fbpx

Vitaminer og mineraler er gode for kroppen, men hvad er det særlige ved A-vitamin? Og kan A-vitamin optages via cremer og serummer frem for udelukkende gennem kosten? Disse spørgsmål besvarer vi i denne guide om brugen af retinol cremer og deres egenskaber.

Hvad er retinol?

Retinol er kort forklaret A-vitamin, hvilket er et fedtopløseligt vitamin. Alle mennesker har brug for A-vitamin, hvorfor en mangel på indtagelsen af A-vitamin kan medføre infektioner, natteblindhed, blindhed o.l. A-vitamin retinol, retinal og retinsyre findes bl.a. i forskellige animalske fødevarer og A-vitamin karotener findes i vegetabilske fødevarer. Det er ikke nødvendigt at indtage A-vitamin hver eneste dag, da vitaminet opbevares længe i kroppen og deponeres i en persons lever og fedtvæv til senere brug.

Hvad gør retinol?

Retinol er vigtigt for kroppen og derfor kan det have flere negative konsekvenser for kroppen, hvis ikke den får nok A-vitamin. F.eks. har retinol betydning for synet, vækst, smagssansen, immunforsvaret, huden og en regulering af generne. Retinol styrker således alle disse aspekter, så man har optimalt syn, vækst, etc. A-vitamin hjælper kroppen med at bekæmpe bakterielle infektioner og hjælper fostret med at udvikle de forskellige organer under gravidieten.

Du skal dog endelig passe på med at have et overforbrug af A-vitamin, da det kan skade din krop i længden. Netop fordi retinol lagres i kroppen, er der ikke behov for at indtage vitaminet hver eneste dag i forbindelse med kosttilskud. Der kan udmærket ske en forgiftning af A-vitamin, hvis du indtager over 100 gange den anbefalede dosis. Her kan du bl.a. risikere et forhøjet tryk på hjernen, kvalme, opkast og kramper. En overdosering over længere tid af 5-10 gange den anbefalede dosis kan bl.a. resultere i hovedpine, opkastning, tørre slimhinder og hud, knoglesmerter og leverpåvirkning. Det er altså uhyre vigtigt, at du får din A-vitamin, men ikke overdriver indtaget af retinol.

Retinol creme fra Apoteket

A-vitamin er ikke kun sundt for din krop at indtage, men kan også benyttes til at genopbygge hudens struktur gennem brugen af cremer. Der er naturligvis et hav af forskellige cremer på markedet og det handler om at finde frem til en god variant, der fint understøtter dine behov og har den rette mængde af retinol, så du får de bedste resultater.

Hvis du ikke har benyttet en creme med specifikt indhold af A-vitamin, så kan du med fordel gå efter apotekets Beaute Pacifique A-vitamin Øjencreme. Denne creme indeholder nemlig tre forskellige typer af A-vitamin, der tilsammen hjælper med at genoprette din huds struktur. Ved daglig brug kan dette bl.a. være med til at forebygge aldersforandringer og mindske mørke rander under øjnene. Beaute Pacifique A-vitamin Øjencreme beskytter huden mod frie radikaler i form af A- og E-vitamin og gør samtidig huden mere robust og modstandsdygtig.

For at vænne huden omkring øjnene til cremen, kan du starte ud med at anvende den hver anden dag i nogle uger. Det hjælper dig med at undgå rødme og efter et par uger kan du så begynde at bruge cremen på daglige basis. En af de største fordele ved at benytte dette produkt er, at det fungerer optimalt, men langt fra er en af de dyreste varianter på markedet.

Øjencreme med K-vitamin og retinol

Hvis du i stedet er på jagt efter en multifunktionel øjencreme, og er villig til at give lidt ekstra penge for den, så skal du se nærmere på en Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex. Denne creme er specielt udviklet til at passe på den sarte hud omkring øjnene og skal påføres på afrenset hud om aften før man går i seng. Øjencreme har mange egenskaber, da den bl.a. både bekæmper ældningstegn og mørke rander og poser under øjnene, samt øger elasticiteten og blodets mikrocirkulation i området. Alle disse egenskaber sørger for, at en daglig brug af cremen medfører en formindskning af kragetæer, rynker og hævelser omkring øjenområdet. Dermalogica Age Smart Age Reversal Eye Complex kan desuden også forbedrer skader efter for meget sol.

Som en ekstra bonus er denne creme både parabene- og parfumefri og så indeholder den ingen farvestoffer. Du får altså en dejlig naturlig creme, der giver huden optimale betingelser for at være i balance og opnå de rette vitaminer.

Virker retinol også mod acne?

En daglig brug af en creme indeholdende retinol kan være med til at modvirke akne. A-vitamin (retinol) vil nemlig i de fleste tilfælde gå ind og regulere din huds sebum- / talgproduktion. Dette vil mindske mængden af fedtet hud, hvilket er én af årsagerne til, at man udvikler akne. Derudover hjælper retinol også med at hæmme en eventuel udvikling af betændelsestilstande i huden, såsom rødme og irritation. Du skal dog endelig huske, at din cremes ingredienser helst skal understøtte hinanden. F.eks. vil en creme indeholdende silikone forværre hudproblemer – også selvom den indeholder retinol. Her vil silikonen altså trænge mere igennem og du vil derfor ikke opnå den ønskede effekt.

