Bedste rundbørste 2022 – Skab volumen og reducér frizz i håret med disse 3 rundbørster

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Ny rundbørste? Vi hjælper dig i denne test med at finde den bedste rundbørste til lige præcis dit hår. Vi zoomer ind på 3 populære rundbørster, og kigger nærmere på ting som materiale og form, samt fordele og ulemper i forhold til disse.

Du er klar til at opgradere din almindelige hårbørste til den der runde model som din frisør altid bruger. Problemet er bare, at der er så mange af dem og at de til forveksling ligner hinanden.

Vi har gjort arbejdet for dig og har udvalgt 3 rundbørster, som kan skabe volumen, massere hovedbunden og de-frizze dit hår på smukkeste vis. Og efter gennemgangen af disse 3 udvalgte rundbørster, kan du i vores købsguide blive klogere på, hvordan du vælger den rette – og ikke mindst, hvordan du bruger den.

Har du lidt travlt, kan du danne dig et hurtigt overblik over børsterne i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Holder på varmen mens du styler håret – en særdeles effektiv egenskab ved en keramisk rundbørste
 • pros-icon.svg Børsten har et ergonomisk design og non-slip greb som gør den utrolig let at holde ved
 • pros-icon.svg Rigtig god til at skabe glans og volume i fladt og livløst hår
 • pros-icon.svg Børstehårene er fremstillet i varmeresistent nylon – sikkert og holdbart
 • pros-icon.svg Denne børste fås i forskellige størrelser

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Ceramic Radial Brush 35 mm

Halvér tiden foran spejlet og gør din daglige styling når du føntørrer dit hår lettere med denne keramiske GHD rundbørste. Aldrig har en føntørring af langt hår efterladt flottere resultater – denne model garanterer dig nemlig en frizz fri frisering MENS du tørrer og styler dit hår.

Du kan med andre ord tørre håret, lave bølger, skabe volumen og lægge flyvske hårstrå ned på én og samme tid, og det er altså ikke så lidt endda. Det er ret meget win-win ved denne rundbørste, som er perfekt til alt og alle med mellemlangt hår.

Wet Brush Epic Blowout

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges i vådt hår
 • pros-icon.svg Let bølgede og ioniske børstehår giver en glattere og mere jævn styling af håret
 • pros-icon.svg Solid og varmeresistent – kan klare føntørring på op til 260 grader
 • pros-icon.svg Børstens carbon-materiale forkorter tørretiden med op til 50%

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Wet Brush Epic Blowout

Lad dig ikke narre af det lidt kluntede udseende for denne rundbørste er en sand mirakelmager når det gælder hurtig tørretid med silkebløde resultater!

Dens ioniske egenskaber kan både ses og mærkes i håret, som efterlades med en skinnende flot finish.

Børsten er i øvrigt lige så effektiv til glat hår som den er til krøllet hår, og så er den bare virkeligt god til prisen!

Fordele
 • pros-icon.svg Hårene på denne rundbørste er ægte vildsvinehår – her får du en ekstra skånsom rundbørste
 • pros-icon.svg Stimulerer og masserer hovedbunden mens du føntørrer håret
 • pros-icon.svg Rigtig god til at forme håret med
 • pros-icon.svg God rundbørste til alle hårtyper – også kort hår og krøller

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Moroccanoil Boar Bristle Round Brush 45 mm

Denne rundbørste med vildsvinehår er til dig, der er på jagt efter en børste, som er lidt mildere end alle de andre.

Børstens tætsiddende vildsvinehår sikrer dig en skånsom styling, hvor du kan komme helt tæt på hårrødderne uden at irritere hovedbunden.

Børsten har desuden en masse huller, som sørger for en god fordeling af luften fra hårtørreren. Og som derudover gør den fabelagtig at style bølger og lette krøller i håret med.

Guide

Sådan vælger du den bedste rundbørste til dit hår

Der er lige et par ting du bør overveje inden du sætter afsted efter en rundbørste; længden på dit hår og tilstanden i det, samt det materiale som rundbørstens børstehår er fremstillet i.

Dernæst bør du kigge på størrelsen på rundbørstens cylinder.

Der findes smalle og brede børstehoveder – og jo større cylinderen er, jo større bølger kan den også lave.

Keramiske rundbørster

Har du tykt og langt hår, vil en keramisk rundbørste være det oplagte valg til dig. Keramiske rundbørster er fantastiske til både hårtørring og styling i langt hår, fordi de holder på varmen fra hårtørreren mens du børster håret og gør ved. Sådanne børster vil typisk have børstehår i et kunstigt materiale som for eksempel varmeresistent nylon.

Har du krøller er det en god idé at gå efter en rundbørste, som også har ion-teknologiske egenskaber, så du får ekstra beskyttelse når du tørrer og styler håret.

Ulempen ved keramiske rundbørster (fordi børstehårene er kunstige) er til gengæld, at de sommetider kan gøre håret statisk.

Rundbørster i naturmaterialer

En rundbørste i naturmaterialer er mindre hårdføre end rundbørster i kunstmaterialer.

En rundbørste fremstillet i naturlige materialer og med naturhår (ofte vildsvinehår) er til gengæld ekstra gode til at udglatte frizz og krus i håret. Ligeledes er sådanne børstehår så bløde, at de kan anvendes helt tæt ved hovedbunden uden at skade hverken hud eller hår. Og som en ekstra gevinst, hjælper de med at fordele dit hårs naturlige olier fra rod til spids. For alle med fint/tyndt hår, vil en rundbørste med naturhår være bedst.

Sådan bruger du en rundbørste

Rundbørsten er det ultimative tilbehør, som sikrer dig gode hårdage selv når det ser allerværst ud. Men hvordan bruger du den? Du har sikkert hørt, at du skal huske at rede håret først og derefter inddele håret i sektioner …og så noget med at du skal slutte af med hårspray. Men hvad så med alt det imellem – hvordan er det lige man gør uden at vikle børsten ind i håret og filtre det til?

Se med i denne video, hvor Brighton Keller viser dig, hvordan du laver en flot blowout i håret, og hvordan du samtidigt får skabt en masse volumen!

https://www.youtube.com/watch?v=tmQAdCgLvjM 

FAQ

Hvilken rundbørste er den bedste i test?

Den bedste rundbørste i vores test er GHD Ceramic Vented Radial Brush! Denne keramiske rundbørste kan tørre og give volumen på imponerende vis, og så efterlader den håret vildt blødt og lækkert.

Hvilken rundbørste skal jeg vælge?

Du skal vælge en rundbørste, der passer til din hårtype. En keramisk rundbørste er god til stort og tykt hår, mens en rundbørste i naturmateriale med bløde børstehår er bedst til tyndt og fint hår.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×