Lilla hårfarve → Din guide til at pifte håret op med en lilla hårfarve

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Man kan hurtigt pifte sit hår op ved hjælp af hårfarve. Lilla hårfarve er ikke den mest anvendte, der findes, men alligevel er hårfarver i forskellige anderledes nuancer vundet mere og mere frem de seneste par år, og herunder også den lilla hårfarve. Det er typisk en skyllefarve eller semi-permanent hårfarve, man benytter, når man farver håret lilla. Man kan med disse typer hårfarve hurtigt pifte håret op i hverdagen eller til begivenheder i weekenderne.

Alt du skal vide om lilla hårfarve

Som nævnt er lilla hårfarve typisk en skyllefarve eller semi-permanent hårfarve, men man kan selvfølgelig også få permanent lilla hår. Hvis det skal være permanent anbefales det, at man tager et smut forbi en professionel frisør, der kunne udføre hårfarvningen for at være sikker på, at det bliver pænt. I dette afsnit kan du læse mere om skyllefarver og semi-permanente løsninger, der kan give dig et frisk lilla pift i håret.

Lilla hårfarve i conditioner som opfriskning af farven eller semi-permanent hårfarve

Man kan få et colorboost med lilla hårfarve på flere forskellige måder. Den ene måde er, at investere i en conditioner, der enten kan opfriske i forvejen lilla hår eller som kan give en mere eller mindre intens nuance af lilla farve i håret. Den er især ideel til dig, der ikke nødvendigvis ønsker en meget iøjnefaldende lilla farve, men i stedet et lilla skær, der kan friske frisuren og looket lidt op til hverdag eller fest. Fordelen med denne type hårfarve er, at man løbende enten kan pifte den lilla farve op eller løbende kan holde sit svage lilla skær ved lige med sin conditioner.

Vi kan anbefale dig at anvende Id Hair Colour Bomb Wild Lavender, som er en plejende farveconditioner, der sørger for at vedligeholde den lilla hårfarve indtil næste hårfarvning eller som kan anvendes som en farveopfrisker eller semi-permanent hårfarve. Det er ikke kun lilla hårfarve tilføjet til en conditioner, som kun kan bruges, hvis håret skal friskes op. Denne Id Hair Colour Bomb er nemlig en conditioner, der vil hjælpe med at hydrere og pleje håret blandt andet med indholdet af B5 vitamin. Den kan anvendes i farvet, afbleget eller ubehandlet hår, og uanset hårets tilstand. Dog vil holdbarheden påvirkes af hårets generelle sundhed samt hårvaske og solpåvirkning.

Hårkur med lilla farve

En anden metode, man kan bruge for at opnå den ønskede lilla nuance i håret, er, at man kan anvende en hårkur med lilla farve i. Denne type kan typisk give et mere intens lilla look end en conditioner vil kunne. Der er flere brands, der har lavet hårkure og -masker, der kan farve håret i mere eller mindre grad afhængig af, hvad man ønsker.

Moroccanoil Colour Depositing Mask Lilac kombinerer intens pleje og hårfarve i et unikt produkt som en hårmaske. Denne maske kan fremtrylle en smuk lilla farve eller blot nuance i håret alt efter ønsket virkning. Ønsker man blot et lilla skær, kan man blande den op med en anden hårkur. Den plejende formel med aminosyrer, abrikoskerneolie samt en unik genopbyggende ArganID teknologi, vil gøre håret mere glansfuldt og velplejet, selvom håret farves samtidig.

Maria Nila har lige så en række af plejende hårkure, der findes med forskellige farver. Herunder Maria Nila Colour Refresh Lavender, som kan bruges til at lave smukke lilla farvenuancer i håret. Den kan anvendes i både blond samt lysebrunt hår. Varigheden for holdbarheden varierer mellem 4-10 hårvaske, da det afhænger meget af hårets kvalitet samt ydre påvirkninger. Farvepigmenterne vil gradvist blive vasket ud, når man vasker sit hår i almindelig shampoo og balsam. Man kan også vælge at genopfriske efter nogle vaske, hvis man ønsker at forlænge den lilla nuance. Foruden at farve håret så vil denne Maria Nila Colour Refresh også pleje håret, som det efterlades glansfuldt og velplejet efter hårfarvningen. Endvidere kan den anvendes i naturligt såvel som kemisk behandlet hår.

