Massageapparat test (2022) → Guide til de 7 bedste Massageapparater

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

OBH Nordica Power Massageapparat
TESTVINDER

OBH Nordica Power Massageapparat

Der findes ikke noget bedre end at komme hjem og få noget massage efter en lang dag. Kroppen har brug for massage, for at få løsnet op i spændte og trætte muskler. Med OBH Nordicas…

OBH Nordica Power Massageapparat 1
Bedste massageapparat

OBH Nordica Power Massageapparat

Beurer FM200 5
Massageapparat til nakke og skuldre med varme

Beurer FM200

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Døjer du med spændte muskler i nakken eller skuldrene? Eller måske har ryggen brug for en afslappende massage, så er et massageapparat en hjælpende hånd. I denne massageapparat test sammenligner vi 7 forskellige modeller, som alle har forskellige egenskaber. Smerter og spændte muskler kan være utrolig generende, og derfor kan du finde både billige og mere eksklusive modeller, men det vigtigste er apparatets funktion. 

Nederst i denne artikel, guider vi dig desuden i, hvilke parametre du skal fokusere på inden du vælger dit massageapparat. Der findes nemlig mange forskellige modeller, som er til massage forskellige steder på kroppen.

OBH Nordica Power Massageapparat

Bedste massageapparat

OBH Nordica Power Massageapparat
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for infrarød varme
 • pros-icon.svg 3 programmer; Burst, Wave og Sving, og 4 medfølgende massagetilbehør
 • pros-icon.svg Gummibelagt håndtag, som giver et godt greb

Detaljeret gennemgang

Der findes ikke noget bedre end at komme hjem og få noget massage efter en lang dag. Kroppen har brug for massage, for at få løsnet op i spændte og trætte muskler. Med OBH Nordicas Power Massageapparat får du et alsidig massageapparat, som kan bruges flere steder på kroppen, og derfor er massageapparatet bedst i test med de mange programmer og hastigheder.

Derfor skal du vælge OBH Nordica massageapparat

Hvis du er i tvivl om infrarød massage er noget for dig, så kan du med dette massageapparat undersøge om du responderer bedst på massage med eller uden infrarød varme. Massageapparatet giver nemlig mulighed for at vælge massage med eller uden infrarød varme. 

Massageapparatet har 3 programmer og 5 hastigheder som du kan vælge i mellem. Det første program er Burst, som arbejder i intervaller. Den skifter mellem hurtig hastighed i 3 sekunder og pause i 2 sekunder. Wave, som navnet antyder, så arbejder den som en bølge, da hastigheden stiger gradvist fra 2 til 5 i gentagne intervaller. Sving stiger gradvist i hastigheden fra 1 til 4 og derfra 4 til 1. 

Desuden medfølger der også 4 massagetilbehør, som du kan skifte imellem. De 4 tilbehør sættes nemt af og på, og de har alle forskellige effekter, så du kan finde ud af hvad der passer til det, som du har brug for. 

OBH Nordica Power Massageapparat har et gummibelagt håndtag, så du altid har et godt greb om den. 

Når du bruger massageapparatet, så er det en god idé at bevæge den i cirkelbevægelser for at blødgøre musklerne, og samtidig opleve en afslappende følelse i kroppen. Du skal også altid massere i retning mod dit hjerte – uanset hvor på kroppen den anvendes. 

Produktdetaljer: 

 • Antal programmer: 3
 • Antal hastigheder: 5 
 • Varme: Ja
 • Tilbehør: 4 
 • Vægt: 1,9 kg

Beurer MG100

Bedste massageapparat med infrarød varme

Fordele
 • pros-icon.svg Du kan vælge imellem massage med eller uden infrarød varme
 • pros-icon.svg En god tyngde, så den kan give en dybdegående massage
 • pros-icon.svg Glidefast håndtag med knapper for nem anvendelse

Detaljeret gennemgang

Beurer har lavet flere forskellige massageapparater, og dette er en god, holdbar og effektivt model. Den har fået utrolig gode anmeldelser af tidligere kunder, hvor det bl.a. får ros for at være effektivt og leve op til forventningerne. Dette er et tromme-massageapparat, som giver en dybdevirkende, afspændende og let bankende massage.

Derfor skal du vælge Beurer MG100

Med dette massageapparat fra Beurer kan du nemt, hurtigt og effektivt få løsnet musklerne op. Du kan massere hurtigt på de udsatte områder, så musklerne bliver spændt godt af. Der er 5 hastigheder i alt, og 4 programmer, så der er flere muligheder for at justere tempoet og intensiteten, så det passer til din krop. 

