Mini glattejern (2022) → Guide til at finde det bedste mini glattejern

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

TESTVINDER

ghd V Gold Classic Mini Styler

Har du brug for et mini glattejern med små plader til en kort frisure eller et, der kan bruges overalt i verden? Så er dette ghd V Gold Classic Mini glattejern et perfekt valg. Modellen…

1
Det bedste mini glattejern

ghd V Gold Classic Mini Styler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Et mini glattejern kan være til korthårede frisurer, dem der ikke benytter glattejernet så ofte eller dem, der har brug for et glattejern, der kan medbringes alle vegne. I denne guide kan du læse om 4 af de bedste mini glattejern på markedet. Vi guider dig til at vælge det bedste glattejern til dine behov samt, hvordan du bedst muligt beskytter dig hår.

ghd V Gold Classic Mini Styler

Det bedste mini glattejern

Fordele
 • pros-icon.svg Nano-silver belægning for ekstra glans
 • pros-icon.svg 1 cm brede plader perfekt til de kortere frisurer eller dig på farten
 • pros-icon.svg Indbygget sleep-mode funktion – slukker efter 30 minutters inaktivitet
 • pros-icon.svg Indbygget spændingsomformer for brug overalt i verden

Detaljeret gennemgang

Har du brug for et mini glattejern med små plader til en kort frisure eller et, der kan bruges overalt i verden? Så er dette ghd V Gold Classic Mini glattejern et perfekt valg.

Derfor skal du vælge ghd V Gold Classic Mini Styler

Modellen Gold Mini Styler fra ghd er udstyret med 1 cm brede varmeplader med en nano-silver belægning, der skal sørge for at give ekstra glans ved brug af glattejernet. ghd V Gold Classic Mini Styler er et mini glattejern, der er designet til at passe til både den korte frisure eller til den, der holder af at være på farten.

Den indbyggede sleep-mode funktion øger sikkerheden for dig, da funktionen sikrer, at glattejernet altid bliver slukket, selv hvis du har travlt og glemmer det i farten. Desuden er isoleringen af glattejernet blevet forbedret fra tidligere modeller, så det bliver mindre varmt på ydersiden af varmepladerne, og dermed mindskes risikoen for, at man brænder sig. Foruden sit lette og kompakte design er ghd V Gold Classic Mini Styler også udstyret med en spændingsomformer, så du kan bruge dit glattejern overalt i verden uden problemer.

HH Simonsen Pocket Straightener

Det perfekte glattejern til rejser

Fordele
 • pros-icon.svg Temperatur på 200 grader for et flot resultat
 • pros-icon.svg Turmalin keramisk teknologi for et glansfuldt look
 • pros-icon.svg 2 meter lang ledning for bekvemmelighed
 • pros-icon.svg Varmepose medfølger for nem opbevaring

Detaljeret gennemgang

Ønsker du dig et mini glattejern, i et ultralet og kompakt design, der stadig har mange af de samme funktioner, som et glattejern i almindelig størrelse? Så tag et nærmere kig på denne Pocket Straightener fra HH Simonsen.

Derfor skal du vælge HH Simonsen Pocket Straightener

HH Simonsen Pocket Straightener er et mini glattejern, der er yderst velegnet til både rejsebrug eller til rejser, weekendture eller til at medbringe i træningstasken. Selvom glattejernet er en minimodel i et let design, er der ikke sparet på funktionerne. Glattejernet har en temperatur som mange andre almindelige glattejern på 200 grader. Dertil er det udstyret med turmalin keramisk teknologi, der gør, at glattejernet efterlader et glansfuldt look, og det varmer hurtigt op med det indbyggede PTC varmesystem.

Med et HH Simonsen Pocket Straightener mini glattejern er du altid sikret at kunne nå en stikkontakt, hvor end du er henne. Glattejernet har nemlig en hele 2 meter lang ledning, så du snildt kan nå både spejl og stikkontakt, selvom disse ikke nødvendigvis er placeret lige ved siden af hinanden på hotelværelset. Den medfølgende varmepose sikrer dig, at du sagtens kan bruge glattejernet kort inden, du skal ud ad døren, og det skal i tasken igen.

