Makeup Børster – Test af de bedste makeup børster (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

Nilens Jord Makeup blender 873

Makeupbørsten Makeup blender 873 fra Nilens Jord er en svamp, som kan blende alt slags makeup. Den får utrolig gode anmeldelser for dens effektivitet og den praktiske indpakning, der sørger for at den ikke bliver…

1
bedste makeupbørste

Nilens Jord Makeup blender 873

4
bedste makeupbørste til fejlfri foundation

Bare Minerals Brush Smoothing Face

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

At påføre makeup med sine hænder og fingre kan tage oceaner af tid, da det er svært at få blendet makeuppen ordentligt ud. Så hvis du bare går lidt op i makeup, så er makeupbørster din bedste ven. De hjælper dig med at skabe den flotteste og fejlfrie makeup, så du undgår grimme striber og kanter i ansigtet. Der findes et hav af forskellige slags, som bruges til forskellige ting. Vi har derfor lavet en test for at hjælpe dig med at finde de, eller de, makeupbørster som du har brug for.

Makeupbørster er altså ikke kun for dem der bruger meget makeup, da de er det ideelle værktøj til at skabe det mest naturlige look, som muligt. De fungerer ved at blende og fordele makeuppen i ansigtet, så den let smelter sammen med din hud og resten af makeuppen. Du vil altså umuligt fortryde købet af makeupbørster.

Makeupbørsterne har mange rester af makeup når du bruger den hver dag, og der kan derfor danne sig bakterier i hårene. Det er derfor vigtigt, at du vasker dine makeupbørster regelmæssigt og på den rigtige måde, for at undgå at de går i stykker. Vi har derfor lavet en lille guide til hvordan du nemt og hurtigt renser dine pensler, så du er sikker på de holder i lang tid og bevarer deres egenskaber.

Nilens Jord Makeup blender 873

bedste makeupbørste

Fordele
 • pros-icon.svg Blød svamp, der blender makeuppen nemt
 • pros-icon.svg Blender makeuppen så du undgår kanter og striber
 • pros-icon.svg Smart, beskyttende hylster

Detaljeret gennemgang

Makeupbørsten Makeup blender 873 fra Nilens Jord er en svamp, som kan blende alt slags makeup. Den får utrolig gode anmeldelser for dens effektivitet og den praktiske indpakning, der sørger for at den ikke bliver beskidt, når du tager den med på farten.

Derfor skal du vælge Nilens Jord Makeup blender 873

Denne makeupsvamp gør det legende let at lægge en fejlfri makeup uden kanter og srtiber. Den er specielt god til at blende foundationen uden efter du har påført den samt blende blush og bronzer, så der ikke er grimme skarpe kanter, men i stedet en flot, usynlig overgang, der får din makeup til at se så naturlig ud som muligt. Den er desuden også rigtig god til at blende concealeren ud under øjnene.

Makeup blenderen har desuden et rigtig smart hylster, som gør den perfekt at have med på farten.

Sådan anvender du makeup blenderen

Start med at påføre den ønskede makeup og brug derefter Makeup Blender til at blende makeuppen med blide, cirkelbevægelser, og i “duppe”-bevægelser i de sarte områder omkring øjnene.

Husk desuden at vaske penslen ofte. Hvis du bruger den hver dag, er det en god idé at vaske den en gang om ugen. Vask den i lunkent vand med en mild og uparfumeret sæbe. Skyld den indtil den ikke længere afgiver farve i sæbevandet. Lad den tørre ved at lægge den på langs efter du har duppet den af i et rent håndklæde.

So Eco Eye Brush Kit

komplet penselsæt til øjenmakeup

Fordele
 • pros-icon.svg Kit med 5 forskellige øjenmakeup-pensler
 • pros-icon.svg Skab nemt og hurtigt den flotteste øjenmake up til hverdag eller fest

Detaljeret gennemgang

So Eco Eye Brush Kit har alle de pensler, som du har brug for til at lægge den perfekte øjenmakeup. Kittet får gode anmeldelser på Amazon.com, hvor brugerne fremhæver dens super bløde hår og at den nemt samler produkt op, og det gør det nemmere at lægge makeup.

