Bedste Leave in Conditioner test 2022 – Derfor skal du bruge leave in conditioner

1
Milk_shake Leave in Conditioner

Derfor skal du vælge Milk_shake Leave in Conditioner Nu er det slut med filtrede totter og en børste fyldt med hår, for denne Milk_shake leave in balsaml er en af de få, som kan detangle alle hårtyper uden at tynge. Fine hårtyper behøver således ikke at være bekymrede for at klaske sammen, og de lidt mere tørre af slagsen får stadig fugt og næring, der kan ses og mærkes. Udover mælkeprotein, fugter og nærer denne…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Milk_shake Leave in Conditioner 72 kr. Deloox
Cantu Leave-in Conditioning Repair Cream Shea Butter 69 kr. Nicehair.dk
Moroccanoil All in One Leave-in Conditioner 199 kr. Frejsi
OUAI Leave in Conditioner 210 kr. Bangerhead DK
Alterna Caviar Anti-aging Replenishing Moisture Priming Leave-in Conditioner 209,50 kr. Beautygallery

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med og find den bedste leave in conditioner i denne artikel! Vi tester og afvejer fordele og ulemper ved 5 populære leave in hårplejeprodukter. Vi ser blandt andet på konsistens og særlige egenskaber, når vi afprøver vores udvalgte leave-ins.

Du har filtrede hårtotter, tør-slidte spidser og frizz, der bare er vildt irriterende. Du bruger en god shampoo og en endnu bedre balsam, men det er som om dit hår alligevel mangler et eller andet.

Svaret er enkelt: du skal have fat i en conditioner, der ikke skal skylles ud – og det kan du få lige her. Vi afprøver i denne test 5 af de bedste leave in conditioners og ser nærmere på, hvilke hårtyper de gør sig bedst hos, og hvordan. Efter testen fortsætter vi med en nem købsguide så du kan få helt styr på, hvorfor leave in conditioners er Guds gave til håret. Vores 5 leave-in balsam kan du også se opstillet i en sammenligningstabel her.

Milk_shake Leave in Conditioner – Bedst i test

Derfor skal du vælge Milk_shake Leave in Conditioner

Nu er det slut med filtrede totter og en børste fyldt med hår, for denne Milk_shake leave in balsaml er en af de få, som kan detangle alle hårtyper uden at tynge. Fine hårtyper behøver således ikke at være bekymrede for at klaske sammen, og de lidt mere tørre af slagsen får stadig fugt og næring, der kan ses og mærkes.

Udover mælkeprotein, fugter og nærer denne balsam spray også med honning og ekstrakter fra vilde bær. Det gør, at den blødgør fantastisk godt, og at den vedligeholder farvebehandlet hår. Konsistensen er ret vandet, men det skal du ikke lade dig narre af, for denne formular holder hvad den lover. Her er din garanti for et silkeblødt hår tæt på 100% uanset hårtype, og det sker altså ikke så tit. 

En af de bedste leave in conditioners på markedet lige nu, og en overlegen vinder i denne test! 

Det vi liker:
 • UV-beskyttende leave in conditioner med e-vitamin og mælkeprotein
 • Velegnet til alle hårtyper – også dig med krøller
 • Giver håret glans og spændstighed
 • Gør fint og filtret hår medgørligt
 • Giver nyt liv til udtørret og kemisk behandlet hår
Det vi ikke liker:
 • Kan have svært ved at virke i kraftigt hår der er meget tørt
 • Har en meget sød duft af vanilje som for nogle kan være på grænsen til kvalm

Cantu Leave-in Conditioning Repair Cream Shea Butter – Bedste billige

Derfor skal du vælge Cantu Leave-in Conditioning Repair Cream Shea Butter

Har du frizz og dehydrerede lokker, der trænger til en reparerende leave-in balsam med ekstra meget fugt – så er denne bøtte til dig. Med sheasmør og glycerin som hovedingredienser kan du her regne med intens næring og pleje til tørre og livløse hårstrå. Konsistensen er fed og lækker og det er derfor minimalt hvad du skal bruge.

Den er udviklet til skadet, kraftigt og tørt hår, men er du ekstra forsigtig med mængden, vil den også snildt nære og blødgøre fint hår.

Kom den i dine længder inden sengetid og du vil vågne op med en hårpragt så blød som silke. 

Det vi liker:
 • Meget fugtgivende leave in conditioner til dehydreret og/eller skadet hår
 • Særligt god til tykke hårstrå og afrokrøller
 • Reparerer og styrker spaltede og tørre spidser
 • Drøj i brug
Det vi ikke liker:
 • Vær påpasselig med mængden hvis du har fint hår
 • Ikke så god i kemisk behandlet hår

Moroccanoil All in One Leave-in Conditioner – Bedste premium

Derfor skal du vælge Moroccanoil All in One Leave-in Conditioner

Moroccanoil har lavet en spray conditioner, der blødgør håret og gør det dejligt nemt at sætte. Den giver en masse fugt uden at virke tung, hvorfor den også fungerer fremragende som en opfrisker dagen efter hårvask. Den giver desuden definition og flot bounce til krøllet hår, ligesom den sikrer ekstra pleje til spaltede spidser.

