Bedste lip plumper test – 5 Lip Plumpers der giver fyldigere læber 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi finder den bedste lip plumper blandt 5 storfavoritter i denne lip plumper test Fyldige læber uden fillers? Ja tak!. Vi tester og undersøger, hvor hurtigt lip plumpers gør læberne større, og ikke mindst, hvordan de gør det.

Læbe fillers er blevet en af de mest populære kosmetiske behandlinger over det senere år, og vi er enige; der er bare noget tiltalende og lækkert over et sæt fyldige læber.

Men du behøver ikke gå injektionsvejen for at få dine læber til at synes af mere – med en god lip plumper kan du nemlig snyde dig til et flot og læbe-fyldigt resultat.

Vi prøver i denne test 5 lip plumpers, der giver fyldigere læber på forskellige måder. I vores købsguide der følger, ser vi nærmere på læbeforstørrende ingredienser, og hvordan du ellers kan snyde dig til større læber med makeup. Testens 5 lip plumpers kan du også se opstillet i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver fylde med lipider, ceramider og sheasmør – du undgår stikkende fornemmelser og svie
 • pros-icon.svg Hydrerer og forbereder læberne flot inden makeup
 • pros-icon.svg Kan både bruges som maske til læberne natten over eller som et hurtigt boost af fugt og plumpness i løbet af dagen
 • pros-icon.svg Fugter og nærer tørre læber – rigtig god i kolde klimaer
 • pros-icon.svg Ekstra drøj i brug

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment

Få fyldige læber og pleje i ét med dette lille transparente mirakel af en lip plumper.

Her skabes fugt og fyldighed uden parfume og prikkende fornemmelser – i stedet

får du udfyldt tørre linjer i læberne med en række hudsikre og dermatologisk testede ingredienser.

Tuben er alsidig og du kan bruge den lige så meget som du lyster, men hvor den virkelig får sit budskab igennem, er hvis du bruger den som en nat-maske på dine læber.

Du vil vågne med gennemfugtede og fyldigere læber, som i øvrigt vil være ultra-bløde med en flot og plump læbekant.

Clinique har her lavet en lip plumper der virker, og som både kan bruges med et nude og naturligt look, og ovenpå en hvilken som helst farvet læbestift.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lip plumper der giver fylde i læberne med en kølende og let prikkende fornemmelse
 • pros-icon.svg Har en shimmering effekt som giver flot glans uden at se kunstig ud
 • pros-icon.svg Blød applikatorbørste gør den nem og behagelig at påføre
 • pros-icon.svg Fugter læberne med e-vitamin og kokosolie
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge E.L.F. Lip Plumping Gloss Sparkling Rose

E.L.F giver dine læber shine og let fylde med en flot rosa farve, der er lige så god til at give lidt ekstra ‘something’ til et naturligt hverdagslook som til en festlig aften i diskolys.

Det er en af de der lip plumpers, som sætter gang i blodcirkulationen og på den måde giver fyldigere læber, men uden at du føler smerte, og det er vi vilde med!

Den fordeler sig desuden let og jævnt, og uden at klumpe til. Brugt alene er det en super flot lip gloss, der plumper let, men som farvemæssigt ikke holder i flere timer. Bruger du den til gengæld i kombination med en lip liner og eventuelt også en læbestift under, så kan du skabe velformede og fyldige læber, der holder hele dagen.

Fordele
 • pros-icon.svg Giver fyldige læber der hydreres i op til 24 timer ad gangen
 • pros-icon.svg Fugter og udfylder med hyaluronsyre
 • pros-icon.svg Kan bruges både som serum til natten og som primer under læbestift og lip liner
 • pros-icon.svg Har en frisk duft af vanilje og mint
 • pros-icon.svg Giver flot glans med et naturligt resultat

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Christian Dior Addict Lip Maximizer #000 Universal

Dior har altid holdt til på premiumrækkerne og sådan fortsætter det med denne Lip Maximizer uden farve. Den plumper flot og giver samtidigt godt med fugt og næring til tørre læber. Opskriften er bikset sammen som et ‘rigtigt’ hudplejeprodukt – det vil sige, at produktet virker i flere timer efter påføring. Det er altså sådan en slags kombineret læbepomade og lip plumper, der både giver en øjeblikkelig effekt, men som også vil gøre dine læber hydrerede og fyldigere over tid.