Derfor skal du vælge So Eco Eye Brush Kit

Dette makeupbørste kit til øjene indeholder 5 forskellige pensler, og giver dig de bedste muligheder for at lægge den flotteste øjenmakeup både på øjenlåg og bryn, uanset om det er til hverdag eller fest.

Penslerne kommer i et praktisk etui, hvor du kan opbevare børsterne i, både hjemme på makeup-bordet, eller når du skal have den med på farten. Etuiet er lavet af naturligt og ubleget bomuld. Desuden er alle penslerne lavet af bæredygtige materialer, der både er let nedbrydelige og genanvendelige. Skaftet på penslerne er lavet af økologisk bambus og genanvendt aluminium og hårene er syntetiske. Emballagen er PEFC-godkendt og lavet af træ fra bæredygtigt kontrolleret skovbrug.

Kittet indeholder:

So Eco Large Eyeshading Brush, som er en god pensel til at påføre øjenskygge med. Den har et bredt børstehovede, som i få stryg påføre øjenskyggen på hele øjenlåget.

So Eco Flat Tip Eyeliner Brush, er en børste med et lille, fladt børstehoved, som er perfekt at bruge til at lægge den flotteste eyeliner.

So Eco Lash & Brow Comb er en børste, der både har en side til øjenvipperne og en side til øjenbrynshårene. Kammen bruges til at redde vipperne igennem med, så din mascara bliver klumpefri. Brug den enten før eller efter påføring af mascara. Den anden side med spiralbørsten, er til at redde og forme brynene med.

So Eco Fine Liner Brush er en pensel med en tynd spids af børstehår, som egner sig perfekt til at påføre den helt tynde eyeliner-streg langs vippekanten.

Nilens Jord Pure Collection 884 Angled Brush

bedste makeupbørste til små detaljer

Fordele
 • pros-icon.svg Skrå vinkel gør det nemt at lave præcise detaljer
 • pros-icon.svg Håndlavet, vegansk pensel med syntetiske hår

Detaljeret gennemgang

Denne Angled Brush fra Nilens Jord er perfekt til at påføre øjenskygge, brynprodukter eller eyeliner med, da den har en smart skrå vinkel, der gør det nemmere at lægge makeup-produktet helt præcist. Anmeldere roser børsten for at være nem at bruge og at den ikke stikker, som andre skrå børster har det med at gøre.

Derfor skal du vælge 884 Angled brush fra Nilens Jord

Angled brush 884 fra Nilens Jord er en skrå og kompakt pensel med faste, men samtidig fleksible hår. Den er velegnet til at lave små, præcise detaljer med, specielt i form af eyeliner og til at optegne bryn med. Den kan både bruges til tør og våd eyeliner

Håndlavet pensel med syntetiske hår

Penslen er af høj kvalitet og er håndlavet samt har den syntetiske hår, som gør det nemt at samle produkt op med penslen og dermed opnå et fejlfrit resultat. En anden fordel ved de syntetiske hår er, at de er veganske og mere slidstærke end naturlige hår.

Du anvender penslen ved blidt at duppe det i makeup produktet og derefter påføre det på de ønskede områder, med lette og lange bevægelser for at opnå et helt perfekt resultat.

Det er vigtigt at du sørger for at rense penslen med lunkent vand og en mild sæbe regelmæssigt, for at undgå bakterier i penslen og for at den kan holde længere. Stryg penslen med hårene, når du vasker den, så hårene ikke bliver skæve, hvilket ville forringe penslens evne. Tør penslen ved at lægge den fladt på et tørt og rent håndklæde.

