smutter i hånden
 • pros-icon.svg Rengøringsbørste

Detaljeret gennemgang

Essential modellen er en billig ladyshaver fra Philips Satinshave serie, som ligesom Philips’ dyrere modeller kan bruges til både våd og tør hud – til gengæld kører den på batterier.

Derfor skal du vælge Philips SatinShave Essential HP6341

Philips SatinShave Essential HP6341 er en udmærket ladyshaver, især hvis du for eksempel  ikke har supertæt hårvækst på benene endnu, og du ikke har brug for den helt store rolls royce model og kan klare dig med en model, som du kan købe for ret billige penge. Det er en ok all-round shaver, som kan bruges på hele kroppen. Den skærer ikke alt for tæt på huden, så den giver en skånsom barbering til dem med sart hud. Den effektive lady shaver giver en grundig barbering af hår på benene.

SatinShave er let at bruge i hjemmesalonen. Denne Philips ladyshaver er nemlig designet med et slankt ergonomisk håndtag og et sikkert barberingssystem, som beskytter huden under behandling, men alligevel fanger alle hår og efterlader huden blød og glat efter behandling. Der medfølger en lille rengøringsbørste. Det er en rimelig god og billig ladyshaver, som også i sin stil vil tiltrække unge forbrugere. 

Remington Smooth Silky WDF5030

bedste premium ladyshaver

Fordele
 • pros-icon.svg Folie teknologi med dobbelt skær
 • pros-icon.svg Medfølgende opladerstand
 • pros-icon.svg Smart mandelolie-strip
 • pros-icon.svg Opbevaringstaske medfølger

Detaljeret gennemgang

Her er vi oppe i luksusklassen! Remington Smooth Silky adskiller sig ved høj performance med nænsomme, dobbelte folie skæreblade og nem opladning i en smart opladerstand.

Derfor skal du vælge Remington Smooth Silky WDF5030

Du får en glat og silkeblød hud når du bruger epilatoren fra Remington. Smooth Silky modellen er en af de bedste ladyshavers på markedet, fordi den giver en særligt skånsom barbering ved at følge kroppens konturer og giver dermed et ret ensartet resultat. Det er en såkaldt folie barbermaskine, med innovative skæreblade, som sidder under et beskyttende gitter. Foliemaskiner fungerer bedst, hvis man fører dem i en lang lige op-og-ned bevægelse hen over huden, og hvis man barberer sig jævnligt. Remington modellen er let at bruge, for den har et ergonomisk s formet håndtag, som ligger godt i hånden, og så er den nem at rengøre under vandhanen.

Der medfølger en opladerstander, en smart opbevaringstaske og en bikinikam. Den har en særlig mandelolie-strip, som fugter huden og giver mindre friktion under barberingen, så du får en mere nænsom barbering, fordi shaverens barberblade er udstyret med en slags beskyttende puder. 40 minutters brugstid er rigtig fint og på den tid kan du nå flere omgange, før du behøver oplade. Med opladerstanden er opladningen dog super nem.

Braun Silk epil LS 5160

bedste ladyshaver med exfoliering

Fordele
 • pros-icon.svg Udskifteligt hoved med exfolieringshætte
 • pros-icon.svg Shaver, trimmer og exfoliering i ét
 • pros-icon.svg 2 x AA batterier medfølger, så maskinen er klar til brug med det samme

Detaljeret gennemgang

De fleste ladyshavere kan opfylde de samme grundlæggende behov for barbering, men denne batteridrevne ladyshaver adskiller sig virkeligt ved også at kunne exfoliere og fjerne døde hudceller på benene.

Derfor skal du vælge Braun Silk epil LS 5160

Den ledningsfri ladyshaver fra Braun ikke alene shaver og trimmer dine hår – den eksfolierer samtidig huden, så den efterlades ekstra blød og velplejet. Det er altså en shaver med hele tre funktioner i én. Med ladyshaveren følger nemlig en eksfolieringshætte, der samtidig med barberingen fjerner døde hudceller, så huden fornyes og holdes frisk og blød. Eksfoliering af huden nedsætter risikoen for indgroede hår. Du får også en trimmerhætte til skånsom trimning af længere hår i fx bikinilinjen.

Maskinen er batteridrevet og 100% vandtæt, så du kan med fordel tage den med i badet, hvor hårfjerningen føles mere blidt. Når du så ovenikøbet også kan bruge denne braun ladyshaver til exfoliering, står du ud af badet med både glat og opfrisket hud. Hovedet er afrundet i formen og glider ubesværet og sikkert over kroppen, hvilket er en fordel især i forhold til armhuler og i bikinilinjen, som er sarte områder.

