Bedste shampoo til børn – 7 udvalgte shampooer til børn og babyer 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Lille Kanin Bad & Shampoo
TESTVINDER

Lille Kanin Bad & Shampoo

Lille Kanin Bad & Shampoo tikker alle de rigtige bokse med denne milde og fugtgivende shampoo til børn og babyer. Shampooen er parfumefri og den har et blødt og behageligt skum, som ikke er svært…

Lille Kanin Bad & Shampoo 1
Bedst i test

Lille Kanin Bad & Shampoo

id hair 4
Bedste til fint hår

Id Hair Kids Shampoo

Hipp Babysanft Baby Shampoo 7
Bedste til små børn og babyer

Hipp Babysanft Baby Shampoo

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste shampoo til børn er mild med en enkel ingrediensliste, svier ikke i øjnene, og filtrer ikke håret til. Vi tester her 7 udvalgte udvalgte shampooer til babyer og børn, der skummer blødt og renser mildt.

Børn kan være besværlige og det der med at finde den rigtige shampoo til ungerne kan være lige så besværligt. Heldigvis for dig kan du læse med her, hvor vi tester 7 udvalgte shampooer til de små størrelser. Vi har nemlig fat i de mest populære shampooer til børn og babyer, der er på markedet lige nu – som vi med kritiske børne-briller kigger nærmere på i denne test. Efter produktgennemgangen snakker vi lidt om, hvad du skal have med i dine overvejelser, så du kan vælge den bedste børneshampoo.

Lille Kanin Bad & Shampoo

Bedst i test

Lille Kanin Bad & Shampoo
Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra mild shampoo til hud og hår – svier ikke i øjnene
 • pros-icon.svg Blødgør og nærer med risklidolie – filtrer ikke håret
 • pros-icon.svg Også god til den daglige hårvask hos større børn og voksne
 • pros-icon.svg Uden sulfater – skummer med naturlige ingredienser udvundet fra kokosnødder
 • pros-icon.svg Økologisk, allergitestet og vegansk – og selvfølgelig uden parabener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Lille Kanin Bad & Shampoo

Lille Kanin Bad & Shampoo tikker alle de rigtige bokse med denne milde og fugtgivende shampoo til børn og babyer.

Shampooen er parfumefri og den har et blødt og behageligt skum, som ikke er svært at fremtrylle. Fordi den også kan bruges på kroppen, er den oplagt i karbadet, hvor den vil have en ligeledes mild men effektiv rensende effekt. Den er ligeså nem at skylle ud som den er at skumme op, så du skal ikke bruge flere minutter på at spule ungernes hår igennem. Det er både en god babyshampoo, og en god børneshampoo til større børn, og det vinder den stort på.

Vores vurdering

Nok den bedste børneshampoo på markedet lige nu, og samtidigt også en dejlig mild shampoo til de mere voksne typer. 2-i-1 kombinationen af showergel og shampoo gør denne Lille Kanin flaske lige det nemmere at have med at gøre, og det er bonus!

Johnson's Baby Shampoo

Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Specielt udviklet til små babyer
 • pros-icon.svg Indeholder fugtgivende glycerin
 • pros-icon.svg Dermatologisk- og oftalmologisk testet – og testet af børnelæger
 • pros-icon.svg God til hele familien
 • pros-icon.svg Certificeret Climate Pledge Friendly

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Johnson’s Baby Shampoo

Johnson’s har lavet en let duftende og mild baby- og børneshampoo, der ikke svier i øjnene, og som heller ikke koster særligt meget. Den er selvfølgelig uden parabener, sulfater og farvestoffer. Den laver et blødt og behageligt skum, som renser håret fint og som tager særligt hensyn til helt små babyer.

Den har en dejlig fugtgivende effekt, som også vi voksne med lidt mere hærdet hud kan nyde godt af (den er super som hånd- og ansigtsvask).