Fordele
 • pros-icon.svg 30 indstillinger af varme til alle hårtyper fra 180 til 230 grader
 • pros-icon.svg 4 x beskyttelse for sikkerhed og høj brugervenlighed
 • pros-icon.svg Varme resistent pouch for sikker og nem opbevaring på farten

Detaljeret gennemgang

Dette S3500 Ceramic Slim 230 rejseglattejern fra Remington er en smule større end de andre modeller i denne test. Det er dog stadig velegnet til at tage med på farten med det super slanke design og den nemme opbevaringsløsning.

Derfor skal du vælge Remington Glattejern S3500 Ceramic Slim 230

Ønsker du et rejseglattejern, der kan præcis det samme som et almindeligt glattejern, dog bare i et mindre og slankere design? Så vil du med sikkerhed blive rigtig glad for at vælge netop denne model fra Remington. Der er hele 30 varmeindstillinger, der justeres på det drejelige hjul midt på glattejernet. Der kan vælges fra 180 til 230 grader, så glattejernet passer til alle hårtyper, og den frisure, du gerne vil have.

Selvom glattejernet kan blive helt op til 230 grader, er det ikke nødvendigt at være ekstra påpasselig i forhold til de andre glattejern. S3500 Ceramic Slim fra Remington er nemlig udstyret med hele 4 x beskyttelse; keramisk, teflon, turmalin og antistatisk opvarmning. Dette sikrer en jævn varmefordeling på varmepladerne, og et mindre varmt omslag. Glattejernet er klar på bare 15 sekunder, så du nemt kan bruge det, selvom det er travlt. Der medfølger en varmeresistent pouch, som glattejernet kan lægges i efter brug. Med pladelås oveni er det både sikkert og nemt at have Remington S3500 Ceramic Slim med på farten.

Guide

3 gode råd til at beskytte håret ved brug af varmestyling

Det er ingen hemmelighed, at varmestylingapparater, som glattejern, krøllejern mm. hører ind under, slider på håret ved brug. Er man en af, der elsker at lave flotte frisurer med varmestyling eller måske har du bare helt uregerligt hår, hvis du ikke har et stylingapparat ved hånden. Måske bruger du kun varmestyling til specielle begivenheder. Uanset hvor ofte du benytter varmestyling, kan det være en kæmpe fordel at gøre sit allerbedste for at beskytte håret.

Brug kun varmestyling i tørt hår

Det anbefales, at man kun bruger varmestyling som fx et glattejern i tørt hår. Ved brug af glattejern i et vådt hår, svitser man simpelthen håret og ødelægger det. Det vil ende med at knække af, og spalterne vil kravle længere og længere op i håret, så man til sidst vil have et tyndt og ødelagt hår.

Anvend varmebeskyttelse

Selvom man husker kun at bruge glattejern og andre varmestylingapparater i tørt hår, vil det stadig slide på håret. Ved brug af varmebeskyttelse kan man mindske denne slitage markant, da der kommer et beskyttende skjold rundt om hårstråene. Det er derfor også vigtigt, man sørger for at fordele det i hele håret og ikke sparer på det ved kun at fordele det i det yderste hår. Varmebeskyttelse findes både i spray-, creme- eller olieform, så der er rig mulighed for at vælge den konsistens og type, man ønsker. De fleste varmebeskyttelsesprodukter kan komme i både vådt og tørt hår. På den måde kan du også beskytte håret inden, du føntørrer det. Du kan læse mere om varmebeskyttelse og finde det helt rette produkt for dig i vores guide omkring varmebeskyttelse med hele 8 forskellige af de bedste produkter, der findes på markedet.

Skru ned for varmen

Man kan justere varmen på mange glattejern. Nogle fra 180 og helt op til 230 grader. Det er sjældent nødvendigt at sætte varmen på 230 grader. Jo højere varme, desto større chance er der også for, at håret bliver overophedet og skadet. Man kan sagtens skrue varmen ned til 200 grader i de fleste hårtyper og i ubehandlet hår. Har man fået farvet eller afbleget håret, kan man med fordel skrue varmen ned på de 180 grader for at beskytte håret mest muligt. Det er dog vigtigt altid at være opmærksom på ikke at skrue varmen så langt ned, at man skal glatte den samme tot flere gange. Dette vil nemlig gnidningsmæssigt og varmemæssigt skabe mere slitage på håret end en lidt højere varme.