Hvis du ønsker at forkæle kroppen lidt mere, kan du tænde for den infrarøde varme, hvilket fungerer rigtig godt for nogle personer. Vi er jo alle sammen forskellige, og derfor er det også muligt at give massage med eller uden varme, når du bruger Beurer MG100. 

Der medfølger 2 udskiftelige massageartikler, som du har hver sin effekt. De er nemme at skifte, så find ud af hvad du synes at rarest og giver den bedste effekt. 

Det hele kommer i en elegant beholder, så du kan have den liggende i stuen eller du kan have den med, når du skal ud og rejse. Beholderen er lavet af sandblæst aluminium. 

Beurer MG100 er nem at anvende uanset, hvor du befinder dig, hvilket bl.a. skyldes det glide faste håndtag. Faktisk skal man holde en hånd på toppen af massageapparatet (oppe ved hovedet), og den anden længere nede på håndtaget, for optimal effekt. Det er vigtigt, at man har et godt greb, når man bruger et massageapparatet. Knapperne sidder på håndtaget, hvilket er centralt ift, begge hænder.

Vægten er vigtigt, når du skal vælge dit massageapparat, og Beurer MG100 har en vægt på 1,8 kg., hvilket er en passende vægt, da den er tung nok til at give dig en dybdegående massage. 

Produktdetaljer: 

 • Antal programmer: 4
 • Antal hastigheder: 5
 • Varme: ja 
 • Tilbehør: 2 
 • Vægt: 1,8 kg
 • Watt: ca. 20 

Beurer MG150

Massagebælte til nakke og skulder

Fordele
 • pros-icon.svg Et bælte, som lægger sig rundt om nakken og skuldrene
 • pros-icon.svg Håndfri anvendelse
 • pros-icon.svg 6 programmer, og 3 hastighedstrin

Detaljeret gennemgang

Dette massageapparat er en smule anderledes, da det er et bælte. Det kan være utrolig rart, og specielt til dig, som har brug for beroligende, dybdegående nakke- og skuldermassage. Ønsker du forkælelse til din nakke og skuldre, så skal du læse mere om dette massagebælte. 

Derfor skal du vælge Beurer massagebælte til nakke og skulder

Dette massagebælte lægges rundt om din nakke og dine skuldre, og den bliver der på grund af tyngden. Den føltes dog heller ikke for tung, da den vejer 2,4 kg., hvilket giver en god balance.

Den er utrolig nemt at anvende, da den er udstyret med et praktisk håndtag, så den kan bruges håndfri. Desuden er den nem at indstille, da der sidder et lille panel på den ene side. Her kan du indstille program og hastighed ved at justere på ‘+ og -’-knapperne. den har i alt 6 programmer og 3 hastigheder. 

Grundlæggende bruger massagebæltet trommemassagde for at løsne de stive muskler op. Musklerne løsnes op, fordi der kommer gang i blodcirkulationen- og gennemstrømningen, hvilket musklerne skal bruge for at slappe af. Du har mulighed for at justere intensiviteten af trommemassagen, så niveauet passer til dig. 

Den giver en let bankende skulder- og nakkemassage, som både er dybdegående og beroligende, hvilket er med til at frigøre nogle spændinger dybt i musklen. 

Produktdetaljer: 

 • Antal programmer: 6
 • Antal hastigheder: 3
 • Varme: Nej 
 • Tilbehør: 4 
 • Vægt: 2,4 kg

Tunturi Massage Gun

Massageapparat til nakke og skuldre med varme

Fordele
 • pros-icon.svg Kan formes efter din kropsform
 • pros-icon.svg Vælg massage med varme for ekstra beroligende massage
 • pros-icon.svg Håndtag i hver side, så du nemt kan holde styr på den

Detaljeret gennemgang

Dette massageapparat er en smule anderledes end de traditionelle, da dette er en massagepistol, som ved hjælp af høj hastighed og pulserende bevægelse, rammer musklerne dybt på mindre punkter. Det er med til at øge blodgennemstrømningen samt minimere mælkesyren i musklerne. 

Derfor skal du vælge Tunturi Massage Gun

Tunturi Massage Gun leveres i en flot taske, hvor alt er samlet, så du nemt kan tage tasken  med dig på rejser eller småture. Massagepistolen leveres med flere forskellige tilbehør, og derfor er det praktisk at have det hele samlet ét sted, hvor der også bliver passet på selve massagepistolen. 

Der medfølger 4 forskellige hoveder, som har hvert sit formål. Du kan skifte dem afhængig af hvor på kroppen du skal bruge den. Det runde hovede skal bruges muskelgrupper som lår, skuldre, hofter og arme. Skruehovedet bruges til at ramme led og væv, mens gaffelhovedet skal bruges til nakken, langs rygraden og akillessener. Det flade hoved kan du anvende på hele kroppen uden problemer. 

