Plukkede øjenbryn

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Hvem vil ikke gerne have perfekte bryn? Øjenbryn der er plukkede i en god form til dit ansigt vil fremhæve dine bedste træk og få dig til at fremstå mere veloplagt. Øjenbryn indrammer ansigtet og netop derfor er øjenbryn så vigtigste for, hvordan vores ansigter og endda vores mimik fremstår. Men det er ikke let at vide præcist, hvilken form du skal plukke dine øjenbryn i, hvordan de skal plukkes, hvordan de skal farves og i det hele taget, hvordan du bedst plejer dine bryn, så de altid er flotte. Derfor guider vi dig til perfekte øjenbryn i denne artikel.

Find den rette øjenbryn form til dig

Det er essentielt, at du finde ud af hvilken form, der passer til dine bryn, inden du begynder på at plukke dem. Ved hjælp af tre punkter, kan du let finde frem til den bedste form til dine øjenbryn. Vi har lavet nogle trin nedenfor, som du kan følge for at finde frem til din øjenbryn form. Det er ved hjælp af det man kalder trekanten, hvor man går du fra de tre punkter; A, B og C.

 1. Placér en skrå skrå-pensel langs din næseryg, op til dit bryn. På den måde kan du se, hvad der er den ideelle længde på dit bryn ind mod næsen. Dette er linje A.
 2. Når du skal finde linje B skal du kigge direkte ind i spejlet og placere en pensel vertikalt i den yderste side af din hvide øjenkrog. Dette er den ideelle placering af “knækket” på dine øjenbryn.
 3. Placér en skråpensel under næsen, op mod de nederste øjenvipper. Sådan finder du den ideelle længde på dit bryn ud mod hårgrænsen, kaldet linje C

Brug de tre punkter eller linjer som pejlemærker, når du skal forme dine bryn. På den måde opnår du den bedste form i forhold til dit ansigt.

Hvordan plukker man øjenbryn?

Det er ikke altid ligetil at skulle plukke dine øjenbryn. Specielt ikke, hvis du aldrig har gjort det før. Derfor har vi i dette afsnit lavet en step-by-step guide til at plukke din bryn, så du kan have succes fra første gang du plukker dine bryn eller så du kan forbedre dig.

Den mest klassiske og også letteste måde at plukke bryn på, er ved hjælp af en pincet. Det kan være lidt smertefuldt, men hvis du kan holde smerten ud, så anbefaler vi denne metode. Når du plukke vil resultatet holde i længere tid, da hårene bliver revet ud med roden.

Når du plukker bryn, så skal du bruge de tre punkter A, B og C.

 1. Start med at fjerne de hår som er udenfor punkterne A og C. Det vil sige over næseryggen og længere ude end den skrå flugtende linje fra næsen og til øjenkrogen.
 2. Red de øvrige bryn opad og fjern de vildfarne hår på undersiden af dit bryn. Husk på at punkt B skal være det højeste. Pluk efter øjets naturlige bue. Det er ikke meningen, at der skal være et direkte knæk ved dette punkt.
 3. Det er bedst hvis du kan undgå at fjerne hår på ydersiden af øjenbrynet. Det er pænest, hvis du ikke fjerne for mange hår på brynets overside.
 4. HUSK at det er bedst at fjerne lidt hår af gangen! Det er svært at redde dine bryn, hvis du først kommer til at plukke for meget. Nøjes med at plukke et eller to hår ad gangen, så er det meget lettere at styre.

Vælg en god pincet

Det er vigtigt at du vælger en god pincet, når du skal plukke dine bryn. De bedste pincetter til at plukke bryn er skå. Desuden har de oftest en form for gummibelægning, der gør dem nemmere at holde på og arbejde med.

Vi kan varmt anbefale Xlash – Xbrow Perfect Brow Tweezer. Denne smukke og ikke mindst lette pincet, hjælper dig til at fjerne uønskede hår i et hjørne. Pincetten er lavet af stål og let anvendelig. Stål garanterer en længere levetid og også, at du ikke behøver at tømme pincetten for hår efter brug. Pincetten har en blød såændingskaliberering, der gør det muligt at fjerne selv de mindste hår, så du får et fejlfrit look hver gang. Xbrow Perfect Bow Tweezer er et uundværligt værktøj, når du skal have et nøjagtigt og enkelt resultat.

Mangler dine bryn farve?

