Opdateret juli 2023

Massagepistol test – 8 massagepistoler til smerter og ømme muskler 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Den bedste massagepistol er ergonomisk designet og den kan lindre ømme muskler på forskellig vis. Vi ser i denne massagepistol test nærmere på 8 populære massagepistoler, der hver især kan lindre smerter, opvarme muskler og afspænde godt.

En massagepistol er for dig, uanset om du ind imellem eller jævnligt døjer med anspændthed og ømme muskler. Massagepistoler er praktiske og alsidige redskaber, som kan bruges på store som små muskelgrupper. Og er du bare en smule interesseret i, om sådan et apparat kunne være noget for dig, så er du landet på den rigtige side!

Vi kigger her på 8 af markedets bedste modeller; vi ser på parametre som slag i minuttet, tilbehør og batteritid. Efter gennemgangen af testens 8 massagepistoler følger vi op med en købsguide, så du kan blive klædt godt på til at vælge den bedste massagepistol for dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Anbefalet af danske fysioterapeuter – god til atleter og folk der træner intenst flere gange om ugen
 • pros-icon.svg Kan pulsere med mellem 1400 og 3200 slag i minuttet – god variation til forskellige behov
 • pros-icon.svg Op til 5 timers batteritid – det er flere omgange uden du behøver lade den op
 • pros-icon.svg Ergonomisk og behagelig at holde ved
 • pros-icon.svg Kommer i et smart bærbart etui

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Flowlife Flowgun Pro 2.0

Der er mange plusser ved at eje en massage gun fra Flowlife – som kan gå fra en helt let og behagelig massage til en dyb og kraftfuld af slagsen. Og har du jævnligt brug for muskelrestituering, så er denne model klart at anbefale!

Her får du kvalitet og egenskaber, der passer til enhver muskelgruppe, og det er faktisk ikke så lidt. Det er en stærk massagepistol som kan køre på 6 forskellige niveauer, ligesom der ligeledes medfølger 6 forskellige mundstykker. Og så er den ovenikøbet nem at håndtere. Du er med andre ord dækket godt ind med denne Flowgun Pro 2.0, der kan give en målrettet massage, som virker.

En professionel massagepistol

Flowlife siger at denne massagepistol er til professionelle, og til dem, der træner intenst og længe ad gangen – og det er den skam. Men den er også til dig, der jævnligt døjer med ømme muskler, myoser og hårde knuder, som har brug for et effektivt og ikke mindst sikkert apparat. I vores undersøgelser har denne model vist sig at være en af de mest alsidige massagepistoler, og samtidigt en af de bedste til at løsne spændinger uanset, hvor ‘hårde’ de er.

Vores vurdering

Flowlife Flowgun er en særdeles effektiv massagepistol, der kan det hele uden at det bliver indviklet.

Det er nemt at tilpasse massagen på den, og den leverer både lette og meget intense pulserende bevægelser med få klik. Det er ikke den mindste massagepistol i testen her, men den er til gengæld virkelig god.

Stock Massagepistol

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Med smart digitalt display – viser blandt andet hvor meget strøm der er tilbage
 • pros-icon.svg Solid og komplet massagepisstol med seks forskellige massagehoveder og etui
 • pros-icon.svg Støjsvag motor – denne massagepistol kører kun på 40db
 • pros-icon.svg God til at afspænde og lindre lettere ikke-alvorlige smerter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Stock Massagepistol

God til prisen og praktisk i hjemmet – her får du en støjsvag massagepistol, der kan opfylde de fleste behov. Den har ifølge vores undersøgelser fungeret upåklageligt til både ømme muskler og milde afspændingsmassager. Batteritiden skuffer heller ikke, og det er således ikke et af de der apparater, du behøver at lade op hver anden gang du skal bruge det.