Duften er let og pudderagtig, og mens vi synes det er unødvendigt med parfume i en børneshampoo, så er det stadig et mildt produkt, der er skånsomt mod barnets hovedbund.

Vores vurdering

Med over 125 år på bagen kan du godt stole på, at Johnson’s ved en ting eller to om produkter til børn og babyer. Med denne shampoo får du et godt og mildt produkt til hele familien – store som små.

Fordele
 • pros-icon.svg Velduftende og mild børneshampoo til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Svier ikke i øjnene
 • pros-icon.svg God mod arp
 • pros-icon.svg Vegansk og uden parabener
 • pros-icon.svg Også god til voksne med fint hår og/eller sart hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Paul Mitchell Baby Don’t Cry Shampoo

Leder du efter en shampoo til børn eller har du bare selv brug for en skånsom en af slagsen, så er denne Paul Mitchell Kids Shampoo til dig.

Den skummer godt og renser håret fint uden at udtørre hovedbunden. Den har derudover en fin fugtgivende effekt, som vil være nok til de fleste, men som stadig kan kræve en balsam efterfølgende hos lange hårtyper.

Shampooen har en himmelsk duft, som vi rigtig godt kan lide, men som vi samtidigt ikke synes er helt godt når det gælder shampoo til børn (og babyer, for den sags skyld). Den er dog stadig ultra-mild, og så efterlader den håret blødt og glansfuldt.

Vores vurdering

Denne Paul Mitchell Kids er en god shampoo, som til trods for sine lige lovligt mange tilsætningsstoffer, stadig er mild og hudsikker. Selvom den skulle være god til at forebygge arp, vil vi nok hellere anbefale den til de lidt større børn, hvor den er helt fantastisk.

Id Hair Kids Shampoo

Bedste til fint hår

id hair
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges til hud og hår – perfekt i karbadet
 • pros-icon.svg Svier ikke i øjnene
 • pros-icon.svg Denne kids shampoo indeholder fugtgivende glycerin
 • pros-icon.svg Skummer mildt og blødt
 • pros-icon.svg Uden parfume, parabener og sulfater

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Id Hair Kids Shampoo

Ligesom vores testvinder fra Lille Kanin, har vi her endnu en lækker og mild shampoo til både hår og krop. Den renser håret mildt og skummer overraskende godt for en sulfatfri shampoo at være. Den er rigtig god til kort og fint hår, men har du børn med længere lokker og/eller med krøl i håret, så kan den godt mangle lidt på de blødgørende egenskaber.

Det smarte ved den er imidlertid, at den også er god som en showergel.

Vores vurdering

En god shampoo til børn, som også er super til prisen. Du støtter i øvrigt Danske Hospitalsklovne, når du køber den.

Neutral Normal Shampoo

Bedste til større børn

Fordele
 • pros-icon.svg Mild shampoo uden parfume – god til sart hovedbund
 • pros-icon.svg Blødgør og giver glans
 • pros-icon.svg Skummer godt og blødt
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hårtyper

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Neutral Normal Shampoo

Neutral Shampoo er Svanemærket og allergicertificeret, og det betyder, at den er formuleret uden de potentielt skrappe ingredienser, som vi gerne vil undgå i børneshampoo. Her er der ingen tvivlsomme tilsætningsstoffer, og den er sikker for børns hud. Er du voksen med sart hud og hovedbund, vil du også blive glad for denne.

Desværre er den ikke helt så fugtgivende som andre shampooer i denne test, ligesom vi heller ikke vil anbefale den til små børn, da den faktisk svier, hvis den kommer i øjnene.

Vores vurdering

Denne Neutral Shampoo står på badeværelset i mange hjem, og det kan vi godt forstå. Det er en god shampoo, som klarer alle hårtyper under den normale kategori, og som er oplagt til familier med større børn, der vil undgå al uønsket kemi i den daglige hårvask.

