Bedste Rynkecreme Test 2022 – 5 cremer med anti age effekt + stor guide

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Læs med her, hvor vi finder årets bedste rynkecremer! Vi tester 5 forskellige cremer og ser på indhold i forhold til hudtyper og anti age effekt – og vi tjekker op på fordele og ulemper ved dem alle, så du kan finde den bedste rynkecreme til dig.

Du kender scenariet: du kommer hjem, fuld af forventninger til den halvdyre bøtte med anti rynke creme som du blev anbefalet i beautyafdelingen. Men der sker ikke noget efter et par ugers brug, og cremen er i øvrigt også lidt træls i konsistensen.

Der er gode råd at hente og det er lige her. Vi smører os med 5 anti age cremer, og vi undersøger, hvad de virker med, og til hvilken hudtype de egner sig bedst. Vi hjælper dig videre i vores købsguide, hvor vi fortæller, hvordan anti age produkter virker, og hvad du skal gå efter i en rynkecreme. Testens 5 kandidater kan du danne dig et overblik over i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Cruelty free rynkecreme med dokumenteret effekt
 • pros-icon.svg Let konsistens – også god som normal dagcreme
 • pros-icon.svg Skånsom og velegnet til alle hudtyper – og ekstra god til tør hud
 • pros-icon.svg Fugtgivende og meget blødgørende
 • pros-icon.svg Reducerer rynker og fine linjer ved at binde fugt og fylde vævet under hudoverfladen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Murad Age Reform Hydro-Dynamic Ultimate Moisture

Få din sunde glød tilbage og minimér de fine linjer i ansigtet med denne intense fugtbinder af en creme. Når det handler om anti age og om at forebygge rynker, så handler det netop om fugt og næring af huden, og her har folkene bag Murad formået at skabe en af de bedste cremer på markedet. Med sit indhold af hyaluronsyre, kokosnød ekstrakt, avocado, sheasmør og diverse planteolier, får dit ansigt her en cocktail made in heaven. Cremen har desuden en lindrende effekt på irriteret og rødmosset hud, ligesom den også er helt genial til tørre albuer. En god rynkecreme, der fugter din hud så den bliver både glat, spændstig og silkeblød – fantastisk til daglig brug, amen!

Fordele
 • pros-icon.svg Opfriskende anti age dagcreme i gel-form med solbeskyttelse
 • pros-icon.svg Indeholder antioxidanter så din hud beskyttes mod frie radikaler – forebygger hudens aldring
 • pros-icon.svg Giver en flot teint og glød og er nem at lægge makeup på – til trods for den høje solfaktor fedter den ikke

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Clinique Superdefense Fatigue + 1st signs of Age Multi-correcting SPF 40

C-vitamin, solfaktor, koffein og kreatin – her får du en anti age creme, der beskytter og nærer uden at lægge sig tungt på din hud. Et kæmpe boost fra Clinique til dig med træt hud i form af begyndende fine linjer og rynker. Cremen er ikke-komedogen, og den er exceptionelt god som dagcreme i både tropiske klimaer og om sommeren herhjemme. For dig med normal til fedtet hud vil den desuden være en lækker og fugtgivende dagcreme hele året rundt. Dens gel-lignende konsistens i kombination med indholdet af koffein gør den øjeblikkeligt opkvikkende og opstrammende, og det kan vi lide! Den efterlader desuden en fin og glat overflade på huden, og er egentlig bare ret lækker at starte dagen med.

BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster

Bedste til moden hud

Fordele
 • pros-icon.svg Stærkt virkende rynkecreme med a-vitamin som primære aktive ingrediens
 • pros-icon.svg Gendanner kollagenstrukturen i din hud og reducerer eksisterende rynker
 • pros-icon.svg Rigtig god til solskadet- og uren hud
 • pros-icon.svg Genopbygger og forbedrer hudens overordnede tilstand

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge BEAUTÉ PACIFIQUE Super3 Booster

For dig med synlige rynker og andre synlige ældningstegn i ansigt og på décolleté; med denne Beauté Pacifique Super 3 Booster kan du skrue tiden lidt tilbage. Det er en yderst effektiv creme mod rynker, der langsomt vil udglatte og genopbygge elasticiteten i din hud. Beauté Pacifique er kendt for deres specialiserede brug af a-vitamin og med denne Super 3 formular, får du en af deres absolut bedste rynkecremer. Cremen er rig og rund og kan virkelig stimulere huden og udjævne så det ses. Har du i øvrigt pigmentforandringer eller kreppet hud fra en lang sommer under solen, er denne anti age formular alt, hvad du behøver på badeværelseshylden.

