Bedste pudderbørste i test – 5 pudderbørster til fast og løs pudder 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Den bedste pudderbørste er blød, rund og fluffy og i denne test pudrer vi os med 5 af de mest populære. Vi tester med pudder i både løs og fast form – herunder også mineralpudder, når vi ser på hvordan hver børste blender og føles på huden.

En god pudderbørste giver dig en jævn påføring uden anstrengelser og hårde strøg, og du læser med her fordi du lige nu er på jagt efter netop sådan en. Tillykke – du har vundet, for i denne test zoomer vi ind på 5 af markedets mest eftertragtede pudderbørster. Vi bedømmer ud fra parametre som børstehår, tæthed og hvilken type pudder de er bedst til, og i vores afsluttende købsguide gør vi dig klogere på pudderbørstens mange detaljer.

Testens 5 favoritbørster kan du også se opstillet i vores sammenligningstabel ved at klikke her.

Fordele
 • pros-icon.svg Solid og let at arbejde med
 • pros-icon.svg Stort, blødt og rundt børstehoved gør den eminent god at pudre med
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Børstens ende er bred nok til at du kan stille børsten fra dig – praktisk!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Real Techniques Powder Brush

Med syntetiske børstehår så bløde som den ægte vare får du her en alsidig pudderbørste, der blender som en drøm og som gør det nemt at opnå en både tæt og flot finish i ansigtet.

Børstehovedets kompakte hår gør, at det er minimalt hvor meget produkt du skal bruge for et ensartet look uden flager og pudderstreger. Af samme årsag fungerer den ligeledes fantastisk som en rouge- og bronzerbørste og sørger du for at rense den jævnligt, holder den gerne i et par år eller tre.

Her får alle kræsne makeup-damer og herrer en stor og fyldig børste, der fordeler med et næsten airbrush agtigt smukt og naturligt look, og som føles overdrevet luksuriøs at arbejde med. En imponerende jævn påføring og et kæmpe like fra os!

E.L.F. Powder Brush

Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pudderbørste med fladt børstehoved til både tør og våd pudder
 • pros-icon.svg God til flydende foundation
 • pros-icon.svg God til contouring – børstens fladtskårne top giver dig mulighed for meget præcis påføring
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge E.L.F. Powder Brush

Er fast pudder og flydende foundation i dit makeup arsenal, er denne pudderbørste til dig!

Det er en kompakt og ret bred (men flad) pudderbørste – sådan en slags, der kan lidt af hvert uden hverken at være ekstraordinær eller under gennemsnittet.

Børsten giver dig mulighed for at detaljere stort set alle steder ansigtet, særligt omkring næsen og under øjnene er den god. Børstehårene er relativt bløde, men måske ikke bløde nok til meget sensitiv hud. Det er dog stadig en af de bedste makeupbørster på markedet (og til prisen!) og samtidigt en ret solid en af slagsen. Med andre ord, den er god at blende- og opnå et ensartet look med for de fleste. E.L.F. har lavet en simpel børste, som er idéel til enhver, der har brug for en god standard pudderbørste i makeuptasken.

Fordele
 • pros-icon.svg Stor og fyldig børste – fantastisk til større flader i ansigtet
 • pros-icon.svg Håndlavet med fluffy syntetiske hår og skaft af asketræ
 • pros-icon.svg Føles blød og let på huden
 • pros-icon.svg God at blende med
 • pros-icon.svg Også god til mineralpudder og rouge

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nilens Jord 182 Pure Collection Powder Brush

Fuldend makeuppen med denne luksuriøse pudderbørste fra Nilens Jord.

Her kan du pudre dig med en kompakt pensel, der er lige så genial til bronzer og baked sommerglød som til almindelig løs pudder. Børstens mange hår giver dig en flot og dækkende påføring uden anstrengelser og du kan mærke kvaliteten i både pensel og skaft ved hvert eneste strøg.

Enhver makeup aficionado med respekt for sig har en god pudderbørste i arsenalet, og sandsynligheden for at det er denne 182 model fra Nilens Jord er ret stor.

NYX Pro Brush Powder

Bedste til fast og løs pudder

Fordele
 • pros-icon.svg Solid og kompakt pensel med et blødt børstehoved
 • pros-icon.svg Kan også bruges til flydende foundation
 • pros-icon.svg Også god til contouring og øjenskygge
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge NYX Pro Brush Powder

Løst, fast eller flydende – you namet it, og denne børste pudrer dit ansigt flot og godt.

