Økologisk hudpleje – Se de bedste økologiske hudpleje produkter

3 gode råd til når du skal vælge økologisk hudpleje

  • Naturlig er ikke lig med økologisk og omvendt
  • Gå altid efter certificeret økologisk hudpleje
  • Vælg et hudplejeprodukt, der passer til din hud

Naturlig er ikke lig med økologisk og omvendt

Det er utrolig vigtigt, at du ikke lader dig narre, når det kommer til naturlig og økologisk hudpleje. F.eks. er alle naturlige ingredienser ikke nødvendigvis sunde for huden – det samme gælder med økologiske ingredienser. Du skal altså stadig være kritisk og tjekke indholdet af dit hudplejeprodukt før du trykker ‘bestil’.

Gå altid efter certificeret økologisk hudpleje

Du kan desværre ikke altid stole på, at en hudplejeserie er økologisk bare fordi fabrikanten har skrevet det på indpakningen. Selvom der er skrappe regler, når det kommer til økologiske fødevarer, så er det ikke det samme med ingredienser til hudplejeprodukter. Et produkt kan derfor godt blive reklameret som økologisk, selvom der kun er én økologisk ingrediens.

Du skal derfor holde øje med certificerede økologiske mærker, såsom COSMOS, hvis du vil være sikker på at bestille et ordentligt produkt hjem. Tjek dog stadig gerne indholdet før du blankt stoler på certificeringen eller udtalelserne om produktet.

Vælg et hudplejeprodukt, der passer til din hud

Det giver vel egentlig lidt sig selv, men du skal altså stadig vælge hudplejeprodukter, der passer til din hudtype – også selvom du benytter dig af økologisk hudpleje. Alle produkterne indeholder jo trods alt ikke de samme ingredienser eller har samme formål, og du skal derfor stadig bruge lidt tid på at finde frem til et plejeprodukt, der bedst muligt understøtter dine og din huds behov.

Gode mærker indenfor økologisk hudpleje

Vi har netop advaret mod at stole blindt på mærker, der reklamerer med at sælge økologisk hudpleje, men der er heldigvis efterhånden også en del mærker, der faktisk prioriterer at sælge reelle økologiske produkter. Nedenstående kan du læse lidt om nogle af de mærker, som vi vil anbefale dig at se nærmere på, når du leder efter økologiske hudplejeprodukter.

Mellisa økologisk hudpleje

Mærket Melissa er et dansk mærke, der blev skabt i 1986 af Margit Melissa Klinder. Klinder ville gerne benytte et produkt med psoriasis, der ikke indeholdt kortison, men på det tidspunkt fandtes der endnu ikke et sådant produkt. Af den grund satte Klinder sig for at producere det selv. Melissa tilbyder i dag økologisk hudpleje, der produceres ud fra en bæredygtig ideologi. Selv mærkets emballager er delvist genbrugsplast.

Alle produkter fra Melissa hudpleje er således produceret uden brugen af skadelig kemi eller syntetiske ingredienser. Samtidig er alle urter og planter dyrket uden brugen af sprøjtegifte. Du kan således være sikker på, at få økologisk hudpleje uden parabener, syntetiske farvestoffer, petrokemiske olier, hormonforstyrrende stoffer eller nogen af de 26 allergifremkaldende duftstoffer hos Melissa. Alligevel følger mærket dog udviklingen på området og arbejder konsekvent på at producere endnu bedre produkter, der bedst muligt understøtter forskellige hudtyper samtidig med, at det er økologisk, miljø- og dyrevenligt, samt bæredygtigt.

Anbefalelsesværdige produkter fra Mellisa

Melissa har et hav af skønne økologiske produkter til kroppen og ansigtet. F.eks. kan du ikke gå galt i byen med en Mellisa Multivitamin Creme til ansigtet, hvis du leder efter en god creme til moden og aldrende hud. Lige netop denne creme er desuden blevet kåret som testvinder i konkurrence med andre Anti-Age cremer, så du kan roligt stole på, at den gør noget godt for din hud. Cremen består af naturlige økologiske ingredienser, heriblandt abrikos, grøn te og acai, aktivstoffer og en hav af vitaminer, bl.a. E- og A-vitamin. Mellisa Multivitamin Creme hjælper med at opstramme og udglatte huden i ansigtet, så den både mindsker og forebygger forekomsten af rynker og linjer. Derudover holder cremen huden blød, velplejet og næret.