Bare Minerals Brush Smoothing Face

bedste makeupbørste til fejlfri foundation

Fordele
 • pros-icon.svg Håndlavet med syntetiske, dual-fiber hår
 • pros-icon.svg Formen og designet på børsten gør det nemt og hurtigt at lave en fejlfri makeup med
 • pros-icon.svg Silkeblød, som let glider over huden

Detaljeret gennemgang

Makeupbørsten Brush Smoothing Face fra Bare Minerals, er ultra blød og god til at påføre flydende foundation med. Børsten får gode anmeldelser for dens evne til at påfører lette og tynde cremer med, og kan med fordel også bruges til at påføre serums, concealers, primers og andre cremer med.

Derfor skal du vælge Brush Smoothing makeupbørste fra Bare Minerals

Denne makeupbørste er til dig, der ønsker en rigtig god og nemt børste til påføring af foundation med. Den blender nemt og flot en cremet foundation samt pudder på huden, og giver et fejlfrit resultat uden nogen grimme striber.

Intelligent form og design

Selve børstens form er rigtig effektiv til at blende produkterne sammen, så din ansigtsmakeup får et fejlfrit og “air brushed” resultat. De små hårfibre på børsten gør det nemt at samle produkt op, hvor de lange hårfibre har den egenskab at de skaber en smuk diffus effekt, når du stryrer børsten med foundation hen over ansigtet.

Med denne makeupbørste, bliver din makeup flot og fejlfri, og du vil spare en masse tid på påføringen af foundation, da der ikke skal mange strøg til at din foundations ligger perfekt.

Nilens Jord Pure Collection 185 Angled Foundation Brush

god makeupbørste til at fordele foundation i hele ansigtet

Fordele
 • pros-icon.svg Den skrå form gør den optimal til applikation omkring øjnene, på næseryg og under kæbe
 • pros-icon.svg Med syntetiske og veganske hår
 • pros-icon.svg Kan bruges til kontur

Detaljeret gennemgang

185 Angled Foundation Brush fra Nilens Jord gør det nemt at påføre flydende foundation. Børsten får ros af anmeldere for at hjælpe med at gøre påføringen rigtig nem samt at være dejlig blød og behagelig i ansigtet.

Derfor skal du vælge 185 Angled Foundation Brush fra Nilens Jord

Denne skrå foundationbørste er designet til nemt at påføre flydende foundation og er især god til applikationen af foundation omkring øjnene og næseryggen samt under kæben, for at undgå grimme striber og kanter. Makeupbørstens syntetiske hår er veganske og mere slidstærke end naturlige hår.

Opnå en optimal dækkeevne

Du bruger børsten ved at komme lidt foundation på børsten og derefter påføre det på de ønskede områder, især i T-zonen, hvilket er på næse, hage og panden. Derefter arbejder du det ud i resten af ansigtet. På denne måde undgår du en tydelig kant rundt om ansigtet.

Med den skrå form, kan du også med fordel bruge denne makeupbørste til at lave kontur i ansigtet. Det gør du ved at benytte en lidt mørkere foundation eller en cremet bronzer og kun strejfe den under de områder i ansigtet, som du ønsker fremhævet, såsom under kindbenene, i siderne af panden og på siderne af næsen.

Husk, at vaske børsten regelmæssigt med lunkent vand og sæbe. Stryg altid børsten med hårene når du vasker den. Penslen er ren, når sæbevandet ikke længere får farve og tør den ved at lægge den på langs oven på et tørt håndklæde.

Delilah Small Liner Brush

til påføring af en perfekt og præcis eyeliner

Fordele
 • pros-icon.svg Naturlige fibre giver en præcis påføring
 • pros-icon.svg Kan bruges til flydende eller gel eyeliner
 • pros-icon.svg Flot design med smart opbevaringspose

Detaljeret gennemgang

Small Liner Brush fra Delilah er specielt designet til at påføre flydende eller gel eyeliner. Med et langt og tykt skaft, kan du nemt kontrollere penslen og få lavet en helt perfekt og fejlfri eyeliner, lige som du vil have den.

