Bedste retinol creme 2022 – Den lette vej til din næste anti age creme

1
Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair + Buffer Cream 15 ml

Dermalogica forstår sig bare rigtig godt på det der med at udvikle lækre og effektive anti age cremer. Og med denne retinol natcreme duo, genopbygges og fornyes din hud med mildest talt imponerende resultater! Derfor skal du vælge Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair + Buffer Cream Her får du en kraftfuld men samtidigt nænsom retinol creme, der er godt forsynet med både ceramider, peptider og c vitamin; den absolutte trylleformular til aldrende og ujævn…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair + Buffer Cream 15 ml
Evolve Bio-Retinol Gold Mask 60 ml 198 kr. Bangerhead DK
Ole Henriksen Goodnight Glow Retin- ALT Sleeping Creme 50 ml 399 kr. Nicehair.dk
Pudderdåserne A-serum 2% 149 kr. Nicehair.dk
Beauté Pacifique Symphonique Day-Time 520 kr. Parfumdreams.dk - DK

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Få styr på din viden om retinol og a vitaminer og find dit nye anti age produkt lige her! Vi gennemgår i denne artikel 5 af de bedste retinol cremer, du kan tilføje din daglige hudplejerutine, og vi guider dig, så du uanset alder og hudtype kan finde den rette creme til dig. Vi fortæller dig desuden lidt om, hvad retinol er for en størrelse, hvordan det virker og sidst men ikke mindst, hvor hurtigt du kan forvente at se resultater. Så læs med, bliv lidt klogere end du var i går, og slå en smutvej til din næste rynkereducerende yndlingscreme!

Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair + Buffer Cream 15 ml – Bedste retinol creme

Dermalogica forstår sig bare rigtig godt på det der med at udvikle lækre og effektive anti age cremer. Og med denne retinol natcreme duo, genopbygges og fornyes din hud med mildest talt imponerende resultater!

Derfor skal du vælge Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair + Buffer Cream

Her får du en kraftfuld men samtidigt nænsom retinol creme, der er godt forsynet med både ceramider, peptider og c vitamin; den absolutte trylleformular til aldrende og ujævn hud. Cremen indeholder 5% retinol – en perfekt dosis, som gør den super effektiv, men uden at udtørre hudens porer. Fine linjer og rynker får hurtigt ben at gå på med denne magiske natcreme og du vil i løbet af kort tid vågne med en langt fastere og blødere hud. Her har vi altså fat i en retinol creme til alle typer, der er på jagt efter anti age hudpleje, som kan arbejde i dybden og forbedre hudens struktur. Din hud vil desuden fremstå frisk og udhvilet med en virkelig flot og ungdommelig glød. Blandingen af retinol- og buffer cremen hos denne Dermalogica testvinder, sikrer dig således en både effektiv og skånsom behandling af huden, og den får vores varmeste anbefalinger! 

Det vi liker:
 • Vegansk og fri for parabener og gluten
 • Ikke testet på dyr
 • 2-i-1 produkt – effektivitet og pleje i én pakke
 • Kan anvendes af sarte hudtyper
 • Reducerer rynker, opstrammer og sætter gang i hudens cellefornyelse
 • Giver dig en mere ensartet hudtone – rigtig god hvis du døjer med hyperpigmentering
Det vi ikke liker:
 • Ligger i den høje ende af prisskalaen
 • De to cremer i dette produkt skal blandes før påsmøring

Evolve Bio-Retinol Gold Mask 60 ml – Bedste retinol maske

Reducér rynker og få en friskere hud med denne guldmaske fra Evolve! Med aktive ingredienser som bio-retinol, arganolie og hybenkerneolie får du her et naturligt anti age produkt i allerhøjeste kvalitet.

Derfor skal du vælge Evolve Bio-Retinol Gold Mask

Nu kan du se sjov ud med guld i hele fjæset mens du samtidigt får en virkelig lækker og velduftende ansigtsbehandling, der fugter i dybden og regenererer din hud så det kan ses! Med naturens eget a vitamin er engelske Evolve på banen med en formular, som både beskytter og genopbygger huden og gør den blød som en barnerumpe. 

Maskens retinolindhold sørger for at stimulere kollagenproduktionen i huden, mens e vitamin (arganolie) sikrer dig en uimodståelig glød. Har du i øvrigt fine linjer og rynker vil denne maske være en super tilføjelse til din hudplejerutine. 