Hårene er bløde men samtidigt faste, og det er lige præcis det, der giver denne børste så mange anvendelsesmuligheder. Helt fantastisk til præcis påføring alle steder i ansigtet, herunder til at highlighte brynben og næse.

Behagelig på huden og nok den mest alsidige pudderbørste vi har med i testen her – denne NYX makeupbørste skuffer ikke.

Green People Kabuki Brush

Bedste til mineralpudder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig og vegansk pudderbørste
 • pros-icon.svg Børsterne føles silkebløde på huden
 • pros-icon.svg Særligt god til mineralpudder
 • pros-icon.svg Velegnet til hud med tendens til rødme og eksem

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Green People Kabuki Brush

For dig, der bruger pressede mineralpowders, blush og bronzers, og som samtidigt går op i miljø og bæredygtighed; her er kabukibørsten over dem alle.

Med en stor, rund og ultra-blød pudderkvast kan du opnå en tæt-på professionel pudder finish med denne børste. Er du ikke vant til denne type pudderbørste, vil den muligvis kræve lidt tilvænning, men det er sådan set også eneste minus ved den.

Det er både fluffy og tæt børste, som giver en fantastisk let men jævn dækkeevne, og så er den skånsom mod følsom hud.

Guide

Sådan vælger du den bedste pudderbørste

Du skal vælge en pudderbørste, som passer til den type pudder du bruger.

Tør, fast, flydende eller løs form og med eller uden farve – der er flere af slagsen.

Derudover kan det være en god idé at overveje, hvilken type skaft der er bedst for dig at arbejde med, og hvilken type børstehår du foretrækker.

I følgende købsguide gennemgår vi alle disse ting, så du er klædt på til dit næste pudderbørste-køb.

Om pudderbørster

Pudderbørster har et stort og fyldigt børstehoved med bøjelige børstehår, som er relativt lange. Pudderbørster er som regel fluffy og bløde med et rundt børstehoved og en ligeledes afrundet eller fladt skåret top. Traditionelle pudderbørster anvendes kun til pudder i løs og/eller fast form.

Der findes dog flere af de nyere og mere alsidige af slagsen, som også kan bruges til cremede/flydende typer af concealere og foundation.

Hårenes tæthed

Det kan variere, hvor tæt børstehårene sidder, men de bør altid være nogenlunde kompakte. Med en kompakt pensel med mange hår fanges mere pudder i børsternes yderste del – og jo mere farve afgives når du bruger den. Det betyder oftest også, at der ikke skal meget produkt til for at opnå den ønskede effekt – kompakte børstehår sluger nemlig ikke produkt da det som nævnt sætter sig i børstehårenes yderste del. Jo tættere hårene er, jo ‘tykkere’ en dækning opnår du.

Skaft

Med undtagelse af kabukibørster, er skaftet på en pudderbørste stort set altid medium langt. Indenfor denne medium længde er der kun få variationer og former. Og selvom de alle er ret ens, kan små forskelle som materiale og bredde godt gøre en forskel for selve brugeroplevelsen.

Børstehovedets top

De fleste pudderbørster har et rundt børstehoved med en ligeledes rund eller afrundet top. Enkelte har skrå eller flade toppe – eksempelvis som E.L.F. pudderbørsten i denne test. Denne type børste gør det tit nemmere at præcisere og arbejde en smule mere detaljeret med påføringen (tænk contouring), ligesom de kan dække meget tæt.

Type af pudder

Vælg en pudderbørste som passer til den type pudder og/eller foundation du bruger. Flydende foundations og de mere cremede puddertyper påføres tættest og mest præcist med en pudderbørste med fladtskåret top. Jo mere cremet og flydende dit produkt er, jo tættere og mere kompakt en pensel eller børste kræver det for en præcis påføring uden streger og overgange.

For løs pudder, rouge og bronzere vil en fluffy (men stadig tæt) pudderbørste med en stor og afrundet flade være idéel.

Syntetisk hår Vs. ægte hår

Makeupbørster, herunder pudderbørster, fremstilles med naturlige eller syntetiske hår. Det er selvfølgelig en smagssag, hvad der passer dig bedst. Døjer du med allergi eller overfølsomhed overfor visse typer af pels bør du altid gå efter en makeupbørste med syntetiske hår.

