Bedste shampoo mod hårtab test 2022 – 5 shampooer til at booste din hårvækst

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

HairLust_Produkt_2020-11-0214361_grande
TESTVINDER

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo -Bedst i test

Hairlust afbalancerer din hovedbund og giver alle former for skrøbeligt hår næring og styrke. Den er formuleret med plejende ingredienser udviklet specielt til hårtab hos kvinder, og her må den siges at gøre et fremragende…

HairLust_Produkt_2020-11-0214361_grande 1

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo -Bedst i test

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo -Bedst i test

HairLust_Produkt_2020-11-0214361_grande
Fordele
 • pros-icon.svg Genopbygger og reparerer med planteproteiner – og er velegnet til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden med koffein fra kaffebønneolie
 • pros-icon.svg Vegansk, økologisk og fri for sulfater, parabener og silikone
 • pros-icon.svg God til følsomme hovedbunde – lindrer, beroliger og beskytter med økologisk aloe vera
 • pros-icon.svg Giver styrke og fylde til tyndt hår

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo

Hairlust afbalancerer din hovedbund og giver alle former for skrøbeligt hår næring og styrke. Den er formuleret med plejende ingredienser udviklet specielt til hårtab hos kvinder, og her må den siges at gøre et fremragende stykke arbejde. Du skal ikke regne med at få en stor og shiny løvemanke efter et par enkelte hårvaske med denne shampoo, men til gengæld vil den stille men stødt øge hårvæksten og give tyndere hår mere fylde ved hårrødderne.

Det er med andre ord en genopbyggende shampoo, som vil være idéel til alle, der oplever hårtab som følge af periodiske og forbigående påvirkninger. Har du mistet hår efter en graviditet eller som følge af et skæludbrud, vil du blive særligt glad for denne Hair Growth model fra danske Hairlust.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aktiverer- og giver sund hårvækst med koffein, zink og niacinamid
 • pros-icon.svg Har forebyggende egenskaber – sløver og mindsker hårtab hos mænd
 • pros-icon.svg Giver fylde til fint og tyndt hår
 • pros-icon.svg Også god til fedtet hår
 • pros-icon.svg Kan også anvendes af kvinder (den har dog en ret maskulin duft)

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Alpecin Caffeine C1 Shampoo

Alpecins signaturingrediens er koffein, og deres speciale er hårtab hos mænd. Denne kombi har efterladt mange maskuline typer med et lidt fyldigere hår og et langsommere hårtab, og det er klinisk dokumenteret. Sammensætningen af ingredienser i denne shampoo styrker hårfolliklerne, så fint hår vokser sig ud tykkere, og væksten af nye hår stimuleres. Ved konsekvent brug i nogle måneder vil de fleste altså kunne se og mærke en tydelig forskel; reduceret hårtab og et mere fyldigt hår – og det er hos både mænd og kvinder.

Til trods for den anviste virkningstid (som er minimum 3 måneder) er det alligevel som om, at denne koffein-kur sætter ind med positiv effekt efter blot et par uger. God til prisen og en sikker vinder når det handler om at mindske hårtab og give fylde til tyndt hår.

Australian Bodycare Hair Loss Wash Shampoo

Bedste til hårstrå der knækker

Fordele
 • pros-icon.svg Styrker og giver stærkt hår fra rod til spids – trænger effektivt ned i hårrødderne
 • pros-icon.svg Giver luft og tekstur til tyndt hår
 • pros-icon.svg Idéel til fint og normalt hår
 • pros-icon.svg Uden mineralske olier

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kérastase Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo

Skyldes dit hårtab, at håret knækker når du børster, styler og vasker det? Med denne Kérastase shampoo får du styrket hårfibrene i det enkelte hårstrå, og du får fugt og fylde, der kan ses.

Shampooen er super til at give tyndt hår volume, ligesom den efterlader håret blødt og glansfuldt. Med hovedingredienser som ingefærrod og celler fra edelweissblomst, får du skånsom rens og beskyttelse, og dermed de bedste forudsætninger for et velplejet hår.

Har du skadet hår, der knækker eller falder ud fordi du har været lidt for gavmild med de varme stylingredskaber og farvebehandlinger, så er det denne shampoo, du skal have.

