Massagepude test 2022 – sådan vælger du den bedste massagepude

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Musclepain MusclePillow 2.0 - Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring 3
Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring

Conzept Shiatsu Massage Cushion

Musclepain MusclePillow 2.0 - Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring 4
den bedste massagepude til nakke og skuldre

Musclepain MusclePillow 2.0

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der findes intet værre end smerter i ryg, nakke og skuldrene – og det er hyppige lokale smerter for alle os, der sidder på kontor dagen lang. 

Er du forvirret over hvilken massagepude der passer bedst til dine smerter og spændinger, om det er bedst at købe en med infrarød varme, og hvad den sådan ca. koster? Det kan vi godt forstå, for hvordan finder du den bedste massagepude når nu de alle sammen ligner hinanden? Et godt sted at starte er med denne massagepude test. 

Vi har nemlig sorteret fra og sammenligner her 6 udvalgte massagepuder – alle tilbyder de lidt forskelligt og alle giver de fantastiske massagebehandlinger. Vi fortæller dig desuden også lidt om, hvad en massagepude er, hvad du skal have på tjeklisten inden du køber en, og hvad forskellen er på en massagepude og dens masserende modstykke: massagepistolen! Så hæng på, læs med og find ud af, hvorfor en massagepude aldrig er en helt dårlig idé.

Beurer MG 145

Bedste massagepude i test

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig Shiatsu massagepude som garanterer dig en solid og dybdegående massage
 • pros-icon.svg 4 roterende massagekugler
 • pros-icon.svg Kan også anvendes under fødderne
 • pros-icon.svg Rigtig god til at aflaste trætte muskler i nakke og skuldre
 • pros-icon.svg Puden har et elastikbånd på bagsiden så du kan spænde den fast til et ryglæn, stol eller lignende
 • pros-icon.svg Super blødt betræk som er aftageligt og vaskbart

Detaljeret gennemgang

Shiatsu massage hjemme på sofaen eller i sengen? Ja tak! Med denne Beurer MG 145 model kan du få løsnet dine spændte muskler og ømme punkter med en af de absolut bedste massagepuder, der findes på markedet. 

Derfor skal du vælge Beurer MG 145

Med denne super stærke shiatsu massagepude fra Beurer får du massage i pudeform når det er allerbedst. Det er en virkelig god massagepude, der med sine roterende bevægelser formår at give en stærkere og mere intens massage end de fleste af sine shiatsu-pude konkurrenter. Døjer du særligt med hovedpine grundet kraftige spændinger i nakken, er det altså denne musegrå model fra Beurer MG serien, der kan redde din dag. Pudens temperatur er designet med infrarød varme, der nemt tændes og slukkes i pudens ene side. 

Det er i det hele taget en super god massagepude, der kører på en jævn og konstant styrke, og som for alvor kan løsne musklerne i både ben, skuldre, nakke og ryg. Så du kan altså trygt læne dig tilbage og lade dine ømme muskler få en effektiv og dybdegående behandling med denne tyske testvinder! 

Flowlife Flowpillow Heat

Bedste til restitutions massage

Fordele
 • pros-icon.svg 3 forskellige intensitetsniveauer
 • pros-icon.svg Rigtig god til lænd og ømme muskler i underbenene
 • pros-icon.svg Støjsvag massagepude – hyg dig uforstyrret foran TV’et eller med en god bog mens du får massage
 • pros-icon.svg Infrarød varme der når optimal temperatur på rekordtid
 • pros-icon.svg Puden holder omkring 1,5 time på en fuld opladning så du snildt kan nå at få behandlet de vigtigste steder
 • pros-icon.svg Den er designet med et elastikbånd så du kan nemt kan spænde den fast til en større pude eller et ryglæn

Detaljeret gennemgang

Svenske Flowlife har i samarbejde med fyioterapeuter, altleter, og massører designet denne robuste, og ikke mindst alsidige elite massagepude, så du kan aflaste spændinger og lindre smerter – eller bare nyde en let massage med pudens mere overfladiske bevægelser.

Derfor skal du vælge Flowlife Flowpillow Heat

Med denne Flowlife heat massagepude får du roterende massage i topklasse, og du får det sågar i hele 3 forskellige intensitetsniveauer. 