Flere (faktisk de fleste) makeup- og pudderbørster fremstilles efterhånden med syntetiske hår. Det er nemlig blevet nemmere at lave gode og bløde kvalitetsbørster med syntetiske hår, og de er ligeledes også langt mere holdbare end ægte hår.

Makeup- og pudderbørster med ægte hår kan desuden have en tendens til at fælde, og de kan være ligeledes svære at rengøre uden at selve børstehovedet mister både hår og form.

Pudderbørster med naturlige hår

Pudderbørster med naturlige hår er særligt gode til pudder i løs form, samt bronzere, øjenskygger og mineralpudder. De kan derimod ikke bruges til cremede og/eller flydende produkter, da de vil suge disse typer produkter til sig.

Pudderbørster med syntetiske hår

Pudderbørster med syntetiske hår kan – alt afhængig af børstehovedet form, hårenes tæthed og så videre – bruges til det meste. Fordi pudderbørster med naturlige hår er rigtig gode til produkter i løs pudderform, betyder det ikke at syntetiske hår ikke også kan være rigtig gode til denne type pudder. Syntetiske hår er derudover gode til cremede og flydende produkter, hvis børstehovedet er formet til det.

Sådan vasker du din pudderbørste

Nogle producenter laver rengøringsgel og sprays som du kan rengøre din pudderbørste med.

Det vigtigste er bare, at du sørger for at rengøre din makeup- eller pudderbørste regelmæssigt. Døjer du med uren hud og/eller akne og åbne porer, er det særligt vigtigt at du rengør dine makeupbørster jævnligt, og at du opbevarer dem rent og tørt.

Har du en makeup- eller pudderbørste, hvor der ikke lige er en specifik rengøringsmetode, kan du altid bruge følgende guide til at rense børsterne med.

OBS.

Det er vigtigt at der ikke kommer vand i børstens limning og kant – også når du efterfølgende lægger børsten til tørre.

Dette skal du bruge:

 • En mild sæbe eller shampoo (gerne så neutral som muligt)
 • Lunkent vand
 • En lille skål eller kop

Sådan gør du:

 1. Kom lidt lunkent vand og sæbe i en skål eller kop.
 2. Tag pudderbørsten, dyp den i skålen/koppen og drej den forsigtigt rundt – pas på ikke at bøje eller presse børstehårene.
 3. Skyl børsten efter under rindende lunkent vand til der ikke er mere sæbe eller makeuprester at se.
 4. Slyng/ryst overskydende vand af og læg den til tørre på en ren bomuldsklud eller et håndklæde.

Fold gerne kluden eller håndklædet i den ene side så du kan lægge børstens skaft på en lille forhøjning. På den måde kan børsten tørre en smule på skrå, så der ikke løber vand ned i limningen. Sørg for at børstehårene ikke krølles eller bøjes når du lægger børsten til tørre.

Hvor ofte skal du skifte din pudderbørste ud?

Hvor ofte du skal skifte din pudderbørste ud kommer an på flere ting; hvor ofte du bruger den, hvor tit du rengør den, hvordan og hvor du opbevarer den og så videre.

De fleste makeup- og pudderbørster vil gradvist miste deres form og børstehårene kan falde af og/eller krølle sig sammen. Sker dette med din pudderbørste, er det på tide at skifte den ud. Det kan også være at børsten bliver sværere at arbejde med og at det tager usædvanligt lang tid at opnå en jævn påføring. Dette vil ofte skyldes at hårene i børstens midte (som du ikke nødvendig lige lægger mærke til) er slidte på den ene eller den anden måde.

Opbevaring af dine makeupbørster

Opbevar dine makeupbørster så de ikke er i berøring med overflader eller andet makeup. Hav altid børsten i en makeupholder eller et etui og undgå at have den stående frit fremme på badeværelset eller ved håndvasken. Makeupbørster har ikke godt af hverken vandsprøjt eller damp, da det både tiltrækker støv og kan krølle børstehårene.

FAQ

Hvilken pudder børste er bedst i test?

Den bedste pudderbørste i test er Real Techniques Powder Brush! Tætte, bløde og kompakte børstehår med et behageligt skaft – her kan du lægge både pudder, bronzer og rouge til perfektion!

Hvad bruger man en kabuki børste til?

En kabuki børste er god til stort set alle former for makeup i løs pudderform såsom bronzer, rouge, foundation og almindelig pudder. Kabuki børster er dog ekstra gode til mineral pudder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×