Bedste shampoo til farvet hår – Sådan undgår du at farven falmer 2023

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Den bedste shampoo til farvet hår er en, som beskytter farven mod at falme og som giver et friskt pift af klarhed i farven. Vi tester her 5 populære shampooer til farvet hår, så du ikke behøver at finde nålen i høstakken.

Du ved at dit farvede hår fortjener en shampoo som er color-safe, men du ved bare ikke, hvilken der er bedst til dig. For der er selvfølgelig forskel på om du har full-on farvet rødt hår, lyse striber, balayage eller platinblond hår med blåt skær.

Vi har testet 5 forskellige shampooer til farvet hår, og vi har stillet skarpt på alt det der med sulfater og farvebeskyttelse ved hver af dem. I vores købsguide ser vi nærmere på pleje af farvet hår, og vi kommer med et par gode råd til, hvordan du vedligeholder det bedst. Vil du have overblik kan du klikke dig hen på vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Lægger en fin og farvebeskyttende barriere på hårstråene
 • pros-icon.svg Giver flot glans og blødhed til håret
 • pros-icon.svg Dufter dejligt uden at overdøve
 • pros-icon.svg Ekstra god til at bevare farven i røde nuancer
 • pros-icon.svg God til hår med tendens til at fedte

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Redken Color Extend Magnetics Shampoo

Det går sjældent galt med en opskrift fra Redken, og med denne specialiserede formel får dine farvede lokker en pleje udover det sædvanlige. Det er en af de der shampooer, som formår at holde på hårfarven i lidt længere tid end sine konkurrerende modstykker, og det vinder den stort på. Den har en særlig sammensætning af ingredienser, som beskytter hårfarven ekstra godt mod at falme; din hårfarve holder faktisk længere med denne shampoo! Samtidigt renser den let og mildt, og den er fugtgivende og plejende så hårfarven peppes flot op efter hver vask. Særligt til røde og mørke farvenuancer er den super god.

Shampooen nærer derudover med proteiner, så du udover beskyttelse også får styrket håret fra rod til spids. Det er ikke uden grund, at denne Redken flaske har et par awards på CV’et, for den er altså bare virkeligt god til stort set alle typer af farvet hår.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra mild og god hvis du har tørt hår
 • pros-icon.svg Også god til hår der er lysnet
 • pros-icon.svg Indeholder naturlige ingredienser
 • pros-icon.svg Vegansk, glutenfri og uden parabener og sulfater
 • pros-icon.svg Kan anvendes i irriteret hovedbund

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Phyto Phytocolor Color Protecting Shampoo

Phyto går ind for plant power, og denne formular vasker dit hår og holder på farven med blomsterekstrakter fra solsikkefrø og hibiscus.

Shampooen har en gel-lignende konsistens som til start godt kan føles lidt mærkelig i hår og hovedbund, men tro os, den renser fint og gør faktisk også håret blødere.

Den forlænger hårfarvens levetid og giver samtidigt en let glans til spidserne. Den forsegler ikke farven som andre shampooer til farvet hår gør, men til gengæld er den mildere (og er på den måde med til at holde længere på farvningen). Derudover vil den tilføre friskhed og glans til din hårfarve efter hver vask, og så dufter den dejligt friskt af citrus og bergamot.

Fordele
 • pros-icon.svg Genopbygger håret med Olaplex’ patenterede ingrediens Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate
 • pros-icon.svg Reparerer og giver godt med fugt til alle former for ødelagt hår
 • pros-icon.svg God til lyse striber og balayage
 • pros-icon.svg Blødgør og giver fylde
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Olaplex Bond Maintenance Shampoo

Reparerende, nærende og farvebeskyttende – intet kan pleje dit hår som Olaplex kan! En storfavorit hos mange, og dette med god grund; her får du et hårplejeprodukt, der nærer og styrker dit hår uanset hårtype eller hårfarve.

Olaplex indeholder ikke ingredienser, der direkte forhindrer din hårfarve i at falme, men den vasker ikke farven ud som andre ‘normale’ shampooer kan gøre. Den gør dit hår synligt stærkere og beskytter således farven ligesom den giver godt med glans og bounce til livløst hår. Det er derudover en meget fugtgivende shampoo, der giver næring og modvirker frizz, og som uden egentlig at være en shampoo til farvet hår, faktisk er en af de bedste til lige netop dét.

