Shampoo mod hårtab – Ekspertens 5 bedste produkter (2022)

1
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Hairlust er et dansk brand grundlagt med passion for hårpleje samt hårvækst. Deres danskproducerede produkter er innovative, effektive og spækkede med gode ingredienser for håret. Med denne shampoo mod hårtab vil dit hår genopbygges, styrkes og vokse. Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo Med denne shampoo mod hårtab, giver du dit hår de bedste forudsætninger for at gro sig langt og stærkt. Shampooen er særligt velegnet til at genopbygge tørt, ødelagt…

Til butik →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo
HairLust
Australian Bodycare Hair Loss Wash
Well
Schwarzkopf BC Scalp Genesis Root Activating Shampoo
Lyko DK
System 4 Bio Botanical Shampoo
Bangerhead DK
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Men
HairLust

Hårtab er til gene for både mænd og kvinder, og der kan være flere årsager til hårtab, men du kan hjælpe dit hår på vej ved at bruge en shampoo mod hårtab, som har alle de gode ingredienser og næringsstoffer, som din hovedbund har brug for. Vi har fundet 5 gode shampooer mod hårtab, så du finde den shampoo, der passer bedst til dit hår. Det er vigtigt, at du finder en god shampoo, så dit hår kan genopbygges, blive stærkt og sundt. Læs også om en række andre ting du kan gøre for at pleje og passe dit hår.

Læs mere om årsager til  hårtab hos kvinder og hårtab hos mænd.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo -Bedste shampoo mod hårtab

Hairlust er et dansk brand grundlagt med passion for hårpleje samt hårvækst. Deres danskproducerede produkter er innovative, effektive og spækkede med gode ingredienser for håret. Med denne shampoo mod hårtab vil dit hår genopbygges, styrkes og vokse.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Med denne shampoo mod hårtab, giver du dit hår de bedste forudsætninger for at gro sig langt og stærkt. Shampooen er særligt velegnet til at genopbygge tørt, ødelagt eller tyndt hår. Denne shampoo er proteinrig og bestående af gode aktive ingredienser der genopbygger, plejer og øger hårvæksten.

Ingredienserne består blandt andet af veganske mikro-proteiner og risekstrat der er istand til at trænge helt ind i hårrødderne og styrke dem indefra samtidig med at hårrøddernes livscyklus forlænges. Derudover indeholder formularen plante ekstrakter fra økologisk aloe vera, blåbærekstrat og mangoekstrat som forhindrer håret i at udtørre samt beskytter det mod skadelige frie radikaler. Disse aktive ingredienser virker plejende, beskyttende og antibakterielt på sarte hovedbunde eller hovedbunde der plages af irritation. Ved kontinuerligt brug af denne shampoo vil du opnå synligt sundere og stærkere lokker, der let kan vokse sig længere uden at hårstråene knækker.

Som en ekstra bonus er dette produkt både certificeret økologisk og vegansk. Det vil sige at der kun er brugt økologiske ingredienser og ingen animalske ingredienser i denne shampoo. Derudover indeholder formularen en mild parfume fra æbleekstrakt og er fri for silikone. Den er også fri fra andre skadelige stoffer som parabener, sulfater og ftalater. 

Denne shampoo kan anvendes til alle hårtyper og også farvebehandlet hår. Det anbefales, at du afslutter hårvasken med en god balsam, da balsam sørger for ekstra beskyttelse for håret.

Det vi liker:
 • Genopbyggende shampoo til tørt, ødelagt eller tyndt hår
 • Styrker hårrødderne indefra og forlænger deres livscyklus
 • Certificeret økologisk og vegansk

Australian Bodycare Hair Loss Wash -Bedste shampoo mod hårtab for helbredende effekt

Australian Bodycare har været markedsleder inden for produkter med tea tree oil igennem mange årtier. Deres produkter skabes stadig med den samme vision; at hjælpe danskere til sundere hud og hår. Denne shampoo mod hårtab er skånsom og kan bruges til alle hårtyper

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hair Loss Wash

Døjer du med hårtab? Og har dette en negativ indvirkning på din selvtillid og dit sociale liv? Så kan det være at dette er det perfekte produkt for dig. Med denne shampoo giver du dit hår de bedste forudsætninger for at blive på hovedet samt blive sundere. 