Fordele
 • pros-icon.svg Blødgørende og fugtgivende shampoo til alle hårtyper – også krøllet hår!
 • pros-icon.svg Med økologisk aloe vera – lindrer og afbalancerer hudoverfladen
 • pros-icon.svg Formuleret med 80% økologiske ingredienser
 • pros-icon.svg God til eksemplaget hud og tør hovedbund
 • pros-icon.svg Frisk duft af bær som ungerne vil elske!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Green People Organic Children Shampoo Berry Smoothie

Skal ungerne have en shampoo, som de vil elske alene på grund af duften, så er det denne her, du skal købe til dem. Med en yummy duft af søde bær og med naturlige ingredienser, er her en børneshampoo, der også fugter håret godt.

Shampooen er derudover meget drøj i brug (skum den op med lunkent vand mens den sidder i håret), og flaskens 200 ml har mange hårvaske i sig.

Har du børn med krøllede lokker og/eller tykt hår (eller har du selv) er den også rigtig god. Faktisk er denne milde og fugtgivende shampoo et super valg til hele familien.

Det er i øvrigt værd at nævne, at aloe vera har en lusehæmmende effekt, som er en ekstra fordel for alle familier med børn, der går i institution.

Vores vurdering

Sætter du pris på økologi og naturligt udvundne ingredienser, er det her nok den bedste børneshampoo, du kan få fingrene i.

Green People har desuden lavet en mild og parfumefri balsam i samme serie (med 90% økologiske ingredienser), så du kan fuldende børnenes hårplejerutine.

Hipp Babysanft Baby Shampoo

Bedste til små børn og babyer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Med nærende mandelolie – godt for hud og hår
 • pros-icon.svg pH neutral – forstyrrer ikke hovedbundens naturlige balance
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet
 • pros-icon.svg Svier ikke i øjnene

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hipp Babysanft Baby Shampoo

Hudvenlig og mild shampoo til små børn eller voksne med ekstra sensitiv hud. Ingredienslisten er enkel og uden tilsætningsstoffer, der kan forårsage allergi, og det er som det skal være. Shampooens nærende mandelolie er i øvrigt økologisk – endnu et plus.

Det er en babyshampoo, som er beregnet til helt små størrelser (herunder nyfødte), og til det er den faktisk rigtig god.

Vores vurdering

Meget budgetvenlig baby- og børneshampoo, der både nærer og er skånsom.

Som de fleste babyshampooer, kan denne her også bruges af voksne, ligesom den vil være et godt alternativ til en mild håndsæbe.

Guide

Sådan vælger du den bedste shampoo til børn

Børns hud er sensitiv og slår nemmere ud, så det er med at være selektiv, når der skal vælges shampoo til de yngste familiemedlemmer.

Her er der lidt forskellige overvejelser du kan gøre dig, for udover en skånsom ingrediensliste, er der også lige det med barnets alder – og hvis der er tale om større børn – hvilken hårtype, det drejer sig om.

I følgende guide giver vi dig en overskuelig gennemgang af et par vigtige ting, du bør vide, inden du fylder indkøbskurven med børneshampoo.

Børneshampoo til babyer

Nyfødte og helt små babyer bør ikke vaskes med sæbe eller shampoo. Det er selvfølgelig op til dig som forælder, hvornår du vil starte med at bruge shampoo til din baby. Er din baby for eksempel født med meget hår, kan man godt synes at håret skal vaskes med shampoo en enkelt gang eller to om ugen.

Er dette tilfældet bør du bruge en shampoo, der er så mild som muligt, og altid en uden parfume. Produktet fra Lille Kanin Bad & Shampoo i testen her, er en af vores foretrukne shampooer til helt små babyer, da den udover at være ultra-mild, også har en enkel og gennemskuelig ingrediensliste. Det er vigtigt at huske på, at barnets hår er ultra-fint i de første to leveår, så det er ikke en hvilken somhelst shampoo, der bør bruges.