Sådan får du mest ud af dit glattejern

I ovenstående afsnit kan du læse om, hvordan du beskytter dit hår bedst muligt, og i dette afsnit gennemgår vi, hvordan du får mest ud af glattejernet, og hvordan du opnår det bedste resultat på den mest skånsomme måde. Der er mange måder at glatte håret på, og det er ikke alle, der er hverken lige effektive eller …

Del håret op i sektioner

Når man anvender et glattejern til at glatte håret, er det en fordel at dele håret op i sektioner, eller i det mindste sørge for at glatte mindre hår ad gangen. Denne metode er gavnlig af flere årsager. Først og fremmest vil man hurtigere opnå et glat resultat, fordi man rent faktisk varmer håret nok op til at blive glattet ud. Dette vil man ikke kunne med en større sektion, da det kun vil være det yderste, der vil blive varmepåvirket. På den måde vil man skulle glatte sektionen igen og igen for at opnå et glat resultat, og det yderste hår kan risikere at blive overophedet, fordi kommer i kontakt med varmepladerne igen og igen, selvom det allerede er udglattet. Derudover vil selv de glatteste, keramiske plader skabe en smule slitage på håret, når glattejernet føres igennem håret. Ved at glatte i mindre sektioner, undgår man dermed både overophedning af håret samt at slide på det samme hår flere gange end højst nødvendigt.

Brug den rigtige varmeindstilling

Som før nævnt er det vigtigt, at man benytter den rigtige varmeindstilling. Det er ikke nødvendigvis et must at bruge den højeste varmeindstilling, glattejernet er udstyret med. Alt over 200 grader vil ofte være en unødvendig varme, og man vil skåne håret ved at sætte varmen ned på 180-200 grader alt efter hårtype og -tilstand.

Skab volumen

Selvom man ønsker et glat hår, ønsker man ikke nødvendigvis et fladt hår. Man kan hurtigt få skabt en frisure, hvor håret hænger som gardiner ned foran ansigtet, hvis ens hår er lige langt hele vejen rundt. Hvis man ønsker et friskere og mere voluminøst look, kan dette sagtens skabes med glattejernet. Når du glatter håret, skal du i stedet for at glatte lige ned, vinkle glattejernet, så man skaber en udadgående bue. På den måde vil der automatisk komme et lille løft udad, så håret ikke hænger lige ned.

Rengør varmepladerne

Selvom varmepladerne som sådan ikke ser beskidte ud på grund af det materiale, vil der stadig kunne sætte sig en et lag af gamle produkter, såsom din varmebeskyttelse, der kan gøre genere, når du glatter dit hår. Det kan føles, som om glattejernet hiver i håret, hvis man ikke sørger for at rengøre det jævnligt. Det er dog en hurtig og nem proces. Pladerne kan nemlig bare aftørres med en fugtig klud, når de er afkølede.

FAQ

Kan man bruge et mini glattejern til at lave krøller?

De fleste glattejern kan bruges til at lave krøller. Det handler bare om at have den rette teknik. Krøllerne vil egne sig efter størrelsen på de varmeplader og det, der omgiver dem. Man kan derfor få mindre eller større krøller alt efter, hvilken størrelse glattejern man bruger.

Hvilket glattejern skal jeg vælge?

Der findes almindelige glattejern, rejseglattejern og mini glattejern. Bruger man varmestyling ofte hjemme kan det være en fordel at vælge et almindeligt glattejern, et rejseglattejern kan man vælge, hvis man ofte er på farten og et mini glattejern kan være supplerende for det medium lange hår på farten eller det kan være den rette løsning for den korte frisure.

Skader glattejern håret?

Det slider på håret, når man benytter sig af glattejern for at opnå en bestemt frisure. Varmen og det, at man stryger glattejernet gennem håret. Man kan selv gøre meget for at mindske skaden på håret ved fx at bruge varmebeskyttelse, lavere varme og opdele i sektioner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×