Beurer HL 35

bedste ladyshaver med fleksibelt hoved

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flexibelt hoved
 • pros-icon.svg Exfolieringstilbehør og to trimmere
 • pros-icon.svg Smart Light
 • pros-icon.svg Smart opladerstand
 • pros-icon.svg Fancy design

Detaljeret gennemgang

Denne lækkert designede ladyshaver har et bøjeligt, fleksibelt barberhoved, så den følger kroppens konturer bedre og giver en tæt og nænsom barbering. Desuden følger der hele to trimmerhætter med.

Derfor skal du vælge Beurer HL 35

Som noget helt særligt er Beurer HL 35 en allergivenlig ladyshaver med nikkel-fri barberblade. Den fungerer også til både våd og tør barbering. Formmæssigt har den et lige håndtag som ender i et bredt og fleksibelt barberhoved. Hovedet er bøjeligt, som du kender det fra almindelige barberskrabere, og følger derfor kroppens kurver godt og giver en tættere barbering. Beurer modellen holder strøm i 30 minutter på en fuld opladning, hvilket ikke er i toppen, til gengæld er den fuldt opladet på kun 2 timer og har en quickcharge funktion, med hurtig opladningstid på 45 minutter.

Den kommer også med en del ekstra udstyr. Der medfølger hele to trimmerhætter: En på 4 mm og en på 8 mm, så du kan vælge længden af f.eks. de kønshår, du ikke fjerner. Denne model er virkelig interessant, fordi der også medfølger et eksfolieringshoved til at fjerne døde hudceller. Du sætter exfolieringshovedet ovenpå selve hovedet med barberbladene på. Som noget helt særligt har Beurers lady shaver indbygget LED lys, så det bliver lettere at se området, du barberer, når du for eksempel står inde bag et badeforhæng eller en dugget glasvæg.

Guide

Sådan vælger du den rigtige ladyshaver

Markedet for elektriske ladyshavere er stort, og derfor finder der mange forskellige ladyshavere på markedet. Maskinerne findes i alle prislejer Det første du skal overveje er, om en elektrisk ladyshaver giver en optimal barbering i forhold til dine behov.

En ladyshaver eller en barbermaskine til kvinder, minder om en barbermaskine til mænd. Dog er der på en shaver til kvinder typisk dobbelte skæreblade eller det man kan kalde flydende skæreblade. Det er sjældent, der er de roterende skær til stride skægtyper, som man kender fra tilsvarende produkter til mænd.

Forskellige metoder til hårfjerning

Et alternativ til en ladyshaver er selvfølgelig en simpel barberskraber, men også mere permanente former for hårfjerning vinder frem. Professionelle saloner fjerner uønsket hårvækst med voks, og det gør nas. En epilator hiver hårene ud af hårsækken med en roterende krog – og det kan også gøre nas. Til gengæld holder resultatet længere og stubbene vokser bløde ud. Der er skønhedsklinikker, som bruger laser til permanent hårfjerning, hvilket dog er ret dyrt.

Fordelen ved en helt almindelig barberskraber er, at du får en tæt barbering, fordi du kan komme helt ind til huden med bladet. En ulempe kan være, at den er svær at styre og kan resultere i irriteret hud. Det er afgørende at have skarpe barberblade, og barberblade er ikke billige.

De primære fordele ved en ladyshaver er, at en ladyshaver er tidsbesparende og giver en mere skånsom hårfjerning end skraberen. Du undgår i højere grad de rifter, du kan få i huden ved almindelig barbering. Ulempen ved en elektrisk shaver kan være, at du ikke kan få den samme tætte barbering, som med en barberskraber, og det kan være svært at komme til, især på alle dele af den bløde hud i dit intime område.

Effektivitet og fleksibilitet

Det nytter ikke noget, at du får et imponerende glat resultat og en tæt barbering, hvis du samtidig får rød og irriteret hud. Målet er, at få en både skånsom OG effektiv barbering.

Det er vigtigt, at den glatte barbering foregår uden unødvendig friktion, og derfor spiller ladyshaverens effektivitet en rolle. Et effektivt resultat afhænger af hvor godt skæret er, og hvor fleksibelt hovedet er. Du vil gerne undgå at mase shaveren ind mod genstridige hår, og du vil helst køre den hen over huden så få gange som muligt i en jævn glidning.