En alsidig massagepistol

Det er ikke så tit, at de billigere modeller kan så meget, men denne fra Stock imponerer. Den kan gå helt ned til 1000 slag i minuttet (som er lavere end de andre massagepistoler i denne test) og helt op til 3200. Den kan altså gå fra en helt let til en virkelig intens og kraftig massage. Derudover gør de øvrige hastigheder og forskellige massagehoveder denne massagepistol til et fund til prisen.

Vores vurdering

Her får du en billig massagepistol, som med batteritid, hastigheder og tilbehørsdele passer fint blandt de bedste på markedet. Den er dog ikke lige så lækker eller ‘fintunet’ i form og design som de dyrere modeller, og dens holdbarhed er af samme årsag nok heller ikke helt prima. Det er uden tvivl en god standard massagepistol, som ikke skuffer så længe der ikke kræves for meget af den. 

Theragun Pro

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag i trekants-design – kan holdes på forskellige måder afhængigt af hvor på kroppen den skal bruges
 • pros-icon.svg Justérbar massagevinkel – ekstra godt til at målrette massagen
 • pros-icon.svg Kan app-styres via Bluetooth – lav dine egne massageprogrammer herunder hastighed (slag pr. minut)
 • pros-icon.svg Med 2 genopladelige batterier – oplad det ene mens du bruger det andet

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Theragun Pro

Theragun Pro er premium i topklasse. Her får du en massage gun med gennemførte detaljer i en skyhøj kvalitet.

Det er ikke en massagepistol i traditionel forstand, for den er ikke engang pistolformet. I stedet er den trekantsformet, hvilket gør den utroligt let at anvende, og nem at nå alle muskelgrupper med.

En innovativ massagepistol til professionel massage

Theragun indstilles i et flot OLED-designet display, som ifølge vores undersøgelser er intuitivt at komme i gang med og nemt at styre. Det store highlight her er nok, at du kan app-styre den og derigennem personalisere massageformer til dine behov.

Derudover er de medfølgende massagehoveder fremstillet i et særligt ‘non-porous closed cell foam’ – modsat hård plast som mange andre producenter bruger. Du får dermed en mildere behandling uden at kompromittere intensitet eller resultater.

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om, at Theragun kan lindre smerter, restituere overbelastede muskler og i det hele taget bare give en meget effektiv massage uanset behov. Det er en super god massagepistol til professionelt brug og til typer, der dyrker sport på højt plan.

Flowlife Flowgun Pocket

Bedste mini massagepistol

Fordele
 • pros-icon.svg Kan slå med mellem 2000 og 3200 slag i minuttet – kraftfuld trods størrelsen
 • pros-icon.svg Vejer under 500 gram – størrelse og vægt gør den oplagt at have med på farten
 • pros-icon.svg God til dig der løber eller træner et par gange om ugen
 • pros-icon.svg God til at afspænde mindre muskelgrupper
 • pros-icon.svg Brugervenlig – nem at komme i gang med og sikker for alle

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Flowlife Flowgun Pocket

Lille, fiks og bare virkelig god at have ved hånden – denne Flowlife Pocket er vanedannende! Her er en god massagepistol, som kan bruges af hele familien. Ifølge vores undersøgelser er den lige så god til en overfladisk massage som til en lidt dybere af slagsen. Så har du ikke brug for avanceret muskelrestituering, ja så vil den være perfekt til dig.

Den kommer med 4 forskellige massagehoveder og 3 indstillingsniverauer, som for sådan en mini massagepistol som denne er imponerende.

Det er ikke en dybdegående og kraftfuld massage du her får, men det er nok for de fleste, der dyrker sport på fritidsplan eller som bare har brug for at afspænde i ny og næ.

Vores vurdering

Det er en lille massagepistol og et oplagt (og super godt) alternativ til dig, der ikke lige er klar til at spendere på Flowlife Flowgun Pro 2.0 modellen. Her opnår du den optimale massage, så længe du ikke har brug for seriøs percussionsterapi på større områder af kroppen.