Hårfarve der holder 5-10 vaske

Conditioner samt hårkur med lilla hårfarve er begge 2-i-1 produkter, der både virker som pleje samt et colorboost. Er du i stedet på udkig efter en decideret effekthårfarve til hjemmebrug, kan du i stedet tage et nærmere kig på L’Oréal Paris Colorista Washout 5 Purple Hair, der er en del af Colorista hårfarveserien udviklet til at kunne eksperimentere og fremme personlighed. Det er en midlertidig hårfarve, som vaskes ud med tiden. Den holder mellem 5-10 hårvaske alt efter, hvor længe man har ladet den sidde samt afhængig af hårets sundhed og ydre påvirkninger fra hårvask og sol. Den kan anvendes i blondt hår, ombré-hår eller i hår med lyse striber.

Denne type lilla hårfarve vil typisk kunne give et mere intenst lilla look til dig, der ønsker det. Det er derfor særlig velegnet til dig, der ønsker at prøve den lilla hårfarve af eller dig, der kun ønsker lilla hår en gang imellem, som stadig skal være synligt og bemærkelsesværdigt.

Lilla helfarve, striber eller spidser?

Som man kan læse i afsnittene overfor, så er der rig mulighed for at farve håret lilla derhjemme. Det kan gøres ved hjælp af flere forskellige typer produkter, der kan give forskellige farveintensiteter. Når man farver derhjemme, skal man huske at sætte sig grundigt ind i, hvordan farveproduktet skal fordeles samt, hvor længe det skal sidde alt efter ønsket intensitet. Således opnår man nemmest det ønskede resultat. Man kan farve hele håret, lave striber eller nøjes med at pifte spidserne op. Det er fuldstændig op til en selv, hvilket look man ønsker at skabe.

Den nemmeste løsning for en selv er, når man ønsker at farve hele håret lilla. Her handler det nemlig bare om at sørge for at fordele hårfarven godt i hele håret, hvor hud og hovedbund undgås mest muligt. Ønsker man at lave striber i lilla nuancer, skal man gå noger mere teknisk til værks, og det vil nok kræve en smule hjælp. Desuden vil det primært være muligt med en decideret effektfarve, og man får muligvis brug for noget stanniol til fordelingen. Sidst med ikke mindst kan man nøjes med at farve sine spidser i en lilla nuance. Dette kræver også lidt teknik, da det typisk vil være pænest, hvis man opnår et farveresultat, hvor det ikke bare ligner, at man har dyppet spidser i noget farve, men man i stedet har lidt nuancering i længde og farve, så det ser “naturligt” ud.

Hvordan plejer jeg lilla hår?

Uanset om man ønsker en længerevarende lilla nuance i håret eller blot en kortvarig opfriskning i hverdagen eller til en særlig begivenhed, så kan det godt betale sig at passe ekstra godt på sit farvede hår. Alt hvad man udsætter sit hår for, vil nemlig påvirke det, også selvom man anvender et plejende hårfarveprodukt såsom en conditioner eller hårkur med lilla farve.

Ønsker man et længerevarende resultat, hvor farven gerne må boostes igen og igen kan en conditioner med lilla farve være den helt ideelle løsning. Her kan man løbende, når man skal i bad, sørge for både at pleje håret og holde hårfarven ved lige imens. Ønsker man et colorboost ind imellem med den lilla hårfarve kan man benytte sig af en hårkur med lilla hårfarve, så det kun bliver indimellem, når hårkuren anvendes at farven friskes op.

Endvidere selvom den lilla hårfarve kun skal være en kortvarig opfriskning med en anderledes farve, så er det vigtigt både mens håret stadig farvet samt efterfølgende, at man sørger for at anvende plejende shampoo og conditioner samt eventuel hårkur og leave in i håret, så det kommer til at fremstå glansfuldt og velplejet. Måske har du i tankerne at skulle prøve flere forskellige anderledes hårfarver eller måske, er du kommet frem til, at de mere almindeligt anvendte og naturlige hårfarver passer bedre til dig. Læs mere generelt om hårfarve i vores store artikel om hårfarve.

FAQ

Hvad koster lilla hårfarve?

Prisen for at få farvet håret lilla kommer an på, om det skal være permanent eller semipermanet. Endvidere kan det afhænge af, hvilket produkt man anvender; conditioner, hårkur eller decideret hårfarve.

Hvilken lilla hårfarve er bedst?

Der findes forskellige metoder, der giver varierende nuancer. Ønsker man et let skær af lilla kan en conditioner eller hårkur være det rette og ellers kan man anvende permanent eller semi-permanent hårfarve.

Hvem kan anvende lilla hårfarve?

Alle kan anvende lilla hårfarve. Førhen har det ikke været så udbredt at udtrykke sig med forskellige anderledes hårfarver, men det vinder mere og mere frem. Især nu hvor man kan bruge semi-permanent farve.