Denne shampoo er dermatologisk testet og af apotekets kvalitet. Formularen indeholder tea tree oil, hvilket er Australian Bodycares kendetegn. Tea tree oil har nogle fantastiske naturlige egenskaber som kan gøre vidundere, når det kommer til at genoprette, styrke og skabe vækst i håret. Tea tree oil stammer fra Australien, hvor de indfødte igennem generationer har kendt til oliens helbredende effekt. Tea tree oil udvindes fra det australske træ tea tree som officielt kaldes Melaleuca Alternifolia. 

Tea tree oil er en naturlig æterisk olie der modvirker bakterier og genopretter hovedbundes naturlige bakterieflora. Hvis olien anvendes kontinuerligt, vil du opleve at dit hår bliver sundere og mere modstandsdygtigt. Samtidig bliver skader fra evt. brug af kemikalier helede, når du begynder at anvende tea tree oil i hovedbunden. 

Formularen i denne shampoo indeholder 100% veganske og naturlige ingredienser. Produktet er derfor også fri for parabener, og det kan anvendes af personer med alle hår samt hudtyper, også en sart hovedbund. Shampooen er af høj kvalitet og der er 100% kvalitetsgaranti på produktet. 

Shampooen masseres forsigtigt ind i hovedbunden i dit våde hår. Lad shampooen sidde i 2-3 minutter før du skyller det ud. Resultatet af dette produkt vil oftest ses i løbet af bare 12-20 uger. Det anbefales at du bruger shampooen dagligt. Ved dagligt brug kan shampooen holde i 30-50 dage. Vi anbefaler at du fortsætter med at bruge shampooen efter du har set de første resultater, så du kan opnå den maksimale gevinst ved produktet.

Det vi liker:
 • Indeholder tea tree oil med helbredende effekt
 • Produktet er fri for parabener og 100% vegansk
 • 100% tilfredshedsgaranti med kvaliteten af produktet

Schwarzkopf BC Scalp Genesis Root Activating Shampoo – Bedste shampoo mod hårtab for volumen

Schwarzkopf er et brand der specialiserer sig inden for hårkosmetik. De har leveret innovative produkter af høj kvalitet siden de opfandt den første moderne shampoo for mere end 120 år siden. Denne shampoo er ingen undtagelse når det kommer til at levere høj kvalitet.

Derfor skal du vælge Schwarzkopf BC Scalp Genesis Root Activating Shampoo

Hvis du har tyndt hår, fælder meget eller døjer med hårtab, og gerne vil komme problemet til livs med en shampoo af højeste kvalitet, så har du fundet det rette produkt for dig! Med sine mange års erfaringer og ekspertise inden for hårkosmetik har Schwarzkopf udviklet en effektiv shampoo mod hårtab, som er særligt god for dig med tyndt hår.

Den shampoo er beriget med en formel bestående af både plejende og nærende ingredienser der aktiverer hårrødderne, hvilket er med til at modvirke hårtab. Derudover består ingredienslisten af carnitintartrat, taurin og chinacea som ved kombination sørger for at stimulere hovedbunden, så du ved regelmæssig brug vil opleve sundere og mere fyldigt hår. Denne shampoo er uden tvivl et skridt i den rigtige retning mod smukke og voluminøse lokker.

Shampooen anvendes i vådt hår. Den skal masseres godt ind i hovedbunden og resten af håret. Derefter skal shampooen skylles grundigt ud af håret.