Fordele
 • pros-icon.svg God rynkecreme til dag og nat – super under makeup og ekstra god for din skønhedssøvn
 • pros-icon.svg Opstrammende og intenst fugtgivende creme med sheasmør og 3 slags c-vitaminer
 • pros-icon.svg Giver glød og spændstighed til tør hud
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ole Henriksen Truth C-Rush Brightening Double Crème

Vil du have en anti age creme, der fungerer både dag og nat, så er denne Ole Henriksen C-Rush bøtte til dig. Her får du The Ole-Glow så hatten passer; du vil opleve en synligt opfrisket og fin teint i ansigtet efter påføring, og det vil føles himmelsk. Cremen har både lysnende og udglattende egenskaber, og den absorberes hurtigt i huden. Den kan derudover binde væske imponerende godt, så du får et blødt og fyldigt udseende. Konsistensen er let og cremen er meget drøj i brug, så du får noget for pengene her. Døjer du med ujævnheder og mørke pigmentpletter, er dette en af de bedste rynkecremer du kan få fingrene i.

Fordele
 • pros-icon.svg Nærende anti age creme der er særligt god til normal- og kombineret til tør hud
 • pros-icon.svg Rig på antioxidanter og ensartende og udglattende ingredienser
 • pros-icon.svg Styrker hudens naturlige kollagenproduktion – minimerer fine linjer og rynker
 • pros-icon.svg Vegansk og Svanemærket

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge RUDOLPH CARE Açaí Anti-ageing Facial Moisturizer

Med naturlige ingredienser som algeekstrakt, planterødder og træbark får du her en indsprøjtning opstrammende og udglattende anti age effekt, der både beskytter og giver en masse fugt. Cremen er relativt fed men absorberes overraskende nemt i huden, ligesom den synes at lægge en silkeblød flade, der føles udfyldende og meget revitaliserende. For typer med tør- og kombineret hud, der typisk bliver ekstra tørhedsirriteret i de kolde vintermåneder, vil denne anti ageing fugtighedscreme være et lidt af et hit.

Guide

Sådan vælger du den bedste rynkecreme – Købsguide

At vælge den bedste rynkecreme er faktisk ikke særligt nemt, for hvad er en god og effektiv rynkecreme egentlig? Hvad skal den indeholde, og hvorfor?

Det er du heldigvis ikke den eneste, første eller sidste, der spørger om, så vi har strikket den ultimative guide sammen, og den starter lige herunder.

Hvad sker der med huden når vi bliver ældre?

Videnskab og erfaringer viser, at når du rammer midten af 20’erne, så begynder det langsomt at gå ned ad bakke for hudens elasticitet og fyldighed.

Dette sker fordi huden begynder at miste den naturlige produktion af kollagen (collagen) og evnen til at binde fugt. Når du så kommer i 30’erne begynder du virkelig at kunne se forandringerne. Den elasticitet som du måske ikke rigtigt syntes blev værre i dine midt og slut 20’ere, viser sig nu som både rynker, fine linjer og et let hængende udtryk i huden. Og det er selvfølgelig helt normalt, for ingen af os kan undgå rynker med tiden. Til gengæld kan vi sløve processen en smule ved at forebygge, og vi kan rette op på nogle af de ældningstegn, der allerede er sket.

Rynkecremer og anti age produkter – virker de?

Effekten af din rynkecreme afhænger af flere forskellige faktorer såsom din generelle hudpleje, kostvaner, livsstil og så videre. En anden ting ved rynkecremer er, at de tager tid. For at opnå den bedste effekt skal du altså bruge din rynkecreme dagligt og i kombination med en god hudplejerutine, og du skal blive ved med at gøre det.

Derudover kan forskellige anti age ingredienser have forskellig effekt alt afhængigt af din hudtype (mere om det senere), og hvordan denne absorberer produktet du bruger.

Hvad skal du se efter i en rynkecreme – de bedste aktive ingredienser

Når det så er sagt, findes der nogle ingrediens-gengangere, der efterhånden er gennemtestede både alene og i kombination, og det er her festen starter. For disse ingredienser synes i mange tilfælde at have en positiv effekt på hudens tekstur, tone og dannelse af nye celler. En eller flere af disse vil du altid kunne finde i de bedste anti age cremer derude.

Så hvad er disse ingredienser for nogle og hvilke egenskaber tilfører de i en god creme mod rynker?

En rynkecreme skal fugte huden

Huden skal have fugt og den skal have masser af det. Her er en af de mest effektive og anvendte ingredienser hyaluronsyre. Hyaluronsyre binder fugten i huden, så vævet under rynker og fine linjer udfyldes.

Der findes en række andre fugtgivere som for eksempel sheasmør, kokosolie og planteolier mere generelt. Disse vil alle være gode supplementer i din rynkecreme, hvis du hører til den tørre hudtype.