Den har derudover en blødgørende effekt, der føles smør-lækker ved påføring, og som giver en super flot og luksuriøs glans til dine læber.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lip plumper med øjeblikkelig virkning – her får du større læber i løbet af få minutter
 • pros-icon.svg Neutral gloss der kan bruges alene eller i kombination med læbestift
 • pros-icon.svg Blød og nem at fordele – mere flydende end en standard plumping lip gloss
 • pros-icon.svg Giver flot shine til læberne uden at klistre
 • pros-icon.svg Ekstra god til smalle og små læber

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Too Faced Lip Injection Extreme Lip Plumper Original

Tilbage i start 00’erne var et af de nyeste skud på makeup stammen sådan en gennemsigtig og klistret lip gloss, der sved helt vildt, og som fik læberne til at hæve og se plump og sexede ud. Det er lidt det samme med denne model fra Too Faced, bortset fra at den ikke er klistret og at den heller ikke svider helt vildt. Denne lip plumper giver dine læber fylde og en let naturlig pink farve efter få minutter, og helt uden at efterlade en tyk og glossy-fedtet overflade. Samtidigt får læberne en god portion fugt, som hurtigt trænger ind i huden.

Du opnår ikke extreme filler-effekt med denne, men den gør altså et eller andet ved blodkarrene i læberne, så de (ret hurtigt) plumper let op og ser svulstige ud på den helt rigtige måde.

Fordele
 • pros-icon.svg Formuleret med VoluLip™ – garanterer dig synlig fyldighed i læberne
 • pros-icon.svg Indeholder hyaluronsyre og B3 vitamin – ultimativ hydrering og plejende vitamin i ét
 • pros-icon.svg PETA certificeret og cruelty free
 • pros-icon.svg Smart click-system i hygiejnisk silikone-applikator

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Grande Cosmetics GrandeLIPS Hydrating Lip Plumper

Glossy og fyldige læber hele dagen – det er hvad du får med Grande Cosmetics’ langtidsholdbare Lip Plumper. Den giver en let stikkende fornemmelse uden at føles brændende og ubehagelig. Den plumper bedst i kombination med lip liner og en eventuelt læbestift i samme farvenuance, og vi må bare sige, at den som en lipgloss fungerer nærmest 100% perfekt. I forhold til at give synlig fylde som et stand alone lip plumper produkt skuffer den noget, for dens aktive ingredienser er altså lidt tid om at virke. Til gengæld er den ikke lige så klistret som de fleste andre af sine glossy konkurrenter, og selv efter et lille mellemmåltid sidder den stadig flot på læberne.

Guide

Sådan vælger du den bedste lip plumper – købsguide

Hvordan skal din lip plumper virke, og skal det være en gloss eller er du mere ude efter et serum til natten?

Nogle lip plumpers fungerer bedst i kombination med lip liner eller læbestift (eller begge dele), og andre giver et flot og plump look uden brug af andet makeup.

Ved de fleste lip plumpers opnås effekten ved at øge blodcirkulationen så blodkarrene udvides og læberne hæver op midlertidigt. Denne type af lip plumpers vil typisk også indeholde nærende og plejende ingredienser, så læberne ikke udtørres.

Ved andre opnås effekten alene gennem fugtgivere som for eksempel hyaluronsyre og ceramider.

Der er masser at vælge imellem og i denne købsguide prøver vi at gøre det lidt mere overskueligt for dig. Vi fortæller dig nemlig alt, hvad du bør vide om lip plumpers og fyldige læber, så du kan vælge den rette lip plumper til dig.

Hvad er en lip plumper?

Lip plumpers får (ligesom botox og kosmetiske fillers) læberne til at blive større. Men modsat de fillers eller botoxinjektioner, du får sprøjtet ind i læberne med en kanyle, er lip plumpers kun til udvortes brug.

Dermed er effekten med lip plumpers selvfølgelig ikke helt den samme, ligesom den ikke holder i flere måneder ad gangen. Til gengæld er der ingen risici forbundet med almindelige makeup lip plumpers, og du kan roligt eksperimentere med forskellige slags.

Du kan altså få større læber uden filler eller botox, og det er lige præcis derfor lip plumpers er blevet så populære.

Hvordan virker lip plumpers?

Hvad enten det er en lip plumping balm, gloss, læbestift, eller læbepomade, virker mange lip plumpers ved at trække fugt til læbernes hudoverflade og på den måde give et fyldigere udseende. Som nævnt vil mange lip plumpers også virke ved, at de øger blodcirkulationen i læberne, så de hæver midlertidigt op.