Det vi liker:
 • Velegnet til tyndt og fint hår
 • Stimulerer hårrødderne, så hårtab modvirkes
 • Giver mere fylde og volumen

System 4 Bio Botanical Shampoo -Bedste shampoo mod hårtab til dig med skæl

System 4 er en serie af hårprodukter som er udviklet af det finske brand Sim Finland. Deres produkter er af høj kvalitet og alle sammen fri for parfume. Denne shampoo mod hårtab plejer håret samtidig med, at den øger hårvæksten.

Derfor skal du vælge System 4 Bio Botanical Shampoo

Denne shampoo mod hårtab er super god, hvis du døjer med hårtab og samtidig har en tendens til at få skæl og irritation i hovedbunden. Bio Botanical Shampoo fra System 4 reducerer produktionen af talg, fjerner skæl og beroliger en irriteret hovedbund. Når hovedbunden har det godt, vil du opleve at hårtab også reduceres betydningsfuldt.

Shampooen sørger derudover for at genoprette hovedbundens naturlige fugtbalance, mens dit hår vaskes helt friskt og rent. Denne shampoo er fri for parfume men indeholder en frisk duft af menthol. Det betyder du også kan bruge shampooen, hvis du har en sensitiv eller irriteret hovedbund. Med denne shampoo skåner du håret og giver det lindring.

Denne shampoo mod hårtab kan benyttes af både mænd og kvinder, hvilket kan være en fordel alt efter, hvilken husstand du er en del af. Shampooen masseres ind i hovedbunden. Lad den sidde i 2-3 minutter, før du skyller den ud. Benyt derefter andre System 4 produkter for bedst mulige resultat.

Det vi liker:
 • Fjerner skæl og beroliger en irriteret hovedbund
 • Med duft af menthol
 • Til både mænd og kvinder

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Men -Bedste shampoo mod hårtab til mænd

Endnu en shampoo fra HairLust, denne shampoo mod hårtab er udviklet særligt til mænd. Denne shampoo giver fantastiske resultater med sin lange liste af naturlige ingredienser der går ind og både plejer og styrker håret.

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Men

Denne shampoo mod hårtab er super god, hvis du er en mand der døjer med hårtab. Men den kan også være god for dig der døjer med en irriteret hovedbund, fedtet, tørt eller skadet hår. 

Denne shampoo styrker og genopbygger håret. Samtidig sørger den for at genoprette hovedbundens naturlige balance, der kan have været forstyrret af diverse kemikalier fra andre produkter. Hair Growth & Repair shampoo til mænd indeholder veganske mikro-proteiner udvundet fra planter og ris. Disse effektive proteiner styrker og genopretter håret og hårsækkene indefra. Samtidig arbejder proteinerne hårdt for at forlænge håret livscklus og dermed forhindre at håret knækker. 

Økologisk krusemynteolie (også kaldt spearmintolie) og olivenbladsekstrakt trænger ind og virker både plejende og beroligende på en irriteret, kløende, fedtet eller tør hovedbund. Håret repareres i dybden med denne shampoo. Resultatet af denne shampoo bliver altså sundere og fyldigere hår, med de optimale rammer til at reducere hårtab.

Shampooen er derudover dansk produceret, økologisk og vegansk. Den er fri for parabener, sulfater og ftalater. Shampooen kan anvendes af alle, men den er særligt bedst til mænd med tyndt hår eller mænd der døjer med hårtab. Den kan anvendes til farvebehandlet hår. Det anbefales, at du bruger en god balsam efterfølgende, eksempelvis deres Hair Growth & Repair Conditioner. 

Det vi liker:
 • Genopbygger og styrker håret
 • Virker plejende og beroligende på en irriteret hovedbund
 • Certificeret økologisk og vegansk

Hvad kan man eller gøre for at modvirke hårtab?

Hvis du gerne vil bekæmpe hårtab, kan du med fordel bruge nogle af nedenstående råd og tips til at modvirke hårtab.

