Shampoo til krøllet hår – Den bedste shampoo til krøllet hår + guide

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls
TESTVINDER

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Med denne plejende shampoo fra Hairlust får du en skånsom, økologisk og vegansk shampoo til dit krøllede hår, uden at skulle gå på kompromis med resultatet og effekten. Tværtimod vil du højst sandsynligt opleve, at…

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls 1
Bedst i test

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 2
Bedste billige

SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Leder du efter den bedste shampoo til krøllet hår? Læs med herunder, hvor vi anmelder shampoo til krøllet hår. Når vi kigger på hårprodukter til krøllet hår, er det især med fokus på ekstra fugt, da personer med krøllet hår oftere oplever tørhed og krus. Derfor kigger vi efter shampoo, som renser skånsomt og ikke udtørrer krøllet hår. Hårpleje til krøller skal holde håret sundt og give flotte krøller, uden at den tynger håret og krøllerne ned. 

At have krøllet hår kan både være en velsignelse og en udfordring, der kræver specifik pleje og gode produkter. Om du er født med naturligt krøllet hår eller har permanentede krøller, er det vigtigt at bruge den helt rette shampoo. I vores købsguide uddyber vi, hvordan du vælger den helt rette shampoo for netop dine krøller. Vi giver også tips til, hvordan du får plejer håret bedst muligt. Få et hurtigt overblik i vores sammenligningstabel her.

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Bedst i test

Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls
Fordele
 • pros-icon.svg Modvirker hårtab, styrker hårstråene og skaber balance i hårets fugtniveau
 • pros-icon.svg Fri for sulfater, parabener, silikone, mineralolie og alkohol
 • pros-icon.svg Certificeret vegansk og certificeret økologisk
 • pros-icon.svg Velegnet til sensitiv hovedbund
 • pros-icon.svg Mild og behagelig duft af ferskenblomst og appelsin uden brug af parfume

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Med denne plejende shampoo fra Hairlust får du en skånsom, økologisk og vegansk shampoo til dit krøllede hår, uden at skulle gå på kompromis med resultatet og effekten. Tværtimod vil du højst sandsynligt opleve, at dine krøller vil takke dig for den nærende og naturlige pleje, som understøtter krøllet hårs vækst og tilfører fugt, så du får spændstige og stærke krøller. Ingredienser som koffein fra kaffebønneolie og mikroproteiner i form af Protectagen™ og Aquaxyl™ er nemlig med til at give masser af fugt og styrke, så dine krøller får gejsten tilbage.

Shampooen egner sig desuden til brug for dig med en sensitiv hovedbund, da den er udviklet til skånsomt at rense håret og hovedbunden uden at gøre brug af udtørrende og skadelige ingredienser. Da den også er helt sulfatfri, er den særdeles velegnet til CurlyGirl-metoden. Den velduftende shampoo kommer derudover i en lækker lyserød flaske, som pynter på badeværelseshylden.

SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo

Bedste billige

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo
Fordele
 • pros-icon.svg Fugtgivende, skånsom og styrkende shampoo
 • pros-icon.svg Sulfatfri og uden parabener
 • pros-icon.svg Til alle typer krøller
 • pros-icon.svg Velduftende
 • pros-icon.svg renser skånsomt håret

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & shine Shampoo

Denne nærende og fugtgivende shampoo fra SheaMoisture er fyldt med lækre naturlige og økologiske ingredienser som kokosolie og blomsterekstrakt fra hibiscus. Shampooen giver dit krøllede hår et beskyttende fugtboost og efterlader det rent og næret. Silkeprotein samt neemolie tilføjer glans og blødhed, så du undgår kruset hår og tørre krøller.

Hvis du har kraftigt og tykt hår med mange og fine krøller, som kræver meget fugt er denne shampoo derfor en oplagt kandidat for dig.

Fordele
 • pros-icon.svg Fugtgivende, skånsom og styrkende shampoo
 • pros-icon.svg Sulfatfri og uden parabener
 • pros-icon.svg Til alle typer krøller
 • pros-icon.svg Velduftende
 • pros-icon.svg renser skånsomt håret

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Douceur Shampoo

Denne shampoo til krøller  fra Kérastases Curl Manifesto-serie er formuleret til skånsomt at rense hovedbunden og håret uden at fjerne hovedbundens naturlige olier. Dit krøllede hår vil takke dig for denne lækre nærende shampoo, der giver intens pleje og fugt og bevarer spændstigheden i krøllerne.