Theragun Elite

Bedste til ryggen

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag med Multi-Grip funktion – du undgår at lægge pres på dine hænder og led under brug
 • pros-icon.svg Nem at massere besværlige steder med – du kan nå midt- og nederste del af ryggen uden det sædvanlige besvær
 • pros-icon.svg Kan app-styres via Bluetooth – tilpas og lave dine egne programmer
 • pros-icon.svg Med mulighed for at tilpasse slag i minuttet til dine specifikke behov

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Theragun Elite

I samme premium-kvalitet som testens 3. plads, har vi her endnu et lækkert Theragun design og en i den grad kraftig massagepistol, hvor der kan trykkes til for en virkelig intens massage.

Der er selvfølgelig et par forskelle på denne og Theragun Pro modellen, som for eksempel batteritiden (her får du kun ét genopladeligt batteri, hvor Pro modellen kommer med to). Til gengæld støjer denne model mindre og er noget nemmere at håndtere uden eventuel hjælp fra et ekstra sæt hænder. Sidstnævnte er det, der ifølge vores undersøgelser giver denne Theragun model point, og som gør den ideel for de fleste.

Vores vurdering

Theragun Elite er måske den bedste massage gun til alle sportsentusiaster og træningsfreaks. Kombinationen af design, egenskaber og den mulige app-funktion giver dig mulighed for altid at få den bedste massage – uanset hvilken muskelgruppe det drejer sig om.

Beurer MG 99

Bedste til prisen

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og let massagepistol på kun 620 gram
 • pros-icon.svg Med 4 forskellige massagehoveder til hvert et område på kroppen
 • pros-icon.svg Nem at bruge og skifte indstillinger på
 • pros-icon.svg God til både opvarmning og restitutionsmassage

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer MG 99

Beurer er lige så simpel at bruge som den er at se på, og det er en god ting. Den har i vores analyser vist sig at være et af de nemmeste og bedste allround apparater.

Kvaliteten er heller ikke til at tage fejl af, og med sine 5 indstillinger og 4 medfølgende massagehoveder, får du her en virkelig god massagepistol til prisen.

Vores vurdering

En super massagepistol til både opvarmning og ømhed hos dig, der enten træner intenst eller har spændingssmerter forårsaget af lange dage i forkerte siddepositioner.

Denne Beurer model klarer det meste, og vil være et kærkomment tilbehør i mange hjem.

Hakii Wake

Bedste til ferien

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt massagepistol der er nem at have med på farten
 • pros-icon.svg Designet i en smart og skridsikker ring-form der gør den nem at bruge
 • pros-icon.svg God batteritid – her får du helt op til 6 timer mellem opladninger
 • pros-icon.svg Indstillinger skiftes på en enkelt knap – ekstra nem at arbejde med
 • pros-icon.svg Oplades via USB-C – smart!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hakii Wake

Støjsvag, handy, og effektiv – og perfekt til tasken! Denne lille grå og orange massagepistol er den oplagte partner til dig, der ikke kan undvære din massagepistol når du er på ferie.

Det er en lille massagepistol som ifølge vores analyser (og trods den beskedne størrelse) faktisk kan give en ret kraftig omgang massage. Den kan nå op på 2800 slag i minuttet, som vil være en fin hastighed til at få lindret og løsnet godt op hos de fleste.

Vores vurdering

Her får du en prisvenlig rejsemassagepistol i effektivt og innovativt design, der fungerer både godt og længe.

Tunturi Massage Gun

Bedste allround massagepistol

Fordele
 • pros-icon.svg Med 3 faste programindstillinger og 20 forskellige hastigheder – her er der nok at vælge imellem
 • pros-icon.svg Støjsvag model – kører på mellem 50 og 60db
 • pros-icon.svg Med smart LED touch screen der blandt andet viser batteritiden

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tunturi Massage Gun

Let og wellness-agtig eller en grundig massage? Du får begge dele med denne massagepistol fra finske Tunturi.

Den har i vores undersøgelser imponeret – både hvad angår batteritid og pulserende hastighedsindstillinger, som overgår de andre modeller i denne massagepistol test.