Plantur 39 Phyto Caffeine Shampoo

Bedste til tyndt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet specielt til hårtab hos kvinder i den begyndende fase af overgangsalderen
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Klinisk dokumenteret effekt
 • pros-icon.svg Styrker, nærer og stimulerer den naturlige hårvækst
 • pros-icon.svg Genopbygger og beskytter med b-vitamin og hvedeekstrakt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Plantur 39 Phyto Caffeine Shampoo

Er du langsomt begyndt at miste håret og er tætheden aftaget en del over de sidste måneder eller endda år? Plantur 39 er formuleret med øje for dig og dit hårtab. Med ingredienser som

koffein, zink og niacinamid får denne shampoo ikke kun tyndere hår til at syne af mere, den reducerer også hårtab og sørger for en forbedret vækst i dine hårfollikler. Oplever du pludselige hormonelle forandringer (der ikke har noget med din alder at gøre), som resulterer i at du taber håret, vil den ligeledes være rigtig god for dig.

Guide

Sådan vælger du den bedste shampoo mod hårtab – købsguide

Det er helt normalt at tabe håret som en del af den naturlige vækstcyklus. De fleste taber mellem 50 og 100 hår om dagen (og det kan faktisk godt føles som meget). Bliver hårtabet til mere end det, er der for mange en god grund til at finde frem til årsagen. Oftest er der tale om et midlertidigt hårtab, eller udtyndende hår af genetiske årsager. Mens der ikke er meget at gøre ved hår, der allerede er faldet ud, findes der flere forebyggende midler, og et af dem er en shampoo.

Hvordan virker en shampoo mod hårtab?

Der findes mange forskellige shampooer, som er formulerede til at modvirke hårtab. Mange af disse shampooer vil sløve selve hårtabsprocessen ved at nære og forbedre tilstanden i hovedbunden. At sløve hårtabsprocessen med en shampoo sker blandt andet ved, at blodcirkulationen i hovedbunden stimuleres og at hårfolliklerne (hårrødderne) aktiveres. På den måde kan hårvæksten øges helt naturligt.

Dertil kommer, at flere shampooer mod hårtab også er lavede til tyndt hår, hvor de med fugtende og volumizing ingredienser, sørger for at håret får ekstra fylde og vil syne af mere.

I følgende guide fortæller vi dig alt hvad du skal vide om forskellige typer af hårtab, samt hvordan en shampoo mod hårtab kan afhjælpe disse problemer.

Taber du håret eller knækker det?

Ofte forveksles hårtab med hår, der knækker fordi det er slidt og mangler næring og pleje. Slid kan ske på forskellige måder, men jævnligt brug af varme stylingredskaber, skrappe stylingprodukter, og kemiske behandlinger er de typiske årsager.

Her falder håret ikke ud af din hovedbund, men det knækker i stedet tæt ved (hovedbunden) eller længere nede langs håret.

Det er vigtigt, at du får afklaret dette inden du går videre med dit hårtabsproblem, da der netop er forskel på, om dit hår knækker eller om det, i helt praktisk forstand, falder ud af din hovedbund – behandlingsmetoderne er ikke nødvendigvis de samme. Selvom et sundt hår starter med en sund hovedbund, vil du med knækkede hårstrå skulle fokusere ekstra på at få styrket hårets keratinstruktur og elasticitet. Derudover ville du, helt lavpraktisk, skulle holde pause med både stylingredskaber, behandlinger og stylingprodukter.

Årsager til hårtab

Hårtab påvirker både mænd og kvinder af forskellige årsager, og for den rette behandling er det naturligvis vigtigt at vide, hvilket slags hårtab der er tale om.

Genetisk betinget hårtab

Genetisk hårtab – også kendt som arveligt hårtab, er tydeligst hos mænd da det ofte starter ved tindingerne og i den forreste del af hovedbunden. Hos kvinder viser det sig mere som en udtyndende proces, hvor hårsækkene langsomt skrumper, og håret der vokser ud vil være finere og ikke kunne vokse sig langt som førhen.

Der er ikke så meget at gøre for at stoppe denne form for hårtab, men der er dog måder, hvorpå processen kan sløves, hårvæksten kan forbedres, og håret kan ‘snydes’ til et tykkere og tættere udseende med en shampoo mod hårtab.

Hormonelt og periodisk hårtab

Hormonelle forandringer er den hyppigste årsag til hårtab hos kvinder. Her er der tale om et midlertidigt og periodisk hårtab, som eksempelvis kan ske efter en graviditet. Denne type er heldigvis forbigående, og mens hårvæksten kan fremskyndes godt med shampooer og vitaminer, vil denne form for hårtab ofte udligne sig selv med tiden.