Denne sidstnævnte metode giver hos mange en stikkende fornemmelse i læberne, som ikke altid er lige behagelig. Det er dog helt ufarligt, da effekten netop kun er midlertidig.

Lip plumper-ingredienser der sætter gang i blodcirkulationen

Den stikkende fornemmelse du kan mærke ved nogle lip plumpers, og som er med til at øge blodcirkulationen så blodkarrene i læberne hæver op, skabes af nogle helt specifikke ingredienser.

Er du ude efter en lip plumper, der får dine læber til at hæve op, kan du kigge efter følgende navne på ingredienslisten:

 • Capsicum resin (rød peber ekstrakt)
 • Capsicum fruit extract (rød peber ekstrakt)
 • Menthol
 • Cinnamon
 • Menthyl Lactate

Der er selvfølgelig flere hvor de kommer fra, men disse er nogle af de mest anvendte.

Lip plumper med fugtgivere

Også når det gælder lip plumpers er det fugtgivere og fugtbindere, vi gerne vil have i vores produkt. Her er der flere effektive af slagsen som for eksempel hyaluronsyre og ceramider.

Hyaluronsyre binder og holder på fugten i hudens øverste lag, så det får et mere fyldigt udseende. Har du små fine linjer omkring dine læber, vil en lip plumper med hyaluronsyre være ekstra god for dig.

Ceramider holder hudens barriere sund og stærk, og sørger for at vand og fugt ikke fordamper.

Lip plumpers, der virker ved at give fylde gennem forskellige fugtgivere, er knap så effektive som dem, der får læberne til at hæve op. Til gengæld vil du typisk kunne se en udvikling og forbedring i dine læbers fyldighed efter regelmæssigt brug over en periode. Sådanne lip plumpers vil mange gange minde mere om et intenst fugtgivende serum.

Husk i øvrigt på, at mange fugtgivere – herunder særligt hyaluronsyre – har rigtig gode anti age egenskaber.

Snyd dig til større læber med makeup og lipgloss

Makeup kan bare noget, og når det gælder om at snyde lidt med størrelsen på læberne, kan et par enkle fif gøre underværker.

Mange vælger desuden at kombinere en lip plumper med et par makeup tricks, og er du nysgerrig på hvordan, kan du læse med her.

Forberedelse – eksfoliér dine læber med en lip scrub

Eksfoliering af læberne fjerner døde hudceller, forebygger tørhed og sprukne læber, og er samtidigt med til at stimulere blodcirkulationen i læberne.

Efter du har eksfolieret, skal du pleje dine læber med en god læbepomade, som giver masser af fugt. På den måde blødgøres læberne og det bliver nemmere at påføre makeup som læbestift og lipgloss efterfølgende.

Brug en concealer rundt om læberne

For mange er det nemmere at optegne en anelse større læber med en lip liner, hvis den naturlige læbekant er en smule udvisket. Dette gør du med en concealer. Påfør en smule concealer i yderkanten af dine læber og blend med en pensel eller vatpind.

Lip liner

Et andet trick er at vælge en lip liner i din naturlige hudtone og påføre den en smule over dine egen læbekant som det første. Blend den derefter med dine fingerspidser, så din naturlige læbekant udviskes en smule. På den måde får du bugt med eventuelle ujævnheder, og det bliver nemmere for dig at optegne større.

Brug kontraster

Brug en lip liner, som er en tone mørkere end dine egen hudtone. Denne mørkere tone skal du bruge på din amorbue og på midten af din underlæbe. Blend efterfølgende med en lysere tone.

Er Lip Plumper farligt?

Fordi effekten er midlertidig, er lip plumpers (dem, der får læberne til at hæve op) ikke farlige. De kan dog forårsage sprukne og irriterede læber, hvis de bruges dagligt og i længere perioder.

Lip plumpers der virker ved at trække fugt til læbernes hudoverflade, og som ikke øger blodgennemstrømningen er også ufarlige.

FAQ

Hvilken lip plumper er bedst i test?

Den bedste lip plumper i test er Clinique Moisture Surge Lip Hydro-Plump Treatment! Med plejende og plumping ingredienser kan alle her få fyldige læber uden svie og prikkende fornemmelser.

Hvordan virker lip plumper?

Lip plumpers virker ved, at de får læberne til at hæve op midlertidigt ved at øge blodcirkulationen. De kan også virke ved, at de trækker fugt til læbernes hudoverflade så de ser fyldigere ud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×