Det er til gengæld ikke den mest ergonomiske model, og heller ikke den letteste i vægt. Den har i vores undersøgelser vist sig at blive en anelse klodset og tung hos folk med små hænder, eller hvis den bruges i længere tid ad gangen. Men derudover fungerer den upåklageligt.

Vores vurdering

Tunturi er den bedste massagepistol til allround brug, hvad enten du er sportsudøver på højt plan eller privat træningsentusiast med knuder og myoser i muskelvævet.

Guide

Sådan vælger du den bedste massagepistol

Der er en del forskellige massagepistoler at vælge mellem, og der er derfor også flere ting, du bør overveje inden du køber en.

Vi gennemgår her nogle overvejelser omkring design og funktioner, som vi mener giver dig de bedste forudsætninger for at finde en massagepistol, der passer til dine behov.

Hvad er en massagepistol

En massagespistol – eller massage gun – er et pistolformet massageapparat, der kan hjælpe med at optimere restitutionen af overbelastede muskler. Dette kan ske på forskellige måder, alt afhængigt af det individuelle apparats design, funktioner og tilbehør.

Derudover kan en massagepistol også bruges til at opvarme muskler før træning.

Mange professionelle atleter gør brug af massagepistoler som et restitutionsværktøj, da det kan give en meget dybdegående massage. Det betyder, at det kan massere forskellige muskelgrupper, som kan være svære at nå med almindelig håndmassage.

Hvordan virker en massagepistol

Massagepistoler virker ved, at de giver en række pulserende stød på det område, de holdes mod. De pulserende bevægelser er med til at smidiggøre musklernes bindevæv, ligesom det også kan have en neurologisk påvirkning. Sidstnævnte da det sender signaler til hjernen om, at musklerne skal slappe af.

Det er på den måde et slags 2-i-1 massageværktøj, og dermed også et meget effektivt et af slagsen. Denne form for massage er også kendt som percussionsterapi.

Ligesom alle former for massagetyper, er massagepistoler med til at øge blodcirkulationen.

Hvor på kroppen kan man bruge en massagepistol

Massagepistoler kan bruges på stort set alle områder på kroppen, men bør dog ikke anvendes ovenpå knoglerne. De må heller ikke anvendes på områder, der er svært overbelastede såsom større blodansamlinger (blå mærker), hudafskrabninger eller solbrændt hud.

Massagepistoler er særligt velegnede til at løsne overbelastede og stive muskler næsten uanset, hvilken muskelgruppe det drejer sig om. De er måske knap så hensigtsmæssige til at give en afslappende massage, da de er relativt kraftfulde. Derudover er de håndholdte ikke et apparat, du som sådan lige kan læne dig tilbage i sofaen med.

Overordnet kan man sige, at massagepistoler er særligt velegnede til sportsfolk og personer, der træner meget. Derudover kan en massagepistol være et godt værktøj til dig, som døjer med tilbagevendende knuder og lokale smerter.

Hvad du skal se efter i en massagepistol

Hvilken slags massagepistol, der er god for dig, afhænger selvfølgelig af dine behov.

Vi gennemgår her nogle af de ting, der er værd at overveje, inden du beslutter dig for at købe en massagepistol.

Design 

Massagepistolens design (udseende) er måske mindre vigtigt for nogle, men ikke desto mindre noget, der varierer fra apparat til apparat. Derudover vil massagepistolens design også have noget at gøre med, hvor ergonomisk den er, hvor let den er at bruge i forhold til at skifte indstillinger og så videre.

Her bør du tænke over ting som vægt, og om den – hvis der er flere forskellige – er nem at skifte indstillinger på. Dertil kan du overveje, hvor ‘bærbar’ massagepistolen skal være; planlægger du for eksempel at have den med dig til træning eller måske endda på kontoret til at løsne nakkespændinger i kaffepausen? Ja, massagepistoler kan skam være smarte at have med rundt.

