Bedste mineral foundation → Guide til de 5 bedste mineral foundations

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15 3
En optimal mineral foundation til fedtet hud

Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En mineral foundation er et godt valg, hvis du gerne vil lade din hud ånde i løbet af dagen og opnå et mere naturligt look i hverdagen. Mineralsk foundation tilstopper heller ikke hudens porer eller skaber irritation, hvilket også gør makeup typen perfekt til personer med sensitiv og skadet hud. Netop fordi mineral foundation er at foretrække over andre produkter, har vi samlet en række af de bedste mineral foundations i denne artikel, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken type, der passer til dig. Produkterne er udvalgt ud fra deres placering i forskellige tests af mineral foundation.

Youngblood Loose Mineral Foundation Neutral

Den bedste løse mineral foundation til lys hud

Fordele
 • pros-icon.svg God til sensitiv hud
 • pros-icon.svg Fri for parabener og parfume

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Youngblood Loose Mineral Foundation

Hvis du er på jagt efter den bedste mineral foundation til en lys hud, så skal du se nærmere på denne Loose Mineral Foundation Neutral fra mærket Youngblood. Denne mineral foundation er en løs letvægts variant, der udmærket kan fungere som både concealer, foundation og pudder. Youngblood Loose Mineral Foundation Neutral giver en ensartet dækning uden at stoppe porerne, da den er beriget med mica-mineraler. Derudover beskytter mineralerne din hud mod solens stråler og er fri for parabener, talkum, parfume og uorganiske farvestoffer. Lige netop denne variant passer bedst til lys hud med en kold eller lyserød undertone, og kan udmærket benyttes af sensitive hudtyper.

Youngblood Loose Mineral Foundation fås i farverne: ivory, light, toffee, soft beige, medium, mahogany, sunglow, fawn, tawnee, warm beige, cool beige, hazelnut, coffee, natural, barely beige, pearl, rose beige og honey.

Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Den bedste veganske og parfumefrie mineral foundation

Fordele
 • pros-icon.svg Vegansk og parfumefri formel
 • pros-icon.svg Højt indhold af naturlige mineraler
 • pros-icon.svg God til de fleste hudtyper

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nilens Jord Mineral Foundation Compact

Er du på jagt efter en vegansk og parfumefri mineral foundation? I så fald skal du se nærmere på en Mineral Foundation Compact fra Nilens Jord. Produktet indeholder nemlig ingen former for parfume og er fri for animalske ingredienser. De forskellige mineral foundations i serien har et højt indhold af naturlige mineraler, hvilket gør, at produktet lægger sig blødt på huden og kan benyttes af alle hudtyper. Denne foundation kommer desuden i en fast pudderform og har en medium dækkeevne. Det betyder, at du bl.a. kan dække farveforskelle, skønhedsfejl og rødme med din Mineral Foundation Compact uden problemer.

Nilens Jord Mineral Foundation Compact fås i farverne: fair, almond, honey, fawn, praline, nougat, beige og sand.

Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15

En optimal mineral foundation til fedtet hud

Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15
Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder SPF
 • pros-icon.svg Trænger hurtigt ind i huden og giver en mat finish til fedtet hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum

Det kan være svært at finde den rette mineral foundation til fedtet hud, da ikke alle varianter understøtter denne hudtype. Heldigvis har mærket Bare Minerals udviklet en Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15, der netop er velegnet til fedtet hud, da produktet hjælper med at absorbere overskydende olie, hvilket resulterer i en mat overflade. Selvom denne mineral foundation er i pudderform, føles den som en creme, der øjeblikkeligt smelter ind i huden efter påførsel. På den måde får du en flot og ensartet hud, der er optimalt dækket. Produktet indeholder desuden solfaktor 15, så du også er beskyttet udendørs og er produceret uden brugen af parabener.

Bare Minerals Matte Foundation Broad Spectrum SPF 15 fås i farverne: golden tan, medium, medium tan, fairly light, fairly medium, fairly ivory, golden beige, light beige, neutral ivory, neutral tan, neutral dark, golden nude, tan nude, golden dark, neutral deep og deepest deep.

Youngblood Liquid Mineral Foundation

Den bedste mineral foundation med anti-age egenskaber

Fordele
 • pros-icon.svg Flydende konsistens
 • pros-icon.svg Dækker godt
 • pros-icon.svg Indeholder ikke parabener
 • pros-icon.svg Passer til alle hudtyper

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Youngblood Liquid Mineral Foundation

Hvis du gerne vil kombinere optimal dækning med en god understøttelse af din hud, så skal du investere i en Youngblood Liquid Mineral Foundation. Denne mineral foundation er nemlig en flydende en af slagsen, der er baseret på dybthavsvand og indeholder forskellige ekstrakter. Af den grund er formlen rig på rensende mineraler og har helende, fugtbevarende og anti-aging egenskaber. Produktet kan benyttes af alle hudtyper, men er særligt velegnet til tør eller moden hud grundet ovenstående egenskaber. Med denne mineral foundation får du desuden et naturligt dækkende resultat, der holder huden flot og sund hele dagen. Som en ekstra bonus indeholder produktet ingen parabener.