Udover de 4 forskellige udskiftelige hoveder, så kan du også justere massagepistolen, så den passer til netop dit behov, via. de 20 forskellige hastigheder, som er inddelt i 4 massage zoner. Du kan nemt justere og se hastigheden på LED-skærmen. 

Hastighederne fra 1 til 5 er en massage zone, som varmer musklerne op. Massage zone 2 er fra hastighed 6 til 10, og fokuserer på muskelafslapning. Den tredje massage zone går fra hastighed 11 til 15, og den forsøger at reducere smerte og spændinger. Den sidste massage zone går fra 16 til 20, og er dyb massage zone. Du har altså masser af muligheder for at tilpasse massagepistolen, så den passer til din krop og dens behov. 

Maskinen har i alt 1200 til 1300 omdrejninger i minuttet, men den er ganske støjsvag, da den har et lydniveau på 60 decibel, så du kan sagtens bruge den imens du sidder i sofaen og ser fjernsyn eller andet sted. 

Den har også et stærkt batteri, da den kan bruges mellem 5 og 11 timer ad gange. Det store spring skyldes selvfølgelig, at det kommer an på hvilket program og hastighed, som du benytter. Du lader batteriet op med den medfølgende strømforsyning. 

Produktdetaljer: 

 • Antal programmer: 3 + manuelt program 
 • Antal hastigheder: 20
 • Varme: Nej 
 • Tilbehør: 4 
 • Vægt: 1,36 kg
 • Omdrejninger: 1200 – 1300 pr. minut

Beurer FM200

Massageapparat til nakke og skuldre med varme

Beurer FM200
Fordele
 • pros-icon.svg Kan formes efter din kropsform
 • pros-icon.svg Vælg massage med varme for ekstra beroligende massage
 • pros-icon.svg Håndtag i hver side, så du nemt kan holde styr på den

Detaljeret gennemgang

Massagebæltet fra HoMedics er specielt udviklet til nakken og skuldrene, og så har den en utrolig god pris, hvor de fleste kan være med. Du kan roligt tage HoMedics med på kontoret for at få løsnet dine ømme muskler. 

Derfor skal du vælge HoMedics massageapparat til nakke

Nu har du mulighed for at få en varm nakke og skuldre massage uanset, hvor du befinder og uden hjælp fra nogle andre. De trætte kontor-skuldre skal nemlig løsnes op, for at lade dem slappe af og give dem ny energi. 

Du kan tilpasse HoMedics, så den passer til netop din nakke og dine skuldre, da der sidder en indvendig trådramme, der kan bøjes, så den får den perfekte pasform. 

Med HoMedics massageapparat til nakke får du vibrationsmassage, som løsner spændte muskler op, og dermed giver dem ny energi. 

Der er 2 forskellige hastigheder og et program, som du justerer på højre side af bæltet. Hvis du har brug for en ekstra beroligende massage, så kan du tilsætte varme i puden.

Med de 2 håndtag, som er placeret i hver sin side, kan du nemt holde s

De fleste massageapparater i denne test er elektriske, og skal derfor være i en strømforsyning, men HoMedics er med batterier. Der skal bruges 4 x AA batterier, og det giver dig en enormt frihed til at kunne få en massage uanset, hvor du befinder dig. Hvis du ønsker at få massage med varme, skal du dog have strømforsyningen med.

Produktdetaljer: 

 • Antal programmer: 1
 • Antal hastigheder: 2
 • Varme: Ja 
 • Tilbehør: Intet
 • Vægt: 0,5  kg
 • Batterier: 4 x AA

Guide

Sådan vælger du det bedste massageapparat til dig

Der er mange overvejelser forbundet med valg af massageapparat, og derfor har jeg samlet nogle af de vigtigste punkter, som du skal være opmærksomme på inden du køber et.

Hvilken type massageapparat skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer af massageapparater, som vi også har set i denne massageapparat test. Hvis du kun har brug for massage i nakken eller skuldrene, så bør du overveje et massagebælte, som kan ligge rundt nakken.

Hvis du ønsker et apparat, som kan give dig massage flere steder på kroppen, bør du vælge et mere alsidigt massageapparat, som har flere funktioner, hastigheder, programmer og tilbehør.

Hvad skal masseres?

Du skal vælge massageapparat alt efter hvad der skal masseres, og hvad din krop har behov for. Massageapparater kan hjælpe med at lindre smerter og anspændte muskler i kroppen.

