Øjenbrynsblyant – Bedste øjenbrynsblyant i test 2022 – Sådan får du flotte bryn med en eyebrow pencil

1
NYX Micro Brow Pencil Ash Brown

Derfor skal du vælge NYX Micro Brow Pencil Ash Brown Mangler hårene i dine øjenbryn tæthed og definition på den helt naturlige måde, så er denne NYX Pencil en af de bedste blyanter du kan komme i nærheden af. Her kan du tegne bittesmå streger og du kan blende fint og blødt til perfektion med den indbyggede børste. Kvaliteten er i top og blyantens cremede konsistens når både hud og hår og lægger sig flot…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
NYX Micro Brow Pencil Ash Brown 65 kr. CompuMail
Rimmel Eyebrow Pencil Black/Brown 45 kr. Shopping4net DK
Anastasia Beverly Hills Brow Wiz Skinny Brow Pencil Medium Brown 166 kr. Parfumdreams.dk - DK
Bobbi Brown Perfectly Defined Long Wear Brow Pencil Mahogany 209 kr. Parfumdreams.dk - DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find den bedste øjenbrynsblyant i denne test, hvor vi afprøver 4 af de mest populære af slagsen! Vi kigger på parametre som farvepigment, form og blyantstype, når vi afvejer fordele og ulemper ved hver enkelte pen.

Intet kan fuldende ansigts-looket som en øjenbrynsblyant kan, og i denne test kan du få udvidet din makeup horisont med 4 af de bedste på markedet. Vi kigger blandt andet på konsistens, farvepigment og type, når vi optegner og blender med vores 4 udvalgte øjenbrynsblyanter. I købsguiden der følger, guider vi dig så du kan vælge den bedste øjenbrynsblyant, og vi kommer med et par gode råd til, hvordan du optegner dine bryn på den bedste måde. Testens 4 øjenbrynsblyanter kan du også se opstillet i vores sammenligningstabel her.

NYX Micro Brow Pencil Ash Brown – Bedst i test

NYX Micro Brow Pencil Ash Brown

Derfor skal du vælge NYX Micro Brow Pencil Ash Brown

Mangler hårene i dine øjenbryn tæthed og definition på den helt naturlige måde, så er denne NYX Pencil en af de bedste blyanter du kan komme i nærheden af.

Her kan du tegne bittesmå streger og du kan blende fint og blødt til perfektion med den indbyggede børste. Kvaliteten er i top og blyantens cremede konsistens når både hud og hår og lægger sig flot i dine øjenbryn. Farven er godt pigmenteret og den holder hele dagen.

Her får du en blyant med en lille og fiks spids, som gør optegning af bryn til en leg, og din makeup ekstra god at se på.

Denne NYX pencil fås i øvrigt i 11 forskellige farver, så der er nok at vælge imellem – vi er fans!

Det vi liker:
 • Blød og cremet blyant – let at tegne med
 • Twist-up funktion med indbygget børste
 • Vegansk og cruelty free
 • Skal ikke spidses
 • God til begyndere
Det vi ikke liker:
 • Ikke så drøj i brug
 • Ikke vandfast

Rimmel Eyebrow Pencil Black/Brown – Bedste billige øjenbrynsblyant

Rimmel Eyebrow Pencil Black/Brown

Derfor skal du vælge Rimmel Eyebrow Pencil Black/Brown

Skarpt optegnede bryn eller bare lidt karakter til dit bushy brow look? Med denne Rimmel øjenbrynsblyant kan du få begge dele. Blyanten er fast uden at være hård, hvilket gør den let at arbejde med uanset looket du går efter. Den medfølgende børste gør det også nemt for dig at tone farven i dine bryn, ligesom du kan spidse blyanten helt til for en mere detaljeret optegning.

Som med de fleste af Rimmels makeup produkter, kan denne øjenbrynsblyant klare alskens sved, damp og diskodans, og det er en fordel der er værd at bemærke. Alt i alt en god øjenbrynsblyant, der kan lidt af det hele, og som du ikke behøver spise havregrød i en måned for at eje.

Det vi liker:
 • Solid og langtidsholdbar øjenbrynsblyant
 • Oftalmologisk testet
 • God til at tegne skinny brows med
 • Drøj i brug
Det vi ikke liker:
 • Indeholder propylparaben
 • Har tendens til at knække når den skal spidses

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz Skinny Brow Pencil Medium Brown – Bedste premium øjenbrynsblyant

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz Skinny Brow Pencil Medium Brown

Derfor skal du vælge Anastasia Beverly Hills Brow Wiz Skinny Brow Pencil Medium Brown

Du kan næppe få det mere præcist end med denne slanke øjenbrynspen fra Anastasia Beverly Hills. Her får du en eyebrow pencil, der blender sig fint i både hud og brynhår, og som giver en lækker følelse af professionel kvalitet. Den er let at tegne med og du kan få gang i selv de mindste detaljer med den. Derudover er den super til at lave tætheds-effekt med, og lige så god til at optegne og definere form med. Den bliver på plads hele dagen uden at komme til at se smuldret ud (som det kan ske med andre øjenbrynsblyanter). Dens indbyggede børste gør det nemt for dig at tone og fade – særligt hvis du har været lidt ivrig med at tegne. Nok er prisen er i den højere ende, men kvaliteten ved denne eyebrow pencil  kan altså både ses og mærkes.