Lider du derimod af sensitiv hud, så skal du se nærmere på en Mellisa Dagcreme til normal og sensitiv hud. Cremen går ind og arbejder i de dybe hudlag for at genopbygge, hele og regenerere huden. På den måde holdes den både sund og smuk hver dag. Cremens opbygning af aloe vera, morgenfrue og kamille virker lindrende på irritation og rødme, samt antibakterielt. Ingredienserne arnica og hestekastanje mindsker synligheden af blodsprængninger – og så er cremen desuden også propfyldt med antioxidanter, samt C- og E-vitamin.

Ønsker du nærmere at gøre noget godt for din hud, så skal du have fingrene i en Mellisa Bodylotion. Cremen indeholder flere økologiske planteekstrakter, udvalgte naturlige olier og miltivitaminer, der giver optimal fugt til huden, samt blødgør denne. Huden bliver desuden også beskyttet grundet de mange antioxidanter, så både spændstighed og elasticitet bevares.

Rudolph Care – dansk økologisk hudpleje

Bag mærket Rudolph Care står den danske tv- og radio-vært Andrea Elisabeth Rudolph. Det har hun gjort siden 2009 og alle produkter hos Rudolph Care er både udviklet og produceret i Danmark. Rudolph Care adskiller sig fra andre hudplejeprodukter ved, at producenten både holder Svanemærket og den økologiske certificering Ecocert (Cosmos). Du kan derfor roligt stole på dette brand og dets indhold. Selv mærkets emballage er bæredygtigt, da al plastik er genanvendelig og papemballage lavet af 100% genbrugsmaterieler. Samtidig er intet af det produceret med nogen skadelige kemikalier.

Der er naturligvis en hel del forskellige typer af ingredienser i produkterne hos Rudolph Care. Primært fokuserer brandet dog på at udvikle produkter med følgende ingredienser acai, oliven, jojoba, sød mandel og kokos, da disse ingredienser tilsammen sikrer en revitaliseret hud og virker anti-inflammatorisk, nærende, blødgørende og antiseptisk. Derudover øger f.eks. jojoba hudens naturlige elasticitet og kokos kan hjælpe med at bringe både tør og sensitiv hud mere i balance.

Anbefalelsesværdige produkter hos Rudolph Care

Hvis du er på jagt efter en god økologisk body lotion, så skal du overveje at investere i denne Rudolph Care Acai body lotion. Cremen hjælper din hud med at være blød og fugtmættet hele dagen og er derfor særligt velegnet til tør, sart, følsom og irriteret hud. Denne body lotion indeholder en del acai, der er med til at styrke huden, samt gøre denne mere spændstig. Produktet indeholder dog også en række af økologiske olier, såsom jojoba, sød mandel, kokos, oliven og sheasmør, så din hud forbliver blød. Cremen fedter heldigvis ikke og absorberes hurtigt i huden.

Rudolph Care har også udviklet en fabelagtig oile til den modne og aldrende hud. Deres Acai Anti-ageing facial oil bygger på acaibær og indeholder således en god blanding af vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer og antioxidanter. Rudolph Care Acai Anti-ageing facial oil trænger således dybt ind i huden og tilfører både fugt, elasticitet og glød indefra.

Det er vigtigt at rense ansigtet minimum én gang om dagen for at fjerne overskydende fedt, snavs o.l. fra hudens overflade. Her kan en Rudolph Care Acai cleansing foam være behjælpelig, da du får en økologisk hudpleje til uren hud. Skumsæben sørger for at rense i dybden for både snavs, fedt og bakterier uden at være for hård ved huden undervejs. Acai cleansing foam består bl.a. af troldnød og rød solhat, der renser og modvirker urenheder, samt kamille, aloe vera og acai, der sikrer, at din hud ikke tørrer ud, selvom du benytter produktet på daglig basis. Lige netop dette produkt er velegnet til normal eller fedtet hud, men kan udmærket benyttes af alle hudtyper.

Ecooking – en løsning til alle hudproblemer

Hvis du har svært ved at slippe af med dine hudproblemer, så kan det udmærket tænkes, at du kan findes hjælp i mærket Ecookings sortiment. De bestræber sig nemlig på at løse samtlige hudproblemer på en naturlig, økologisk og bæredygtig måde. Bag mærket står Tina Søgaard, der har mange års erfaring fra branchen, og i 2015 kunne hun således se sit eget mærke på hylderne.