Det tager altså ikke mere end 5 minutter i selskab med denne guldfarvede lækkerbidsken, før din hud stråler af velvære og føles opstrammet og frisk. 

Det vi liker:
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • 100% naturlig – det kan vi lide!
 • Formuleret med naturlig planteekstrakt retinol udvundet af Bidens Pilosa
 • God til at forebygge aldersforandringer hos alle hudtyper – ekstra god til tør hud
 • Har genopbyggende og cellefornyende egenskaber
 • God til prisen – relativt billig uden at gå på kompromis med effektivitet
Det vi ikke liker:
 • Dette er en maske og er derfor lidt mere tidskrævende i forhold til en creme

Ole Henriksen Goodnight Glow Retin- ALT Sleeping Creme 50 ml – Bedste til fine linjer og ujævnheder

Vågn op med en flot, gennemfugtet og udhvilet hud. Ole Henriksen sørger med denne bestseller natcreme for, at mørke rande og fine linjer mindskes mens du sover. Med super effektive ingredienser som AHA, sheasmør og plantebaseret retinol, får du her en bøtte hudpleje, der holder hvad den lover.

Derfor skal du vælge Ole Henriksen Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping creme

Med den nøje udvalgte bakuchiol-plante tilsat lidt opstrammende og blødgørende ingredienser, får du her et perfekt creme-miks fra skønhedsguruen Ole H ham selv. Testet med fantastiske resultater, sikrer denne retinol creme dig en synligt friskere og mere opstrammet hud efter hver nat. Skulle du i øvrigt døje med en ujævn hudtone kan du trygt lade denne lillafarvede retinol mirakelkur ensarte din hud. 

Du får med andre ord et skinboost i topkvalitet, der både vil reparere huden, reducere rynker og berige dig med en bemærkelsesværdig flot glød.

Det vi liker:
 • Vegansk og uden parabener, sulfater og phthalater
 • Har en lysnende effekt
 • Let creme der ikke fedter
 • God til både normal, tør, og fedtet hud
 • Udjævner og forfiner hudens struktur
Det vi ikke liker:
 • Denne retinol creme har en kraftig duft
 • Bør ikke anvendes af typer med sensitiv hud

Pudderdåserne A-serum 2% – Den bedste til moden hud

Få dit daglige skud retinol med denne effektive serum fra Pudderdåserne.dk! Med en lidt mildere udgave af a vitamin kommer her en flydende anti age formular, som kan gøre dig afhængig!

Derfor skal du vælge Pudderdåserne A-serum 2%

Leder du efter et lækkert og let a vitamin produkt, du kan tilføje din daglige hudplejerutine, så er denne serum måske lige noget for dig. Super drøj i brug og dejlig nem at smøre ud; her får du reduceret rynker og fine linjer så hatten passer. Denne serum er desuden også god, hvis du skal komme solskader og mørke pigmentpletter til livs. Ligeledes vil uren hud have godt af en daglig påsmøring med denne milde a vitamin formular, der udover at udglatte og opstramme, også mindsker synligheden af store porer og hudorme. Derudover findes denne serum også med 5%, som du med fordel kan hoppe videre til, når din hud har vænnet sig til denne 2% formular. 

Det vi liker:
 • Super god til prisen – dette er en billig og effektiv creme
 • Indeholder Granactive Retinoid – højere effekt og færre potentielle bivirkninger i forhold til normal retinol
 • Uden parfume og farvestoffer
 • Smart pumpesystem – hygiejnisk at bruge
Det vi ikke liker:
 • Bruger du denne serum om dagen skal du huske at bruge solcreme efterfølgende

Beauté Pacifique Symphonique Day-Time – Bedste til de 45+ årige

Vi elsker bare alt, hvad der kommer ud af laboratoriet hos danske Beauté Pacifique! Er du på udkig efter en retinol creme, der kan give maksimal anti age effektivitet til den meget modne hudtype, så skal du sætte afsted efter denne dagcreme! 