Mange mennesker har meget lyse eller “utætte” bryn. Det gør at øjenbrynene fremtræder mindre definerede. Men du kan let opnå et mere fyldigt og defineret look ved at farve dine bryn. Nedenfor har vi udarbejdet en step-by-step guide for dig, der er i tvivl om, hvordan du farver dine bryn.

 1. Lav skabelonen til dine bryn: Til at starte med anbefaler vi, at du bruger en øjenbrynspen til at tegne en streg både over og under dit bryn. På den måde skaber du en skabelon til dine bryn. Her er det vigtigt, at du følger dine øjenbryns naturlige facon.
  Vi anbefaler NYX Prof. Makeup Micro Brow Pencil til dig, der gerne vil skabe en god skabelon for definerede, men naturlige bryn.
 2. Benyt en brynskygge og pensel: Når du har lavet din skabelon for dine bryn, så skal du anvende en brynskygge eller en almindelig øjenskygge. Du skal bruge en tone mørkere end dine naturlige øjenbryn. Benyt en lille skråpensel til at farve selve brynet.  Læg mest kraft i ved punkt B og C og hvis farven lidt ud ved punkt A. På denne måde får du det mest naturlige resultat. Vi anbefaler Nilens Jord Brow Powder, der er perfekt til at udfylde og farve dine bryn.
 3. Brug en øjenbrynsbørste: Børst hele brynet med en øjenbrynsbørste, når du er færdig med at tilføje brynet farve med brynskyggen. Sørg for at stregen eller skabelonen du lavede i første step ikke kan ses. Når brynene børstes bliver de mere naturlige og du undgår et hårdt look. Du kan enten bruge en øjenbrynspen med børste eller købe en separat børste ved siden af.
  Vi anbefaler L’Oréal Paris Cosmetics Brow Artist Skinny Definer, der bådes kan bruges til at farve og børste dine bryn.
 4. Afslut med bryngel: Når du er færdig med at tegne dine bryn op er det en god ide at afslutte med en brow gel. En gel sørger for at dine bryn sidder perfekt hele dagen. Du kan style dine bryn og modvirke, at de kommer til at stritte i forskellige retninger. Bryn gel kan fås både med og uden farve. Vi anbefaler Maybelline Brow Drama Mascara, der er en form for farvet bryngel eller brynmascara.

Sådan farver du dine bryn

Hvis du er i tvivl om hvordan man helt præcist farver sine øjenbryn, så læs vores guide nedenfor, hvor vi guider dig til at farve dine øjenbryn trin for trin.

 1. Start med at friser dine øjenbryn opad. På den måde kan du lettere se, hvor dine bryn er “utætte” og har brug for ekstra farve.
 2. Definer den nederste og øverste kant af brynet med en brynfarve for at skabe skabelonen, som vi har omtalt i forrige afsnit.
 3. Blend denne kant ind i brynet, så den bliver en del af brynet og ikke en tydelig streg.
 4. Farv derefter resten af brynet, så det får den samme farve over det hele.
 5. Friser endnu engang brynet, så farven bliver blendet ind. Så fremstår dine bryn meget mere naturlige.
 6. Hvis du stadig oplever, at der mangler hr enkelte steder. Så kan du bruge en brynpen i en mørkere tone til at tegne manglende hår.
 7. Det er en god idé at definerer brynets kan med en concealer. På den måde fremhæver du dine øjenbryn.
 8. Sæt derefter øjenbrynet på plads med en bryn gele. Nu har du de perfekte bryn!

Plej dine bryn

Det kan kun gøre godt at pleje din bryn! Og så er det den bedste og billigste måde at “redde” overplukkede bryn på. Hvis du har været for ivrig, når du har plukket dine bryn, så kan du rette op på problemet ved at bruge et af de mange gode produkter på markedet, der hjælper dine øjenbryn til at vokse igen. Det kan være meget effektivt at bruge et serum, der stimulerer vækst. Vi anbefaler M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum, der virker som et mirakelmiddel for tynde, overplukkede og utætte bryn. Dine øjenbryns naturlige vækst stimuleres og resulterer i tættere og mere kraftige øjenbryn. Mange vil også opleves, at deres øjenbryn bliver mørkere, når de benytter dette serum.  Du vil kunne opleve en positiv forandring i løbet af bare 4-6 uger. Dine øjenbryn hår vil både blive sundere og mere smidige med dette serum.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×