Andre årsager til periodisk eller spontant hårtab kan være alt fra stress og kostvaner, til

hårplejeprodukter, styling og håropsætning (stram hestehale hver dag kan løsne hårstråene fra hovedbunden). Derudover kan tilstande som skæl og psoriasis, eller medicinske behandlinger medføre hårtab.

Disse midlertidige former for hårtab kan som regel reduceres og afbalanceres ved hjælp af få midler. Her vil en kombination af shampoo, vitaminer og eventuel kost tit have en meget effektiv effekt.

Hovedbundsmassage – sådan kan du stimulere hårvæksten

En af de bedste måder at stimulere hovedbunden på, er ved at give den en omgang massage. Når du stimulerer hovedbunden, sætter du gang i blodomløbet, som dermed ilter- og sender næringsstoffer ud i hårsækkene. Det betyder, at din hårvækst aktiveres og din hovedbund afbalanceres. Derudover vil en god og grundig hovedbundsmassage afhjælpe spændingshovedpine og virke dejligt afstressende.

Der er ingen regler for, hvor lang tid du skal massere din hovedbund, men vi anbefaler at du bruger minimum et minuts tid når du er i gang. Kombinér det eventuelt med din hårvask og massér mens du har shampoo i.

Miniguide til hovedbundsmassage

Start med at udrede eventuelle filtrede totter, så du kan lade fingrene glide gennem håret fra hovedbunden og ud til spidserne.

1.Flet fingrene og læg dem på toppen af dit hoved. Placér dem en smule bagud så fladerne i dine hænder når kransen af den øverste del af hovedet.

2.Pres derefter hænderne sammen så dine håndflader får fat om kransen på dit hoved.

Gør dette et par gange og flyt gerne placeringen lidt frem og tilbage så du får hele toppen af hovedet med. Dette er en god opvarmning inden du går rigtigt i gang.

3.Placér alle 10 fingre på hovedet så de dækker begge sider. Pres og lav små cirkulære bevægelser. Start oppe ved panden og bevæg dig bagud – husk den nederste del af dit baghoved.

Hovedbundsmassage med zig-zag bevægelser

Ved denne metode skal du placere fingrene på hver side af hovedet og køre dem op så de mødes på midten og flettes ind i hinanden.

Dette kan du gøre på hele hovedet, og du kan selvfølgelig kombinere den med de cirkulære bevægelser som det passer dig.

Hovedbundsmassage med hovedbundsbørste

Er du så heldig at være i besiddelse af en hovedbundsbørste, kan du spare dig selv for fingerkræfterne og samtidigt få en lidt mere effektiv massage.

Her gælder nogenlunde samme metode – du skal holde børsten med et let men håndfast pres og massere i små cirkulære bevægelser.

Du kan også zig-zagge med lette bagudgående bevægelser (fra forreste del af hovedet), men vær opmærksom på kun at gøre det i relativt korte strøg, så du ikke kommer til at trække i håret med børsten.

Fødevarer og vitaminer der styrker håret og giver en sund hårvækst

En varieret kost skaber optimale betingelser for dig og din krop – og herunder også dit hår.

Som du måske ved, er b-vitamin hårets vitamin, men det er langt fra det eneste, som bidrager til en god og stærk hårvækst.

Vi har lavet en liste med nogle af de fødevarer, der sikrer dig rigelige mængder af hårvækst-vitaminer.

Kost med b-vitaminer (biotin):

 • Æggeblommer
 • Havregryn
 • Hvedeklid
 • Frugt
 • Indmad
 • Græskarkerner
 • Asparges og broccoli

Andet

 • Laks – rig på Omega-3 fedtsyrer; kan hjælpe med at fugte indefra + forbedre hårvæksten
 • Spinat og mørkegrønne grøntsager – rig på jern, zink, a- og e-vitamin, som er øvrige vitaminer der styrker og skaber de rette forudsætninger for en sund hårvækst
 • Kylling og kalkun – hjælper kroppen med at producere keratin (og vores hår består hovedsageligt af keratin)

FAQ

Hvilken shampoo mod hårtab er bedst i test?

Den bedste shampoo mod hårtab i vores test er Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo! Det er en effektiv shampoo mod hårtab, som sikrer dig en sund hovedbund med de rette forudsætninger for en øget hårvækst.

Kan man stoppe hårtab?

Hårtab forårsaget af stress, kostvaner og lignende kan stoppes ved at behandle disse problemer. Hertil kan hårvæksten stimuleres med shampoo og vitaminer. Genetisk/arveligt betinget hårtab kan ikke stoppes.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×