Youngblood Liquid Mineral Foundation fås i farverne: golden tan, pebble, shell, sand, sun kissed, suntan, tahitian sun og barbados.

Guide

Sådan bruger du din mineral foundation

 • Sørg først og fremmest for, at du har valgt en farve, der passer til din hud. Hvis du er nødt til at påføre din mineral foundation i hele hovedet for at få et jævnt look, så passer farven muligvis ikke helt til din hudtone.
 • Rens ansigtet og påfør din daglige ansigtscreme
 • Benyt eventuelt en primer under din mineral foundation (ikke et must)
 • Påfør den ønskede mængde mineral foundation til din børste, svamp eller fingre
 • Hvis du benytter en mineral foundation i pulverform kan du let banke eventuelt overskydende pulver af børsten
 • Påfør din mineral foundation fra midten af ansigtet og blend stille og roligt ud mod siderne af ansigtet for at undgå en kant langs hårlinjen. Du kan både påføre produktet med cirkulære bevægelser eller ved at duppe svampen mod huden

Husk at vask dit redskab regelmæssigt for det bedste resultat, så der ikke ligger gammel makeup på børsten / svampen / penslen

Brug en ordentlig børste til mineral foundation

Du kan reelt set både vælge at påføre din mineral foundation med fingrene, en børste, en pensel eller en svamp – det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker. Vi vil dog anbefale dig at benytte en god børste, hvis du anvender en mineral foundation i pudderform, da børsten lader dig påføre en jævnt lag hurtigt og enkelt. En ordentlig børste kan også udmærket benyttes til flydende mineral foundations, men her kan du også overveje en svamp, hvis du nærmere ønsker at duppe produktet på din hud. Fordelen ved at benytte en ordentlig børste til påførsel af mineral foundation er, at du får et pænere resultat og undgår at irritere huden for meget i løbet af processen.

Hvis du står og mangler en god børste til at påføre din mineral foundation, så kan du med fordel se nærmere på en Rose Gold Mineral Foundation Brush No. 127 fra Nilens Jord. Denne børste har nemlig både korte og tætte hår af mikrofibre, der gør den eminent til påførsel af løs mineral foundation. Børstehovedet fordeler hurtigt og let produktet i hele ansigtet, så du efterlades med et ensartet resultat. Rose Gold Mineral Foundation Brush No. 127 er relativt lille – og er derfor nem at have med i tasken, så du altid kan friske din makeup op i løbet af dagen, hvis behovet opstår.

Foretrækker du derimod en lidt større børste af naturlige materialer, så skal du se nærmere på en Brush Full Flawless Face fra mærket Bare Minerals. Denne børste er specielt udviklet til påførslen af produkter til ansigtet, såsom rouge, foundation, mineral veil o.l., og sikrer dig dermed en fejlfri og jævn applikation hver gang du benytter børsten. Selve børstens hår består desuden af gedehår.

Det skal du huske, når du benytter en mineral foundation

 • Find den helt rigtige farve til dig og din hudtone. Hvis du benytter en farve, der ikke passer til dig, risikerer du, at ujævnheder og kanter bliver umådelig tydelige
 • Vask altid ansigtet før påførsel af din mineral foundation – og påfør gerne et lag ansigtscreme under for at sikre optimal fugt til din hud
 • Uanset om du gør brug af en børste, pensel, svamp eller dine fingre til at lægge din mineral foundation, så skal du altid sørge for at benytte et rent ‘redskab’. Du skal således huske at vaske din børste, pensel eller svamp efter brug og vask altid fingre før du går i gang med at påføre makeup. På den måde undgår du at smøre snavs og bakterier ind i huden
 • Hvis du bryder ekstra meget ud eller får irriteret hud af at benytte en mineral foundation, så understøtter den ikke din hud optimalt. I så fald skal du droppe at bruge mineral foundation til hverdag, holde en pause for at give huden ro eller forsøge at finde en anden variant, der måske er bedre for din hudtype.

FAQ

Hvilken mineral foundation er bedst i test?

Den bedste mineral foundation i test er Youngblood Loose Mineral Foundation. Den er fri for parabener, beskytter huden mod solen og kan bruges både som concealer, pudder og foundation.’

Hvordan påfører man mineral foundation?

Løs mineral foundation skal påføres med en stor pudderbørste eller en særlig foundation børste med cirkulære bevægelser, der sikrer at produktet blendes godt ind i huden. En flydende mineral foundation skal påføres med en make-up svamp eller foundation børste.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×