Børneshampoo til større børn

Ofte kan større børn godt bruge almindelig shampoo, så længe den stadig er mild. Derudover kan håret hos større børn (ligesom hos voksne) kræve særlig pleje og næring. Her er det en fordel at finde en børneshampoo, der også har gode fugtgivende egenskaber, ligesom den bør efterfølges af en fugtgivende balsam.

En af de populære shampooer til lidt større børn i denne test, er den fra Paul Mitchell.

Det er en både mild og nærende børneshampoo, som virkelig går ind og plejer håret.

Det samme gælder Berry Smoothie shampooen fra Green People – her får du den økologiske udgave af en god og nærende børneshampoo til større børn.

En mild shampoo til hele familien

Har du kun større børn i familien, er der ikke noget så praktisk som en shampoo hele huset kan bruge. Sådanne shampooer findes der selvfølgelig mange af, men er du ude efter en mild og hudvenlig udgave, er produktet fra Neutral Shampoo i denne test et oplagt valg.

Vælg en børneshampoo med en enkel ingrediensliste

Du bør altid vælge en børneshampoo med en relativt enkel ingrediensliste og altid uden unødvendige kemiske tilsætningsstoffer.

Undgå shampooer med parabener, syntetisk parfume, skrappe sulfater (SLS) og farvestoffer. Bemærk, at der er forskel på sulfaterne SLS og SLES, hvor sidstnævnte er den mildere udgave, som bruges i mange shampooer – også i de skånsomme af slagsen.

Børneshampoo med lusehæmmende effekt

For familier med børn der går i institution, kan en lusehæmmende shampoo være en fordel. Aloe vera er en ingrediens med en let lusehæmmende effekt, der samtidigt er fugtgivende og plejende for barnets hovedbund.

En mild og parfumefri balsam til børn

Hos større børn kan det kræve en balsam når de har vasket håret. Mens mange børneshampooer indeholder ingredienser, der gør håret mere medgørligt og nemmere at rede ud, er det ikke altid nok. For børn med langt hår og/eller krøller vil det oftest filtre sammen uanset, hvor blødgørende en shampoo de bruger.

Ligesom med shampooer, vil vi også her anbefale at du går efter en mild formular – gerne helt uden eller som minimum med meget lidt tilsat parfume.

FAQ

Hvilken shampoo til børn er bedst i test?

Den bedste shampoo til børn i test er Lille Kanin Bad & Shampoo! Dermatologisk testet og allergicertificeret – her får børn i alle aldre en lækker og mild shampoo med naturlige ingredienser.

Hvornår begynder børn at bruge shampoo?

Generelt bør du vente med at bruge shampoo til dit barn indtil efter 2-års alderen. Der findes til gengæld særligt milde shampooer til små babyer, som du godt kan bruge i ny og næ.

Kan voksne bruge baby shampoo?

Ja, voksne kan godt bruge babyshampoo til at vaske håret. Særligt hvis du har følsom hovedbund kan det være en fordel, da shampoo til børn og baby er meget milde.

Hvornår skal man bruge shampoo til børn?

Vent til barnet er mindst 2 år, og gerne helt op til 4 år, før du bruger shampoo til at vaske håret.

Er baby shampoo godt for håret?

Babyshampoo er formuleret til fint hår og sensitiv hovedbund, så hvis du har meget fint hår kan babyshampoo godt være godt for håret. Hvis du har kraftigt, farvet eller krøllet hår, bør du gå efter en shampoo med flere plejende ingredienser.

Hvad er en god shampoo?

En god shampoo til børn er skånsom, fugtgivende og mild for huden..

Hvor ofte skal børn i bad?

Der findes ingen faste regler for, hvor ofte børn skal i bad. Det anbefales, at børn kommer i bad 1-2 gange om ugen. Større børn som leger ude og bliver mere beskidte kan bade lidt oftere, men ikke for meget, da deres hud er sartere end voksnes, og derfor lettere tørrer ud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×