Netop fordi Ecooking har så mange forskellige produkter til løsning af diverse hudproblemer, så tager de naturligvis også udgangspunkt i en lang række af ingredienser. F.eks. sikrer ingredienser som ricinus communis seed oil, sesamolie, mandelolie og tocopherol, at din hud ikke tørrer ud, men i stedet både optager og får optimal fugt. Agurkeekstrakt og carbamid (urea) har anti-inflammatoriske og anti bakterielle egenskaber, mens eucalyptus globulus og menthol øger blodcirkulationen, har en frisk duft og har en henholdsvis varmende og kølende effekt på huden. Derudover hjælper flere andre egenskaber med at støtte din huds gendannelse, fjerne døde hudceller og stimulere kollagen produktion.

Ecookings produkter er desuden veganske, parfumefri, allergivenlig og har vundet en del priser.

Anbefalelsesværdige produkter hos Ecooking

Et af Ecookings fokusområder er naturligvis mindskningen af synlige rynker og derfor har de bl.a. udviklet deres Ecooking Natcreme. Cremen kan hjælpe med at reducere dybden af eksisterende rynker og forebygger nye rynker, hvilket den bl.a. kan grundet ingrediensen argireline, der får musklerne til at slappe af. Samtidig booster cremen din huds kollagen produktion, så huden selv er med til at bekæmpe nye rynker. Denne natcreme giver naturligvis også optimal fugt, så din hud ikke udtørrer.

Din hud af godt af at blive eksfolieret og renset i dybden med jævne mellemrum. Til dette formål kan du benytte en Ecooking Peel Maske, der virker peelende, opstrammende og udglattende. Masken indeholder aktive syre-ingredienser, såsom mælke- og AHA syre, der opløser døde hudceller, så din hud føles ren og frisk. Denne eksfolierende maske kan desuden også udglatte linjer og rynker grundet opbygning af planteekstrakter og E-vitamin. Det er muligt for alle hudtyper at benytte masken, men den kan godt være lidt hård ved huden, så man skal være forsigtig med brugen, hvis man har sensitiv hud.

For at undgå sprukne læber, når vejret skifter, kan du benytte en Ecooking Lip Balm Neutral. Læbepomaden indeholder bl.a. mandelolie, arganolie og E-vitamin, så du får optimal fugt og næring til læberne.

Økologisk hudpleje til mænd

Det er ikke kun kvinder, der har brug for hjælp til at bibeholde en sund og ren hud. Og når man nu er på jagt efter en god hudpleje til mænd, kan det være en god ide at gå efter økologisk hudpleje. Det danske mærke Ecooking har f.eks. udviklet produktet Men Facial Cream, der har nærende egenskaber og ikke fedter. Cremen trænger godt ind i huden og ingredienserne aloe vera, E-vitamin og solsikkeolie bidrager til en sund og blød hud. Ecooking Men Facial Cream kan benyttes af alle hudtyper, indeholder ikke parabener og består af økologiske ingredienser.

Hvorfor er det vigtigt at vælge økologiske produkter til huden?

Økologiske produkter indeholder ikke den samme mængde af kemikalier som andre hudplejeprodukter – og især ingen skadelige kemikalier. Det kan altså være en fordel at benytte sig af produkter med en opbygning af økologiske ingredienser, hvis man gerne vil have en sund hud. Du vil desuden også mindske risikoen for at udvikle allergi, hvis du benytter økologiske produkter, da disse er fri for allergifremkaldende og hormonforstyrrende ingredienser.

Fordelen ved økologiske plejeprodukter er desuden også, at deres naturlige opbygning sikrer en mere givende pleje og næring. Derudover tager du naturligvis også et bæredygtigt valg, da flere økologiske hudplejeprodukter er mere miljøvenlige.

Hvad betyder certificeret økologisk hudpleje?

Det er langt fra alle produkter, som reklamerer med at være økologiske, der faktisk er det. Af den grund kan du med fordel gå efter produkter, der er certificerede økologiske, da du i så fald kan stole på, at en vis mængde af indholdet er økologisk. Det er således ikke kun én ingrediens, som udgør knap 1%, der er økologisk i certificerede produkter, men en langt højere procentdel af produktet. Du kan derfor stole mere på certificerede økologiske hudplejeserier frem for mærker, der selv reklamerer med at bestå af økologiske ingredienser.

Leder du også efter økologisk shampoo?

Hvis du først er blevet vild med økologiske produkter til din krop, så kan det være, at du også skal se, hvor stor en forskel de økologiske produkter kan have på dit hår. Du kan med fordel investere i en økologisk shampoo (og balsam, hvis du bruger det), da du så også slipper af med produkter med kemikalier, sulfater og silikone i badet. Vi har skrevet en guide til de bedste økologiske shampooer, hvor du kan finde meget mere inspiration til valget af din nye økologiske shampoo.