Hvis du lider af akne og rødme / irriteret hud, så kan en Murad A-A Blemish Control Blemish & Wrinkle Reducer være din redning. Cremen indeholder bl.a. salicylsyre, der trænger ind i porerne og behandler akne, samt forhindrer nye udbrud. Derudover indeholder cremen også Kombuca Collagen Defense, der er med til at stimulere kollagenproduktionen, så synligheden af dine rynker og linjer formindskes, samt Havalgeekstrakt, der virker opstrammende og løftende. Med en Murad A-A Blemish Control Blemish & Wrinkle Reducer vil du altså både kunne mindske og forebygge både akne, rødme, rynker og linjer i ansigtet. Alt i alt giver cremen dig således et sundere og yngre udseende.

Murad A-A Blemish Control Blemish & Wrinkle Reducer benyttes én gang om dagen, gerne inden du går i seng. Cremen skal først smøres på efter du har afrenset ansigtet. Der skal kun smøres et tyndt lag på ansigt, hals og décolleté.

Retinol serum – et godt alternativ til cremer!

Cremer kan til tider føles en smule for fedtede og tykke for nogle personer – især når det kommer til området omkring øjnene. Du kan dog udmærket finde frem til gode serummer med retinol, der yder effektiv pleje af området omkring dine øjne uden at virke tyngende eller fede. En god serum, der nemt kan købes online er Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Eye Serum. Serummet udglatter tydelige tegn på aldring og reducerer synligheden af rynker grundet opbygningen af Retionel Tri-Active Technology og næringsholdigt marine plant-kompleks. Disse tiltag løfter og udglatter huden. Samtidig sørger serummet for at lysne mørke rander omkring øjnene. 93% af forbrugerne af Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Eye Serum oplever, at synligheden af fine linjer og rynker reduceres, men 87% oplever, at huden virker fastere.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Eye Serum er altså et udmærket middel at benytte sig af for at opnå et friskere og mere ungdommeligt ansigt. Denne serum skal påføres efter en rensning af ansigtet med en enkelt duppende finger på øjenområdet.

Retinol creme mod rynker

A-vitamin spiller en vigtig rolle i hudens aldringsproces og påførelse af retinol i ansigtet kan dermed være med til at øge hudens elasticitet. Retinol hjælper nemlig i en vis grad med at stimulere hudens celler, så de producerer mere kollagen – og hæmmer desuden også nedbrydningen af kollagen (og dermed udviklingen af rynker). Der er heldigvis mange anti-age cremer, der indeholder retinol – netop for at forebygge udviklingen af rynker og mindske deres synlighed. Hvis du er på jagt efter sådan en creme, men ikke er helt sikker på, hvilken du skal vælge, så kan du med fordel overveje en af de nedenstående varianter.

Indeed Labs Retinol Reface Retinol Skin Resurfacer er en billig creme, der hjælper med at udjævne og forfine din hud. Cremen indeholder bl.a. en kombination af retinol, retinol-lignende peptid og retinol plantebaserede mikrokugler. Disse ingredienser sørger for at ‘angribe’ tegn på aldring i form af linjer og rynker, mens cremens anti-ageing egenskaber fremmer kollagenproduktionen og udglatter huden yderligere. Indeed Labs Retinol Reface Retinol Skin Resurfacer kan benyttes af alle hudtyper, da den er utroligt blid ved huden. Af den grund kan cremen også udmærket benyttes til at reducere forekomsten af ar og akne – og så forbedrer og udjævner den hudens generelle tekstur. Som en ekstra bonus indeholder cremen hverken parabener, farvestoffer eller parfume.

Ecooking Natcreme hjælper med at reducere dybden af dine rynker, så de bliver mindre tydelige med tiden. Cremen indeholder bl.a. Argireline, der får musklerne i ansigtet til at slappe af, så nye rynker ikke opstår så tydeligt. Du kan dermed bibeholde en ungdommelig glød over længere tid. Derudover giver cremen et boost til din huds kollagen produktion og opretholder en god fugtbalance. Denne Ecooking Natcreme er desuden vegansk.

Ole Henriksen Nurture Me Moisturizing Creme sikrer god pleje og næring til tør og sart hud. Cremen er yderst fugtgivende og indeholder bl.a. A-, B5-, C- og E-vitaminer, der i kombination med ingredienserne solsikkeolie og hybenolie reducerer rødme ved at berolige huden. Ole Henriksen Nurture Me Moisturizing Creme er fri for parabener, sulfater og ftalater og har en frisk duft af citrus. Cremen er særdeles velegnet til beskyttelse og lindring af sart hud – og kan desuden anvendes som både en dag- og natcreme.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.