Sachajuan Colour Protect Shampoo

Bedste med antioxidanter

Fordele
 • pros-icon.svg Opfrisker farvenuancen i dit hår
 • pros-icon.svg Vegansk og cruelty free
 • pros-icon.svg Formuleret med masser af antioxidanter – beskytter dit hår mod frie radikaler
 • pros-icon.svg Reparerer spaltede spidser med Sachajuans patenterede Ocean Silk Technology

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Sachajuan Colour Protect Shampoo

Sachajuan bevarer pigmenterne i din hårfarve og styrker dit hår så udefrakommende faktorer preller af i stedet for slide på lokkerne. Hvordan? Den er spækket med antioxidanter og reparerende ingredienser. Du får således en sammensætning af de bedre – og som vil holde flot på dit farvebehandlede hår selv efter mange hårvaske. Det er en god shampoo, som går til de fleste hårtyper, og som vil være særligt effektiv i normalt til fedtet hår.

Med denne flaske kan du altså holde lidt bedre på din nye hårfarve, og døjer du med for meget sebumproduktion i hovedbunden, vil den muligvis også hjælpe med at afbalancere dette.

Fordele
 • pros-icon.svg Modvirker din hårfarve i at falme og beskytter samtidigt mod slid
 • pros-icon.svg God hvis du har highlights i håret
 • pros-icon.svg Drøj i brug – og så skummer den hurtigt op
 • pros-icon.svg Jumbostørrelse på 750 ml
 • pros-icon.svg Efterlader håret blødt og glansfuldt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge L’Oréal Professionnel Serie Expert Vitamino Color Shampoo

Der er en god chance for, at du har set denne L’Oréal pumpeflaske hos din frisør, for her har vi nemlig fat i et salonprodukt – og dermed også et kvalitetsstempel, vi sætter pris på.

Shampooen her er blandt andet formuleret med Resveratrol, som er en stærk antioxidant, der beskytter exceptionelt godt mod frie radikaler. Derudover får du den blødhed og shine, som netop kendetegner gode hårplejeprodukter.

Sørger du for at bruge den med Vitamino Color Seriens tilhørende balsam, kan der faktisk gå en del uger, hvor din hårfarve står flot og helt uden at falme.

Guide

Sådan vælger du den bedste shampoo til farvet hår

Kemiske hårfarver vil altid falme med tiden, men ved at bruge de rigtige produkter kan du få farven til at holde længere – og et godt sted at starte, er ved at bruge en god shampoo til farvet hår.

Som det er med shampoos mere generelt, bør du bruge en, som passer til din hårtype. Udover at være farvebevarende kan det også være, at du har brug for et produkt, som passer specifikt til din hårfarve og den type farvning du har.

I følgende købsguide fortæller vi dig, hvorfor farvet hår har brug for særlig pleje, og hvad du skal holde øje med i farvebevarende produkter til hårvask.

Hvad skal du se efter i en shampoo til farvet hår

Regel nummer 1: se altid efter en farvesikker (‘color-safe’) formular. Farvesikre formularer er nemlig din garanti for, at shampooen du bruger ikke indeholder ingredienser, som vasker farven ud af håret eller givet den et støvet look.

Det betyder også, at du skal styre udenom dybderensende shampooer, der er beskrevet som clarifying eller detoxifying. Sådanne formularer vil nemlig fjerne det kunstige farvepigment fra håret. Det samme gælder shampooer, som har kamille på ingredienslisten – kamille er godt for mange ting, men ikke for farvet hår.

Gå efter beskyttende ingredienser

Når vi farver hår, slider vi det også. Derfor er det altid godt at gå efter shampooer med proteiner og antioxidanter. Proteiner hjælper med at reparere og styrke hvert enkelte hårstrå mens antioxidanter beskytter mod udefrakommende miljøpåvirkninger.

Farvet hår vil mange også være noget tørrere end normalt, så det er med at bruge produkter der også er ekstra fugtgivende.

Masser af fugt vil også være med til at give hårfarven en mere glansfuld finish, og i det hele taget gøre håret sundere at se på.

Brug en sulfatfri shampoo til farvet hår

Sulfater er omdiskuterede når det gælder hårplejeprodukter og i de fleste tilfælde handler det om at undgå dem – specielt hvis du har farvet hår.

Der er bare lige det, at sulfater er forskellige. For eksempel indeholder nogle salonprodukter til farvet hår sulfater, ligesom den billige shampoo i Netto også gør. Det sulfat, som er i salonshampooen til farvet hår vil selvfølgelig hverken vaske farven ud eller slide på håret.

Er du i tvivl anbefaler vi altid, at du vælger sulfatfri hårprodukter. Har du highlights og/eller andre former for lysnende farvebehandlinger i håret, bør du som udgangspunkt altid bruge hårprodukter uden sulfater. Er dit hår skadet efter en kemisk farvebehandling bør du også styre udenom sulfaterne.