Få aflastet dine spændte muskler efter løbeturen, træningen eller en lang dag på kontoret. Og har du behov for en mere dybdegående massage, vil pudens infrarøde varmelegeme hurtigt nå optimal temperatur, og befri dig for smerter samtidigt med, at den vil øge blodcirkulationen så musklerne restitueres hurtigere. Pudens 2 massagehoveder kan indstilles så de roterer i forskellige retninger, og med de ligeledes 3 forskellige intensitetsniveauer er du altså garanteret en virkelig effektiv massage. Derudover er det en både kompakt og brugervenlig massagepude, der med sine funktioner og præstationer klart er værd at kaste penge efter!

Conzept Shiatsu Massage Cushion

Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring

Musclepain MusclePillow 2.0 - Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring
Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig massagepude der kan give både en afslappende eller intens og dyb behandling
 • pros-icon.svg Kompakt og nem at have med på farten – kan lades op i bilen
 • pros-icon.svg Ekstra lang brugstid – denne massagepude kan blive ved i op til 3 timer ad gangen
 • pros-icon.svg Puden er CE godkendt
 • pros-icon.svg Den kan anvendes over hele kroppen

Detaljeret gennemgang

Denne handy massagepude fra Conzept er puden til dig, der vil have mulighed for at gøre køreturen ekstra behagelig. Denne model er ikke som de fleste massagepuder, den er nemlig udstyret med en adapter til bilen, så tiden bag rattet kan nydes med en omgang vibrerende massage – smart!

Derfor skal du vælge Conzept Shiatsu Massage Cushion

Hvorfor betale en professionel massør når du kan få en lækker og effektiv omgang shiatsu massage hjemme på sofaen, på køreturen eller på kontoret? Med dette smarte design fra Conzept er du sikret en god afspænding af musklerne uanset hvor du er. Pudens forskellige bevægelsesmønstre kan reguleres så retningen skifter, og du kan tilmed indstille varmen nøjagtigt som du vil have den.

Denne pude giver en grundig roterende massage, så ømme muskler løsnes og smerter lindres. Med de 3D designede shiatsu massagehoveder kan du være sikker på, at selv de hårdeste spændinger og knuder får den optimale massage med denne pude.

Musclepain MusclePillow 2.0

den bedste massagepude til nakke og skuldre

Musclepain MusclePillow 2.0 - Bedste massagepude med varme til hurtig smertelindring
Fordele
 • pros-icon.svg Alsidig massagepude der kan give både en afslappende eller intens og dyb behandling
 • pros-icon.svg Kompakt og nem at have med på farten – kan lades op i bilen
 • pros-icon.svg Ekstra lang brugstid – denne massagepude kan blive ved i op til 3 timer ad gangen
 • pros-icon.svg Puden er CE godkendt
 • pros-icon.svg Den kan anvendes over hele kroppen

Detaljeret gennemgang

Folkene bag Musclepain er her på banen med endnu et super godt kvalitetsprodukt til ømme og overanstrengte muskler, som har brug for en hurtig smertelindring uanset hvor og hvornår det er tiltrængt.

Derfor skal du vælge Musclepain MusclePillow 2.0

Denne model er en af de mest populære massagepuder, der er på markedet lige nu, og det er der såmænd en god grund til! Hvad enten musklerne skal afspændes eller har brug for en mere dybdegående massage, så har vi her fat i en massagepude, der sikrer dig en aldeles effektiv behandling af stort set alle muskelgrupper. 

Pudens forskellige indstillinger tilpasses nemt på siden og giver dig samtidigt mulighed for ligeledes forskellige hastigheder, temperaturer og roterende bevægelser. Derudover kører den på infrarød varme, som forbedrer blodcirkulationen, gør dig kvit med smerter, og hjælper med at rense kroppen for affaldsstoffer. 

Musclepain har her designet en fabelagtigt god massagepude til både træningsentusiasten og til typer med tendens til at sidde i en forkert arbejdsstilling dagen lang.

Beurer MG 147

den bedste massagepude til nakke og skuldre

Fordele
 • pros-icon.svg Aftageligt og vaskbart betræk
 • pros-icon.svg Kan indstilles til at rotere både med- og mod urets retning
 • pros-icon.svg Pudens betræk er produceret i åndbart materiale
 • pros-icon.svg Infrarød varme så du nemt kan lindre smerter og ømme punkter
 • pros-icon.svg Brugervenlig – fjernbetjeningens menu er simpel og ligetil
 • pros-icon.svg Slukker af sig selv efter 15 minutter – så risikerer du ikke at få for meget

Detaljeret gennemgang

Endnu en tysker på listen – denne Beurer massagepude er modellen som alle komfortable typer vil elske! Den er nemlig fjernstyret, så du behøver ikke engang rejse dig når du skal betjene den.