Implementer en sund og varieret livsstil

Som vi nævnte i tidligere afsnit, har din livsstil en umådelig betydning for din krops funktioner -Heriblandt hårvækst på hovedet. Af den grund kan du ved hjælp af en sund livsstil og gode vaner gøre meget for at optimere din hårvækst. Ved at indtage en sund kost og få dyrket regelmæssig motion, kan du gøre underværker for din hovedbunds balance og hårets udseende. En god livsstil kan mindske hårtab og gøre dit hår tykkere, selv hvis du har en tynd hårvækst.

Vitaminer til tyndt hår

Med udgangspunkt i ovenstående råd, kan du med fordel kickstarte din hårvækst med kosttilskud. Du skal dog være opmærksom på, at et kosttilskud fungerer som et supplement, og dermed ikke er en erstatning for en sund og varieret kost. Indtagelsen af de rigtige vitaminer og mineraler for både kroppen og håret sundhed samt udstråling -og dermed kan de forebygge mod hårtab og modvirke tyndt hår eller en hårvækst i ubalance. Her kan du læse mere om at undgå tyndt hår samt hårtab.

Et godt forslag til et kosttilskud, der giver optimale resultater er HairLusts Hair Growth Gummies. Disse særlige vitamin pakkede vingummier er velegnede til at forebygge tyndt og skadet hår. Kosttilskuddet genopbygger og styrker håret indefra og ud. Vingummierne indtages dagligt og du har mulighed for at købe Hair Growth Gummies med et lavt kalorie indhold, så du nemt kan vedligeholde en den sunde livsstil. Og som en ekstra bonus er dette produkt vegansk og uden allergener som gluten, laktose eller soja. Kosttilskuddet indeholder gode vitaminer og mineraler for håret bla. biotin, zink, folsyre, B5, B6 og B12. Resultatet af et dagligt indtag af disse vingummier er mere modstandsdygtigt hår som både bliver flottere og tykkere med tiden.

Vask dit hår mindre -og i lunkent vand

For meget hårvask kan resultere i tyndt og skadet hår. Hårvask slider på håret på samme måde som eksempelvis farvebehandling. Og hvis du dagligt påfører dit hår slid, vil det i længden blive skadet, og du vil der vil opstå ubalance i hovedbunden. Det kan derfor anbefales at fremt for at vaske håret dagligt begynder at vaske det 2-3 gange ugentligt i stedet. For at være sikker på at opnå den optimale virkning fra shampooen, skal du vaske håret med shampoo to gange per vask. Den første omgang fjerner overskydende produktrester og snavs, hvilket betyder at shampooen i anden omgang kan trække dybere ind i hårsækkene og hovedbunden. Vær dog opmærksom på at dit hår har brug for en lille tilvænningsperiode, hvor din hovedbund skal genfinde den naturlige balance, når du ændrer på en hår rutine, som dit hår kan have vænnet sig til igennem flere år.

Det kan også være en god ide at skrue ned for temperaturen, når du vasker dit hår. Det varme vand dehydrere både din hud og håret. Dette kan skade håret og gøre det mere tilbøjeligt til at knække, hvilket er det som er så vigtigt at undgå, hvis du ikke ønsker tyndt hår. I kombination med at du skruer ned for temperaturen, kan du med fordel afslutte din hårvask med at skylle håret igennem med koldt vand i cirka 10 sekunder. Det kolde vand forsegler dine hårstrå, så dit hår bliver mere modstandsdygtigt efter hårvasken.

Bedste shampoo til at modvirke hårtab

At investere i den bedste shampoo mod hårtab kan gøre en stor forskel for dit hår. Når dit hår allerede er skadet, er det vigtigt at du benytter en shampoo der plejer, reparerer og optimere væksten af dit hår.

