Sheet mask – 5 plejende sheet masker til dit ansigt 2022

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hæld kaffe i koppen og læs med her, hvor vi finder den bedste sheet mask i 2022! Med øje for ingredienser, egenskaber, og fordele/ulemper, tester vi i denne artikel 5 forskellige sheet masker.

Der er sket ting og sager siden dengang en ansigtsmaske bare var sådan en smudset grøn creme, der gjorde det helt umuligt at skære en eneste grimasse. Nu findes der nemlig arkmasker – eller sheet masker som de populært hedder, og det er faktisk noget af en opgradering.

Vi er kræsne når vi i denne test afprøver 5 af de mest populære af disse ansigtsformede masker. Vi kigger særligt på maskernes ingredienser, herunder (og blandt andet) hvordan disse gør sig hos forskellige hudtilstande- og typer. Derudover graver vi dybere i testens købsguide, hvor vi fortæller dig, hvad forskellen er på en ansigtsmaske og en sheet maske, og hvad sheet masker bør indeholde – og hvorfor.

Det forkromede overblik over testens 5 produkter får du i vores sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet sheet mask der fungerer i forskellige trin – Foreos UFO enhed guider dig!
 • pros-icon.svg Vegansk, cruelty-free og god til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Åbner porerne så maskens ingredienser kan virke i dybden
 • pros-icon.svg Fugtgivende og blødgørende – du kan se og føle maskens egenskaber nærmest øjeblikkeligt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Foreo UFO Activated Mask Make My Day 7-pack

For dig, der sætter pris på lækre ansigtsbehandlinger, men som sjældent har tid til at rende på klinik – her er din ny bedste ven!

Foreos kombination af sheet maske og påføringsmetode er både avanceret og effektiv, og sikrer dig at ingredienserne i masken virkelig går ind og arbejder i din hud. Masken her er rig på antioxidanter og hyaluronsyre, og særligt sidstnævnte kan mærkes; den giver dit ansigt glød, plumpness og silkebløde kinder.

Det helt særlige ved denne UFO enhed + maske er, hvordan enheden opererer med den ultra-fine microfibermaske påsat. Med blot 90 sekunders let massage er du klar til at starte dagen (eller aftenen for den sags skyld) med et synligt friskt og flot ansigt!

Masken er i øvrigt formuleret i samarbejde med K-beauty hudplejespecialister, og er dermed også din garanti for en mild cocktail af nærende anti age, der ikke irriterer huden. Vi er fans!

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ultra-frisk og fugtgivende sheet mask propfyldt med grøn te og aloe vera – ekstra god til tør og træt hud
 • pros-icon.svg Lindrende og beroligende
 • pros-icon.svg Også god til kombineret hud
 • pros-icon.svg Dermatologisk testet og fri for parabener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge It’s Skin The Fresh Sheet Mask Aloe

Få fugt uden at fedte med denne lækre sheet mask fra It’s Skin. Velegnet til alle hudtyper, der trænger til en omgang simpel hudpleje uden en kompleks ingrediensliste. Indholdet af aloe vera i denne maske giver den en let kølende effekt, som føles dejligt opfriskende i ansigtet. Har du i øvrigt haft en lang dag under solen, vil denne sheet mask være rigtig god at pleje med inden sengetid.

Her er en sheet maske, der er ligetil, som gør din hud blød, og som koster nærmest ingenting, og det kan vi altså godt lide. Endnu et plus er i øvrigt, at den er dyppet i rigelige mængder af væske – faktisk så meget, at du kan skrabe det overskydende af, komme det i en krukke og bruge det efterfølgende.

Lancôme Advanced Genifique Melting Sheet Mask 1-pack -

Lancôme Advanced Genifique Melting Sheet Mask 1-pack
Fordele
 • pros-icon.svg Ultra-fugtgivende og nærende face sheet mask til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Indeholder hvad der svarer til en hel flaske af Lancômes Youth Activator Serum – premium anti age overdosis på den gode måde
 • pros-icon.svg Kan bruges enten som en frisk hudbooster inden du lægger makeup eller som en plejende ansigtsmaske inden sengetid

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Lancôme Advanced Genifique Melting Sheet Mask

Er du på jagt efter en sheet mask, der giver din hud sommerglød og skønhed med nogle af anti age universets bedste ingredienser? Her får du dem serveret i koncentreret form.