Derfor skal du vælge Beurer MG 147

Døjer du særligt med ømme muskler og smerter i nakke og skuldre, er denne Beurer model lige noget for dig! Effektiv og stærk med garanti for hurtig afspænding af overanstrengte muskler; det er sådan denne super pude fungerer. Den er desuden designet med et solidt elastikbånd, så du nemt placerer den, hvor det passer dig.

Pudens roterende bevægelser og varmefunktion vil derudover hjælpe med at øge din blodcirkulation, så selv hårdt belastede muskler hjælpes i gang med at restituere. Er du til gengæld ikke lige typen, som har brug for intense massager, indstiller du bare puden på et mildere intensitetsniveau (og eventuelt uden varme), læner dig tilbage og nyder en mere afslappende behandling. Alt i alt en alletiders brugervenlig shiatsu massagepude, som er særligt god til nakke og skuldre.

Medisana MC 840

den bedste til dybdegående massage

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Infrarød varme så du lynhurtigt kan få løsnet knuder og spændinger i musklerne
 • pros-icon.svg 4 roterende massagekugler
 • pros-icon.svg Puden er udstyret med et elastikbånd så du kan fastgøre den på stolen eller ryglænet
 • pros-icon.svg Kører på strømstik så du skal ikke vente på opladning

Detaljeret gennemgang

Endnu en fjernstyret massagepude i selskabet – Medisana har med denne pude gjort det nemt for dig at kontrollere massagen, hvad enten du er i siddende eller liggende position. 

Derfor skal du vælge Medisana MC 840

Leder du efter en massagepude, der kan gå lidt hårdere til værks end de fleste? Så kommer Medisana dig her til undsætning. 

Denne massagepude er stærk med en kraftig rotation, som ikke er for sarte sjæle. Når det så er sagt, er dens effektivitet upåklagelig, og døjer du med meget stive muskler, er denne pude altså virkelig god. Derudover er den super nem at bruge – du tilslutter bare ledningen, og så er du i gang!

Guide

Sådan vælger du den bedste massagepude

Når du skal vælge en massagepude, som passer til dine personlige behov, er der i bund og grund to ting, som er vigtige at tage højde for: hvor ofte du skal bruge din massagepude, og hvilken form for massage du har brug for.

Har du for eksempel lange arbejdsdage foran computeren og glemmer (som de fleste af os) at sørge for en korrekt balanceret siddestilling, vil en massagepude, som er ekstra effektiv til nakke og skuldre typisk være den mest idéelle til dig. Træner du på et højere plan eller er du meget fysisk aktiv, skal du have fat i en massagepude, der virkelig kan massere i dybden og som er udstyret med et godt varmelegeme. Falder du uden for disse to kategorier og bare har brug for en pude, som kan give lidt ekstra velvære på sofaen eller i sengen, kan du sagtens nøjes med en massagepude med almindelige standard funktioner, og som ikke nødvendigvis er udstyret med infrarød varme.

Et par overvejelser inden du køber en massagepude

For at hjælpe dig lidt på vej, løber vi her tre forskellige massagepude funktioner igennem som du kan have med i dine overvejelser inden du vælger din nye yndlingspude.

Massagehoveder

De fleste massagepuder er udstyrede med mellem 2 og 4 massagehoveder, og det er disse massagehoveders funktion alene, som giver puden dens roterende massage egenskaber. Hos nogle puder kan massagehovederne justeres, så de roterer i forskellige retninger, for eksempel i par eller modsat hinanden.

Varmelegeme

En massagepude med infrarød varme kan føles godt og være en dejligt afslappende oplevelse for dine trætte muskler. Derudover er det en særdeles effektiv funktion, hvis du skal have behandlet overanstrengte- og ømme muskler.

Er du på jagt efter en massagepude, som kan lindre dine smerter relativt hurtigt, bør du gå efter en pude med varmelegeme i.

Trådløs eller med ledning

Det giver sig selv, at en trådløs massagepude tilbyder flere muligheder når det kommer til, hvor du vil bruge den. Til gengæld skal du så lige sørge for, at den er fuldt opladet inden du smutter afsted med den under armen.

Mange foretrækker at bruge en massagepude i omgivelser, hvor der er et strømstik – som for eksempel på kontoret eller i sofaen. I samme omgang er det de færreste, som gider døje med en ledning – enten fordi den ikke er lang nok, eller ganske enkelt bare fordi den er i vejen. Gør op med dig selv, hvor du har tænkt dig at bruge din massagepude, og om en trådløs funktion er vigtig for dig.

Hvad er shiatsu massage?

