Poser under øjnene – Sådan fjerner poser du under øjnene (Guide)

1
Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex

Med en Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex kan du bekæmpe både kragetæer, rynker, hævelser omkring øjnene og poser under øjnene, da cremen bl.a. øger blodets mikrocirkulation og forbedrer elasticiteten i din hud. Dette produkt er desuden produceret uden parabener, parfume og farvestoffer.

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex 419 kr. Royal Hair Shop
Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel 199,95 kr. Matas
MÁDARA Deep Moisture Eye Contour Cream 121 kr. Brandshop
Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask 69 kr. Sephora

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvad er de typiske årsager til poser under øjnene?

 • Manglende søvn eller overdrevet gnidning af øjnene
 • Dårlig kost eller livsstil
 • Reaktion på allergi
 • Nedarvet problem
 • Aldring

Manglende søvn eller overdrevet gnidning af øjnene

Manglende søvn, dårlig søvn eller en overdrevet gnidning af øjnene er nogle helt almindelige årsager til poser under øjnene. Disse kan ske for enhver og der er heldigvis god mulighed for at slippe af med poserne igen uden alt for drastiske tiltag. Du kan med fordel lægge enten en agurkeskive eller en kold og våd tepose (gerne grøn te) over øjenlågene. Du kan også benytte en kold ske eller indpakkede isterninger. Pointen med disse tiltag er, at området omkring dine øjne får fugt og kulden er med til at mindske hævelsen.

Dårlig kost eller livsstil

Din kost og livsstil kan også have en indvirkning, da poserne kan være din krops reaktion på manglende vitaminer, – væske, stress, rygning, for meget alkohol eller at der er noget galt med f.eks. dine nyrer. Du kan derfor også med fordel tage poser under øjnene som en ‘advarsel’ fra din krop og overveje om du kan ændre noget i din hverdag for at undgå poserne under øjnene.

Reaktion på allergi

Der er forskellige reaktioner på allergier og en af disse går altså lige i øjnene. Hævelsen skyldes derfor muligvis irritation i dine luftveje eller dine øjne grundet allergi. Hvis det er tilfældet, så burde du så vidt muligt prøve at undgå dét, der giver dig allergi, hvis du gerne vil slippe af med poserne under dine øjne.

Nedarvet problem

Du kan være en af de uheldige, der har arvet poserne under øjnene. I så fald hjælper de ovenstående tiltag med at give fugt og kulde ikke nødvendigvis – eller måske kun i kortere perioder. Af den grund skal du hellere se på de lidt mere drastiske alternativer med filler, botox eller øjenlågsoperation. Du kan dog også være heldig at finde en fantastisk creme, der på en god måde holder dit problem med posede øjne nede.

Aldring

Du kan også risikere at få poser under øjnene fordi du er begyndt at komme lidt op i alderen. Det er der ingen skam i, men det er naturligvis ikke alle mennesker, der er lige tilfredse med, hvor tydeligt tidens spor sætter sig i ansigtet. Det sker dog for os alle på et tidspunkt, når vi rammer en vis alder. Med tiden mister vævet under øjnene nemlig noget af sin elasticitet og derfor kan huden blive mere slap. Her kan især ophobning af væske også være med til at forværre problemet.

5 gode råd til at forebygge poser under øjnene

 • Oprethold en sund livsstil, god kost og undgå overforbrug af enhver art
 • Sørg for at få nok og en god søvn i løbet af natten, så du vågner op veludhvilet
 • Undgå at gnide dig for meget i øjnene, da det skaber irritation
 • Undgå dét der gør dig allergisk, hvis du er allergiker – eller prøv behandlinger
 • Benyt en god øjencreme, da de kan virke kølende og gøre huden mere spændstig

Hvordan kan man fjerne poser under øjnene?

 • Øjencreme til behandling af poser under øjnene
 • Øjenlågsoperation mod poser under øjnene
 • Brug af filler eller botox
 • Kølende og fugtgivende midler derhjemme

Øjencreme til behandling af poser under øjnene

Hvis du relativt ofte lider af poser under øjnene, så kan du med fordel investere i en god øjencreme, da cremen kan være med til at dulme hævelserne. Når du er på jagt efter en god øjencreme til poser under øjnene, så skal du gerne gå efter en variant, der f.eks. indeholder ingredienserne peptider, retinol (a-vitamin) eller k-vitamin. Disse er nemlig med til at stimulere hudens celler, så de selv producerer kollagen og elastin, hvilket gør din hud mere fast og spændstig, så den ikke hænger.

Vær gerne opmærksom på, at du ikke skal gnide cremen ind i området under dine øjne. Dette område er nemlig i forvejen meget sart og du må derfor ikke irritere det alt for meget. Du kan med fordel duppe cremen på med én finger, så du undgår at smøre cremen ind på huden.

Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex – Den bedste øjencreme mod poser under øjnene

Med en Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex kan du bekæmpe både kragetæer, rynker, hævelser omkring øjnene og poser under øjnene, da cremen bl.a. øger blodets mikrocirkulation og forbedrer elasticiteten i din hud. Dette produkt er desuden produceret uden parabener, parfume og farvestoffer.

Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel – Til dig, der ønsker øjeblikkelig reducering af poser under øjnene

Hvis poserne skal væk nu og her, så er Beauté Pacifique Puffy Eyes Gel noget for dig. Cremen opstrammer kollagenstrukturen, modvirker væskeansamlinger og poser under øjnene – og så sikrer glycerinen i cremen ekstra fugt til din hud. Samtidig dæmper de benyttede ekstrakter dannelsen af fedtophobninger.

MÁDARA Deep Moisture Eye Contour Cream – Opstrammende og udglattende middel mod poser under øjnene

En MÁDARA Deep Moisture Eye Contour Cream består af bl.a. persille, agurk og hestekastanje, hvilket er med til at øge lymfecirkulationen, opfrisker huden og styrker dine blodkar. Tilsammen sørger ingredienserne i cremen for at din hud bliver opstrammet og udglattet, så der ikke er tegn på hævelser, mørke rander, træthed eller poser under øjnene.

Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask – Øjenmaske til brug mod poser under øjnene

En Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl Eye Mask indeholder de samme ingredienser og samme indhold som en hel flaske af Lancôme Yeux Light Pearl Eye & Lash Concentrate. Du kan derfor være sikker på at få øjeblikkelig udglatning af området omkring øjnene samtidig med, at øjenmasken lindrer eventuel irriteret hud og får din hud til at se mere frisk ud. Masken styrker både din hud og vipper.

Øjenlågsoperation mod poser under øjnene

Poser under øjnene kan være en kæmpe hæmsko i hverdagen, da du ikke nødvendigvis føler dig som den bedste version af dig selv, når du ser ‘slidt’ og træt ud. Hvis du har prøvet både agurker, teposer og cremer, men intet af det virker, så kan det være du skal overveje nogle mere drastiske løsninger. Løsningen kan f.eks. være botox eller filler, men det kan også være en øjenlågsoperation, hvis du foretrækker det.

En øjenlågsoperation mod poser under øjnene er faktisk en ret almindelig kosmetisk operation i Danmark. Den foregår ambulant, hvor du bliver lokalbedøvet. Under operation bliver overskydende hud og fedt fjernet, mens vævet bliver opstrammet – og på den måde slipper du af med dine poser under øjnene. Du burde dog være opmærksom på, at denne metode kan være dyr og at der er nogle risici involveret i proceduren, som med alle andre indgreb. Operationen er dyr, da din sygeforsikring sjældent dækker udgiften og du skal derfor i de fleste tilfælde selv komme op med pengene.

Brug af filler eller botox

Hvis du ikke har lyst til at undergå en operation, men har brug for noget mere hjælp til dine poser end ‘bare’ end creme, så kan du med fordel overveje at få en behandling med filler. Filleren bliver nemlig lagt ind under din hud, f.eks. på en skønhedsklinik, og vil efterfølgende fylde huden eller en eventuel fordybning ud, så din hud ser mere glat ud. Filler er dog en midlertidig løsning og derfor vil den oftest holde mellem et par måneder op til et år.

Hvis du gerne vil have en mere holdbar løsning, så kan du overveje botox. Her skal du dog under kniven, da det indlægges via et kirurgisk indgreb. Dine poser vil dog virke meget mindre fremtrædende efter en botox behandling.

Kølende og fugtgivende midler derhjemme

Som beskrevet i et tidligere afsnit, så kan du faktisk komme poser under øjnene til livs derhjemme i en vis grad (vær dog opmærksom på, at dette ikke i samme grad gælder for personer med allergi eller folk der har ‘arvet’ poserne). Hvis du tilfældigvis vågner op efter en dårlig nats søvn og det er ultra vigtigt, at du frisk og veludhvilet ud den pågældende dag, så kan du gøre et par ting derhjemme for at mindske hævelsen i dine øjne.

For det første kan du lægge et par agurkeskiver på øjnene, som man altid ser folk gøre i film, når de er til spa-dag. Agurken giver nemlig fugt til dine øjenlåg samtidig med, at den køler området, hvilket kan mindske hævelsen. Du kan også med fordel benytte dig af en kold og fugtig / våd tepose på øjnene, hvor du gerne skal benytte dig af en grøn te variant. Teen indeholder nemlig stoffet tannin, der kan være med til at mindske eventuelle hævelser eller misfarvninger. Hvis du hverken har teposer eller en agurk til rådighed, så kan du også udmærket benytte en kold ske eller en isterning (pakket ind i noget – læg den aldrig direkte på huden!). Disse ting hjælper nemlig også med at køle området omkring øjnene ned, hvilket afhjælper hævelsen i dine posede øjne.