Denne Lancôme sheet mask er et powerhouse af en ansigtsbehandling – faktisk er den maskeversionen af brandets Génefique Your Activator, og den er ret vild. Som navnet indikerer, smelter denne transparente gel ind i din hud og du kan nærmest mærke, hvordan dit ansigt bare suger til sig. En virkelig lækker sheet maske, som er exceptionelt god til moden og/eller vintertræt hud, der trænger til et skud brus og udglattende blødhed. Hvor andre sheet masker virker i et døgns tid, efterlader denne sine ungdommelige spor i flere dage efter du har taget den af. 

Filorga Time Filler Mask

Bedste anti age

Fordele
 • pros-icon.svg Sheet maske der opstrammer og forfrisker på blot 15 minutter – perfekt inden en særlig begivenhed
 • pros-icon.svg Nærer og behandler med kollagen – dronningen af anti age
 • pros-icon.svg Giver intens fugt og pleje til alle hudtyper
 • pros-icon.svg Ekstra god til moden hud

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Filorga Time Filler Mask

Endnu en face sheet mask med ingredienser, der hører til anti age verdenens absolute finest – sig pænt goddag til Filorga. Udover kollagen får du her sværvægtere som hexapeptide og hydrolyseret hvedeprotein – og du får dem lige i ansigtet, så at sige. Masken er derudover lavet i sort fiber af japansk eg, der med det samme tilpasser sig ansigtets former, kurver og furer. Det betyder at dens væsker hurtigere absorberes i huden, hvilket er lige præcis, hvad en god ansigtsmaske skal.

Denne sheet mask fra Filorga er (stadig) en af de mest populære anti age sheet masks derude, og det kan vi godt forstå, for den er klart over gennemsnittet.

Fordele
 • pros-icon.svg Dybderensende og plejende sheet mask i bio-cellulose – finere end almindelige bomuldsmasker
 • pros-icon.svg Fugtgivende og beroligende – god til irriteret hud
 • pros-icon.svg Kan anvendes af dig der døjer med akne
 • pros-icon.svg Idéel til fedtet- og kombineret hud
 • pros-icon.svg Også god til normal hud der bare trænger til rens, fugt og fornyet glød

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Miqura Anti Blemish Pore Refining Sheet Mask

Ekstra mild og ekstra blød – denne sheet mask omfavner huden og det føles som silke når den gør det. Masken her vinder på kombinationen af rensende og plejende egenskaber, for den kan både de-clogge, udjævne og blødgøre så man skulle tro det var en ansigtsmaske med både mudder og ler.

Denne danske (!) face sheet mask er desuden lavet af fermenteret kokosjuice, og det er ret sejt. Det betyder, at du her får en sheet mask, der er så fin, at den nærmest bliver ét med din hud når du har den på.

Guide

Sådan vælger du den bedste sheet mask – Købsguide

En god sheet mask giver huden et sundt og nærende boost, og kan komplementere enhver hudplejerutine.

Sheet masker bliver stadigt mere avancerede, og hvor det førhen mest bare handlede om at give fugt, kan du i dag få masker, der er alt fra hud-lysnende og rynke-reducerende til beroligende og lindrende.

Har du særlige ønsker til en sheet mask skal du selvfølgelig kigge efter, hvordan forskellige masker henvender sig til dine behov. Det kan være egenskaber som anti aging, masker til acne-prone skin, masker der udjævner, og så videre.

I den følgende guide dykker vi ned i, hvordan forskellige ingredienser i en sheet mask gør hvad.

Hvad du skal se efter i en sheet mask

Du skal bruge en sheet mask på samme måde, som du bruger et hvilket som helst andet hudplejeprodukt med aktive ingredienser. Du bør med andre ord ikke bruge en maske fyldt med olier og andre ultra-fugtgivende ingredienser, hvis du render rundt med fedtet hud. For sheet masker gælder det således, at du får mest ud af at bruge en maske, der passer til din hudtype.