Massageapparat til ryggen

Mange lider af rygproblemer, og det kan der selvfølgelig være flere grunde det. Oplever man langvarige smerter i ryggen, er det altid vigtigt at kontakte sin egen læge. Flere og flere får også kontor-arbejde, hvilket kan resultere i smerte i ryggen, nakken eller skuldrene, og det kan skyldes spændte muskler, der har brug for at blive løsnet. Her kan det være en god idé at bruge et massagebælte, som også kan sættes fast rundt om ryggen.

Ønsker du et andet apparat til ryggen, kan du vælge de helt traditionelle fx Beurer MG100 eller OBH Nordica Power Massageapparat. Massagepistolen kan også være god til ryggen, da der er flere forskellige massage zoner, så du kan tilpasse det alt efter, hvad du har behov for.

Massageapparat til nakken og skuldrene

Som nævnt i afsnittet ovenover, så er et massagebæltet utrolig godt til massage af nakken, da den ligger som et bælte rundt om nakken og skuldrene. Du kan typisk gøre andre ting imens du bruger massagebæltet, da du har dine hænder fri det meste af tiden.

Nogle massagebælter har også infrarød varme, hvilket kan give en mere beroligende effekt, men det kan du læse mere om i næste afsnit. Det er en fordel, hvis bæltet er en smule tungt, da det så kan gå mere i dybden.

Massageapparat med eller uden infrarød varme

Et massageapparat med infrarød varme har specielt sine fordele. Infrarød varme kan være med til at give en mere behagelig massage, hvilket mange synes er dejligt, og lige giver dét ekstra. Andre syntes ikke, at det er behageligt med varme, og derfor kan du med fordel finde et massageapparat, som både tilbyder massage med eller uden varme. Varme kan specielt være godt til ryggen, nakken og skuldrene.

Antal hastigheder og programmer

Det er klart, at jo flere hastigheder og programmer der er, jo større mulighed har du for at tilpasse det netop til din krops behov. De fleste modeller har i hvert fald omkring 5 hastigheder og ca. 4 programmer. Programmerne er gode til dig, som gerne vil have massagen i forskellige intervaller, i bølger osv. hvor hastighederne – eller intensiteten – er kontinuerligt. Nogle modeller har endda et manuelt program, hvor du selv kan styre det hele.

Det er i hvert fald vigtigt, at du vælger et massageapparat, som kan dét du ønsker og forventer.

Et godt håndtag er vigtig

Det er vigtigt, at dit kommende massageapparat har et godt håndtag, da det har stor betydning for hvordan massagen bliver. Du skal nemlig have et godt greb om maskinen for at give en ordentlig massage. De fleste producenter er meget opmærksomme på at lave et håndtag, hvor hånden ikke glider af.

Tilbehør til massageapparatet

Hos nogle modeller medfølger der tilbehør i form af ekstra hoveder, som har forskellige funktioner. Det kommer helt an på den enkelte models funktion.
Der findes nogle meget alsidige modeller, hvor der er separate hoveder til lår, ryg, nakke og andre steder på kroppen. Det giver dig flere muligheder til at justere den, så den passer til netop dit behov.

Nogle massageapparater kommer også i en flot boks, så man har alt samlet et sted, hvilket også kan gøre det nemmere at hive den frem og pakke den ud.

Massageapparat med batteri eller strømforsyning?

I denne massageapparat test, er de fleste apparater med strømforsyning – bl.a. fordi mange af dem giver infrarød varme, hvilket kræver strømforsyning. Men der er nogle enkelte, der bruger batteri, hvilket er smart, hvis du gerne vil tage den med dig og bruge den overalt.

Sådan er denne massageapparat test udført

Denne massageapparat test er udført ved at samle informationer, kundeanmeldelser og test om de forskellige modeller. Informationerne om de enkelte modeller har vi opstillet for dig, så du kan tage stilling til, hvilket massageapparat, som passer bedst til din krop.

Vi har taget højde for forskellige problemstillinger; ondt i nakken, ryggen eller akillessenen, og en masse andre ting, for at kunne levere en troværdig massageapparat test til dig.

FAQ

Hvilket er det bedste massageapparat?

Vi anbefaler OBH Nordica Power Massageapparat, som er et alsidig massageapparat med flere egenskaber og kan bruges flere steder på kroppen. Læs artiklen for at finde et massageapparat, der passer bedst til dit behov.

Hvordan virker massageapparater?

Der findes jo mange forskellige massageapparater, og de er lavet på forskellige måder, men grundlæggende fungerer de fleste massageapparater ved at udgive elektriske impulser. Læs mere om det i denne artikel.

Hvor kan et massageapparat bruges?

Det kommer an på, hvilket massageapparat du vælger, men i denne massageapparat test, har vi både nogle til ømme muskler i ryggen, nakken, skuldrene, lårene og meget mere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×