Her får du altså et effektivt sammensurium af essentielle fedtsyrer og antioxidanter, og resultatet er et velplejet hår, der kan holde til lidt mere. Klart en af de bedste leave in conditioners på markedet, og en imponerenden god frizz-tæmmer.

Bruger du varme stylingredskaber er denne spray conditioner et absolut must for dig!

Det vi liker:
 • Fugtende, varmebeskyttende og uden parabener
 • Velegnet til alle hårtyper
 • Nærer, plejer og styrker med arganolie og aminosyrer
 • Kan bruges i både tørt og vådt hår
 • God til krøllet hår
Det vi ikke liker:
 • Kan have svært ved at trænge ind i kraftige hårstrå
 • Kan tynge finere hårtyper

OUAI Leave in Conditioner – Bedste anti frizz

Derfor skal du vælge OUAI Leave in Conditioner

Døjer du med små filtklumper, statisk elektricitet eller frizz, som får det til at ligne at du render rundt med en fehårs-hjelm på? OUAI redder din hårdag – hele dagen, og dagen efter. Den fugter og plejer med naturlige ingredienser, e-vitamin, panthenol og polymere, som gør den udglattende og ultra-blødgørende. Den er i øvrigt udviklet af hårstylisten Jen Atkin, som har både Jessica Alba og Kardashian-familien på klientlisten, og det er ikke sådan at kimse ad.

Den føles vægtløs i håret, den detangler som en drøm, og så vil den uden tvivl gøre din styling meget nemmere.

Det vi liker:
 • Nærende og genopbyggende leave in conditioner med varme- og UV-beskyttelse
 • Uden parabener og sulfater
 • Giver et glansfuldt og sundt look
 • Kan bruges i både tørt og fugtigt hår
 • God til tyndt hår
Det vi ikke liker:
 • Har en ret gennemtrængende blomsterduft

Alterna Caviar Anti-aging Replenishing Moisture Priming Leave-in Conditioner – Bedste til fint hår

Derfor skal du vælge Alterna Caviar Anti-aging Replenishing Moisture Priming Leave-in Conditioner

Man skal lede længe efter en leave in balsam, der er ultra-rig på nærende ingredienser og som samtidigt er letvægtig. Men her er den altså; Alternas Caviar formular.

Her får dit hår genopbyggende og meget nærende pleje i en innovativ cocktail af mineraler, vitaminer og essentielle fedtsyrer. Den kan måske godt have lidt svært ved at trænge ind i kraftigere hårstrå, men til gengæld fugter og detangler den fint og lettere tørt hår exceptionelt godt.

Alterna har virkelig gjort sig umage med denne leave in spray conditioner, som skam også holder hvad den lover det meste af tiden.

Det vi liker:
 • Anti aging spray conditioner til fint og tørt hår – formuleret med Alternas eget Age Control Complex
 • Uden parabener og sulfater
 • Velegnet til farvebehandlet hår
 • Varmebeskyttende
 • Fremmer produktionen af keratin i de enkelte hårstrå
Det vi ikke liker:
 • Anti aging konceptet ville nok give lidt mere mening hvis det var et hudplejeprodukt
 • Har en klistret konsistens – du skal være grundig med at fordele produktet ordentligt

Sådan vælger du den bedste leave in conditioner – købsguide

Der er mange gode grunde til at give håret en omgang leave in balsam, og i denne guide fortæller vi dig hvorfor.

Til trods for nogenlunde samme overordnede funktion, så er leave in conditioners alligevel formulerede forskelligt. Bruger du en, der er for fed, vil den bare tynge dit hår – bruger du en, der er for let, gør den ingen forskel. Derudover findes et hav af forskellige typer, dufte, konsistenser og ingredienser. Vi udstyrer dig i det følgende med alt, hvad du skal vide om leave in balsam, så du kan finde den rigtige for dig.

Forskellen på almindelig balsam og leave in conditioner

Almindelige conditioners og leave in conditioners har forskellige formål og derfor også forskellige kemiske sammensætninger.

Leave in balsam er lavede til at pleje og fugte dit hår mellem hårvaske, mens en almindelig balsam fugter og styrker dit hår efter du har brugt shampoo.

Som navnet indikerer skal en leave in balsam (modsat en almindelig conditioner) ikke skylles ud.

En almindelig balsam genopbygger og genopretter det fugt- og naturlige fedtniveau som shampooens rengørende egenskaber har udtørret. En leave in conditioner tilfører ekstra fugt, men ofte med en mere glattende effekt, så håret bliver nemmere at rede ud og sætte. Man kan sige, at shampoo og balsam er den nærende kost og leave in conditioneren er vitaminpillen, der giver ‘det der ekstra’.

Dertil kommer, at nogle leave-ins beskytter håret mod varme stylingredskaber og solens UV-stråler, ligesom du også kan få formularer, der holder på farven i dit (farvebehandlede) hår.

Mange leave in balsam skal sprayes i, mens nogle er på bøtter eller i tuber. De der er fedest og for eksempel bedst til meget tørt hår, vil tit være dem, du kan få på bøtte.