Farvebeskyttelse til forskellige hårfarver

Nogle hårfarver vil falme hurtigere end andre, og for at forebygge dette kan en shampoo med farve være en fordel. Disse fås i forskellige nuancer i alt fra lysblonde, røde og helt mørke farver. Nogle af dem egner sig også til dig, der vil af med et uønsket farveskær i håret. Har du eksempelvis aske- eller platin blond hår, som har fået et gult skær, kan en silver shampoo være en løsning for dig. Ligeledes vil den være med til at vedligeholde farvningen i en længere periode. Det kan også være at du har gråt hår, som trænger til at blive piftet lidt op med en fornyet ‘hår-glød’.

Hvordan kan du ellers vedligeholde dit farvede hår

Der er flere ting du kan gøre for at modvirke at dit farvede hår ikke falmer allerede efter et par uger.

Læs med nedenfor, hvor vi kommer med et par gode hverdagsråd, så du kan nyde dit farvede hår i længere tid.

Beskyt dit hår mod solens stråler

Solens UV-stråler er en af hårfarvens værste fjender. Der findes en del forskellige hårprodukter med UV-beskyttelse, herunder både sprays og hårolier.

Derudover kan ekstra meget soltid udtørre både hår og hårrødder. Så sørg endelig også for at give dit farvede hår en masse fugt, hvis du opholder dig meget i solen.

Brug en plejende hårkur

Lige så vel som en god shampoo (og balsam for den sags skyld), har farvet hår godt af en god hårkur.

Som allerede nævnt er hårfarvning lidt af en krads omgang og kan give en anelse tørt hår. Det kan du heldigvis gøre noget ved med en regelmæssig hårkur. Hårkure og hårmasker kan gøre underværker for både farven og tilstanden i dit hår, så det ikke bare ser flot ud, men det vil også blive mere blødt og medgørligt.

Undgå varme stylingredskaber

Uanset om dit hår er farvet eller ej, er hyppig brug af varme stylingredskaber ikke godt. Det kan give tørt hår og hovedbund, og farvet hår falmer desuden ret hurtigt når det kommer under varme.

Begræns derfor brugen af dit varme stylingapparat til et minimum, hvis det absolut skal være. Bruger du føntørrer, så sæt indstillingen på kølig luft.

Undgå klor- og saltvand

Dyrker du vandsport og har farvet hår, så skal du have fat i en badehætte! Uanset om du er i svømmehallen eller ved stranden – du skal beskytte dit farvede hår så det ikke falmer eller får en mærkelig farve (klorvand er en stor synder her).

Undgå at vaske håret hver dag

Det er ikke godt at vaske håret hver dag, så spring gerne en hårvask eller to over.

Hyppig hårvask kan give irriteret hovedbund og skæl, og det kan rense alle naturlige olier ud af dit hår så det dehydreres og bliver tyndt og skrøbeligt. Og ja, selv med de bedste farvebeskyttende produkter vil hyppig hårvask gradvist vaske farven ud af dit hår.

Bliver dit hår meget hurtigt fedtet at se på, kan en god tørshampoo redde din hårdag.

En tørshampoo påføres ved hårrødderne i hovedbunden, og vil skjule det fedtede look samtidigt med at du kan skabe flot fylde.

Opfrisk din hårfarve derhjemme

Den bedste måde at peppe hårfarven op med mellem ‘rigtige’ farvninger, er med en

semi-permanent hårfarve. Her findes der eksempelvis skyllefarver, farvebomber og toningsfarver til hjemmebrug. Alle disse er oplagte at bruge når din hårfarve er lidt ‘træt’, og der stadig er nogle uger til din næste aftale hos frisøren.

Farvet hår med krøller

Farvet hår med krøller vil typisk også være tørt hår med tendens til at kruse rigtig meget. Her er det især vigtigt at du får den rette pleje med masser af ekstra fugtgivende ingredienser i dine farvesikre produkter. Kombinér gerne dine color-safe produkter med Curly Girl metoden, så du er sikret den mest hensigtsmæssige pleje til dine farvede krøller.

FAQ

Hvilken shampoo til farvet hår er bedst i test?

Den bedste shampoo til farvet hår er Redken Color Extend Magnetics! Fantastisk til alle hårtyper, og med ekstra god beskyttelse så farven ikke falmer – her får du color-safe hårpleje udover det sædvanlige.

Hvordan plejer man farvet hår?

Du plejer farvet hår med color-safe produkter til håret. Derudover bør du undgå varme stylingapparater, hyppig hårvask, samt salt- og klorvand. Sørg gerne for at bruge en fugtgivende hårkur regelmæssigt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×