Derfor skal du vælge Beauté Pacifique Symphonique Day-Time

Her kommer det seneste skud på stammen indenfor dermatologisk videnskab! Denne avancerede retinol opskrift er nemlig formuleret med nano-teknologi, som sørger for en nærmest øjeblikkelig virkning efter første påføring på hudens overflade. Derefter kommer den mere dybdegående og længerevarende virkning i et overdådigt miks af forskønnende midler. Vi måber faktisk lidt over den imponerende sammensætning af ingredienser i denne creme, som blandt andet byder på både a og e vitamin, squalane, hydrolyseret kollagen og hyaluronsyre i ét. Her får du altså en plejende hudopstrammer, en super blødgører og fugtgiver, og ikke mindst en effektiv reducering af rynkede linjer. Eller sagt på en anden måde: her får du en a vitamin booster i absolut særklasse! 

Det vi liker:
 • Formular og effekt af anti age ingredienserne i denne creme er langtidsvirkende
 • Udviklet med mikroindkapslet retinol som løbende frigives
 • Indeholder antioxidanter så du også er sikret forebyggende egenskaber
 • Du finder sjældent en kombination af rynkereducerende ingredienser som denne
Det vi ikke liker:
 • For optimal effekt anbefales det at bruge denne creme i kombination med natcreme og serum i samme Symphonique serie fra Beauté Pacifique
 • Prisen – denne retinol creme ligger i den dyrere ende af skalaen

Sådan vælger du den bedste retinol creme

Der er typisk to årsager til, at man vælger at bruge en creme med retinol; den ene er for at behandle ujævn og uren hud som for eksempel akne, og den anden er for at reducere aldringstegn og generelt bare få en friskere og mere ensartet hudtone. De fleste læsere af denne artikel kigger sandsynligvis med for at blive lidt klogere på sidstnævnte, og vores råd er derfor, at du skal finde dig en retinol creme, der er formuleret til din hudtype. For det gør naturligvis en forskel, om du har uren, olieret, tør eller sensitiv hud.

Vælger du en creme, der er særligt formuleret til din hudtype, er du nemlig sikret de optimale betingelser for, at retinolen og den generelle sammensætning i cremen giver dig de flotteste resultater.

Hvad er retinol?

Kort sagt er retinol det samme som A vitamin. A vitamin er et fedtopløseligt vitamin som alle mennesker har brug for. Mangel på dette vitamin kan i allerværste (men dog meget sjældne) tilfælde medføre natteblindhed og blindhed. Der findes forskellige typer af A vitamin, hvor de mest kendte er retinol, retinal og retinsyre. De findes blandt andet i forskellige animalske fødevarer. Derudover er der også A vitamin karotener, som findes i vegetabilske fødevarer. Det er ikke nødvendigt at indtage A vitamin hver eneste dag, da det opbevares længe i kroppen og deponeres i lever og fedtvæv til senere brug.

Hvad gør retinol?

Retinol har betydning for syn, vækst, smagssans, immunforsvar, hud og regulering af generne. Retinol styrker således alle disse aspekter, så du har optimalt syn, vækst, og så videre. A vitamin hjælper desuden kroppen med at bekæmpe bakterielle infektioner og hjælper fostret med at udvikle de forskellige organer under graviditeten.

Retinol i hudpleje

A vitamin/retinol spiller en vigtig rolle i hudens aldringsproces og brug af retinol i ansigtet kan dermed være med til at øge hudens elasticitet. Retinol omdannes til a vitamin, når du bruger det på huden, og hjælper på den måde med at stimulere hudens celler, så de producerer mere kollagen. Retinol hæmmer desuden også nedbrydningen af kollagen, og er derfor en at de mest yndede ingredienser i stort set alle former for anti age skønhedspleje.

Virker retinol også mod akne?

Daglig brug af en retinol creme kan være med til at modvirke akne. Den vil nemlig i de fleste tilfælde gå ind og regulere din huds talgproduktion. Dette vil mindske mængden af fedtet hud, hvilket er én af årsagerne til, at man udvikler akne. Derudover hjælper retinol også med at hæmme en eventuel udvikling af betændelsestilstande i huden. Du skal dog endelig huske, at din cremes ingredienser helst skal understøtte hinanden. For eksempel kan en creme indeholdende silikone forværre hudproblemer – også selvom den indeholder retinol.