Vores bedst i test shampoo; HairLust Growth & Repair Shampoo er et sikkert valg for dig som døjer med tyndt, ødelagt eller skadet hår. Denne shampoo trænger dybt ind i hårets kerne, hvor håret repareres samt styrkes indefra og ud. Alle de fine resultater så som hårvækst, genoprettelse, modstandsdygtighed og fylde opnås ved hjælp af en lang række af økologiske og veganske ingredienser. Derudover skåner denne shampoo håret fra parfume, parabener, sulfater og ftalater.

Pas på dit hår, når det er vådt

Dit hår bliver særligt udsat og skrøbeligt, når det er vådt. Derfor er det vigtigt, at du passer ekstra godt på dit hår, når kommer ud fra badet eller har været udenfor i regnvejr. Du skal faktisk helst undgå at børste dit hår, når det er vådt ellers risikerer du at rive meget hår ud. Du skal også helst vente lidt med at føntørre dit hår, da håret skal have lidt tid til at lufttørre.

Hvis du har krøllet hår kan det være svært at rede håret, når det er tørt. Hvis dette er tilfældet eller hvis du bare ikke kan vente efter badet, så er det vigtigt, at du investerer i en børste der er særligt skånsom for våde lokker. Der findes et hav af “detangle børster” som skåner vådt hår og er særligt gode til krøller.

Øg blodcirkulationen i håret

Regelmæssig hovedbunds massage resulterer i øget blodcirkulation, hvilket øger celledannelsen. En øget blodcirkulation styrker altså hovedbunden og gør den mere modstandsdygtigt. Du kan udmærket masserer din hovedbund, når du vasker håret med shampoo. Du kan også sagtens give dig selv en hovedbundsmassage i tørt hår eller med en særlig børste. At øge blodcirkulationen i hovedbunden kan være en effektiv måde, at komme de bare pletter til livs på.

Undgå stram opsætning af håret

Stramme opsætninger af håret skader dit hår og forårsager hårtab. Hvis du bruger elastikker eller spænder med metallunkninger, vil skaden på håret øges. Vi anbefaler derfor, at du bruger spænder og elastikker uden metallkuninger, samt at du i mindre grad sætter dit hår stramt op. Hvis du har brug for at få håret væk fra ansigtet, er det bedst at du bruger løse håropsætninger i form af en løs knold eller hestehale. Der selvfølgelig tilfælde til eksempelvis sport eller performances, hvor dit hår skal sidde stramt, men du kan med fordel minimere stramme opsætninger så meget som muligt i din hverdag.

Undgå varme stylingredskaber

Varme stylingredskaber slider dit hår og skader håret, hvis du benytter dem for ofte. Så hvis du allerede oplever tyndt hår og/eller hårtab, er det bedste du kan gøre for håret at undgå varme stylingredskaber helt. Hvis du vælger at benytte varme styling redskaber til hårstyling, så er det vigtigt, at du kun benytter dem ved særlige lejligheder. Du kan også investere i apparater som fungere ved lav eller middel varme. Men vi anbefaler ikke at benytte nogle varme stylingredskaber i hverdagen -uanset deres varmeniveau

Beskyt håret i forskellige årstider

Det er vigtigt, at du tilpasser din hår rutine efter årstiderne. I de kolde vintermåneder er det eksempelvis ekstra vigtigt, at du sørger for næring og pleje til dit hår. Og i de varme sommermåneder skal du håret ekstra fugt og solbeskyttelse. Dit hår har brug for, at du tilpasser din hårpleje til årstidernes skift, på samme måde som du tilpasser din hudpleje.

Gode ingredienser, når du leder efter en shampoo mod hårtab

Når du skal finde den bedste shampoo mod hårtab, er det vigtigt at er på udkig efter naturlige ingredienser. Ingredienserne giver produkterne forskellige konsistenser og dufte. Vælg de ingredienser du bedst kan lide og passer bedst til de resultater du gerne vil se. Når du vælger produkter med lækre ingredienser der er gode for dit, bliver din hårpleje til en skøn form for selvforkælelse frem for endnu en kedelig “to-do” i hverdagen. Hav dette i mente, når du udvælger ingredinserne fra nedenstående liste.