Shiatsu massage er en traditionel japansk massageform, der – lidt forenklet sagt – koncentrerer sig om at massere ved at lægge pres på forskellige punkter på kroppen.

Kort sagt, vil en shiatsu terapeut, ved at lægge pres på disse punkter, kunne stimulere- og øge blodcirkulationen og dermed reducere alt fra mentale tilstande såsom stress og søvnløshed, til spændte muskelgrupper i hele kroppen.

Oprindeligt var shiatsu behandlingsformen en klassisk kinesisk massageform, der sidenhen kom til Japan, hvor den blev blandet med vestlige massageteknikker. Shiatsu tilgangen er i sin grundform en holistisk tilgang til massagens overordnede egenskaber.

Når det kommer til massagepuder er der naturligvis en begrænsning, da en massagepude i sidste ende aldrig kan hamle op med en professionel shiatsu massør.

En shiatsu massagepude kan dog gøre arbejdet et stykke hen ad vejen og vil klart være en investering værd, så længe du ikke døjer med skader eller lider af mere alvorlige muskelspændinger.

Hvad er forskellen på en massagepude og en massagepistol?

Måske har du spekuleret over om en massagepude er lige så god som en massagepistol, eller omvendt. Det er der imidlertid ikke noget endegyldigt svar på, da det i bund og grund handler om, hvilke områder på kroppen apparatet skal kunne massere, samt den massageform, du har brug for. Som udgangspunkt (med få undtagelser) er det sådan, at en massagepude masserer med roterende bevægelser mens en massagepistol masserer med pulserende bevægelser.

En massagepistol er derudover mere fleksibel, da den er håndholdt og derfor kan give en mere fokuseret massage stort set alle steder på kroppen. Derudover kommer en massagepistol ofte med flere forskellige massagehoveder, der hver især er gode til bestemte muskelgrupper. Omvendt arbejder en massagepude med flere massagehoveder på samme tid og puden kan som regel placeres sådan, at du kan øge presset med en god del af din kropsvægt når du bruger den.

Fordele ved at bruge en massagepistol

Fordi en massagepistol arbejder med et enkelt massagehoved ad gangen og samtidigt er håndholdt, giver den dig mulighed for at give en stærk og fokuseret massage på specifikke områder. Mange fysioteraputer benytter sig af en massagepistol fordi den med sine pulserende bevægelser kan komme dybt i muskelvævet, hvor det alene med håndkraft kan være svært. Derudover smidiggør en pulserende massage bindevævet omkring musklerne, så de løsnes og slapper af. En massagepistol er derfor også et særdeles effektivt restitutions-værktøj, som netop af denne årsag også benyttes af elitesportsfolk.

Massagepistol vs. massagepude

Når man taler om forskellen på massagepudens roterende massage og massagepistolens pulserende bevægelser, taler man også om to forskellige typer af massagebehandlinger. Den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden, for igen handler det her om dine personlige behov.

Percussions terapi vs. shiatsu terapi

De pulserende bevægelser, du får med en massagepistol er en ret intensiv form for massage som kaldes for percussions-terapi. Udover at løsne bindevævet omkring musklerne, har denne form for massage også en neurologisk effekt; massagepistolens pulserende skud påvirker nemlig hjernen og signalerer, at musklerne skal slappe af.

En massagepude vil med sin roterende massage, som oftest er betegnet som shiatsu massage, ligeledes have restituerende egenskaber, omend med en mildere og knap så koncentreret tilgang. Groft sagt kan man sige, at en massagepude kan bruges til både afslapning og afspænding, mens en massagepistol mere er et restitutions-værktøj.

FAQ

Hvilken massagepude er bedst i test?

Beurer MG 145 modellen er vores testvinder og absolutte favorit! Her får du lindrende og effektiv shiatsu pude-massage af højeste kvalitet - og med et af markedets mest populære massagepuder.

Hvorfor slukker nogle massage puder efter 15 minutter?

Mange massagepuder er designede med en autosluk funktion for at skåne dine muskler. Da man ikke bør massere i længere end 15 minutter på et enkelt område, er denne autosluk funktion derfor ret smart.

Skal jeg vælge en massage pude med eller uden varme?

Døjer du med lettere muskelspændinger og ømhed behøver din massagepude ikke at have et varmelegeme. Er dine spændinger derimod ofte forbundet med smerter, vil en pude med varmelegeme være bedst.

Er massageapparater farlige?

Bruger du et massageapparat forsigtigt og som anvist, og har du ingen alvorlige skader eller særlige helbredstilstande, som specifikt fraråder massage, er der ingen fare ved brug af massageapparater.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×