Sheet masker til forskellige tidspunkter på dagen

En anden ting du bør være opmærksom på når det gælder sheet masker er, hvornår du skal bruge den. Nogle masker er beregnede til om morgenen inden du starter dagen, hvorimod andre skal gøre det regenererede arbejde for dig mens du sover.

C-vitamin, koffein, og lakridsrod er eksempelvis ingredienser, der skal lysne og reducere hævelser, samt opkvikke/opstramme, og er derfor oplagte at starte dagen med.

Fede masker med masser af fugt og gerne også med anti aging ingredienser som retinol og peptider, er derimod bedst at bruge inden sengetid, så indholdet får ro til at trænge godt ind i huden.

En sheet mask til forskellige hudtyper og tilstande

Din hudtype- og tilstand dikterer, hvilke nærende og plejende ingredienser, du skal gå efter i en sheet mask. Herunder kan du få lidt bedre styr på det hele.

Fedtet og kombineret hud

Hudtyper, der døjer med en glinsende t-zone og en generelt olieret ansigtshud bør kigge efter ingredienser som kul, salicylsyre, glykolsyre, og mælkesyre. Disse hjælper med at rense for urenheder og afbalancere, og de giver samtidigt let fugt til huden.

Tør hud

Her skal du selvfølgelig have fugt, og du skal have fugt, der bindes og bliver i huden, så den næres med langvarig effekt.

Kig eftere ingredienser som glycerin, niacinamid og ceramider. Finder du ikke dem, er der også hyaluronsyre, algeekstrakt og squalane (olie).

Akne

Aknepræget hud skal være forsigtig med at bruge sheet masker. Selvom denne hudtype har godt af antiinflammatoriske og dybderensende (kig efter beskrivelser som de-clogging og purifying) ingredienser, er det ikke altid, at en hel maske er hensigtsmæssig. Masker, der er formulerede til akne kan faktisk godt være noget skrappe.

Derudover er salicylsyre godt i en sheet mask, men døjer du netop med akne, bør du nøjes med at bruge masken på mindre områder og i kortere tid.

Følsom ‘problemhud’

Døjer du med en let skællende ‘flaky’ hud, der føles stram og ubehagelig, så har du en sårbar hudbarriere. Her skal du kigge efter sheet masks med planteolier, sheasmør, squalane og/eller hyaluronsyre. Ligeledes vil glycerin og kerneolier være gode for dig.

Af andre beroligende og lindrende ingredienser er aloe vera, lakridsekstrakt, CBD, hvedeprotein og kamille nogle af de mest effektive.

Moden hud og hud der trænger til glød

Retinol, hyaluronsyre, peptider, niacinamid og hydrolyseret hvedeprotein er alle effektive anti aging ingredienser. Og er din sheet maske vædet i dem, kan du være sikker på at få pleje og ungdommelig næring i lange baner. Disse ingredienser er nemlig med til at stimulere celledannelsen i huden, øge dens fasthed og gøre den blød.

Er du derudover ude efter lidt ekstra glow og sommerlækkerhed, så sørg for at få fat i en sheet mask, der også indeholder c-vitamin.

Tip

Mange sheet masker er så fyldt med væde, at der vil være nok til, at du kan skrabe af fra både maske og pose, og gemme overskydende væske i et lille glas eller krukke med låg.

Sheet masks Vs. almindelige ansigtsmasker

Ja, hvad er forskellen egentlig?

Ansigtsmasker smøres ud med hænder og fingre – sheet masks lægges på huden.

En ansigtsmaske indeholder typisk ingredienser, der størkner eller tørrer ind efter du har smurt masken ud. Derudover skal en ansigtsmaske skylles af, mens du med sheet masks lader huden optage de overskydende serum-lignende væsker efterfølgende.

FAQ

Hvilken er den bedste sheet mask i test?

Den bedste sheet mask i vores test er Foreo UFO Activated Mask! Den er både multifunktionel og smart, og så plejer den dit ansigt formidabelt og gør din hud usandsynligt blød.

Hvordan virker en sheet mask?

Sheet masker virker ved, at de lukker huden inde og på den måde absorberes bedre i den. Ingredienserne i en sheet mask er derudover ofte meget koncentrerede og masken giver derfor intens pleje.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×