Tilbehør og materiale

Eventuelle medfølgende tilbehørsdele er blandt andet med til at afgøre, hvilke områder på kroppen du kan bruge massagepistolen.

Vær opmærksom på størrelse og form på forskellige massagehoveder, så du kan danne dig et indtryk af, hvor på kroppen de er tiltænkt. Brug gerne lidt tid på at undersøge den enkelte massagepistols medfølgende dele, så du er sikker på at få fat i en model, der matcher dine behov.

Både Flowlife Pro 2.0, Stock og Theragun Pro modellerne i testen her, kommer med et godt udvalg af forskellige massagehoveder. Disse 3 modeller gør det nemlig muligt at nå stort set alle muskelgrupper.

En anden ting du bør have in mente, er materialet som de forskellige massagehoveder er fremstillet i. Hos de fleste massagepistoler er tilbehøret fremstillet i medium hårdt skum og/eller plast. Vær opmærksom på, at hårdhed og kvalitet i disse materialer kan variere en del – og at dette typisk afspejles i prisen. Eksempelvis vil du kunne både se og mærke en tydelig forskel på testen 2.plads (Stock massage gun) og 3.pladsen fra Theragun.

Funktioner og indstillinger 

De fleste massagepistoler har forskellige indstillinger i forhold til, hvor mange slag i minuttet de kan massere ved.

Her skal du være opmærksom på, at lav er langsomt, høj er hurtigt.

Jo højere et antal slag i minuttet, jo mere intens en massage kan du opnå.

Støjniveau

Støjniveauet på en massagepistol vil oftest afhænge af, hvor dybdegående en massage den kan give. Du skal altså regne med at en kraftfuld massagepistol altid vil larme lidt.

Batteritid

Massagepistolens batteritid er selvfølgelig vigtig, da det siger noget om, hvor lang tid ad gangen du kan massere med den.

Det er ikke anbefalet at massere i flere timer ad gangen, så i dette henseende holder alle massagepistoler godt. Men har du ikke lige mulighed for at oplade apparatet regelmæssigt, eller er I flere om at bruge det, er en lang batteritid vigtig.

Hvad kan du bruge en massagepistol til?

Du kan bruge en massagepistol til både mild og hård pulserende massage. Herunder kan du læse om nogle af de mange fordele, der er ved at bruge massagepistolen.

Øger blodcirkulationen og løsner knuder og spændinger 

Blodets cirkulation øges effektivt med de pulserende bevægelser som massagepistolen giver. Øget blodcirkulation kan både være med til at reducere betændelsestilstande (i musklerne, ikke som sår på huden), og det kan løsne hårde knuder i muskelvævet. Endnu en fordel ved manuelt at kunne stimulere blodcirkulationen er at kunne varme musklerne op før hård og intens træning.

Yderligere kan massagepistolens bevægelser lindre muskelspasmer og spændinger efter en omgang træning. Derudover nedbrydes det mælkesyre, som ophober sig i muskelvævet efter træning.

Hurtigere restitution

Massagepistolens pulserende bevægelser kan fremskynde musklernes restituering, og dermed gøre rehabiliteringsprocessen kortere.

Dette sker blandt andet, fordi massagen forbedrer mobilitet og stimulerer nervernes responssystem. Derudover kan behandling med en massagepistol være med til at øge muskelstyrken.

Blødgør arvæv

Dyb massage kan nedbryde arvæv og lindre ubehaget ved den anspændthed, der kan være i arret. I nogle tilfælde kan massagepistolens bevægelser også gøre arrets overflade mere jævn.

FAQ

Hvilken massagepistol er bedst i test?

Den bedste massagepistol i test er Flowlife Flowgun Pro 2.0. Den er veldesignet, alsidig og handy – og god til både professionelt og privat brug.

Hvor længe må man bruge en massagepistol?

Hvor længe du må bruge en massagepistol afhænger af, hvilken muskelgrupper du bruger den på. Det vil også afhænge af, om du skal opvarme let eller restituere musklerne med en dybdegående massage.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×