Shampoo til fint hår

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Fint hår består af hårstrå, der er mindre i diameter og mindre porøse end andre hårtyper, hvilket betyder, at glat hår hurtigt kan blive fedtet og lettere viser olie ved hårrødderne – medmindre det vaskes ofte. Desuden ønsker mange at tilføje volumen til håret, og derfor er en god volume shampoo perfekt til dig med tyndt hår.

Guide

Købsguide

Fint hår mangler det midterste lag af håret, kaldet medulla, som giver styrke, så fint hår er bogstaveligt talt strukturelt anderledes og skal behandles i overensstemmelse hermed. Derfor anbefalede mange af eksperterne at investere i mærker af højere kvalitet (selv om vi også har sørget for at tilføje et par billigere løsninger i denne test). En ordentlig shampoo faktisk er alt, hvad du behøver for at holde fint hår i topform.

Ingredienser i din shampoo

Der en hel del ingredienser, du kan bruge, hvis du har fint hår og ønsker at skabe mere volumen. Kig efter B5-vitamin, polymerer, biotin, hyaluronsyre, ginseng og ingefær i din shampooformel.

Men det, der udelades, er lige så vigtigt. Selv om det ikke er en hård og fast regel, kan silikoner (som dimethicone) nogle gange bidrage til opbygning, så hvis du har fint hår, kan det være værd at undgå det. Andre omfatter natriumlaurylsulfat, parabener, triclosan og mineralolie. Nader påpeger, at disse ingredienser ikke er skadelige overordnet set, men for tyndt hår kan de forværre problemet, så hvis du er på jagt efter seriøs volumen, kan det være værd at skære dem væk.

Endelig påpeger Nader, at det er vigtigt at rense håret i dybden for at fjerne fedt og produktophobning, så overvej dobbelt shampooing eller en ugentlig intensiv behandling for at opnå en spændstig, smuk volumen.

Sulfatfri vs. ikke-sulfatfri shampoo

Sulfaterer vaskeaktive stoffer i familien af overfladeaktive stoffer, der giver shampoo det tilfredsstillende skum. Nogle frisører anbefaler, at du holder dig fra dem, især hvis du har skadet hår, da de kan være udslettende, eller hvis din hud er følsom over for dem. Men sulfater er også meget effektive til at rense dit hår og din hovedbund, især hvis du har fedtet hår eller produktophobning, som er problemer, der ofte rammer fint hår, så jeg har noteret mig gennemgående, hvilke sulfater der er hvilke.

Duft i shampooen

Som ethvert skønhedsprodukt er shampoo normalt parfumeret. Da der ikke er noget værre end at have en sky af duft, som du hader, der følger dig hele dagen, har jeg noteret duften af hver shampoo nedenfor.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×