Derfor skal du vælge Small Liner Brush fra Delilah

Denne pensel er perfekt til at lægge eyeliner med eller at lave andre små detaljer med. Penslens koniske formel gør, at man kan opnå en helt præcis liner, uanset om du ønsker den tynd eller tyk.

Nem og kontrollérbar

Mange eyelinerpensler er tynde og små, men Delilah Small Liner Brush er lavet med et bredt og langt skaft, som ligger godt i hånden og gør det nemt at kontrollere børsten.

Du kan også bruge penslen til at lægge eyeliner med en mørk øjenskygge, for at give det et blidere resultat.

Nilens Jord Pure Collection 187 Bronzer Brush

til dig, der ønsker en børste til både bronzer og blush

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ultra blød og vegansk børste i høj kvalitet
 • pros-icon.svg Tulipanformen gør den nem at kontrollere

Detaljeret gennemgang

Pure Collection 187 Bronzer Brush er ideel til at lægge den flotteste bronzer. Børsten får ros for dens blødhed samt dens evne til at blende bronzeren perfekt ud med resten af makeuppen.

Derfor skal du vælge Pure Collection 187 Bronzer Brush

Den tulipanformede bronzerbørste fra Nilens Jord er perfekt til at lægge en smuk bronzer med, som giver et flot og solkysset glød. Penslen er kompakt, og har super bløde og fyldige hår, som føles rigtig rar på huden. Penslens smalle hovede gør det ultra nemt at definere ansigtet, lige som du ønsker.

Kan også bruges til blush

Børsten er også oplagt at bruge til at lægge blush med, da hovedet på børsten er tyndt og smalt. Du kan nemt dosere den mængde produkt du ønsker og skaber et naturligt og let resultat.

Penslen er af høj kvalitet, og er håndlavet samt har syntetiske hår. De syntetiske hår gør det nemt at opsamle produktet, og så er de slidstærke og veganske.

Du bruger børsten ved at komme lidt produkt på og påføre det på de ønskede områder i ansigtet med lange, blide strøg. Du skal vaske børsten regelmæssigt, for at sikre en lang holdbarhed og for at undgå bakterier, som kan give urenheder. Vask den med lunkent vand og en mild sæbe, og sørg for at stryge penslen med hårene, når du vasker den, for at undgå at hårene bliver skæve, hvilket forringer børstens evner. Skyld penslen til sæbevandet ikke længere får farve og tør den ved at lægge den på et tørt og rent håndklæde.

Guide

Sådan renser du dine makeupbørster

Penslerne har brug for at blive vasket ofte, hvis du benytter dem hver dag. Der dannes bakterier i de gamle makeuprester, der befinder sig i hårene. Vask dem gerne en gang om ugen for at holde denne bakterievækst nede. Du kan enten gøre det med vand og sæbe, eller med en makeupbørste-renser. En god rens til dine makeupbørster er Clinique Brush Cleanser, som nemt og hurtigt fjerner makeuprester fra dine børster.

Du anvender rensen ved at spraye lidt rens på begge sider af børsten og derefter rense med en kleenex. Lad børsten tørre i et par minutter, og bum, så er den klar til brug. Dette er den hurtigste måde at rense børsterne på.

Ønsker du at vaske dem med vand og sæbe, er de som regel først tørre og klar til brug efter et døgn. Når du vasker den i vand skal vandet være lunkent, da varmt vand kan opløse limen i skaftet, hvor hårene sidder fast, og de vil derved løsne sig, hvilket ødelægger børsten. Det er bedst at bruge en mild sæbe eller shampoo til rens af børsterne. Vask indtil sæbevandet ikke længere har farve, og læg dem til tørre på et tørt og rent håndklæde.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×