Intime områder med sart hud

Der har igennem tiden været mange forskellige trends inden for fjernelse af uønsket hårvækst. At fjerne uønsket hårvækst er for mange kvinder en del af den faste plejerutine. Mange tager glatte ben og glatte armhuler for givet, og mange kvinder har også vænnet sig til at fjerne kønshårene helt eller delvist.

Nogle kvinder har måske startet med at fjerne hårene i bikinilinjen, og så er faconen på det tilbageværende kønshår blevet smallere og smallere, indtil det er helt forsvundet. Men der er også mange, der barberer sig mellem ballerne, og så er der brug for en ergonomisk ladyshaver.

Ergonomisk design

Når man barberer sig på særligt følsomme områder, ikke mindst i bikinilinjen og mellem ballerne, vil man gerne have at den ladyshaver, man bruger, kan komme til alle steder for at få et glattere resultat.

Derfor er det også værd at kigge på om din ladyshaver er ergonomisk designet, og om den har et godt greb. Nogle har et egentligt s formet håndtag, som ligger godt i hånden. Og så er det ikke mindst vigtigt med et fleksibelt hoved, der kan følge kroppens konturer.

Ekstraudstyr: Trimmere og exfoliering

Producenterne af ladyshavers prøver at differentiere sig fra hinanden ved at innovere deres produkter og finde på forskelligt ekstraudstyr, som følger med, når du køber en ny ladyshaver.

En del ladyshavere har en trimmer del, der kan sættes på maskinen. Der medfølger typisk en ret enkel tilbehørsdel, nemlig et lille gitter, der kan sættes over skærene, når du vil trimme hår i stedet for at barbere. F.eks. hvis du vil klippe kønshårene til en ensartet længde, når du alligevel barberer bikinilinjen.

De fleste ladyshavere kan opfylde de samme grundlæggende behov for effektiv barbering, men nogle maskiner adskiller sig fra de andre ved også at kunne exfoliere.

Opladning eller batterier

De tider, hvor elektrisk barbering skulle foretages i nærheden af en stikkontakt, er ovre. De trådløse ladyshavers kan både tages med i badet og i tasken. Men som med andre trådløse apparater, er det værd at kigge på batteriets holdbarhed.

Nogle af de trådløse ladyshavers i denne test af ladyshavere bruger AA batterier, som skal udskiftes løbende. Du kan godt bruge genopladelige batterier, men så skal du selv investere i en batterioplader. AA er en standard batteristørrelse, og der findes rigtig gode opladere på markedet.

Andre trådløse ladyshavers i denne undersøgelse har et såkaldt indbygget li ion batteri, som kan lades op igen og igen. De genopladelige ladyshavers har en driftstid fra 30 minutter til 60 minutter og en opladningstid fra 2 timer til 8 timer. 8 timer lyder af meget, men det er værd at overveje om en lang opladningstid egentlig betyder noget for dig. Hvis det er underordnet, om der går 2 eller 8 timer, fordi du alligevel kun barberer dig 1 gang om dagen, kan du spare nogle penge.

Renholdelse mod røde knopper

Kløe og røde knopper efter barbering er et udbredt problem. Røde knopper skyldes skægpest, der opstår, når der går bakterieinfektion og efterfølgende betændelse i en hårsæk. Det kan hjælpe, hvis du vasker huden godt, før du barberer dig, og hvis du plejer den, efter du har barberet dig, men det hjælper ikke, hvis du ikke også renser dit barbergrej.

Det er oplagt, at du skal vaske en barberskraber af, men det er ikke sikkert, at du er klar over, at en beskidt ladyshaver også kan overføre bakterier. Det er vigtigt at rense sin ladyshaver, og det er generelt ret nemt at rengøre den under rindende vand.

FAQ

Hvilken ladyshaver er bedst i test?

Den bedste ladyshaver i test er Philips Advance BRL130, fordi den er genopladelig, har en driftstid på hele 60 minutter og et fleksibelt, bevægeligt hoved. Desuden medfølger en trimmer hætte til at klippe lidt længere hår.

Hvilke funktioner skal min ladyshaver have?

De bedste ladyshavers giver en behagelig barbering uden unødig friktion, derfor er hovedets fleksibilitet vigtig. Det er også lækkert med exfolieringstilbehør og trimmerhætte, men en nem opladerstander kommer i første række for mange.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×