I første omgang er det en god ide at kigge efter DHT blokerende ingredienser. DHT er en forkortelse af dihydrotestosteron, hvilket er en naturlig metabolit som dannes i binyrer og hårsække og hos mænd dannes det også i prostataen og testiklerne. Overproduktion af DHT er en af de hyppigste årsager til hårtab hos både mænd og kvinder, men med de rette ingredienser i shampooen, kan du let gøre noget ved denne overproduktion.

De naturlige ingredienser nedenfor er gode i en shampoo der skal bekæmpe overproduktion af DHT:

 • Olivenolie; styrker og beskytter hårrødderne fra rod til spids. Olien beskytter mod frie radikaler, tidlig aldring af hårsækkene, tilfører fugt, vitaminer og antioxidanter til håret og så sørger den for at bekæmpe overproduktion af DHT i hårsækkene.
 • Jojobaolie; forsegler dine hårstrå og hjælper samtidig dit hår med at holde på fugten. Samtidig forhindre olien talg i at blokere hårrødderne.
 • Pebermynteolie; Stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, har en antiinflammatorisk effekt og bekæmper derudover svamp og parasitter i hovedbunden. Olien er rig på A og C vitamin, omega 3 fedtsyrer og mineraler der fremmer en sund hårvækst. Og så er pebermynteolie rig på catechiner der hjælper med at blokere DHT. Olien lindrer også kløe og forebygger skæl ved hjælp af effektive antiseptiske egenskaber.
 • Savpalme; Blokerer effektivt produktionen af DHT.

Når du har fået konstateret at din shampoo indeholder DHT blokerende egenskaber, kan du kigge efter utroligt mange andre naturlige olier og planter som kan øge blodcirkulation og stimulerer hårvækst. Herunder har vi fremhævet nogle af de mest effektive ingredienser til at  modvirke hårtab.

Naturlige ingredienser der er gode for hovedbunden og hårvækst;

 • Aloe vera; er spækket med gode enzymer, mineraler, aminosyrer og vitaminer for håret, hvilket alt sammen bidrager til at opretholde hovedbundens naturlige PH niveau. Det høje indhold af antioxidanter beskytter mod fri radikaler og beskytter cellerne i både hud og hår.
 • Risprotein, planteprotein & hvedeprotein; består mest af alt af proteiner også kaldt keratiner. Håret har brug for proteiner på samme måde, som dine muskler. Proteinmangel gør håret tørt og slidt, og det forhindrer håret i at vokse. Derfor kan altid anbefales at se efter proteiner i din shampoo.
 • Blåbærekstrat; har højt indhold af antioxidanter som modvirker radikaler, imens blodcirkulationen øges og en irriteret hovedbund lindres.
 • Mangosmør; Giver pleje og masser af fugt til hovedbunden, hvilket fremmer sund hårvækst.
 • Vindruekerneekstrat; indeholder masser af vitamin C, calcium og kalium. Har anti-flammatoriske og rensende egenskaber. Det hjælper til at holde hovedbunden ren og i balance.
 • Arganolie; indeholder blandt andet en høj mængde af E vitamin og antioxidanter der øger blodcirkulationen og fremmer hårvæksten.
 • kokosolie; er proppet med sunde fedtsyrer der fugter og tilfører næring til tørre lokker. Derudover trækker fugten dybere ind i hårstråene end ved lignende olier.
 • avocadoolie; giver intens fugt til tørre lokker, indeholder vitamin B og E, som beskytter cellerne mod stress og vedligeholder sundt og stærkt hår.
 • Rosmarinolie; modvirker skæl og blødgører håret, imens blodkarrene udvides og celledannelsen aktiveres.

Hvad kan hårtab skyldes?