Hvilke hårtyper er leave in conditioners bedst til?

Leave in conditioners er i udgangspunktet til alle hårtyper, som har brug for ekstra næring og pleje. Har du en hårtype der filtrer meget og som er svær at rede og style, vil du have godt af en leave in conditioner. Derudover kan en let leave in conditioner sommetider hjælpe med at reducere statisk elektricitet i fint og tyndt hår.

For tørt, tykt og krøllet hår er leave in conditioners særligt gode, da de får lov at arbejde længere tid i håret og dermed har en langtidsvarende nærende og fugtgivende effekt.

Nedenfor går vi lidt mere i detaljerne med hvordan leave in conditioners kan give ekstra pleje til forskellige hårtyper.

Gør filtret hår og uregerligt hår mere medgørligt

En af leave in conditionerens fornemmeste opgaver er at gøre håret blødt og medgørligt. For hårtyper, der har tendens til at filtre meget (og altid efter hårvask), kan en god leave in conditioner hurtigt blive uundværlig.

Gør det nemmere at style håret

Fordi en leave in conditioner gør håret mere medgørligt, vil den også gøre det nemmere for dig at style dit hår.

Bruger du varme stylingredskaber, kan du med fordel komme en lille smule leave in conditioner i spidserne efter du har påført et varmebeskyttende produkt. På den måde får du givet lidt ekstra langtidsvarende fugt til håret.

Giver beskyttelse til håret

Solstråler, saltvand, svømmepøl – det slider alt sammen på dit hår. Leave in conditioners forsegler håret (ligesom din almindelige balsam), og er lige præcis det, der kan redde dit hår fra en omgang udtørrede og spaltede spidser. Det samme gælder i klimaer, hvor luften er kold og tør; her fungerer leave-ins som en beskyttende hinde på håret.

Et godt råd er at komme leave in conditioner i håret inden du hopper i havet eller i poolen, så du undgår at salt og klorin skader dit hår. Har du i forvejen lidt spaltede spidser bør du altid beskytte dit hår inden du tager dig en dukkert.

Giver ekstra fugt til tørt hår

Det kan være svært at holde fugtniveauet i tørt hår. Med en leave in conditioner kan du give dine tørre længder lige netop den ekstra pleje de har brug for. En ekstra fugtgivende leave in conditioner vil samtidigt styrke hårstråene, så spidserne ikke ‘splittes’.

For tørre hårtyper kan det være en fordel med en vandbaseret leave in conditioner, da sådan en formel tit har nemmere ved at trænge ind i hårstråene.

Giver glans og friskhed til farvet hår

Farvebehandlet hår har altid godt af ekstra pleje og beskyttelse, og intet kan nære og give klarhed til farven som en leave in conditioner kan. Nogle leave in conditioners er specifikt lavede til farvet hår og hjælper med at forlænge farvens holdbarhed.

Sådan skal du bruge din leave in conditioner

Kommer du også nogle gange lidt i tvivl om, hvordan en leave in conditioner egentlig skal bruges? Altså, om den ikke skal skylles ud før eller senere, og om håret skal være vådt eller tørt og så videre.

En leave in conditioner skal ikke skylles ud; det er nemlig ikke en hårkur som man fejlagtigt kunne tro. Og nej, det er heller ikke en balsam (men den har du vidst nok regnet ud nu).

Du skal bruge din leave in conditioner efter du har vasket hår, når du er kommet ud af badet.

Du skal bruge mindre end du tror, så start ud med ganske lidt – prøv dig frem.

 • Påfør den i håndklædetørt hår – kom den i længder og spidser og pas på med ikke at bruge for meget. Undgå også at komme tæt på hovedbunden, da det kan tynge dit hår og gøre det fedtet og tykt på den dårlige måde.
 • Brug gerne en børste eller bredtandet kam når du har påført conditioneren, det vil hjælpe med at fordele den jævnt.

Alternativt – og særligt hvis du har krøller – bør du kramme conditioneren i med hænderne.

 • Du kan komme din leave in conditioner i når som helst, så længe du kommer den i håndklædetørt hår. For typer med frizz og meget tørt hår, kan det være en fordel at komme den i om aftenen og lade den pleje natten igennem.

Nogle leave in conditioners kan bruges i både vådt og tørt hår, men for de fleste produkter gælder det, at de kan have svært at trænge ind i hårstråene når de er tørre. Husk på, at ligesom håret er mere skrøbeligt når det er vådt eller fugtigt, er det dermed også mere modtageligt overfor hårplejeprodukter når det er fugtigt.

FAQ

Hvilken leave in conditioner er bedst i test?

Den bedste leave in conditioner i test er Milk_shake Leave in Conditioner! Den udfiltrer, blødgør og efterlader håret med glans og bounce, og så virker den imponerende godt i alle hårtyper.

Hvad gør en leave in conditioner?

En leave in conditioner giver en mere intenst virkende pleje i forhold til hvad en almindelig balsam gør. Derudover gør leave in conditioners dit hår mere medgørligt og ofte også nemmere at style.