En rynkecreme skal beskytte med antioxidanter

Antioxidanter beskytter mod såkaldte frie radikaler og de kommer i mange afskygninger. Frie radikaler er for eksempel når huden får UV-stråler og forurenet luft. Kort sagt; udefrakommende faktorer som vejr og miljø. Frie radikaler kan nedbryde huden over tid, og antioxidanter i en rynkecreme er derfor et must.

Et eksempel på nedbrydelse af huden er hos folk, der over længere tid har opholdt sig meget ude i vind og vejr eller for eksempel når du har fået for meget sol gentagne gange. Huden bliver rå og rynket at se på og spændstigheden i hudstrukturen reduceres synligt.

Her er vitaminer som a, c, og e virkeligt gode antioxidanter, som udover at neutralisere frie radikaler også har hver deres hudforyngende egenskaber.

Hydroxysyrer i en rynkecreme

Måske bedre kendt som AHA-syrer og igen som glykolsyre, mælkesyre og frugtsyre. Disse er alle med til at eksfoliere (via en kemisk proces) og fjerne døde hudceller, så huden absorberer andre produkter bedre og dens celledannelse stimuleres.

Retinol i en rynkecreme

Retinol – også kendt som a-vitaminer er nok en af de ældste og bedst kendte ingredienser i anti age sammenhænge.

Retinol bruges til at fikse alt fra akne og uren hud til at reducere rynker og fine linjer, samt solskader i både ansigtet og på décolleté.

Niacinamid i en rynkecreme

Endnu en antioxidant. Niacinamid kommer fra b-vitaminet niacin og anvendes i rigtigt mange hudplejeprodukter. Niacinamid er en effektiv fugtbinder, ligesom det er kendt for at forbedre hudens elasticitet og gøre den smidig.

Peptider i en rynkecreme

Peptider er kendt for at kunne give en god opstramning og kan, ligesom Niacinamid, være med til at forbedre elasticiteten i din hud. Peptider er desuden et godt og mildt alternativ til stærkere ingredienser som retinol og hydroxysyrer.

Rynkecreme med SPF

En af de vigtigste ting når vi taler om anti age er det forebyggende element. Beskyttelse mod solens stråler er nok det mest effektive middel mod fine linjer, rynker og alskens andre ældningstegn i huden. Bruger du en anti age dagcreme bør den indeholde solfaktor. Gør den ikke det, bør du bruge en creme med solfaktor ovenpå din anti age dagcreme.

Ligeledes skal du bruge solfaktor (SPF 30 eller derover) i din dagcreme, hvis du skal have mest ud af den rynkecreme, du bruger om natten. På den måde får solens stråler ikke ødelagt de genopbyggende processer som rynkecremen har igangsat. I denne sammenhæng vil vi minde dig om, at solens UVB-stråler også er tilstede i skyet vejr.

Rynkecreme til forskellige hudtyper

Der findes ikke en one-size-fits-all når det handler om hudplejeprodukter, og det samme gælder når det drejer sig om en creme til at forebygge rynker. Når vi taler om hudtyper i denne sammenhæng, taler vi om det slags anti age eller ‘rynkeproblem’ din hud har; er du i start 30’erne og har begyndende rynker der viser sig som fine linjer, eller er du i midt 40’erne og har faktisk haft en del rynker og kollagen-slap hud i nogle år? Det gør en forskel, hvilken slags rynkecreme du her bruger. Forskellige hudtilstande kan altså ikke bruge den samme type creme og regne med at den virker lige hensigtsmæssigt.

Som tidligere nævnt er retinol (a-vitamin) en relativt stærkt virkende ingrediens. Og når den forhøjes som den eksempelvis gør i testens Beauté Pacifique Super 3 Booster, så er det med henblik på en moden hudtype.

Det handler altså om at give huden den rette anti age pleje.

Find en creme, der henvender sig til dine rynker, og som din hud kan tåle og kan absorbere godt.

Alternativer til rynkecreme

Er tanken om hudforyngende ingredienser ikke lige dig, er der skam også andre måder at minimere rynker på, og en af dem er med en faceroller. Facerollere sætter (blandt andre gode ting) gang i blodcirkulationen så vævet i huden iltes bedre. Dette kan være med til at opstramme og give glød, og mindske fine linjer gradvist.

FAQ

Hvilken rynkecreme er bedst i test?

Den bedste rynkecreme i vores test er Murad Age Reform Hydro-Dynamic Ultimate Moisture! Den er intenst fugtgivende og resultatet er en virkelig lækker plump og spændstig hud i hele ansigtet.

Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme?

Interne og eksterne faktorer er medvirkende til, hvordan huden ældes og dermed også, hvornår du bør starte med at bruge rynkecreme. Et godt udgangspunkt er at starte med at forebygge i midt 20’erne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×