Det vi liker:
 • Vegansk, cruelty free og dermatologisk testet
 • Ultra-tynd high definition brynpen – her kan du optegne bryn med præcision
 • Vegansk og cruelty free
 • Twist-up funktion med indbygget børste
 • Godt pigmenteret
Det vi ikke liker:
 • Du behøver ikke nødvendigvis en øjenbrynsblyant der kan så meget som denne

Bobbi Brown Perfectly Defined Long Wear Brow Pencil Mahogany – Bedste vandfaste

Bobbi Brown Perfectly Defined Long Wear Brow Pencil Mahogany

Derfor skal du vælge Bobbi Brown Perfectly Defined Long Wear Brow Pencil

Smudsfri, vandfast og bare virkelig god – denne Bobbi Brown øjenbrynsblyant er til dig, der ikke har tid til at hive makeupspejlet frem i løbet af dagen.

Den lægger sig blødt og jævnt i brynene og du kan fylde ud med en naturlig tæthed og definere helt ned til mindste detalje. Blyantens skrå udformning har både en spids og en flade, som gør den meget alsidig.

Den holder desuden i al slags vejr og efterlader ingen mærkelig gullig eller grålig undertone. Den er nem at påføre og blyantens børste kan fade og tone fantastisk godt. Er du ude efter en øjenbrynsblyant der er lidt ‘extra’, så er denne vandfaste model til dig!

Det vi liker:
 • Vandfast øjenbrynsblyant med indbygget børste – her får du en både holdbar og praktisk øjenbrynsblyant
 • Re-fill farve – køb en ny farve i stedet for en ny øjenbrynsblyant når du har opbrugt denne
 • Smuldrer ikke
 • Skrå og blød pensel give dig præcision og definition
Det vi ikke liker:
 • Blyantens skrå design kan synes overflødig hvis du bare skal fylde dine bryn ud

Sådan vælger du den bedste øjenbrynsblyant

Øjenbryn er vigtige; de bærer dit ansigt og giver det stemning og karakter.

Med selv den mindste ændring i brynene kan du ændre dit ansigtsudtryk – og det er altså både på godt og ondt. Godt optegnede bryn ser flotte, naturlige og endda sexede ud, mens det med de mindre heldige af slagsen godt kan ligne en katastrofe. Og selvom øjenbrynsblyanter kan synes som et af makeuppens mest simple redskaber, kræver de faktisk lidt fingerfærdighed og et helt rigtigt farvevalg.

Hvad enten du skal bruge en øjenbrynsblyant til at korrigere dit ene bryn så det passer til det andet, eller du bare vil have en mere defineret øjenbrynsform – eller noget helt tredje, kan du blive klogere her.

Øjenbrynsblyant med børste

Medmindre du er til skinny brows (uden brynhår) a là Marlene Dietrich, skal du altid bruge en børste efter du har optegnet dine bryn med en øjenbrynsblyant. Det er med denne du kan opnå et naturligt og blødt look, og du kan finjustere og tone farven med præcision.

Du kan selvfølgelig også købe en separat brynbørste, men med 2-i-1 løsningen er det bare noget nemmere.

Farven på din øjenbrynsblyant

Når du skal vælge en øjenbrynsblyant handler det ikke kun om at matche din hårfarve. Din hudtone og øjenfarve er også vigtige at tage hensyn til. Hvis din hud for eksempel har en lyserød undertone (det har mange rødhårede typer), skal du gå efter en askeblond farve og ikke en farve, der matcher dit (røde) hår.

Øjenbrynsblyant til brunt hår

Har du brunt hår bør du holde dig indenfor en til to toner af din hårfarve. Har du mørke øjne skal du gå efter en lidt lysere tone. Har du lyse øjne (og lysebrunt hår) opnår du det bedste resultat hvis din øjenbrynsblyant har en lidt mørkere farve.

Øjenbrynsblyant til sort hår

Sorthårede typer tror som regel at de skal vælge en øjenbrynsblyant, der også er sort. Mens det selvfølgelig også giver mest mening, kan udtrykket godt blive en anelse for markeret og falskt at se på. Prøv i stedet med en kold medium brun farve – det vil give et mere ægte udtryk.

Øjenbrynsblyant til blond hår

Er du blond med lys hudfarve og lyse øjne skal du gå efter en farve, der matcher grundfarven i dit hår. På den måde kan du definere din øjenbryn og få et mere vågent look uden at det bliver for defineret at se på.

Tip

Står du og skal vælge mellem to farvenuancer, bør du gå efter den med en lidt lysere tone. Vælger du en farve der er for mørk, kan du hurtigt få et markant udtryk, der ser unaturligt ud.

Sådan optegner du dine øjenbryn

Det er ikke så svært at tegne bryn med en øjenbrynsblyant, men det kan være en lidt af en balancegang at få det til at se helt naturligt ud.

Med disse enkle råd kan du komme godt fra start:

 • Tegn hellere for lidt end for meget, du kan altid tilføje efter du har tilpasset med brynbørsten
 • Start ved dit øjenbryns inderste del
 • Tegn i retning med hårene (op- og/eller udad i vandret vinkel)
 • Brug korte strøg ved optegning
 • Blend, blend, blend – hold dig ikke tilbage med øjenbrynsbørsten og blend godt i både hud og brynhår

I eHowBeauty videoen herunder kan du se hvordan Rochelle Rae nemt og hurtigt laver en optegning af bryn:

https://www.youtube.com/watch?v=uPToRMP5vcc

FAQ

Hvilken øjenbrynsblyant er bedst i test?

Den bedste øjenbrynsblyant i test er NYX Micro Brow Pencil Ash Brown! Her får du en eyebrow pencil, der er blød og farvestærk, og som fuldender dit makeup kit uanset om du er begynder eller øvet.

Hvilken farve brynpen skal jeg vælge?

Du skal vælge en brynpen, der passer til din hudtone, hår- og øjenfarve. Står valget mellem to forskellige farvenuancer, bør du altid vælge den lysere af dem.