Oftest opstår hårtab, hvis ikke genetisk bestemt, når man over en længere periode har haft en uhensigtsmæssig hårpleje rutine. Du har ikke behandlet din hovedbund og håret optimalt, og derfor er der ikke balance. Dette kan føre til hårtab, hvis du ikke laver om på dine vaner og rutiner.

Vi har samlet de vigtigste grunde til at man kan opleve hårtab, så du kan få en forståelse for, hvorfor hårtab opstår. På den måde kan du finde ud af, hvad du kan gøre bedre, når du plejer dit hår.

Genetiske årsager

I mange tilfælde vil hårtab opstå som følge af det arveanlæg, som vi har fået fra vores forældre. Hvis din genetik er årsagen til dit hårtab, vil hårtabs processen være svær at vende. Dog er der meget som du kan gøre for at trække processen ud.

Brugen af kemikalie holdige produkter

Det er altid bedst at undgå kemikalie holdige produkter, når du plejer dit hår. Dette gælder for alle, uanset om dit hår er sart eller ej. Kemikalier går ind og forstyrrer hovedbundens naturlige balance. Når der opstår ubalance i hovedbunden, vil du opleve tyndt, slidt, skadet og fedtet hår. Og på længere sigt vil brugen af kemikalier i hovedbunden kunne resultere i hårtab. Derudover er hårprodukter med kemikalier heller ikke gode for resten af kroppen eller dit generelle velvære.

Overdreven slitage på håret fra f.eks. farvebehandlinger

Hvis dit hår bliver udsat for en overdreven slitage gennem eksempelvis farvebehandlinger, så kan det få en indvirkning på din hårvækst og hårtab. Det er ofte farvebehandlinger eller afblegninger af håret med jævne mellemrum der fører til overdreven slitage. Du vil ikke opleve tyndt og slidt hår, hvis du får håret farvet et par gange om året. Men hvis du med jævne mellemrum farver håret igennem flere år, vil du opleve slitage og en stort chance for hårtab.

Usund livsstil, hvor din krop er i mangel på vitaminer, mineraler og motion

Din livsstil har en afgørende betydning for din krop og dens funktioner. En usund livsstil med mangel på motion og en dårlig kost, kan resultere i tyndt hår samt hårtab. Samtidig vil du føle dig utilpas og mange tilstrækkelig energi i din hverdag. Når din krop ikke for de vitaminer og mineraler den har brug for, så vil nogle funktioner svækkes. Dette kan inkludere funktioner som hårvækst.

Hormonelle forstyrrelser som graviditet, pubertet og stress

Hormonelle forstyrrelser kan spille en stor rolle, når det kommer til hårtab. Dog er dette det sværeste punkt at gøre noget ved. Ligesom ved ovenstående punkt, handler dette om din krops mentale velvære, men det handler i høj grad også om din mentale velvære. Du kan ikke gøre meget ved følgevirkningerne af naturlige processer i kroppen som en graviditet eller pubertet. Men du kan sagtens skabe nogle gode vaner for at dæmpe stress og fremme dit mentale velvære. Derudover kan du sørge for at forebygge hårtab, ved at holde kroppen i bedst mulige balance på trods af de hormonelle forstyrrelser den gennemgår.

Psykologiske årsager

I mange tilfælde kan angst, depression eller dramatiske emotionelle oplevelser udløse hårtab. Når kroppen udsættes for både akut psykisk stress eller fysisk stress kan hårtab opstå som en følge. Det kan altså også udløses af sygdom, blødninger eller fødsler.

FAQ

Hvilken shampoo mod hårtab er bedst i test?

Den bedste shampoo mod hårtab er HairLust Hair Growth & Repair Shampoo. De har udviklet en vegansk og økologisk shampoo, som vil få din hovedbund tilbage i balance og gøre dit hår sundere. Hårtab kan skyldes mange ting – bliv klogere på det i artiklen.