Der er tale om en lækker og cremet shampoo med manuka-honning, som er fyldt med mineraler og næringsstoffer, der giver masser af fugt til krøllerne. Shampooen indeholder ceramider der også med til at forsegle fugten og holde dit hår sundt, så håret bevarer sin naturlige tekstur. De modvirker samtidig at håret kruser, og beskytter mod slitage og brud, så krøllerne holder sig flotte og definerede..

Fordele
 • pros-icon.svg Renser håret i dybden uden at være for skrap mod hovedbunden
 • pros-icon.svg Sulfat- og silikonefri
 • pros-icon.svg Lækker duft og konsistens

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge L’Oréal Professionel Paris Hårpleje Serie Expert Curl Expression Shampoo Anti-Buildup

Denne plejende shampoo til krøllet hår fra L’Oréals pro-serie er specielt udviklet til bølget, kruset og krøllet hår. Shampooen indeholder glycerin, Urea H og ekstrakt fra hibiscusfrø, som giver en skånsom, men grundig rens af build-up, produktrester og urenheder, som har samlet sig i håret og hovedbunden.

Shampooen formår at rengøre håret og hovedbunden uden at fjerne hårets naturlige olier, da den er helt silikone- og sulfatfri. På den måde undgås irriteret hovedbund og kløe.

Shampooen har også en skøn, gelé-agtig konsistens, og dens duft består af let blomstrede noter og cedertræ, som giver dig følelsen af, at du forkæler dit hår – næsten som var du taget til frisøren.

Guide

Sådan finder du den bedste shampoo til krøllet hår

Der findes utallige gode råd og tips til pleje og styling af krøllet hår, men i sidste ende, er det individuelt, hvad der fungerer for lige netop dig og dine krøllede lokker.

For at finde den helt rigtige shampoo til dine krøller, er det en rigtig god idé at sætte dig ind i din egen hårtype. For krøller er ikke bare krøller – de kommer i mange forskellige afskygninger, som er afgørende for den effekt, som du vil opleve fra de plejeprodukter, som du vælger.

Derfor bør du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Har du tyndt og fint hår eller kraftigt og tykt hår?
 • Er dine krøller tætte og fine eller større og bølgede?
 • Har du tendens til kruset hår?

Har dit hår lav eller høj porøsitet?

Det kan også være en god idé at finde ud af, om dit hår har lav eller høj porøsitet, eller om det er i balance. Det er nemlig afgørende for, hvordan dit hår optager fugt, og hvordan du skal vaske dit hår, hvis du vil have det bedste ud af krøllerne.

Du kan teste dit hårs porøsitet ved at sætte nogle af dine hårstrå ned i et glas vand. Synker hårstråene har du højst sandsynligt hår med høj porøsitet. Flyder hårstråene ovenpå er dit hårs porøsitet sandsynligvis lav. Hvis de balancerer lige midt imellem og fx synker halvvejs til bunds eller er længe om at synke, så kan du glæde dig over, at dit hårs porøsitet er i balance.

Krøllet hår med lav porøsitet

Hvis dit hår har lav porøsitet, har det sværere ved at optage fugt, men er til gengæld også længe om at afgive det, når det endelig er trængt ind. Hvis du har hår med lav porøsitet, vil du højst sandsynligt vil opleve, at dit hår altid er meget længe om at tørre.

For at give hår med lav porøsitet masser af fugt, er det en god idé at bruge en badehætte, når du bruger plejende og fugtgivende masker. Varmen vil nemlig hjælpe fugten med at trænge ind. Samtidig bør du undgå meget tunge produkter med olie. Du er mere nemlig tilbøjelig til at opleve ’build-up’, som er produktrester, der sætter sig som et overfladisk lag i håret og hovedbunden uden at trænge ind. Det er derfor en god idé for dig, at bruge en dybderensende shampoo i ny og næ, så du kan få renset håret helt i bund.

Krøllet hår med høj porøsitet

Har du hår med høj porøsitet, er det ekstremt modtageligt overfor fugt og fugtgivende produkter. Til gengæld optager det også lige så let skadelige ingredienser og kemikalier fra stylingprodukter, så det vil være tilbøjeligt til at blive beskadiget og udtørret af disse. Du vil ofte opleve, at dit hår har en høj porøsitet, hvis du har farvet hår.

Det er en god idé for dig med høj porøsitet at bruge plejende produkter med masser af fugtgivende og beskyttende ingredienser, som styrker hårstråenes modstandsdygtighed.

