Bedste lip scrub 2022 – 3 lip scrubs der giver uimodståeligt bløde læber

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i denne artikel, hvor vi jagter markedets bedste lip scrub! Vi tester 3 lækre lip scrubs og undersøger, hvorfor de er så populære. Vi afvejer desuden deres fordele og ulemper i forhold til konsistens og effekt.

Kan selv den bedste lip balm ikke helt frigøre dig for læber med tør-rynker og flager? Svaret er enkelt; du skal have en lip scrub. Vi afprøver 3 af slagsen og ser på, hvordan de klarer sig i forhold til både eksfoliering, næring og pleje af læberne. Vi runder af med en købsguide, hvor du får tips og tricks til, hvad du skal holde øje med i en god lip scrub, og hvordan du bruger den. Artiklens 3 scrubs kan du danne dig et hurtigt overblik over her.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet
 • pros-icon.svg Fås også med andre smagsvarianter
 • pros-icon.svg Giver fugt, blødgør i dybden og gør dine læber glatte og sommerglødende
 • pros-icon.svg Plejer tørre læber rigtig godt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge MAC Lip Scrubtious Sweet Vanilla

Få fugtet og plejet dine sprukne og tørre læber én gang for alle med denne peelende sukkerscrub fra MAC Cosmetics. Udover at fjerne døde hudceller og hydrere, er scrubben her spækket med lækre næringsstoffer, som holder dine læber bløde og truttede at se på – hele året rundt. Det er en god lip scrub, som vil være en gamechanger for alle, der døjer med tørre og ‘flaky’ læber. Den vil desuden give ekstra flotte og kysseklare læber til dig, som bare vil opgradere din skønhedsrutine med noget sødt og lækkert.

Ecooking Lip Scrub

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet
 • pros-icon.svg Økologisk og vegansk
 • pros-icon.svg Skånsom lip scrub med e-vitamin og abrikoskerneolie
 • pros-icon.svg Ingen panik hvis du får en smule i munden af denne scrub – det er helt ufarligt for den er faktisk spiselig (!)

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ecooking Lip Scrub

Med 100% naturlige ingredienser (herunder naturlig e-vitamin), eksfolierer og fugter denne lip scrub nænsomt og effektivt. Den peeler let med økologisk rørsukker, og er desuden drøj i brug. Formidabel til lettere sprukne læber og læber, som har brug for at komme sig – denne lip scrub er et fund til prisen. Fås også med mintsmag.

Fordele
 • pros-icon.svg Efterlader læberne med en let naturlig farve og glossy finish
 • pros-icon.svg Mild scrub effekt – god til sarte læber
 • pros-icon.svg Hygiejnisk leave-on lip scrub med stift

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Christian Dior Lip Sugar Scrub

Foretrækker du en ekstra mild læbe scrub, du kan påføre lige når det passer dig – minus ‘svineriet’? Så skal du have fingrene i denne Dior model. Blødgørende og handy; her får du en luksuriøs scrub i stiftform, der giver dine læber et let pink shine og en dejlig blød fornemmelse. Mere en læbepomade end en scrub som sådan, men ikke mindre lækker af den grund!

Guide

Sådan vælger du den bedste lip scrub

Lad os med det samme få slået fast, at lip scrubs er fremragende til at forebygge tørre og sprukne læber med. Det er altså ikke kun når uheldet først er ude (og du døjer med de der ultra-tørre, rosinagtige læber) at de er nice lige at have ved hånden.

Sørger du for at bruge en lip scrub med jævne mellemrum, er du altid godt dækket ind når det gælder bløde læber med et sundt og lækkert look.

Hvad du skal kigge efter i en god lip scrub

Fordi dine læber hører til de lidt mere sarte områder af huden i ansigtet, skal du naturligvis være ekstra opmærksom på, hvad du ‘scrubber’ dem med. Kig efter lip scrubs med sukker (sucrose) og naturligt eksfolierende ingredienser, og sørg altid for at finde en som også blødgør i dybden. Shea butter, kokos-, og abrikoskerneolie er eksempler på fugtgivende og blødgørende aktive ingredienser, som dine læber vil have rigtig godt af.

Derfor skal du bruge lip scrub

Nogle synes at lip scrubs er overflødige i skønhedsplejerutinen – andre elsker dem og vil ikke være foruden. Der er ingen tvivl om, at døjer du med tørre og sprukne læber, som har brug for ekstra pleje, så vil en lip scrub gøre underværker for dig. Derudover kan du regne med, at dine læber i det hele taget vil få et flottere og mere ‘glowing og plump’ udseende, hvis du bruger en lip scrub jævnligt. Er du i øvrigt hyppig bruger af lip gloss og/eller læbestift, vil en lip scrub være oplagt i din skønhedsplejerutine. På den måde er du sikker på at få renset både farve og døde hudceller af, og samtidigt give læberne pleje, så de altid er bløde og flotte at se på.

Sådan bruger du en lip scrub

Det er nemt at bruge en lip scrub, og derfor lige så nemt at gøre den til en del af rutinen en eller to gange om ugen, når du alligevel skal børste tænder og rense ansigt inden sengetid.

Sådan gør du:

 • Rens læberne for gloss og/eller læbestift
 • Fugt læberne med lunkent vand
 • Tag en klat lip scrub på størrelse med en ært og massér læberne med faste bevægelser og et medium tryk. Husk at få selve læbekanten med. Massér gerne i op til et minuts tid inden du skyller efter med vand eller tørrer af med en vatrondel eller en serviet
 • Afslut med en lækker og plejende læbepomade

Hvor ofte skal du bruge lip scrub – og hvornår bør du ikke bruge den?

Du bør ikke bruge din lip scrub mere end et par gange om ugen, og du skal altid være opmærksom på tilstanden i dine læber inden du bruger den. Har du eksempelvis perioder med ekstremt tørre læber med store sprækker, bør du i stedet for at eksfoliere læberne, bruge en fed og plejende balm – gerne med masser af shea butter.

FAQ

Hvilken lip scrub er bedst i test?

Den bedste lip scrub i vores test er MAC Lip Scrubtious Sweet Vanilla! Her får du eksfoliering og pleje med en uimodståelig duft af vanilje, og resultatet er fantastisk bløde og smukke læber.

Hvordan virker lip scrub?

En lip scrub eksfolierer, nærer og blødgør, og den gør læberne glatte og giver dem en flot og naturlig glød.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×