Døjer du med alvorlig akne, vil du højst sandsynligt have fået ordineret en speciel retinol creme indeholdende et antibiotika af din læge. Almindelige håndskøbscremer med A vitamin/retinol (anti age cremer) må ikke sælges som behandling mod hudsygdomme, heriblandt akne. Det er ret vigtigt, at du lige skriver dig dette bag øret, så du ved, at selvom en retinol creme er nok så effektiv og kan være med til at forebygge urenheder og akne, så er det altså din egen læge du skal have fat i, hvis du skal være sikker på en effektiv behandling mod akne.

A vitamin er en lysfølsom ingrediens

De fleste cremer med A vitamin som den aktive ingrediens skal påføres inden sengetid – eller hvis det er en dagcreme, er efterfølgende solbeskyttelse altid anbefalet. Ét er, at huden optager hudplejeprodukter langt bedre under søvn, når den restituerer. Noget andet er, at A vitamin ganske enkelt nedbrydes ved kontakt med solens stråler. I nogle tilfælde kan kombinationen af A vitamin/retinol og solstråler også medføre rødme og hudirritation.

Hvor hurtigt virker retinol?

Spørgsmålet vi alle vil have svar på – og her får du det! Bruger du din retinol creme som anvist, vil effekterne typisk vise sig efter 2 – 6 måneder. Ja, vi ved godt, at det er et irriterende langt spænd, og at nogle allerede kan se en effekt efter blot et par ugers brug.  Mens vi ikke vil modsige dette, vil vi dog påpege, at de optimale og ‘fulde-udbytte’ resultater gerne først viser sig efter minimum et par måneder. Flere forskellige faktorer vil nemlig have betydning for, hvor effektiv din retinol creme er. Det kan være ting som sammensætningen af ingredienser i cremen, hvor hurtigt din hud vænner sig til retinolindholdet, eller for eksempel om du er ryger. Rygning er altid en dårlig idé, og vil ligeledes når det kommer til hudpleje, både forværre den generelle tilstand i din hud og sløve effektiviteten i dine hudplejeprodukter.

Årsager til brug a retinol

Dertil kommer dit formål med at bruge en retinol creme – er du ude efter en friskere hud med en ungdommelig glød, der kan udglatte ujævnerheder og ensarte din hudtone, eller vil du have en decideret rynkereducering? Sidstnævnte er hvor du må væbne dig med tålmodighed, for det tager tid. Din hud gennemgår nemlig forskellige faser når du starter med at bruge retinol creme. Så mens du efter den første måned muligvis vil opleve en flottere og mere frisk hud, vil der gerne gå op til 4 – 6 måneder før du ser de rynkereducerende resultater. Det er til gengæld ventetiden værd, for efter omkring de 6+ måneder, vil kollagen- og elastinproduktionen hos de fleste begynde at vise sig.

Hybenkerneolie – naturens eget retinol

Er du til all-natural hudpleje uden dikkedarer og ‘ekstra’ ingredienser, så er det hybenkerneolien – måske bedre kendt under det engelske Rosehip Oil – som du skal sætte din lid til. Hybenkerneolie er en naturlig kilde til A vitamin (retinsyre) og andre essentielle fedtsyrer. Derudover indeholder den både E og C vitamin, og er altså et godt og effektivt alternativ, hvis du vil have et 100% rent anti age produkt. Hybenkerneolie er en såkaldt tørolie, som er let i konsistensen og optages hurtigt i huden.

FAQ

Hvilken retinol creme er bedst i test?

Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair er den ubestridte vinder i vores test! Mild men effektiv med svimlende flotte resultater - denne retinol creme udjævner, blødgører og giver glød som du aldrig har set det før.

Er retinol farligt?

Nej, retinol er i udgangspunktet ikke farligt, men det er en kraftfuld ingrediens, og du bør derfor altid starte stille ud med lavere doser, idéelt hver anden dag i de første par uger, så din hud kan vænne sig til retinolens effekt.

Hvordan bruges A vitamin creme?

Du skal bruge din retinol/A vitamin creme på afrenset hud og gerne om aftenen inden sengetid. Start med at bruge cremen hver anden dag i et par uger, hvorefter din hud har vænnet sig til indholdet og du kan bruge cremen dagligt.

Er retinol creme bedre end retinol serum?

Om du har bedst af at bruge en retinol creme- eller serum vil afhænge af din hudtype, dine behov og i sidste ende din smag. Anti age cremer og sera vil nemlig overordnet have samme formål og virkning.