Her kan det være en god idé at kigge efter plejende produkter med olie og fede ingredienser samt proteiner. Det er også en god idé at undgå at style håret med varmeredskaber på for høj en temperatur, så giv gerne glattejernet en pause og omfavn dine naturlige krøller.

Tips til pleje og styling af krøller

Det er de små detaljer, der gør forskellen, når du har krøllet hår. Her kommer derfor nogle praktiske fifs til styling af dine krøller. De gælder både for dig med naturlige krøller og permanente krøller.

Vælg de rigtige produkter og undgå sulfater

Sulfater er i mange år er blevet brugt som en fast bestanddel i de fleste shampooer til at vaske håret og rengøre det. Det er sulfater, som typisk giver den skummende følelse, når du vasker dit hår. Sulfater rengører håret, men har samtidig også den bivirkning af de udtørrer håret og  ”stripper” både hår og hovedbund for naturlige og gavnlige olier. Da krøllet hår generelt set bliver lettere udtørret end glat hår, er det knap så fordelagtigt.

Den generelle anbefaling er, at man undgår SL-sulfaterne, som står for Sodium Laureth Sulfat og Sodium Lauryl Sulfat.

Når du først begynder at bruge sulfatfri shampoo, vil du opleve, at den ikke skummer som din almindelige shampoo når du vasker håret. Hvis du vil have en mere skummende oplevelse ud af din sulfatfrie shampoo, kan du tilføje mere vand i dit hår, inden du vasker med mere shampoo. Vasker du håret to gange, vil du også opleve, at shampooen skummer mere op anden gang.

Giv dig god tid til at afprøve de bedste shampooer, så du kan finde frem til den rette nærende shampoo til krøller for dit hår, og kan glæde dig til at vaske hår hver gang.

Når du skal vaske håret

Vask håret med større mellemrum. Når du vasker håret med større mellemrum, vil du opleve mindre fedtet hår og mere livlige krøller.

Brug gerne en dybderensende shampoo med jævnt mellemrum, så du får fjernet produktrester og ”build-up” i håret og hovedbunden. På den måde giver du også plads til, at din nærende nye shampoo kan trænge ind og pleje håret sammen med dine resterende plejeprodukter.

Brug også gerne en ugentlig fugtgivende maske, der giver glans og spændstige krøller.

Undgå kruset hår med den rette børste/kam

Undgå kruset hår ved at rede håret med en bredtandet kam eller en børste, som er specifikt udviklet til krøllet hår. På den måde reder du ikke dine krøller ud. Krøllerne bevarer i stedet deres definition og spændstighed. Red håret under bruseren, når du har kommet balsam i og venter på, at den virker. Du vil opleve mere glans og flere krøller, når håret er tørt igen.

Skift dit håndklæde ud

Håndklædetørret hår kan resultere i et kruset look. Skift derfor dit almindelige frottéhåndklæde ud med et håndklæde af mikrofiber eller find en gammel T-shirt af bomuld, som du kan vikle om håret, når du kommer ud af badet. Det vil nemlig minimere mængden af ”frizz” og krus, og du vil få mere spændstige og livlige krøller.

Undgå varme og skrappe produkter

Undgå varme stylingredskaber og brug en varmebeskyttende spray. Vi ved godt, at det går hurtigere at tørre håret med en føntørrer, men det kan være rigtig sundt at lade håret lufttørre.

Brug så vidt muligt den køligste temperatur på vådt hår, når du skal føntørre håret, og hvis du skal glatte håret, når det er tørt. Du kan også med fordel bruge en varmebeskyttende spray, inden du tager de varme stylingredskaber i brug. Det vil give ekstra beskyttelse til dine krøller.

Sæt håret, mens det stadig er fugtigt

Brug en mousse eller en gel i fugtigt hår til at sætte dine krøller og give dem mere definition og holdbarhed. Lad det herefter være, mens det tørrer.

FAQ

Hvilken shampoo til krøllet hår er bedst i test?

Den bedste shampoo til krøllet hår i test er Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls. Læs resten af testen for flere detaljer om testvinderen og de øvrige shampooer til krøllet hår.

Hvorfor skal man vælge en speciel shampoo til krøllet hår?

De mest almindelige udfordringer for krøllet hår er oftest, at det bliver kruset, tørt og beskadiget, hvis ikke det plejes bedst muligt. En god shampoo til krøllet hår er specifikt udviklet til at løse disse udfordringer, så du kan få de flotte krøller, som du drømmer om.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×