Parfumer til kvinder – 10 top parfumer til kvinder

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Det kan være en uoverskuelig beslutning, når man skal på jagt efter en ny parfume, enten til en selv eller til ens kære, for hvordan finder man lige frem til de bedste parfumer til kvinder? Der er et hav af forskellige gode parfumer til kvinder på markedet og det kan derfor være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvilken type duft, der foretrækkes. Skal det f.eks. være en parfume med et hint af citrus, en blomsterduft eller en kraftig forførende variant? Uanset om du er helt på bar bund eller har en ide om, hvilken type parfume du foretrækker, så har vi skrevet en guide til top 10 parfumer til kvinder. I nedenstående guide finder du således en beskrivelse af nogle af de mest populære parfumer til kvinder, så du hurtigt kan finde frem til en god parfume til dig selv eller din kære.

Guide

Guide til valg og køb af parfume:

Hvilken størrelse parfume skal jeg vælge?

Valget af din kommende parfumes størrelse kommer meget an på dig selv. Der er som sådan ingen retningslinje for, hvornår du skal vælge det ene eller det andet, men det kan være en fordel at overveje, om du virkelig har brug for en stor flaske á 100 ml, hvis du nu kun får benyttet halvdelen. Det er trods alt de færreste parfumer, der er billige, og derfor er det mange penge lige ud af vinduet, hvis du ikke opbruger dem. Hvis du er typen, der kun har én eller et par parfumer stående derhjemme, så kan du udmærket gå efter større varianter. Du vil nemlig højst sandsynligt komme til at bruge al indholdet, når du ikke veksler mellem for mange parfumer på én gang. Du skal dog undgå at købe 100 ml parfumer, hvis du ikke benytter parfume næsten hver dag, da den i så fald godt kan blive ‘dårlig’ før du får brugt al indholdet.

Er du typen, der har mange forskellige parfumer stående derhjemme, så kan det være en god ide at undgå at købe for store udgaver af de forskellige parfumer. I så fald får du nemlig højst sandsynligt ikke opbrugt dine parfumer før de bliver dårlige og så kan du praktisk talt smide dine parfumer ud på stribe.

Du kan også altid nøjes med en mindre parfume første gang du køber varianten og så en større senere hen, hvis du virkelig falder for den derhjemme efter lidt tids brug. Fordelen ved at købe mindre størrelses parfumer er da også, at du i så fald altid kan skifte dine parfumer ud – uden at skulle vente flere måneder på at tømme din eksisterende variant.

Hvor længe kan min parfume holde sig?

Først og fremmest må vi hellere pointere, at din parfume aldrig kan blive decideret sundhedsskadelig. Parfumer indeholder nemlig alkohol og / eller æteriske olier, og de vil ikke være dårlige for dig, selv hvis parfumen har været åben over længere tid. Du kan derfor altid benytte dig af din parfume, selv hvis du føler, at duften har ændret sig. Hvis din parfume ikke er åbnet, så kan den praktisk talt holde sig for evigt, men der er stadig en risiko for, at duften ændre sig en smule (det er dog sjældent).

En åben parfume kan udmærket holde sig i et par år, men det skifter fra parfume til parfume, hvor lang tid det tager for duften at ændre sig. Nogle parfumer begynder måske allerede at få en kradsende duft efter 1,5 år, mens andre først viser tegn på en ændring af duften efter længere tid. Der er også en forskel på, hvor meget duften ændrer sig. Nogle parfumer har en mindre ændring i duften, men kan stadig benyttes, hvorimod andre får en så voldsomt kradsende og skarp duft, at det fuldstændig overdøver parfumens oprindelige dufttoner.

Sådan kan du teste din parfume

Du kan selv teste din parfume derhjemme, hvis du gerne vil være sikker på, at de dufter som de skal. Du kan med fordel enten sprøjte en smule parfume på et duftfrit papir (toiletpapir, køkkenrulle etc.) eller ned i parfumens låg. Herefter skal du gerne vente lidt før du dufter til parfumen, så den har tid til at sætte sig. Nogle gange kan du dufte løs efter 30 sekunder og andre gange kan du med fordel lade der gå et par minutter. Hvis duften enten har ændret sig eller virker meget skarp, så er den blevet for gammel. Du burde meget gerne kunne dufte det med det samme, hvis din parfume skal smides helt ud – så er duften på ingen måde én, du har lyst til at gå med længere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×